Hvordan velge et stillesittende bad

Hvordan velge et stillesittende bad

Sittende bad er en av de vanligste typene av små bad, som med rette kan betraktes som en "magic wand" for bad med et lite område. Og hvis gamle tønner ble brukt som badebeholdere, bruker folk nå metall eller akrylegenskaper på badet.

Sittende bad i interiøret

Fordeler og ulemper

Den største fordelen med et stillesittende bad er dens kompaktitet - det er lett plassert selv i de minste badene.

Blant de andre fordelene er det verdt å sette ut følgende:

 • det er ideelt for funksjonshemmede og eldre mennesker - hvis den er utstyrt med spesielle rekkverk, så vil en person med helseproblemer enkelt komme inn i det;
 • Det er veldig praktisk for gravide kvinner, da det er kjent at det er vanskelig nok å bøye seg over og øke bena, og også for å unngå belastninger på bukemuskulaturen;
 • Dette er en finne for de som ikke kan ta et bad som ligger (for eksempel personer med svakt hjerte).

Men dette sanitetsutstyret har en betydelig ulempe - det er liten størrelse for en normal person - ikke alle vil være komfortable å sitte på badet.

Sittende bad for funksjonshemmede

dimensjoner

Sittende bad er klassifisert etter ulike parametre - form og størrelse, materiale og funksjonalitet.

Standard Sitting Bath Størrelser:

 • liten (vanligvis 100x70 cm);
 • Badekar med standardstørrelse (120x70 og 150x70 cm);
 • Den mest behagelige (120x110 cm).

Sittende bad størrelse

form

Skjemaer av stillesittende bad:

 • rektangulær;
 • kvadrat
 • oval;
 • hjørne.

Tilleggsfunksjoner

Av de ekstra funksjonene kan man merke tilstedeværelsen av en sidedør, som tjener til en komfortabel inngang i badet. I tillegg er mange produkter utstyrt med hydromassasjeapparater for rekreasjonsvannprosedyrer.

Etter å ha laget vegger eller har hengt opp et spesielt gardin, er det mulig å utstyre en dusj.

Stilig sittende bad

Hvilket bad å velge

I følge materialet de er laget fra, er de stillesittende badene delt inn i:

 • stål;
 • akryl;
 • støpejern.

Elegant stål sittebad

stål

Den største fordelen med et stål sessilt bad er tilgjengeligheten - det er ikke veldig dyrt, spesielt en rektangulær form. Det bør også bemerkes at det er lett og høy hygiene.

Hun har mange ulemper:

 • I et stålbad opprettholdes varmen dårlig, så det er ønskelig å isolere det med et monteringsskum;
 • det er ikke lang levetid - en liten ripe kan forårsake korrosjon, noe som vil være umulig å stoppe;
 • det kan forårsake ubehag forbundet med høy lyd når den er fylt med vann;
 • Jording av stålbadet under installasjon
 • For å rengjøre disse badene kan du ikke bruke rengjøringspulver - de skader emaljen.

akryl

For tiden er det beste av alle slags stillesittende bad akryl.

Siden akryl er et materiale som er tilstrekkelig plast, er bad laget av det preget av mange forskjellige former. Akryl beholder også varme, gjør ikke støy når vann samles inn, og kan lett gjenopprettes ved ulike skader (selv gjennom hull). Akryl badekar er veldig enkle å behandle - de kan enkelt kuttes inn i noe utstyr.

Til ulemper lignende produkter kan tilskrives bare prisen (sammenlignet med andre typer bad, de er de dyreste), samt det faktum at deres installasjon krever en stiv metallramme.

I tillegg bør du vite at importert akryl sanitærutstyr ikke alltid tåler kjemisk sammensetning av vannet vårt, så det er ønskelig å velge et husholdningsbad som er tilpasset mye strengere driftsforhold.

Sitter bad inni

støpejern

Sedentære bad laget av støpejern anses av mange for å være en rest av fortiden, og de er mye mindre vanlige i butikkene. Likevel er liknende modeller fortsatt vellykket brukt i noen "Khrusjtsjov", og for det er det gyldige grunner.

Preference for slike bad er gitt hovedsakelig på grunn av deres evne til å lagre varmebrønn. De står mye mindre enn dusjhytter. De er holdbare, slitesterke og motstandsdyktige mot mekanisk stress. I tillegg er noen moderne modeller av støpejernsbade utstyrt med en dør, som sikkert vil appellere til personer som trenger hjelp for å ta et bad.

Men støpejernsprodukter har også ulemper - de varierer i vekt, som ikke kan, men påvirker deres installasjon, og mangelen på forskjellige former (vanligvis bare rettbad). Selvfølgelig er det ganske mulig å lage et bad med en kompleks konfigurasjon av støpejern, bare for å koste et slikt element av sanitetsartikler, vil være en størrelsesorden høyere.

Støpejern badekar

Flere detaljer om hva slags bad å velge: akryl, stål eller støpejern, lest i en annen artikkel.

nytte

Sittende bad er preget av et svært bredt spekter av effekter, som inkluderer både forebygging og behandling av eksisterende sykdommer. De kan aksepteres av mennesker uansett alder. Hell vann er nødvendig til et slikt nivå at under vannet var underlivet og øvre del av lårene.

Det skal huskes at den totale tiden for en slik prosedyre ikke skal være mer enn en halv time.

Ordningen med å ta vannprosedyrer i et stillesittende bad er vist i følgende figur.

Fordeler med et stillesittende bad

For å øke den terapeutiske effekten av å ta et bad, kan du legge til vannet blomster og urte infusjoner og decoctions eller aromaterapi.

Men selv om du bestemmer deg for å prøve det mest tilsynelatende populære middelet, må du konsultere en lege! Organismen til hver person er individuell, derfor er det bedre å ikke risikere - det som er nyttig for at man kan gå til skade for en annen.

Bruk av aromatiske oljer bør også være forsiktig og gjennomtenkt - som det burde være bruk av medisiner. Ett bad krever vanligvis 5-10 dråper olje (ikke mer på grunn av sin høye konsentrasjon). For å aroma tåke er lettere blandet med vann, bør det legges til salt (kokt eller sjø), badskum eller oppløst i en liten mengde melk.

Sittende bad for prosedyrer

Eteriske oljer bør velges basert på formålet. Hvis du stadig opplever stress og ikke sover godt, vil lavendel- og kamilleoljer hjelpe deg. For å lindre smerter i hender og føtter, vil en rosmarin olje gjøre. Hvis du vil gå ned i vekt, bruk sitron, enebær og sort pepperoljer. Å bekjempe cellulittolje bergamot, oransje og grapefrukt.

Vi ønsker deg hyggelige og nyttige vannprosedyrer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1