Pumpe for pumping av kloakk: funksjoner, valg

Hvis du har et privat hus og et eget avløpssystem, kan du enten periodisk ringe ut spesielle tjenester for å betjene en septiktank eller AU, eller service selve enhetene. Prisene på tjenester er slik at, til tross for en veldig ubehagelig prosedyre, gjør folk det selv. For slike arbeider trenger du en fecal pumpe for kloakk. Dette er en spesiell enhet som kan pumpe veldig skittent vann. 

Avløp og avføring - hva er forskjellen

For pumping av forurenset vann finnes to typer pumper: drenering og fekalitet. Hva er de forskjellige? Avløpssystemer er konstruert for utslipp av forurenset vann som inneholder faste inneslutninger av små størrelser - silt, sand og andre stoffer av omtrent samme størrelse. For å forhindre at større partikler kommer inn, er det installert rister. Hvordan å forstå beskrivelsen, drenering pumper egnet for pumping av avklart vann fra lagrings pit, stående etter septiktank, for å pumpe vann fra lager pit drenering og storm kloakk.

Fekalpumpen for avløpsvann er forskjellig fra drenering ved at den kan pumpe viskøse medier med ganske store faste stoffer

Fekalpumpen for avløpsvann er forskjellig fra drenering ved at den kan pumpe viskøse medier med ganske store faste stoffer

Hvis du trenger å pumpe slam fra et automatisk rengjøringsanlegg (som Topas eller andre), eller sediment fra bunnen av septiktanken, kan avløpet ikke klare dette. For tykt miljø. For en septiktank er det en vei ut, i prinsippet, rør opp bunnfallet, siphon suspensjonen, hell vann igjen, rist igjen og tøm igjen. Det er mulig å gjøre dette, men septiktanken vil da gå i driftsmodus i svært lang tid, så det er bare mulig å bruke denne metoden i ekstreme tilfeller. Det er bedre å kjøpe spesialutstyr som vil takle det komprimerte sedimentet.

Fecal pumper for kloakk brukes til å rengjøre cesspools og septiktanker. De kan pumpe svært forurensede væsker, viskøse medier der faste partikler kan være inneholdt. Partikkelstørrelsen er avhengig av modellen, men maksimumsverdien er 50 mm. Langt fra alltid i cesspoolen blir alt avfall ruttet til en slik stat. For å kunne takle situasjonen, er en chopper installert på bunnen av pumpen. Det legger seg vanligvis på sentrifugalmodeller - ekstra skjærblad monteres på akselen. I arbeidsdelen av pumpen er avløpene allerede knust.

Så hvis du planlegger å bruke en fekalpumpe til å pumpe ut en sump, er det ønskelig at en chopper er tilstede i modellen. Den grinder større partikler til akseptable størrelser.

Typer av fecal pumper

Pumper for pumping av kloakk går i et aggressivt, kjemisk aktivt miljø. I tillegg til det faktum at kroppen må være forseglet, må materialene den er laget av være kjemisk nøytral og motstandsdyktig mot aggressive medier. Det er svært få slike materialer:

 • rustfritt stål;
 • noen typer plast;
 • støpejern.

Det beste materialet er rustfritt stål, men det samme materialet er det dyreste. Det mest budsjettalternativet er en plastikkasse. Disse modellene er de billigste. I midtpriskategorien, fecal pumper for pumping av kloakk med et støpejern av støpejern. Til tross for at det ikke er nødvendig å bruke denne enheten, er det ikke verdt å velge billige modeller. Med mindre du er en sommerbolig, hvor du bare kommer fra tid til annen.

Dette er alt en fekalpumpe for pumping av avløpsvann type med en shredder

Dette er alt en fekalpumpe for pumping av avløpsvann type med en shredder

Ved type installasjon er pumper for pumpe avføring:

 • Nedsenkbar. De er installert på bunnen av tanken, de jobber vanligvis i automatisk modus. Slå på / av er ved hjelp av en flyterbryter. Float stiger / faller med væskenivået når det er nederst, pumpen er slått av.
 • Halvt nedsenkbare. Disse pumper er forlenget i lengde, sugedelen er ganske langt fra motoren. Motoren forblir på overflaten, den flyter på en spesiell plattform, sugedelen er tykk.
 • Surface. Bare slangen som er koblet til innløpsrøret, senkes ned i tanken, selve enheten er ved siden av tanken. Overflatefekal kloakkpumpe har vanligvis et plasthus og en liten kapasitet. Dette er for det meste et land alternativ.

Nå må vi finne ut alt dette mangfoldet - når og hvilke enheter som er bedre å bruke.

Funksjoner for drift og installasjon

Ved å velge en fecalpumpe for kloakk, er det først og fremst nødvendig å være basert på driftsforholdene til utstyret. Hvis du velger utstyr for en sesongbolig, er det ikke nødvendig å bruke penger på dyre og kraftige nedsenkbare modeller. Til disse formål vil små og mobile overflateinstallasjoner være optimal. De er gode fordi de kan tas bort for vinteren - de veier 5-12 kg, avhengig av kapasiteten. Hvis utstyret til et privat hjem med permanent bolig er valgt, er det fornuftig å kjøpe dyrere utstyr som kan monteres permanent.

Neddykkbar fekalpumpe

Dette utstyret kan installeres permanent eller mobil. Når stasjonær montering på bunnen gjør en plattform som kroppen er festet til. Rør er koblet til uttaket (vanligvis plast). Alternativet er ikke dårlig, men hvis det er behov for reparasjon eller vedlikehold - er det uklart hvordan man får installasjonen.

Installasjonsmuligheter for en nedsenkbar kloakkpumpe

Installasjonsmuligheter for en nedsenkbar kloakkpumpe

Hvordan installere en nedsenkbar faecal pump selv

Hvordan installere en nedsenkbar faecal pumpe for kloakk selv

Røret som løper fra pumpen, kan trekkes opp til bakken, og du kan sette det inn i veggen og bygge en rørledning under bakken til oppbevaringstanken. Dette er et alternativ for de som har en septisk tank / cesspit vanlig kloakk maskin kan ikke nå. I dette tilfellet må du ringe en spesiell maskin med lang slange. Men et par slike anrop er lik kostnaden for en mudderpumpe av en gjennomsnittlig priskategori. Fordi det ofte i slike tilfeller på tilgjengelige steder bygges / installeres en oppbevaringstank, inn i det med en fecalpumpe pumpet over restene, og deretter forårsake en vanlig maskin.

Hvordan det kan se ut som det er klart

Hvordan det kan se ut som det er klart

Den andre, mobile versjonen, i denne forbindelse er bedre. To stenger er montert langs en av tankens vegger. Diameteren er litt mindre enn diameteren av hullene i kroppen. Til den øvre delen av nedsenkbare kloakkpumpe er en kjede festet, et korrugert rør er koblet til utløpsgrenrøret. Deretter legges kroppen på de installerte stengene, og, som på skinner, senker enheten til bunnen. Med denne metoden for installasjon, om nødvendig, blir pumpen trukket ut av kjedet. Minus det er bare en - behovet for å bruke bølgepapp. Deres struktur fører til at rørene ofte er tilstoppede, de må endres, da det er veldig ubehagelig å rengjøre dem.

Varianter av installasjon av nedsenkbare pumper for kloakk (septiktank, drenerings- og lagringsbrønner)

Varianter av installasjon av nedsenkbare pumper for kloakk (septiktank, drenerings- og lagringsbrønner)

Unngå bruk av korrugerte slanger i modeller med bunnsugemunnstykke. I dette tilfellet monterer du et stivt (plast) rør, enden av den trekker ut slik at nedstigningen langs ledene pumpen er montert på den (bildet til høyre).

Og den enkleste måten å installere: Bare på kjeden, senk enheten til bunnen. Når avløpene pumpes til ønsket nivå, kobles utstyret ut og tas ut av tanken, vaskes, tørkes og føres til vaskerommet til neste bruk.

navn Strømforbruk Løftehøyde / hode produktivitet notater pris
Grundfos SEG 40.12.2.1.502 1200 W 20,5 m 18 m3 / t Kabellengde 10 m, shredder $ 1025
Ebara Høyre 75 M / A 500 W 8,6 m 14 m3 / t Tillatte diameter på faste inneslutninger 35 mm $ 250
Speroni SEM 150-VS 1700 W 11 m 24 m3 / t Float bryter, helikopter 560 $
Homa Barracuda GRP 16 B D 900 W 20 m 18,7 m3 / t Flowing 1160 $
Ebara DW M 150 A 1600 W 16 m 42 m3 / t Tillatt diameter på faste inneslutninger 50 mm, flytbryter 620 $
Speroni CUTTY 150 / N 1500 W 17 m 21 m3 / t Flowing $ 770
Irtysh PFS 50 / 125,120 1100 W 6 m 16 m3 / t Float bryter
Irtysh PFS 50/125. 98 1100 W 4 m 7 m3 / t Float bryter
Irtysh PF2 50 / 140.138 3000 W 22 m 25 m3 / t Float bryter
Gileks Fekalnik 150 / 7H 5302 550 W 7 m 9 m3 / t Tillatte diameter på faste inneslutninger 35 mm, flytbryter $ 105
Gileks Fekalnik 200/10 F 5301 880 W 10 m 12 m3 / t Tillatte diameter på faste inneslutninger 35 mm, flytbryter $ 70
Gileks Fekalnik 255/11 N 5303 1100 W 11 m 15 m3 / t Tillatte diameter på faste inneslutninger 35 mm, flytbryter $ 125

Til tross for den ganske kompliserte installasjonen er det de nedsenkbare fekalpumper som er mest populære. Dette skyldes at de vanligvis er kraftigere, og de kan også pumpe medier med partikler opp til 50 mm i størrelse. Og det er nedsenkbare modeller som kan være med en helikopter.

Fordeler med nedsenkbare pumper:

 • De kan løfte væske fra store dybder.
 • Kan fungere i automatisk modus, ved hjelp av en flyter som kontrollerer væskenivået.
 • Du trenger ikke å bekymre deg for kjøling.
 • Lavt støynivå.

Det er nedsenkbare faecal pumper som kan utvikle nok kraft til å pumpe ut innholdet fra en god dybde. I tilfelle av kloakk kan dette ikke være så viktig - ikke så mye dybde i septiktankene. Men om nødvendig kan du pumpe avløpene over en stor avstand over overflaten. Det viktigste er at slangene er nok.

Om returventiler for kloakk og installasjon kan leses her.

Semi-nedsenkbare modeller av fecal pumper

Denne typen utstyr kombinerer fordelene med overflate- og nedsenkbare pumper. Siden motoren er over overflaten av vannet, er det ikke nødvendig å gjøre dens vanntetting ideell. Dessuten er det ikke nødvendig å tette sammen alle delene i kroppen. Alt dette påvirker prisen positivt - det er mye lavere enn på nedsenkbare modeller.

Ulempen med fecal semisubmersible pumper er den mindre partikkelstørrelsen som den kan suge inn, de grunne dypene der den kan fungere. Ulempen er også at en shredder ikke kan installeres på denne typen pumpe. Ikke alle minuser er imidlertid avgjørende for bruk i hjemmet. For mye dybde for privat bruk er ikke nødvendig, og en enklere design gjør reparasjoner rimeligere, så det er klart flere fordeler.

En type halvhulenhet er vertikal

En type halvhulenhet er vertikal

Det særegne ved installasjonen av semisubmersible pumper - det er nødvendig å installere det slik at motoren er over vannet. Metoden for installasjon avhenger av modellen, den er foreskrevet i bruksanvisningen til produktet. Generelt er det flere måter å montere på:

 • Lag en pute på tankens vegg, utstyret er festet på den. Med denne metoden for installasjon må du sørge for at væskenivået ikke stiger over plattformen - den øvre delen av kroppen ikke er forseglet. Styring av nivået kan gjøres ved hjelp av automatiske sensorer, som gir signal for å slå på og av.
 • Montering på flytende pute. En slik metode for installasjon er for små semisubmersible fecal- eller dreneringspumper for husholdningsbruk.
 • Svært små modeller, som også kalles "fat", kan henges om bord.

Til tross for alle fordelene ved denne modellen er ikke brukt så ofte. I utgangspunktet er fecal pumpen for kloakk oppkjøpt som en nedsenkbar eller overflatetype.

Navn / Produsent Strømforbruk Rise / Head Feed / output notater pris
FGP 20/10 (L = 1,3 m) 2,2 kW 10 m 20 m3 / t Maksimal partikkelstørrelse 15 mm 400 $
UDI-F100 0,5 kW 8 m 100 m3 / t Sentrifugal med en helikopter $ 1525
FGS50-12,5 4 kW 12,5 m 50 m3 / t Maksimal partikkelstørrelse 15 mm $ 760
FGS30-10 2,2 kW 10 m 30 m3 / t Maksimal partikkelstørrelse 15 mm $ 515

Overflate modeller

Den enkleste installasjonen i fekal kloakkpumper av overflatetype. Selve enheten er plassert på bakken, og bare slangene senkes ned i beholderen.

Overflate modeller av fecal eller dreneringspumper er attraktive på grunn av deres mobilitet

Overflate modeller av fecal eller dreneringspumper er attraktive på grunn av deres mobilitet

Den mest alvorlige ulempen ved slike modeller er fenomenet kavitasjon, som oppstår når man pumper væsker fra store dybder. Kavitasjon er metning av pumpet medium med luftbobler. Hvis en lignende masse kommer inn i pumpens arbeidsdel, vil den mislykkes. Derfor anbefales det ikke å bruke overflatefekale pumper på dybder som er større enn de de er ment for. Ved pumping av en septiktank eller en lagringsbrønn er bruken av slike modeller berettiget. De har en liten dybde, og ikke engang den kraftigste motoren vil takle oppgaven. Det er bare nødvendig å velge riktig kapasitet på enheten.

navn typen Strømforbruk Rise / Head produktivitet notater pris
Kaliber av NBTS-380 selvsugende 380 W 25 m 28 l / min Ingen inaktiv beskyttelse 30-35 $
Vortex PN-370 selvsugende 370 W 30 m 45 l / min Ingen inaktiv beskyttelse 38-42 $
Gilex Jambo 60/35 N selvsugende 600 W 35 m 60 l / min Beskyttelse mot tomgang, maksimal partikkelstørrelse 0,8 mm $ 104
Gilex Jambo 70/50 P 3701 med ejektor samovsasyvayuschy 1100 W 50 m Beskyttelse mot tomgang, maksimal partikkelstørrelse 0,8 mm $ 115

Vær oppmerksom på at alle modeller av overflatepumper er konstruert for å pumpe vann. Bare noen av dem kan pumpe viskøse væsker, og dette skal angis i beskrivelsen eller passet. Mangel på utstyr - det krever et homogent medium - maksimal partikkelstørrelse at de er i stand til å pumpe -. 0,8 m utvilsomt gunstig pris, men også blant de senkbare modeller har ganske billig - for eksempel - JEELEX og Ebara (Ebara). Sistnevnte er også laget av rustfritt stål og et bredt spekter av modeller med forskjellig hode og ytelse.

Slik beregner du ønsket løftehøyde

Ved å velge en fekalpumpe for kloakk, må du være oppmerksom på to egenskaper: dens kraft (kapasitet) og høyden på heisen. Med ytelse er alt mer eller mindre klart - det avhenger av volumene som må pumpes. Løftehøyde må vurderes, fordi i tillegg til den vertikale komponent, som alt er klart (dette er dybden av brønnen / septiktank, som bør heves vasker), er det den horisontale komponent - avløp må være et sted å passere, vanligvis i en slags beholder. Avstanden til hvilken avløpene skal overføres i horisontalplanet er delt med 10. Resultatet legges til høyden av oppstigningen fra brønnen.

Eksempel på tekniske egenskaper av en kloakkpumpe for pumping av kloakk

Eksempel på tekniske egenskaper av en kloakkpumpe for pumping av kloakk

For eksempel er bunndybden 4 meter, det er nødvendig å overføre avløpene til 35 meter. Total oppnå. 4 m + 35 m / 10 m = 7,5 De tekniske egenskapene til pumpen må ikke være mindre enn den løfte mengde som figuren, men snarere 20-25% mer at utstyret ikke drives ved grensen, noe som fører til for tidlig slitasje . Nå vet du hvordan du skal beregne en faecal pumpe for kloakk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

92 − 89 =