Slange for badekar

Slange for badekar

Tiltenkt bruk av strapping

Rørledningen kalles for sanitær sifon under badet, gjennom hvilket vannet renner ut i kloakken. Det andre navnet på stroppen er en dreneringsoverløp. Den har en nedre og øvre åpning - henholdsvis drenering og overløp.

Gjennom dreneringen kommer vannet fra badet inn i røret, og overløp er nødvendig for at vannet ikke brenner over kantene. I sihonen blir disse hullene kombinert og bundet. Et slikt system sparer badet fra flom. Men hvis intensiteten av vann som er satt på badet er for høy, kan hun ikke hjelpe. Strapping har blitt populær også gjennom enkelheten i design og installasjon.

Strapping (overflow) for et bad

Varianter av materialer for binding

I dag selges et stort antall typer stropper, men alle er hovedsakelig laget av to materialer:

 1. Høy styrke plast. Dette er det vanligste alternativet i private hus og leiligheter. Fordelen med plastsystemet i dens holdbarhet, fordi det ikke gir seg rust og ødeleggelse i våte forhold. Det kan rengjøres med nesten alle kjemikalier, og kostnaden er tilgjengelig for alle familier. Men plastoverløpet har noen ulemper. Materialet i seg selv kan bli skadet hvis det ved et uhell rammes eller misforstått. Den konstante virkningen av varmt vann fører til deformasjon av røret hvor den er feil installert.
 2. Metal. Oftest, kobber, bronse og messing brukes som metall, sjeldnere stål. Men disse stroppene har flere ulemper enn fordeler ved bruk. Under installasjonen må systemet tilpasses for å bruke de nødvendige verktøyene. Metallrør er mye raskere tilstoppet, rust kan dukke opp på overflaten, og noen midler fører til ødeleggelse av metall.

Plastbånd (avløp) for et bad

Metallisk stropp (overflow) for et bad

Typer av stropp ved design

For å velge det mest hensiktsmessige dreneringsoverløpssystemet på badet, må du forstå designfunksjonene. I følge dette kriteriet utmerker seg følgende typer strapping:

 1. Universal. Den består av en siphon, avløp og overløpsmottakere, en tut og en avløp for kloakkrør. Overløpet ligger ca 5 cm fra kanten av badet. Utad er det dekket med et gitter, slik at store gjenstander ikke faller. Fra innsiden til hullet er det koblet et hellingsrør som forbinder det med en grenrør. Hvis vannet på badet når overløp, smelter det gjennom røret og går inn i avløpssystemet, unntatt oversvømmingen av rommet.
 2. Automatisk. Dette systemet ble først foreslått av det tyske selskapet Kaiser. Dens forskjell fra universalsystemet er bare i en annen korkdesign, men overløpssystemet er nesten det samme. Pluggen har en spesiell fjær som åpner og lukker avløpet automatisk. Personen må trykke en fot på en spesiell spak for å få støpselet til å fungere. Det er veldig praktisk og estetisk attraktivt. Det er verdt å huske at en slik strapping har en kompleks design, så det er nødvendig å kjøpe det bare fra produksjon av kjente firmaer.
 3. halvautomatisk. I et slikt system er det likhet med den automatiske. For å kontrollere stroppen, brukes en spesiell mottaker med en styringsenhet, kork og kabel. Som en kontrollenhet brukes en ventil eller plugg. Under det ligger overløpet. Når en person opptrer på blokken, kommer det gjennom kablene på pluggen. Du kan ikke engang våte hendene dine i vannet, det er nok bare å jobbe i blokken for å åpne hullet.

Universell strapping (drenering-overløp) for et bad

Automatisk omspenning (overløp) for badet

Halvautomatisk strapping (drenering-overløp) for et bad

Fordeler med strapping

Den største fordelen ved å bruke stroppen er å forhindre at vannet strømmer over kanten på badet. Dette systemet er det samme, for overløp trenger ikke separat utslipp til kloakken.

Av fordelene ved automatiske og halvautomatiske systemer kan man merke seg brukervennligheten. De ser bedre ut enn et enkelt overløp, du trenger ikke å bøye seg for å åpne dem, men bare trykk på spaken eller åpne ventilen.

Fordeler med strapping for et bad

Ethvert avløpssystem er veldig enkelt å installere. Selvfølgelig er det mye vanskeligere å installere metallbånd, som også trenger en høyverdig forsegling. Derfor anbefaler eksperter å velge plastsystemer, som er mye billigere.

Bytte og montering av strapping

Installasjonsprosessen er avhengig av mange faktorer, inkludert typen av strapping, materialet til fremstilling og så videre.

Standardinstallasjonsprosedyren er delt inn i følgende trinn:

 1. Demontering av det gamle systemet. Bånd av plast kan ikke engang skrues ut, men bare ødelagt. Demontering av metallsystemet kan ta litt tid. Hvis rørene ikke skruer ut, må du bruke bulgarsk. I operasjonen må du være ekstremt skarp, for ikke å skade badekaret selv.
 2. Et nytt system blir testet, nemlig om alle detaljer for festing til rør, og om det er tetningselementer.
 3. Løsne grillene fra begge hullene.
 4. Hvis det er mulig, bør badekaret veksle for å installere sifongen og mottakeren riktig. Men hvis badet er støpejern, så er det ganske vanskelig å gjøre.
 5. På dreneringshullet fikseres risten og fest hele konstruksjonen med en strammebolt. Ikke stram plastkonstruksjonen veldig mye, fordi det bare kan briste.
 6. Overløpsrøret er montert på samme måte. Bølgen strekkes til ønsket størrelse.
 7. Bunten kan inneholde 4 eller 2 pakninger. I det første tilfellet er de installert på begge sider av badet for drenering og overløp. I andre tilfelle er de installert fra utsiden for å forhindre lekkasje.

Utskifting og installasjon av strapping (avløp-overløp)

Dermed er rørledningen (avløpsoverløp) bare nødvendig for et bad. Uten det kan du enkelt oversvømme hele rommet og naboene fra bunnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 + = 73