Grădinile de drumuri necostisitoare cu mâinile lor

Aranjamentul și planificarea site-ului asigură crearea de piste. Iar cerințele pentru ele sunt destul de grave: trebuie să fie fiabile, convenabile, funcționale, frumoase și foarte de dorit - ieftine. Vom vorbi despre cum să facem poteci de grădină cu mâinile noastre cu costuri reduse în acest articol.

Cum să faci piese

Acoperirea pistei poate fi greu sau în vrac. Pentru a crea un strat dur, utilizați următoarele materiale:

 • beton. Căile de beton nu sunt doar o bandă gri obișnuită. În plus, există coloranți și pot fi vopsite, dacă se dorește. Există încă forme de turnare imediat la fața locului. Se evidențiază plăci de pavaj de casă. O altă opțiune - turnați-vă mici plăci de beton de dimensiune potrivită, apoi puneți-le pe plăcuțe. Vedeți fotografiile din fotografie.
 • Dală de piatră. Aceasta este o piatră naturală, care a fost tăiată pe plăci. Acesta este așezat pe baza pregătită (despre acest lucru mai departe), golurile sunt umplute cu umplutura. Se dovedește frumos, fiabil, anti-alunecare. Pietrele de peisaj sunt atât de îndrăgite de căile de piatră din piatră.
 • Brick. Caramida obișnuită din ceramică este un material minunat, dar nu pentru piste. Acesta absoarbe umezeala, în cazul în care apoi îngheață umed, se sparge în bucăți. Dacă aveți de gând să faceți o cărare de cărămidă spartă, atunci este mai mult sau mai puțin normal să mergeți pe ea numai pentru câțiva ani. Apoi trebuie să-l refaceți. Fantele rezultate vor trebui acoperite cu nisip granulat sau pietriș mic. Mult mai mult pe calea va servi ca o cărămidă clincher, dar această opțiune nu poate fi numită low-cost: costul unei bucăți de la câteva zeci de ruble.
 • lemn. Un material aparent necorespunzător, dar dacă este procesat corespunzător, poate servi mult timp. Și, multe din piese de pe mâini proprii din lemn, este posibil să se transporte în categoria малозатратных. De exemplu, a inventat pentru a folosi cânepă și spits de copaci ca borduri sau acoperă. Faceți, de asemenea, o podea de plăci bine prelucrate - este mai bine terasată, dar dacă nu, se va potrivi de asemenea podelei vechi.
 • Plastic. Există o țiglă pentru căi de grădină din plastic - polietilenă sau polipropilenă. Are o formă pătrată și un sistem de încuietori, care este atașat unul de celălalt. Acesta poate fi stivuit direct pe partea de sus a gazonului sau înfipt înainte de la cabana sau pe site-ul traseelor. Această opțiune este rapidă și ieftină. Acesta poate fi numit cu precizie "la un cost redus". Mai bine, bineînțeles, să faceți regulile prin turnarea din moloz și nisip și plasând elemente de plastic pe partea de sus. E ceva mai lung și mai scump. Există o versiune imensă, dar foarte frumoasă a plăcilor din plastic pentru piese. Există, de asemenea, un "parchet de grădină". Acestea sunt plăci sau plăci din compozit de lemn-polimer - DPK (se află în fotografie, arată exact ca parchetul). Acest material a apărut relativ recent. În aspect și senzație, seamănă cu lemn, și de fapt - un amestec de făină de lemn și polimer. Acestea sunt acoperiri foarte frumoase, dar costul lor nu este modest. Deși nu fabulos.
 • Pebbles. Acestea sunt pietre naturale rotunjite care se găsesc pe malurile râurilor sau lacurilor. Pentru producția de piste mai potrivite pietre aplatizate. Există nuanțe diferite de gri, negru, alb, câteodată puteți găsi o visiniu. Din aceste pietre, puse una peste cealaltă, sunt obținute frumoase căi de mozaic. Dar aceasta este o ocupație pentru cei persistenți și persistenți. Cei care nu au răbdare pot găsi bulgări plate mari sau pietricele mari și le pot pune în nisip. Nu este atât de luxos, dar nu mai puțin de încredere. Puteți face, de asemenea, cu granit sau alte pietre similare. Este important ca cel puțin o față să fie relativ plană. Această parte plat și pus, restul îngropa. Munca nu este ușoară, dar de-a lungul căii va fi posibilă nu numai plimbarea, ci și conducerea.
 • Materiale auxiliare. Traseele Dacha sunt fabricate din pneuri vechi și sticle.

Există, de asemenea, piste cu o suprafață pavată: pietriș sau pietriș. Caracteristica lor este că, cu un strat mic de 2-3 cm și cu o compactare suficientă, este convenabil să mergem pe ele. În cazul în care stratul este ușor mai mare, se formează inegalități la mers, iar mersul pe jos este plictisitor. Deoarece, după cum ați văzut în multe fotografii, pietrișul și piatra sfărâmată sunt folosite ca umplutură, în care sunt așezate elemente rigide din alte materiale. Cu performanțe adecvate este convenabil: pietrișul este bun pentru apă și nu sunt formate bălți. Cei care nu au o culoare gri, vă pot sfătui să îl pictați: mulți designeri fac acest lucru atunci când organizează rockeries.

Exemplu de pista de pietriș

Exemplu de pista de pietriș

Despre secretele layout-ului site-ului citiți aici.

Cum să faci poteci de grădină cu mâinile tale

Nu este suficient să știți ce puteți face cu propriile dvs. căi de grădină. Trebuie să știți cum să o faceți în mod corect, astfel încât să nu servească un sezon și nu două. Stivuirea diferitelor materiale poate fi ușor diferită, dar există mai multe reguli și acțiuni repetate în orice tehnologie.

Prima regulă: atunci când se pune sau se formează o acoperire a pistei, aceasta se face cu o înclinație ușoară. Dacă materialul permite acest lucru, se face o deplasare de câțiva centimetri pe ambele părți ale centrului. Dacă, de exemplu, se toarnă o cale de beton, panta se formează într-o direcție - din casă, dacă se află în apropiere. Panta este făcută în partea inferioară a secțiunii dacă pista este situată pe o pantă.

Secțiunea unei curți de grădină sau țară

Secțiunea unei curți de grădină sau țară

A doua regulă: sub orice acoperire, este necesară prepararea substratului. Dacă puneți pietrele (de exemplu) direct în lut sau în pământ, beneficiile, desigur, vor fi mai ușor de mers pe jos, dar pietrele "se îndoaie" după un timp. Doar vypochutsya în lut. Este nevoie de mult mai mult timp ca dispozitivul să-l umple. Și dacă faceți o pernă de drenaj și o margine, drenajul va fi chiar mai eficient și va arăta și mai frumos.

Sub acoperire aveți nevoie de o bază pregătită

Sub acoperire aveți nevoie de o bază pregătită

A treia regulă: nivelul de acoperire al pistei ar trebui să fie cu câțiva centimetri mai mare decât zona adiacentă. Apoi, apa va merge rapid, curat va fi mai convenabil, și mai puțin de curățare necesare: nu va curge în pământ sau erodat în timpul sezonului ploios sau în timpul udare de paturi de flori, care sunt adesea făcute de-a lungul piese.

Cum să faceți paturi frumoase, citiți aici.

Instrucțiuni pas-cu-pas

Efectuând căi de grădină cu propriile mâini, începeți cu aspectul. Teoretic, mărimea și forma trebuie să fie reprezentate pe planul site-ului tău, iar aspectul trebuie să aibă loc în funcție de proiect. Dar cel mai adesea totul se face pe loc. Pentru a vedea mai clar piesa viitoare, contururile sale pot fi stropite cu nisip alb sau ceva similar. Dacă forma funcționează, puteți să conduceți știfturile și să trageți sfoara între ele, dar puteți lucra și la stropire.

Mai mult, pentru a face o cale din piatră, plăci, cărămizi, pavaje, pietricele și alte materiale similare, acțiunile sunt:

 • Între cele două mărci, gazonul este îndepărtat. Adâncimea șanțului ar trebui să fie de aproximativ 15-25 cm.
 • Pe marginea săpatului o bordură, dacă este prevăzută.
 • Partea inferioară a șanțului este egalizată, înlăturând rădăcinile, pietrele, eliminând gropi sau mormane semnificative. Fundul este bătut (bătut în fotografia de mai jos).
 • Se toarnă un strat de piatră zdrobită dintr-o fracție mare sau medie. Pentru a economisi bugetul, puteți adormi caramida spartă, alte resturi mari de clădiri. Dacă există o placă vibratoare - bine, dacă nu, să ia ceva ca un instrument în fotografie (puteți face dintr-un lemn mare, care a văzut tăiat peste pen-ul de unghii). Cu acest instrument, nivelați fundul. Dacă umplutura este umplută, trebuie să o presărați cu un pic de moloz și apoi să o tampați din nou.

  Acesta este un rammer

  Acesta este un rammer

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  5 + 3 =