Badkar i rostfritt stål

Badkar i rostfritt stål

Stålbad har länge blivit en välkänd egenskap hos våra lägenheter. Det här är valet av dem som bestämde sig för att överge gjutjärnbadet på grund av sin tunga vikt och de för vilka ett akrylbad är ett dyrt nöje. Bad av stål är populära på grund av deras lätta vikt och låga priser. Visst gäller detta för det mesta bara emaljerade stålbad. Få människor vet att det finns en sådan sanitär utrustning, som bad i rostfritt stål.

Rostfritt stål badkar

Ovalt rostfritt stålbad

Tidigare användes rostfritt stål huvudsakligen för diskbänkar. De har utmärkta prestanda egenskaper, så detta material inte överges även med tillkomsten av nya, modernare analoger. Inte så länge sedan började sanitetsgodsens rang och andra enheter av rostfritt stål. Idag kommer vi att berätta om detta, som än sällsynt fenomen, som ett rostfritt stålbad.

Badrum Rostfritt Stål Badrum

godsaker

 • Rostfritt stål anses vara ett av de mest hygieniska materialen, så utrustning i rostfritt stål används aktivt i medicinska institutioner och restauranginrättningar.
 • Emaljbeläggning förlorar snabbt sitt ursprungliga utseende, eftersom det bildar sprickor och marker. Badet i rostfritt stål tolereras väl av mekanisk spänning, så i många år (föremål för regelbunden rengöring) kommer den att se ut som ny.
 • Bakom rostfritt stål är badkar väldigt lätta att ta hand om, eftersom de inte är korroderade. Att bry sig om ett sådant bad kan du använda till och med de mest kraftfulla rengöringsprodukterna som innehåller aggressiva kemikalier. Därför kommer ytan inte att repas och kommer inte att ändra färg.

Rostfritt stål badkar till badrum

Badrum Rostfritt Stål Badrum

Badrum design med rostfritt stål bad

cons

 • Badet i rostfritt stål är en "exotisk" VVS-armatur. Och om du bestämmer dig för att köpa något så här, är det inte så lätt att hitta det till salu.
 • Eftersom badet i rostfritt stål är en knapp råvara motsvarar priset det. Idag kommer ett sådant bad att kosta dig mer än en liknande produkt av emaljerad stål, gjutjärn eller akryl.
 • Rostfritt stål, som emaljerat, har en hög värmeledningsförmåga. Det värmer upp mycket snabbt, men det svalnar lika snabbt.
 • Produkter från vilket stål som helst, kännetecknas av nästan fullständig frånvaro av ljudisolering. Därför blir stålbad en konstant orsak till missnöje bland grannarna - ljudet av rinnande vatten är så högt att det kommer ner på flera våningar. Denna minus gäller inte alla modeller, moderna dyra och elitbad har ett ljudabsorberande skikt inuti och är fria från denna nackdel.

Rostfritt stål badkar för japanskt badrum

Hur bli av med brister?

Om fördelarna med badkar i rostfritt stål inte uppväger deras nackdelar för dig, kommer du att vara användbar för att bekanta dig med de folkliga sätten att "modernisera" billigt stålbad:

 • Vi tillhandahåller extra värme och ljudisolering. Dessa brister blir enklare att besegra. Vi behöver en ballong med monteringsskum och gummihandskar. Vi vrider badet förberedd för installation upp och ner, sätta på gummihandskar och täcka hela ytan av badet med ett jämnt tjockt skikt av monteringsskum. Vi väntar på torkningen av kompositionen och monterar teckensnittet på plats.
 • Vi ökar konstruktionens tillförlitlighet. Sällan klagar ägare av rostfria bad att på grund av den lilla vikten av enheten är den lite instabil. I det här fallet bör du överge monteringsfötterna och montera badet på en tegelbotten, för större tillförlitlighet som fäster den med en krok mot väggen.

Ljudisolering av stålbad

Ljudisolering av stålbad

Stålbad på träbotten

typer

Klassificeringen av badkar av rostfritt stål är ganska omfattande: de varierar i syfte, form, storlek, tjocklek, typ av konstruktion, kapacitet, tillverkare, tillgänglighet / frånvaro av ytterligare funktioner och utrustning.

skilja:

 • Industriella bad är sådana som används vid produktion, till exempel mat, kemikalier etc.
 • Hushållsbad är sanitära anordningar avsedda för mottagande av hygienprocedurer.

Bad i rostfritt stål kan indelas i två typer, beroende på vilken person som tar badet. Sittbad är specialdesignade och utformade för medicinska förfaranden. Det liggande badet brukar användas för hushållsbehov eller bara för avkoppling.

Vacker rostfritt stål badkar för badrum

form

Stålbad är gjorda av ett enda blad av rostfritt stål genom stämpling. Funktioner av produktionen tillåter inte att göra teckensnitt av helt ovanliga former, till exempel triangulära, men hela valet av badkar i rostfritt stål är ganska stor.

Standardmodellerna i form av en oval och en rektangel är alltid populära. Sådana bad anses vara universella, som för dem kan du hitta en plats i vilket rum, oavsett storlek och layout.

Ägare av rymliga badrum kommer säkert att ha större modeller, till exempel hörnbad i form av en cirkelsektor eller ett asymmetriskt bad.

Hörnbad i rostfritt stål för badrum

Rektangulärt badkar i rostfritt stål för badrum

Ovalt rostfritt stål badkarkar

Hörnbad i rostfritt stål för badrum

dimensioner

Valet av storlekar av bad i rostfritt stål är också mycket olika. Minsta längd på en produkt i rostfritt stål är 100 cm, den maximala längden är 215 cm. Det smalaste badet vi hittade genom att undersöka utbudet av onlinebutiker som säljer sanitetsutrustning är 65 cm bred och 81 cm bred.

De mest populära anses modeller av rostfritt stål i längd från 170 till 180 cm och en bredd på 70 till 80 cm Det är dessa alternativ kan du bekvämt bad en person med alla dimensioner -. Inte bara för att helt enkelt bada, men också att vara lycklig i blöt i varmt vatten och doftande skum.

Rostfritt stål i rostfritt stål

Tips för att välja

 • Det är bäst att köpa ett badkar i rostfritt stål direkt i affären, eftersom bara där kan du personligen se kvaliteten och tillförlitligheten hos den valda produkten.
 • När du köper, var noga med att vara uppmärksam på stålplåtets tjocklek: det ska inte vara mindre än 0,3 cm, eller ännu bättre om produkten har en tjocklek av 0,4 cm eller mer.
 • För att försäkra dig om att det rostfria badet inte deformeras under drift, testa det i butiken. Krypa in i den valda modellen och kontrollera om den inte böjer sig under din kroppsvikt? Bättre om du "försöker" kommer badet att vara den största medlemmen i din familj.
Rektangulärt badkar i rostfritt stål för badrum

Badrum med handfat, badkar och toalettskål i rostfritt stål

Rektangulärt badkar i rostfritt stål för badrum

Var uppmärksam på rostfritt stål sänkor: i kombination med badrummet kommer de effektivt att komplettera ditt interiör.

Rostfritt stål handfat och badkar

vård

Badet i rostfritt stål är ganska opretentiöst i underhåll, men det krävs fortfarande mer uppmärksamhet än en liknande produkt av stålkonstruktion. Rostfritt stål är inte rädd för mekanisk skada och korrosion, men det bildar ofta en kalkbeläggning, och fontens yta över tiden försvinner.

För att undvika dessa problem måste du bli av med spåren av vattenstrimmer i tid. Efter varje användning ska badet torkas torrt med en ren, mjuk trasa och en gång i veckan, rengör den med ett speciellt tvättmedel för rostfria produkter.

Rostfritt stål badkar

Rostfritt stål badkar med en tjej

Rund rostfritt badkar för badrum

Rostfritt stålbad i badrumsinredningen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 54 = 61