Stapler pembinaan: mekanikal, elektrik, pneumatik

Kuku pelapis, filem atau halangan wap ke pelapis, lapisan atau papan serpih untuk perabot - semua ini boleh menjadi stapler pembinaan. Peranti ini juga dipanggil pengikis, stapler, nailer, pistol ruji dan penangkap. 
stepler-56

Jenis staplers

Perkara pertama yang anda perlukan untuk menentukan jenis spade yang anda mahu. Mengikut jenis daya pendorong, stapler pembinaan adalah:

 • Mekanikal. Mereka diaktifkan dengan kuasa tangan, mereka mempunyai produktiviti yang rendah, sebilangan kecil staples, yang boleh "diisi semula" di dalamnya. Dengan peralatan sedemikian, sukar untuk bekerja dengan bahan pepejal - anda perlu melakukan usaha yang besar. Tetapi stapler mekanikal mempunyai dimensi kecil, berat sedikit, yang membolehkan anda bekerja dalam kedudukan yang tidak selesa. Juga menarik mereka harga yang rendah, walaupun ada model dengan tag harga yang cukup besar.
 • Elektrik. Ruji lalat selepas pemicu ditekan, tetapi pemicu mencetuskan elektrik. Terdapat model yang bekerja dari rangkaian, ada - pada bateri. Sememangnya, prestasi lebih tinggi daripada manual, tetapi jauh lebih tinggi dan harga, terutamanya untuk stapler bateri. Juga dimensi yang lebih besar. Dan model berjalan pada menghalang rangkaian dan menghadkan pergerakan kord, manakala kesulitan berat bateri dan pemegang besar - bateri yang melekat padanya biasanya di bahagian bawah. Tetapi usaha fizikal adalah minimum.

  Terdapat banyak stapler bangunan. Hanya

  Terdapat banyak stapler bangunan. Hanya "memandu" tiga - mereka boleh bekerja dengan kuasa tangan, elektrik dan udara termampat

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  2 + 8 =