Стенна стена за баня

Стенна стена за баня

Въпросът "Къде сухи дрехи?" Вече не е толкова остър, тъй като с развитието на технологиите, с множество удобни решения на този проблем. Съвсем наскоро, единственото подходящо място за сушене на дрехи в къщата на града имаше балкон или нанизани от тавана на въжето, а сега компактен и функционален сушилня може да се постави във всеки ъгъл на апартаментите.

Най-подходящото място за поставяне на сушилня е банята. Първо, там висящите дрехи няма да ударят непознати. На второ място, банята обикновено е оборудвана с вентилационна система, която помага да се отървете от излишната влага по-бързо. Дори ако вашата баня е много малка, все още ще има достатъчно място, за да инсталирате това устройство, тъй като има модели за продажба в малки помещения.

Собствениците на малки бани би трябвало да погледнат по-отблизо моделите за сушене на стените. Те са прикрепени към стената, така че не е необходимо много пространство за тях, а в сглобена форма сушилните за стени са почти невидими. Тази статия е посветена на съществуващите сортове на стенни бельо сушилни, особеностите на тяхното разположение и монтаж.

Стенна стена за баня

Типове, техните плюсове и минуси

Сгъваема

Сгъваемият дизайн е модерна модификация на опънато над въжетата за баня, на която нашите майки и баби изсушават бельо. Състои се от два пластмасови панела с въжета, опънати между тях. Панелите са прикрепени към противоположните стени (най-често - под тавана). Когато сушилнята не е необходима, една от частите се отстранява от стената и се прикрепя към другата. Въжетата се прибират автоматично в панела. В зависимост от модела имате на ваше разположение 4 до 6 реда въжета.

Сгъваема сешоар в банята

плюсове:

 • ниска цена;
 • възможност за монтаж в малки бани и комбинирани бани;
 • простота на работа.

минуси:

 • Максималното натоварване, което сгъваемата сушилня може да издържи, е 7 кг;
 • за моделите на бюджета, които не са снабдени с механизъм за изтегляне, въжетата могат да се увиват под тежестта на прането;
 • нискокачествената пластмаса може да се счупи след няколко сушене;
 • ако сушилнята е много висока, ще бъде изключително неудобно да се закачат дрехи върху нея;
 • ако закачите спално бельо на сушилня, поставена над шрифт, тогава, докато се суши, не можете да вземете водни процедури.

Сгъваема сушилня за дрехи на стената в банята

Сгъваема сешоар за миене в банята

плъзгане

Плъзгащият модел има по-интересен дизайн. Той се изработва под формата на метална конзола, която се сгъва и разгъва според принципа на акордеон. Елементите на плъзгащата сушилня са свързани помежду си чрез надеждни нитове. Между двете сгъваеми части има няколко метални тръби, които служат като държачи за прането.

Плъзгаща стена монтирана сешоар в банята

Плъзгаща се машина за пране в банята

плюсове:

 • компактен дизайн;
 • сила;
 • способност да издържат на тежко тегло;
 • лекота на работа;
 • може да се използва като държач за кърпи.

минуси:

 • малкият размер на плъзгащия се модел не ви позволява да изсушавате на него много пране или големи неща.

Плъзгаща стена монтирана сешоар в банята

електрически

Електрически сушилня обикновено се използва като затопляне на кърпа, но може да се използва и за сушене на малки дрехи. Електрическата сушилня е фиксирана към стената на всяко удобно място в банята. Това е вид стълба, изработена от метални тръби. Броят на баровете може да варира в зависимост от модела.

Електрическа сешоар в банята

плюсове:

 • много възможности за инсталиране;
 • ако е необходимо, електрическата сушилня може да се изключи;
 • Ниска температура на отопление предпазва от изгаряния;
 • възможност за използване като нагревател.

минуси:

 • когато инсталирате и работите с този тип сушилня, е необходимо да се спазват правилата за използване на електрически уреди в помещения с високо ниво на влажност;
 • липса на място за сушене на големи предмети или постелки.

Електрическа миялна машина за баня

Електрическа сушилня в банята

материали

въже

Сушилните за въже се смятат за най-икономични. Можете да направите това със собствените си ръце, добрите неща (дрехата) струват много малко. Сушилните за въжета като правило са доста дълги, за да могат веднага да се изсушат с няколко измивания.

Сушилня за дрехи от въжени стени

стомана

Стоманената сешоар за дрехи обикновено има хромирани покрития, така че изглеждат страхотно и могат да украсяват интериора на банята. Сушилните от стомана са много издръжливи и надеждни. Единствената трудност е грижата за тях - за да запазите оригиналния блясък на хром, ще трябва да закупите специални почистващи продукти.

Сушилня в банята

алуминий

Алуминиевите сушилни се считат за бюджетна възможност за стоманени конструкции. Те също са доста силни, но те тежат значително по-малко. Въпреки това теглото на измиваното пране, което те могат да издържат, също е много по-малко.

Алуминиева сушилня за пране в банята

пластмаса

Пластмасовата сешоар за дрехи, въпреки липсата на сила, все още остава популярна. Те са евтини, имат прост дизайн и леко тегло. Освен това, за разлика от всички други материали, пластмасата се представя в богат цветен асортимент.

Пластмасова стена монтирана сешоар в банята

Стени и тавани

Стенната таванна сушилня за дрехи има две опции за монтаж: между две противоположни стени и таван. Първият вариант обикновено се използва за монтаж на лоджия, тъй като там е проблематично да се прикрепи сешоар към тавана.

Като държачи за прането, изпъкват тънки метални тръби, през които преминават въжетата. Притежателите могат да се спускат и повдигат на принципа на щорите, като издърпват специално въже. Тъй като части от конструкцията могат да се движат нагоре и надолу, такава сушилня се нарича "асансьор".

Броят на държателите може да варира от 4 до 10. Това определя теглото, което може да издържи сушилнята за таван-таван. Средно тези модели са предназначени за маса до 20 кг, което е доста добър показател.

Стенна таванна сушилка в банята

Оригинален дизайн

 • Сгъваемите сушилни могат да бъдат монтирани на всяка вертикална повърхност. Ако нямате нужда от това, просто трябва да вдигнете сушилнята - така че изглежда като необичаен панел. Изхвърляйки сушилнята, можете да го изсушите с кърпи и дребни дрехи от гардероба.
 • Nadvernye - както подсказва името, такива сушилни се монтират директно на вратата. Като ключалки се използват, следователно след употреба сушилнята може да бъде извадена от вратата и поставена на уединено място.
 • Подвижните сушилни се наричат ​​и сушилни с добавка. Те са сгъваема триъгълна структура, която се поставя отстрани на банята. Недостатъкът на такива сушилни е, че докато прането не изсъхва, банята не може да се използва.
 • За акумулатори - този тип сушилня се фиксира на отоплителните уреди посредством чифт куки. Тъй като батерията в банята е рядка, такива модели са най-често инсталирани в други помещения и се използват предимно за сушене на кърпи.
Сгъваем сешоар в банята

Оригинална стена монтирана сешоар в банята

Оригинална стена монтирана сешоар в банята за батерия

Оригинална стена монтирана сешоар в банята за батерия

Обърнат сушилня за пране в банята

сушилня в банята за батерия

Сушилня за фиксиране на бельо на отоплителни уреди в банята

поставяне

 • Повечето от нас изтриват цялото бельо, натрупано за определен период от време в един ден, което прави няколко "подхода" към пералната машина. По този начин сушилнята веднага след измиване с няколко промивки. За да не тествате вътрешните прегради по сила, изберете основната стена за инсталацията на сушилнята, носещият е най-добрият. Така че ще бъдете сигурни, че под тежестта на мокрото бельо стената няма да започне постепенно да се разпада.
 • Когато избирате място за сушилня, имайте предвид, че от време на време ще бъде сгъната. Докато прането се суши, трябва да имате безпрепятствен подход към всички водопроводни инсталации и шкафове.
 • Опитайте да поставите сушилнята толкова близо до вентилационната система, тъй като прането ще изсъхне по-бързо, а излишната влага ще се изпари във времето. Гледайте състоянието на вентилатора, периодично го почиствайте.
Поставяне на стена монтирана сешоар в банята

Разположението на стената монтирана сешоар в банята

монтиране

 • Монтирането на сешоара трябва да започне, като изберете най-подходящото място. За изискванията за разположение, вижте предишната секция.
 • Преди да започнете, прочетете внимателно инструкциите за монтаж. Той съдържа препоръки за този модел на сушилня.
 • Сега вземете скобата, върху която ще бъде поставена конструкцията, и я прикрепете към стената на избраното място. Маркирайте през проходните отвори местата на бъдещите крепежни елементи.
 • В съответствие с маркировките на стената пробийте необходимия брой отвори.
 • Прикрепете скобите към стената, като използвате комплекта крепи, които се доставят заедно с комплекта.
 • Закрепете останалите части на сушилнята към скобите, следвайки препоръките в ръководството за монтаж.
Стенна монтажна сешоар за измиване в банята

Как да си направите собствени ръце?

Метод 1: Сушилня за пране

Най-елементарната версия на домашна стена монтирана сушилня е система от куки и въжета, опънати върху шрифт. Като начало купуваме всички необходими материали в икономическия отдел (вместо куки, можете да използвате гъста въдица или красива тел). След това маркираме две противоположни стени, към които ще бъде прикрепена нашата сушилня. Забележете мястото на куките: те трябва да са на една и съща линия на еднакви разстояния един от друг. След това пробиваме дупките, в които фиксираме куките. Прерязахме въжето в едни и същи части и се опънахме между куките. Влаковата сушилня е готова!

Сушилня за въже в банята със собствените си ръце

Метод 2: сушилня над главата

За да се изгради по-голямо капитално строителство, ще ви трябва повече свободно време и инструменти за работа с дърво. Ще направим сушилня от дървени ламели с напречно сечение от 2 см. Първо трябва да компресирате компонентите на конструкцията: нарязани две пръти, равни на дължината на ваната и 6-8 бара, равна на нея по ширина. Шлайфаните пръти са шлифовани.

Дългите решетки се намират на разстояние, малко по-малко от широчината на ваната и започват да ги носят къси барове. Това са къси барове и ще служат като носители за пране. Трябва да се опитаме да запазим същото разстояние между тях, така че сушилнята да е не само надеждна, но и красива. Готовият сушилня може да бъде боядисан във всякакъв цвят, подходящ за интериора на вашата баня.

Сушилня за пране в банята на баровете със собствените си ръце

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 42 = 46