Bad med belysning: Chromoterapi derhjemme

Bad med belysning: Chromoterapi derhjemme

Farvebelysning i badeværelserne spiller ikke kun en dekorativ rolle, men har også en helbredende effekt. Denne effekt kaldes chromoterapi.

fordel

Hver farve af spektret har sin egen bølgelængde (elektromagnetisk stråling) og har en særlig terapeutisk effekt på nervesystemet.

meget flot badeværelse med lys

En lysstråling har en afslappende, beroligende og anæstetisk virkning, den anden tværtimod toner og stimulerer.

vidnesbyrd

Indikationer for chromoterapi:

 • sygdomme i nervesystemet
 • metaboliske lidelser;
 • panikanfald
 • søvnløshed;
 • depression;
 • posttraumatisk smerte;
 • øget træthed
 • svigt af biorhythms;
 • forstyrrelser i blodcirkulationen og funktionen af ​​det kardiovaskulære system
 • rehabilitering efter operationen.

Bad med belysning

Bad med belysning - kromatoterapi

Kontraindikationer

Chromoterapi har også kontraindikationer. Ofte manifesterer de sig individuelt på baggrund af den generelle sundhedstilstand. For eksempel påvirker røde nuancer hjertets funktion, hvilket kan påvirke patienterne med hypertension negativt. Kolde nuancer har en beroligende virkning, derfor anbefales melankoler ikke, og med epilepsi er det blinkende lys strengt kontraindiceret.

Chromoterapi metoder

Den bedste effekt opnås sammen med vandprocedurerne i badet. Varmt vand fjerner spændinger, slapper af, renser op energisk og giver mulighed for at indstille sig til behandling. Der er tre hovedmetoder til chromoterapi:

 • fluorescerende;
 • molekylær;
 • visuelle.

Bad med belysning

Fluorescerende terapi er passagen af ​​hvidt lys gennem farvefiltre, hvis udgang der dannes en stråle af en bestemt farve.

Med molekylær chromoterapi filtre er salver, geler eller andre specielle midler, herunder homøopatisk.

Visuel terapi er visning af billeder og omgivelserne af objekter af en bestemt farve. Her forekommer virkningen gennem visuel opfattelse.

Bad med blåt lys

Bad med hvidt lys

Terapeutiske effekter af farve kan også være badesalte, aromatiske olier og andre plejeprodukter. Udover at bruge farvebelysning i brusebad og bad, kan du bruge helbredende effekt i indretningen af ​​værelser og yderligere belysning.

Bad med belysning

Eksponering for spektrumfarver

Hver farve har sin terapeutiske virkning.

 • Blå nuancer har de længste bølger og påvirker derfor nervesystemet stærkt, hvilket giver en afslappende effekt. Lilla er indiceret for nerver, smerter, lindrer angst og angst. Blå hjælper med at slappe af og slappe af helt. Blå beroliger, helbreder søvnløshed, lindrer overekspression, menstruationssmerter, giver en følelse af ro.
 • Varm nuancer, derimod, er belastet med energi, irriterer nervesystemet, tone op. Rød er ideel til træthed, det stimulerer nervesystemet, fremskynder hjerterytmen, forbedrer blodcirkulationen, opkræver livskraft. Vist under reduceret tryk og superkøling. Orange er ikke så aggressiv. Det lindrer stress, samtidig med at man giver en følelse af psykologisk komfort, med dette lindrer apati og melankoli. Orange nuancer fylder med energi, stimulerer appetit, hjælper med astma og allergier. Gul stimulerer hjernens aktivitet, fremmer kommunikation, lindrer træthed og stimulerer. Denne farve anbefales ved høje psykologiske og mentale belastninger, for eksempel under sessioner. Gul forbedrer fordøjelsen og fremskynder metabolisme, hjælper med at tabe sig.
 • Den gyldne middel er grøn. Det er forbundet med friskhed, grønt, sundhed, fyldes med en følelse af harmoni. Hjælper med at lette spændingen af ​​øjenmusklerne, træthed, hovedpine, forbedrer stofskiftet. Grøn farve har en beroligende effekt på nervesystemet, men det undertrykker ikke, som blå nuancer.

Lyserød belysning i badekarret

Chromoterapi kan have en betydelig effekt på nervesystemet, afslappende eller opladning med energi. Men for alvorlige sygdomme, virker det kun som en yderligere helingsprocedure, og ikke som en uafhængig terapi. Angiv hvilke nuancer der vil være mest effektive, du kan have en specialist inden for chromoterapi.

Blå belysning i badet

Pigen i badet med den gule baggrundsbelysning

Grøn og blå belysning i et bad med to skåle

Lyserød belysning i badekarret

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 − = 24