Hur väljer man ett bra kinesiskt bad?

Hur väljer man ett bra kinesiskt bad?

Idag är den ledande positionen på marknaden för sanitetsvaror upptagen av Kina. Trots det faktum att det för närvarande finns en stadig tendens att flytta huvudverksamheten med de flesta europeiska märken till Kina, hindrar detta inte den snabba utvecklingen av kinesiska märkesvaror. Huvuddelen av kinesiska sanitetsprodukter tillverkas i Guangdong. Låt inte bakom och områdena Fujian och Shanghai. Leveranser av kinesiska sanitetsvaror utförs nästan över hela världen, snabbt övervinning av marknaden, vilket innebär att produkter från ledande europeiska märken är långt efter. Kunder från hela världen attraheras främst av ett rimligt pris, vilket är värt kvaliteten på VVS-moduler och deras tekniska utrustning. Tänk på de viktigaste tillverkarna av kinesiska bad.

Bad för två gjorda i Kina

Kinesiskt akrylbad med hydromassage

Runda bad med hydromassage

mythology

I de flesta av våra landsmäns sinne finns det flera stabila, men i roten till de felaktiga myterna om den ovärderliga kvaliteten på den kinesiska produktionen. Sådana övertygelser utvecklades i slutet av nittiotalet, när den ryska marknaden översvämmade kinesiska billiga konsumentvaror av mycket låg kvalitet.

Bad från Eago varumärke

Men om vi analyserar Kinas nuvarande handelsförbindelser, ser vi att Europa, Australien och även Amerika, trots sina kvalitetsnormer, tycker om att använda kinesiska produkter. Det visar sig att Kina länge har etablerat produktion av välkända företag, inklusive VVS, som strikt kontrollerar produkterna.

Kvaliteten på dessa produkter är inte sämre än vad som produceras i varumärket, men kostnaden är hälften så att många potentiella köpare är en viktig faktor. Trots allt, om prioriteten är funktionalitet, så är det ingen mening att överbetala för det europeiska varumärkets popularitet.

Ovalt akrylbad

Polygonalt bad från det kinesiska varumärket Apollo

Kinesiskt bad i retrostil

Naturligtvis är det nödvändigt att förstå att kvaliteten på ett bad, och inte bara den kinesiska, beror på det särskilda VVS-företaget.

Även en visuell inspektion av badet hjälper omedelbart att dra slutsatser om produktens kvalitet:

 • noggrant undersöka det,
 • kontrollera efter hållbarhet,
 • kolla för giftiga lukt.

Ett företag som har en licens kommer nödvändigtvis att ge köparen en garanti och kommer att erbjuda möjliga alternativ för retur eller utbyte.

Bad med glasinsats och hydromassage

Principen om produktion "på kinesiska"

Hittills är det uppfattningen att varken den kinesiska regeringen eller producenterna själva behandlar med vederbörlig uppmärksamhet på upphovsrätten, och berättelser om billiga kinesiska förfalskningar har inte förvånat någon länge. Men sådana fall är kopplade till det faktum att landets lagar inte innebär en obligatorisk registrering av en produkt för att erhålla ett varumärke, men samtidigt garanterar de inte upphovsrättens skydd. Med den officiella registreringen av immateriella rättigheter garanterar regeringen fullständigt skyddet av producentens rättigheter.

Mini pool av kinesiskt ursprung

Ovanligt badkar på fötterna med hydromassage

Lyx badkar tillverkare i Kina

Men nu har situationen förändrats radikalt. Även om detta mystiska land med en rik historia och kulturarv fortfarande är ett mysterium för många européer, förändras den allmänna opinionen gradvis till en positiv.

För närvarande är den kinesiska produktionen ledande i nästan alla parametrar, landets ekonomi utvecklas snabbt. Ett betydande bidrag till utvecklingen av produktionskapaciteten i Kina görs av Amerika och europeiska länder, med egen produktion i Mellanöstern, och investerar miljoner dollar i utvecklingen av landet.

Kineserna själva lär sig väldigt snabbt allt västerländskt, så de representerar den europeiska köparens önskemål väl.

Kinesiskt bad med duschkabin

Ledande varumärken

Tänk på de ledande varumärkena som är i hög efterfrågan.

Appollo

Appollo Company representerar sina produkter på den ryska marknaden i mer än ett decennium, har länge vunnit en värdig plats bland handelsvarumärken och har stadig populär popularitet bland befolkningen. Företaget ständigt utökar sin produktion och förbättrar sina produkter och presenterar ständigt för köparen olika nyheter.

Bad Apollo SPA

Akrylbad med hydromassage Apollo

Kompakt bad för två

Bad asymmetrisk Apollo

Corner Whirlpool Apollo

Bad stilsort fristående

Coliseum

Handelsmärke Coliseum representerar företaget Coliseum Bas. I mer än sju år har den ryska marknaden levererats med Coliseum-produkter. Huvudprioriteten i företagets verksamhet är kvalitetskontroll, tillgänglighet, modern design.

Bad COLISEUM

Gemy

Företag Gemy specialiserat sig på produktion av bubbelbad. Företaget grundades 1990 i industriområdet i Foshan-provinsen. Gemy producerar endast certifierade produkter av högkvalitativ akryl, som framgångsrikt säljs i Europa, Ryssland, USA och andra länder.

Hydromassage bad med overhead dusch

Triangulärt hydromassagebad

Rektangulärt bad med hydromassage

Asymmetriskt bad Gemi

Ovalt väggmonterat bad

Röd minigolfpool med hydromassage och belysning

River

Brand River - marknaden är känd sedan 2001. Trots att detta är ett ungt företag, ställer kvaliteten på flodprodukter inte upp frågor. Produkterna i detta företag är fullt certifierade, och dess kvalitet uppfyller fullt ut internationella standarder. Företaget är specialiserat på produktion av duschkabiner, som är gjorda av miljömaterial.

Bad från det kinesiska varumärket River

Golf

Företag Golf producerar en mängd och populära i sanitetsprodukterna. Men huvudriktningen av sin verksamhet är produktion av hydromassage duschkabiner och spa stugor.

Den senaste innovationen i företaget var en fundamentalt ny utveckling. Företagets ingenjörer skapade en innovativ modell som kombinerar en duschkabin och en infraröd bastu, som är i stor efterfrågan, inte bara i Kina utan över hela världen.

Rundbad med hydromassage

Rektangulärt badkar Golf

Icke-standard badrum för två

Badtunna från Golf varumärke

Bad från märket Golf

Ovalt bad

Huber

Företag Huber för tillverkning av sanitetsartiklar grundades 1968. För närvarande kommer ett brett sortiment av produkter från detta företag att tillgodose efterfrågan från någon köpare. Duschkabiner, bad, hydrosaunor med modern design och en mängd användbara funktioner är lätta att använda och slitstarka, eftersom de bara är gjorda av kvalitets- och certifierat material.

Duschhörna Huber

vela

Kinesiskt företag Vela producerar sanitetsartiklar av olika slag, men huvudprioriteten är produktion av duschkabiner, vilka i form av kvalitet, funktionalitet och design, inte på något sätt sämre än de kända europeiska varumärkena.

Bad från företaget Vela

fördelar

Det optimala "priskvalitets" -förhållandet uppnås genom det faktum att certifierade kinesiska akrylbadekar är gjorda av kvalitetsgjutna akryl framställda av lokala producenter.

Sortimentet överraskar även den mest kräsna köparen med sina olika designidéer, stilar, storlekar och former. Kinesiska mästare använder djärvt sina kreativa idéer, med särskild uppmärksamhet åt ett brett utbud av komfortalternativ, utan att glömma över billiga budgetmodeller. Det är mycket praktiskt att i sådana modeller ha möjlighet att gradvis fylla badet med alternativ. Till exempel, genom att köpa det enklaste akrylbadet med minimal teknisk innehåll, kan du, om det behövs, enkelt installera ytterligare alternativ.

Mini pool av kinesiskt ursprung

Akryl asymmetrisk badkar Kina

Träbadekar tillverkning i Kina

Bredt val - från mögel till material

Valet av ett nytt bad är en mycket komplicerad och besvärlig process. Hur man gör rätt val, för att inte ångra det under badets funktion?

Först och främst måste du bestämma vad du vill se i ditt badrum. Den moderna badmarknaden är så mångsidig att en oförberedd köpare finner det väldigt svårt att navigera.

Bestäm badets volym, materialet från vilket det är gjort, formen och självklart välj tillverkaren. Badvolymen varierar vanligen från 200 liter (liten) till 250-300 liter (stor). Vissa tillverkare erbjuder och sessilbad, som innehåller mindre än 150 liter.

Grundformer och sorter

Moderna bad från Kina lockar köpare med en mängd olika former och modifieringar av modeller.

De har inte bara klassiska former, men många andra alternativ:

 • med armstöd
 • steg;
 • belysning;
 • bubbelpool;
 • TV;
 • elektroniskt styrd.

Bad av icke-standardform är vanligtvis gjorda av ett sådant universellt material som akryl.

Akryl hörnbad med trappor

Innovativt bad från KKR varumärke

Litet badkar

Vilken form av bad bör föredras är det nödvändigt att bestämma i varje enskilt fall separat:

 • Bad av klassisk rektangulär form Det vanligaste alternativet för standard lägenheter med små badrum. Sådana bad kan lätt matas in även i de minsta rummen, dessutom är ett klassiskt bad den mest ekonomiska lösningen.
 • Hörnbad - En utmärkt kompromiss för dem som vill köpa ett bad med stor kapacitet, men har ett litet badrum. Med denna form av badet kan du anständigt spara utrymme, inte beröva dig själv av tröst. Mycket ofta hörnbad från Kina är dessutom utrustade med en hydromassagefunktion.
 • Bad av ovalt form anta ett rymligt rum. Sådana bad ser dyra ut och sökes både längs väggen och i mitten av badrummet. Att välja ett ovalt bad är ganska dyrt, eftersom sådana badkar nödvändigtvis kommer att vara utrustade med trevliga ytterligare funktioner, såsom belysning, hydromassage och i särskilt dyra modeller - elektronisk styrning av alla funktioner.
 • Bad av rund form kombinera begreppet rikedom och lyx. När allt kommer omkring krävs ett stort rum för att installera ett sådant bad. Sådana modeller är utrustade med jacuzzi, hydromassage och många andra extrafunktioner.
Kinesiska motiv på insidan av badrummet

Grundläggande urvalskriterier

En viktig faktor vid valet är det material från vilket badet tillverkas:

 • Bad gjorda av gjutjärn De är lång livslängd, utmärkta anti-korrosionsegenskaper, de håller värmen väl. Den enda nackdelen - mycket vikt, har en positiv sida - ett hundra kilo bad tål någon vikt.
 • Stålbad Ekonomiskt alternativ för personer med liten inkomst. De största nackdelarna med sådana bad är kort livslängd, ca 10 år, stark ljudighet och mycket lätt vikt, högst 25 kg. Dessa kylar också mycket snabbt. Ofta används stål för att göra stillasittande bad, som är mest populära bland hotellägare, hotell, hyrda lägenheter.
 • Bad av akryl för närvarande är det bästa alternativet för moderna VVS. Fördelarna med sådana badkar är mer än nackdelar. Akryl, som gjutjärn, håller värmen väl, är inte utsatt för korrosion, absorberar inte kalk och utfällning från hårt och smutsigt vatten. Skadad av misstag kan ytan på akrylbatteriet enkelt återställas. Den enda nackdelen med akrylbadet är att den deformeras vid temperaturer över 80 grader, så du måste vägra sådana heta bad.
 • Plastbad - En billig ersättning för akrylbad. ABS plast är ett sprött material, livslängden är mycket kort, högst 5 år, ofta reparationer och restaurering är nödvändig. Du kan hitta och kombinera alternativ - utanför badet är akryl, och insidan är trimmad med plast. Ett sådant bad med god vård kan vara lite längre men inte mycket.
Badrumsinteriör av Feng Shui

Inredning i orientalisk stil

Så, de grundläggande kriterierna för att välja ett bad, vilket hjälper dig att välja det mest optimala köpalternativet.

 • Behovet av att bestämma prisklassen för sanitetsartiklar.
 • Valet av materialet från vilket badet kommer att göras med hänsyn till de tekniska egenskaperna, i första hand, såsom bekvämlighet, hållfasthet och hållbarhet.
 • Definition med dimensioner, form och tillgänglighet av ytterligare funktioner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 2