Velge den beste septikken for huset og gi

For å skape normale levekår i et privat hus eller ved en dacha, er det nødvendig med kloakk (hvis det ikke er mulig å koble til en sentralisert). En av måtene å rense kloakk er å sette en septiktank. Dette er en plastfiberfiber eller betongbeholder der kloakkbehandlingen blir behandlet. 

For å sikre at avløpsvannet er rent og luktfritt, må septikken velges riktig

For å sikre at avløpsvannet er rent og luktfritt, må septikken velges riktig

Deretter skal vi snakke om septiktankene til industriproduksjon. Til tross for at metoden for behandling av avløp er den samme - ved hjelp av anaerobe bakterier - finnes det ulike design og tekniske løsninger som påvirker installasjonens effektivitet og enkel vedlikehold.

La oss umiddelbart forstå hvilke typer septiktanker. De er akkumulative og med anaerob rensing. Kumulativ - det er bare en lufttett beholder, hvor avfall blir fjernet av en kloakkmaskin. Vi snakker ikke om dem - en fat og en tønne. Septiktanker med anaerob behandling av avløpsvann er allerede behandlingsanlegg, selv om de krever ytterligere rensing på bakken eller innen filtrering, men avløpet rengjøres fortsatt.

Hvordan kan jeg lage en kloakk i et privat hus beskrevet her. 

Grunnleggende arbeidsprinsipper

For å forstå hvordan kloakk i septiktanken er ryddet, la oss vurdere noen av dem i en seksjon. Designet kan variere litt, men operasjonsprinsippet forblir det samme. På bildet nedenfor er en to-kammer septiktank, vil vi analysere hvordan avløpet er renset i det.

Septisk seksjon

Septisk seksjon

Avløp fra huset gjennom innløpsrøret (1) kommer inn i det første kammeret. Da de begynner å gjære, noe tyngre fraksjon bunnfallet til bunnen (3) og lungene, som inneholder fett, stiger oppover og danner en tett film der, hvorigjennom luften passerer. Under forhold med mangel på oksygen, multipliserer anaerob bakterier, som dekomponerer organiske rester.

Således viser det seg at det reneste vannet er i midten. Det er her at overløpet er laget - et rør eller et hull i septumet, gjennom hvilket avløpene kommer inn i det andre kammeret. Her fortsetter prosessen. Når avløpene kommer fra huset, stiger rent vann til utløpet (4) og forlater for videre etterbehandling.

For å få det beste resultatet, tre kameraer er laget, og et mekanisk filter er installert før utløpsdysen. Alt dette - for å oppnå gjennomsiktige synker uten lukt. Disse "indikatorene" er ofte kriteriene for å vurdere kvaliteten på arbeidet. I virkeligheten, septiktanker rydde opp avløp med 50-60%, sjeldne modeller viser bedre resultater, men i dette tilfellet trenger Dade ekstra rengjøring.

Hvor å sette vann etter en septiktank

Vannet som kommer ut av septiktanken "ren" kan bare kalles betinget. Det kan ikke brukes hvor som helst - det er for mange forskjellige urenheter i den. Det er umulig å returnere det uten ytterligere rensing og til naturen. Det forurenser miljøet (vann og jord), og du bor i den. Derfor blir dunkene etter septiktanken matet til etterbehandlingsanordninger:

Avløpsvann i filterbrønnen

Avløpsvann i filterbrønnen

 • filtrerer godt
 • sand og grus filtre og filter dike;
 • infiltratorer og andre dreneringsblokker.

Det er ingen andre muligheter til å rydde opp avløp til normalt.

Bestem parametrene for jordsmonn

Nå på hvordan å avgjøre hvilken av rengjøringsmulighetene som passer for din sak. Først av alt er det nødvendig å forstå jorda og grunnvannet (GWP).

Nivået på grunnvannet må være kjent i perioden med høyt vann (vår og høst) og i "tørr" sesongen. Det kan bestemmes av nivået av vann i brønnen hos deg eller naboene. Normal vurderes hvis vannet er under 1,5-1,8 meter mark. Mer enn 3 meter er allerede generelt lykke.

Det er svært ønskelig å bestemme dreneringskapasiteten til jord (hvor godt de absorberer vann). For dette graver du en grop. Det er ønskelig å dybden som du planlegger å gjøre installasjonen for filtrering - du trenger disse jordens evne til å avlede vann. Bare husk at hvis du planlegger å ta en drenering, må du ha minst en meter til UGW.

Med lav absorptivitet blir vann omdirigert til sandgrusfiltre

Med lav absorptivitet blir vann omdirigert til sandgrusfiltre

En stor mengde vann helles i utgravet grop. Si, 100 liter og se hvor lang / rask den er absorbert. Vanligvis går vannet veldig raskt på sand, sandaktig leam og torvmyrer. Den gjennomsnittlige absorberende kapasiteten er i leir og lav i leire. Men for alle disse raser er det fortsatt forskjellig, slik at selv om det er subjektivt, bør du vurdere om utladet vann raskt kan unnslippe.

Valg av rengjøringsmetode

Faktisk er det ikke nødvendig å velge spesielt: de velger en metode basert på SNiPs anbefalinger. Avhenger av alt fra grunnvannsnivå og jordens absorberende kapasitet.

 • Filtreringsbrønnen kan gjøres på sand og sandaktig, lammende jord med god absorpsjon og antall avløp ikke mer enn 1 kubikkmeter per dag (SNiP 2.04.03-85 vare 6.195.) Samtidig skal bunnen av brønnen (bunnen) være minst 1 meter over grunnvannsnivået.
 • Pechasno grusfiltre (filtrering felt) og under samme grøft kutting (n. 6,192). Fornøyd slabofiltruyuschih i vanntett og jord (leire leirjord). Bunnen av sjakten bør ligge minst 1 meter fra vannet på grunn av svært høy punkt.

  Dreneringsenheter, infiltratorer kan fungere i alle jordarter

  Dreneringsenheter, infiltratorer kan fungere i alle jordarter

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  17 + = 20