Tahap laser (peringkat) yang mana untuk dipilih

Semasa pembinaan atau pembaikan, kita sentiasa perlu menandakan beberapa garis yang mesti berada pada ketinggian yang sama, mendatar, menegak, dan mempunyai sudut kecenderungan tertentu. Semua ini boleh dilakukan dengan bantuan tahap air dan gelembung, tetapi mereka mengambil banyak masa dan usaha. Lebih mudah untuk menjalankan operasi tersebut dengan tahap laser atau, seperti yang mereka katakan, tahap laser, pembina pesawat dan garisan. Mengenai bagaimana untuk memilih tahap laser dan akan terus bercakap. 

Jenis tahap laser

Sekiranya anda melihat harga alat ukur ini, anda akan melihat larian yang sangat besar dari $ 20-30 hingga $ 850. Seperti yang anda tahu, itu bukan hanya itu. Alat yang mempunyai keupayaan dan ketepatan yang berbeza tidak boleh dikenakan biaya yang sama.

Dengan peranti sedemikian, banyak kerja menjadi lebih mudah dan mengambil sedikit masa

Dengan peranti sedemikian, banyak kerja menjadi lebih mudah dan mengambil sedikit masa

Untuk memilih tahap laser, pertama anda perlu menentukan jenis kerja yang diperlukan. Di bawah kerja-kerja ini dan pilih tahap laser. Terdapat mereka jenis berikut:

 • Titik (pembina gandar). Paparan biasanya tiga hingga lima mata dalam pesawat yang berlainan. Sama ada garis, atau pesawat, mereka tidak membina. Ia akan dapat dilihat hanya mata, tetapi pada jarak yang jauh (untuk menjadikannya lebih jelas, seseorang boleh membandingkan prinsip mereka dengan penunjuk laser). Digunakan di tapak besar untuk memindahkan markah. Berguna diperbaiki untuk menandakan garisan dinding, menandakan pengikat bagi gambar, rak, dan sebagainya. Dalam operasi yang lebih serius, alat jenis ini tidak digunakan.

  Tahap laser yang paling mudah memberikan mata hanya dalam satu atau lebih pesawat

  Tahap laser yang paling mudah memberikan mata hanya dalam satu atau lebih pesawat

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  13 − 10 =