Hjørnebad – typer, størrelser og fordeler

Hjørnebad - typer, størrelser og fordeler

Hvis du eier et lite bad, vil den perfekte løsningen være å kjøpe et hjørnebad. Sammenlignet med det tradisjonelle rektangulære badet, vil denne utsikten ved hjelp av en kompakt størrelse spare plass. Også, du vil få et flott designelement for ditt interiør, og du vil føle hvor behagelig hjørnebadet er i bruk.

form

Mange tror at hjørnebadet har utseendet på en likestilt trekant, den ene siden er avrundet. Denne oppfatningen er feilaktig.

Hjørne bad med ikke-standard form

Nå i VVS-markedet kan du finne et hjørnebad med de mest varierte skjemaene:

 • trekantet
 • asymmetrisk polyeder
 • trapesformet
 • Ett hjørne kan avrundes eller skråstilt.

Hver modell er produsert i høyre eller venstre versjon. Vær oppmerksom på dette punktet, kontakt konsulentene for å velge et riktig orientert bad.

Hjørnebadet polyeder

Hjørneboblebadet er et populært alternativ, da det gir deg mulighet til å opprette et hjemmekino hvor du kan slappe av når som helst.

materialer

Næringen produserer badekar av ulike modeller fra de enkleste til designeren. Å gjøre dette rørleggerproduktet av uventede former ble mulig med innføring av nye materialer i produksjon. På grunn av det bredeste spekteret og et stort prisklasse, kan en ny kunde kjøpe et nytt bad med hvilken som helst inntekt.

Avhengig av materialet til produksjon er alle hjørnebadene delt inn i:

stål

De skiller seg ut med lav pris, og levetiden er omtrent ti til femten år. Stålbad er ikke veldig etterspurt, men likevel er de alltid på salg.

Stål hjørne bad

støpejern

Denne typen badekar har lenge bevist seg på grunn av høy ytelse, kvalitet og holdbarhet. Tjenestetiden kan nå mer enn 20 år. Den eneste ulempen ved disse badene er mye vekt.

Finn et støpejernbad er ikke lett. Dette skyldes at produksjonen av slike bad krever en stor produksjonskapasitet for smelting av støpejern. Derfor er kostnaden for et støpejernsbad ganske høyt, og det er umulig å montere det i det, for eksempel stråler for hydromassasje, da den perfekt utfører elektrisk strøm. Videre, når du installerer et slikt bad, trenger du jording. Innovative materialer i produksjon av badekar lykkes med å konkurrere i alle kvalitative indikatorer med støpejern.

Støpejern hjørne bad

akryl

Badekar av denne typen er preget av tilgjengelighet, et stort utvalg og en rimelig pris. Bruken av akryl gjør det mulig å produsere produkter i et stort utvalg av former, farger og størrelser. Livet på et akrylbad er omtrent ti til femten år, og belegget er gjenstand for restaurering, og du kan alltid oppdatere det uten store økonomiske kostnader. Vanligvis leveres blanderen med på badet, men du kan velge en annen egnet modell.

Les mer om akrylbad i artikkelen.

Hjørne akryl bad

Prøv å velge miksere i samme butikk som badet for å unngå problemer når du installerer det. I tillegg er det mulig å få håndtak, nakkestøtter, gardiner eller hydromassasystemer i komplett sett.

Hvis badet har et boblebad, og deretter ta et bad vil være for deg ikke bare hygienisk prosedyre, men vil også fremme avslapning og toning kroppen, noe som er veldig bra for helsen.

Bad med hydromassasje

Artikkel om badet med hydromassasje vil fortelle deg alle nyanser.

Akrylbad er et miljøsikkert produkt, da akryl ikke kan forårsake en allergisk reaksjon, og det er også umulig å vise bakterier og sopp på akryloverflaten. Denne arten er preget av lav varmeledningsevne, slik at vannet avkjøles sakte.

Dimensjoner på standard hjørnebad

Ved hjelp av standard trekantede bad kjennetegnes ofte ved hjelp av slike dimensjoner at den laterale side er 1,5 til 1,8 m, dybde - 0,48 til 0,65 m, og det totale volum - ikke mer enn 400 liter.

Den tradisjonelle lengden på badets hjørner har ikke mer enn 1,5 meter. Men hvis badet har mye plass, så finnes det ikke-standard modeller som er store.

Ikke-standard hjørne bad

I VVS-markedet er det et stort utvalg av vinklede baddimensjoner. Du kan kjøpe en beskjeden modell eller stor nok. I utgangspunktet kan det trekantede badet være fra 0,9 x 0,9 m til 2 x 2 m. Den populære størrelsen på hjørnebadet er 120 x 120 cm og 150 x 150 cm.

Hvis vi snakker om den "rektangulære" modellen, er dens dimensjoner fra 0,7 til 2 meter.

Rektangulært hjørnebad

Høyden på forskjellige modeller er også variert - fra 45 til 80 cm.

De indre dimensjonene på badet er mye mindre eksterne, men dette har ingen stor innvirkning på komforten.

Forskjellen i størrelse kan bare spille en viktig rolle når den er montert i små rom, når hvert centimeter av rommet er dyrt. For store rom er funksjonalitet og komfort viktig, størrelse og volum er ikke signifikante. I et stort bad kan komfortabelt trekke tre personer.

Bad for 3 personer

Det er bad spesielle sittende bad. De er preget av liten størrelse og har en spesiell rygg.

Baderomsseter

Store bad, som involverer plassering av flere personer, har også ryggstenger for å sitte. I mellomstore og store bad kan du være i begge posisjoner: sitte og ligge.

funksjonalitet

Hydromassasje påvirker positivt helse og indre velvære hos en person. Denne funksjonen er veldig populær blant hjørnebadkjøpere.

I kampen for kunden prøver produsentene å diversifisere funksjonene til hydromassasje hjørnebad og fullføre dem:

 • fjernkontrollpanel;
 • aeromassazhem;
 • farge og kromoterapi;
 • aromaterapi;
 • justering av vannstråleffekt;
 • myke hodestøtter;
 • innebygde håndkleholdere;
 • ekstra seter for å ta fotbad;
 • sensorer for måling av vannstanden;
 • overfyllingsbeskyttelsesfunksjon;
 • automatisk desinfeksjon.

Akrylbad av samme form og modell kan eventuelt være utstyrt med en hydromassasje-funksjon. Du har rett til å velge et bunt. For enkle modeller, er denne funksjonen praktisk talt ikke gitt. Men dyre modeller har ikke bare hydromassasje og aeromassasje, men også utstyrt med spesiell belysning, en mikser som simulerer en foss og mange andre alternativer.

Dimensjoner hjørne boblebad og omtrent er like sider - fra 1,5h1,5 1,8h1,8 m til m, og høyden er typisk innenfor 0,6 til 0,7 m.

Bad med foss

Moderne bad med hydromassasje

hydromassasje

Asymmetrisk og symmetrisk

Vinklet bad asymmetrisk og symmetrisk kan brukes på badet uansett område.

I dag er det et stort utvalg av hjørnebad i størrelse, sin standardlengde er 1,85 meter.

Et triangulært bad vil også bidra til å bruke sitt ene hjørne for noen elementer i det indre av rommet. For et lite bad vil et triangulært bad være en utmerket løsning på problemet med liten plass, da det gir deg mulighet til å spare betydelig plass.

Et stort antall modeller av hjørnebad er utstyrt med innebygde hyller og plasser for lagring av personlige hygieneprodukter, noe som bidrar til å optimalisere romrommet og gjøre det så funksjonelt og komfortabelt som mulig.

Baderom med hyller og holder

Størrelsene på disse badene varierer fra 1,20 til 1,85 meter, noe som gjør det mulig å velge det alternativet som passer best for ditt bad. Veldig nyttig er at de kan ha både venstre og høyre versjon, og dette vil i stor grad hjelpe til med installasjon og tilkobling.

Ulike produsenter tilbyr sitt eget størrelsesområde badekar. For eksempel produserer selskapet symmetriske RAVAK hjemmeside bad: 1,3h1,3 m 1,4h1,4 m 1,5h1,5 m, antall av asymmetrisk mye mer: 1,7h1,05 m 1,4h1,05 m, 1, 85h1,05 m, 1,5h1,0 m, 1,6h1,05 m, 1,5h1,05 m, 1,7h1,1 m, 1,5h0,75 1,6h0,75 m og m.

Asymmetrisk bad 1,56 x 1,2

En rekke størrelser lar deg installere et triangulært bad i et rom på nesten alle områder, og ikke ofre gleden av å ta et bad til fordel for å installere en dusj.

produsenter

Før du kjøper et hjørnebad, bør du gjøre deg kjent med listen over kvalitetsprodusenter for å kunne kjøpe et godt produkt som oppfyller alle parametere.

De mest pålitelige produsenter av sanitærutstyr, som er godt respektert i nasjonale og europeiske markedet av sanitærutstyr - et Duravit, Inspirasjon, Ravak, Gruppo Treesse, Kolo, Appollo, Teuco, Kolpa, Albatros, doktor Jet, Hatria, Paa, Aqua, Balteco, Spring og BluBleu.

Elsker bad fra Ravak

Ærret popularitet mottok merkevaren av italiensk, slovensk, latvisk og kinesisk produksjon. Men de mest populære og dyre er selvfølgelig hjørnebad fra Italia. De er preget av høy kvalitet egenskaper, praktisk og unike designløsninger. Det italienske badet vil alltid gi et bad en luksus, eleganse og originalitet. I Europa er slike bad ofte installert direkte i soverommene.

Bad i soverommet

I utgangspunktet er produsentens garantiperiode for et trekantet akrylbatteri fem år, og allerede flere detaljer kan erstattes innen ti år.

Goodies

Corner Baths har allerede fått et godt rykte blant kjøpere. Men i tillegg til fordelene har de også noen ulemper. La oss se nærmere på dette.

Fordelene med å bruke et hjørnebad er:

 • vakker interiørdetaljer. Badet er i stand til å pynte ethvert bad, samt gjøre originalitet og unikhet i utformingen av rommet
 • fasjonable og luksuriøse Badet er i stor etterspørsel blant eiere av store leiligheter og private hus. Tross alt, i store rom er det mulig å installere ikke bare bad av ulike modifikasjoner, men også mini bassenger
 • bekvemmelighet i bruk. Diagonalt posisjonert bolle gir deg mulighet til å kjøpe et større bad, og som et resultat vil det være en behagelig tid for å ta et bad.
Bad med badekar

cons

Ulemper ved bruk er som følger:

 • Mindre plassbesparelser. Den minste størrelsen på denne typen bad er 0,9x0,9 m. Hvis du for eksempel skal ta et bad i en "Khrusjtsjov", vil et slikt bad oppta nesten hele rommet. Du kan snakke om å spare plass hvis du installerer en rektangulær modell, hvor et hjørne vil bli avfalt.
 • Prispolitikk. Hjørnebad er vanligvis dyrere enn konvensjonelle bad. For glede er det verdt å betale - denne regelen gjelder kjøp av et hjørnebad.
 • Høy følsomhet for vaskemidler. Ved rengjøring av badet må du ikke bruke slitemidler eller harde kjever som kan skade beleggets integritet
 • Mistresses finner det vanskelig å vaske hjørnebadet, fordi størrelsen er bred nok, og for å vaske den, må du klatre inn i den med beina. Om hva du skal vaske et akrylbad, les vår andre artikkel.
 • Vannforbruket øker. Den gjennomsnittlige kapasiteten til hjørnebadet er fra to hundre til fire hundre liter vann. Derfor vil det ta lang tid å vente til vannet i karet er skrevet, og også volumet av vann som brukes vil øke vesentlig.

For ikke å vente lenge på fylling av badet, kan du i tillegg kjøpe en foss blander.

Gul bad i interiøret

Bad i en liten plass

Fossemixer

installasjon

Før installasjon må du måle vinklene og jevnheten til veggene. De skal være like og ha en vinkel på nitti grader. Hvis det er uregelmessigheter på veggene, bør denne feilen fjernes. Hvis det er flis på veggene og installasjonen fant sted, uten å observere nøyaktigheten av vinklene, må du være forberedt på at under badet ikke legger hjørnebadet mot veggen. Derfor bør du i utgangspunktet velge et fremtidig bad og rørleggerarbeid, og bare deretter gå til reparasjonen på badet.

Installasjon av baddesign kan utføres på to måter:

1. Montering på sokkelen, som er forberedt på forhånd.

2. Installasjon på bena og beslagene i metall.

Baderom på parentes og ben

Før installasjonen påbegynnes, skal det pakkede nye badet være på rommet i mer enn en dag og bli vant til omgivelsestemperaturen. Det er nødvendig å bestemme plasseringen for badet installeres. Gulvet må være nivå, som måles med et nivå. Hvis installasjonen utføres med stål eller akrylbad, kan høyden korrigeres ved å dreie bena.

For å montere badet på bunnen, må du først feste det på veggene, sørg for at alle overflatene er helt sammenføyde og bare da gå til formasjonen av basen. For dette kan du bruke murstein, blokker eller mørtel.

Podium for hjørnebad

Etter å legge grunnlaget, bør du vente en til to dager, slik at den greier greit og installerer badet.

Det installerte badet skal kobles til strømforsyning, kloakk og vann. Og for å få kontroll på alle systemene - for å fylle et bad og å sjekke tettheten. Hvis det ikke er lekkasje, blir alt gjort riktig.

Hvis badet ikke passer godt mot veggen, er det nødvendig å forsegle veggene med silikonforseglingsmiddel, og så er det alle dekket med et spesielt tape eller bruk en sokkel for et bad.

Sokkel til bad

Konklusjoner og tips

Når du kjøper et stålbad, bør du være spesielt oppmerksom på installasjonen. Det må festes tett og stabilt, å skape mindre støy.

Bad på podiet

Standardhjørnebadet har omtrent 1,5-1,6 meter, i størrelse er nesten det samme som et rektangulært bad, men volumet vil bli mye større. I hjørnet kan bad umiddelbart passe to personer og føle seg komfortabel.

Når man kjøper et bad, bør man huske på det det kan være rettidig og venstre sidet, og også asymmetrisk og symmetrisk, kan sidene være forskjellige eller identiske. Under valg av badet, ta også merke til informasjonen om vasken.

Hjørnebad på bena

Før du kjøper et bad må du måle rommet, bestemme form og dimensjoner av dette produktet, å vite hvilken modell som er riktig for deg og ditt bad. Størrelsen kan ikke bestemmes av øyet, siden visuelt synes badet mye større enn det som kan huse rommet ditt. Og husk at et bad med rektangulært design vil oppta mer plass i rommet enn et hjørne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

69 − 67 =