Installere vasken over vaskemaskinen

Ikke alle badene har et tilstrekkelig område - i husene til den gamle konstruksjonen var det ikke mulig å installere noe utstyr rett og slett fordi det ikke var det. Disse husene er fortsatt i drift, og eierne må løse komplekse problemer - hvordan og hvor å installere husholdningsapparater. Oftest er det problemer med en vaskemaskin. Det er nødvendig at det er vann og kloakk i nærheten, og slike forhold er bare på badet og på kjøkkenet. Baderom for å installere en vaskemaskin anses først. Selv om den har svært små dimensjoner, er det ett godt valg for plassering - en vask over vaskemaskinen.

Hva er forskjellene?

Fra den vanlige vasken over vaskemaskinen er preget av en mindre dybde av bollen, større størrelser og en drenering av en spesiell form. Skålen er laget så flat som mulig. I gjennomsnitt er dens høyde sammen med overløpet av avløpet ca 20 cm.

Tegning med dimensjoner av vasken for montering over vaskemaskinen

Tegning med dimensjoner av vasken for montering over vaskemaskinen

Samtidig blir dimensjonene på skallet økt - det skal dekke maskinen som står under den, unntatt fuktighet. Bredde og dybde på vaskemaskiner er vanligvis 50-60 cm, mindre modeller er svært sjeldne. Vaskene som er installert over vaskemaskinene har samme dimensjoner. På grunn av dette skjemaet - bredt og flatt - kalles denne typen også "vannliljen".

Typer av vask til vannet lilje skallet

Typer av vask til vannet lilje skallet

Difter og avløp. Den kan ligge i midten, som i konvensjonelle servanter, men kan være på siden, vanligvis til høyre. Et lite grenrør faller ned noen få centimeter, så går det drastisk tilbake eller til siden. Spesielle sifoner er koblet til denne dreneringen. Noen ganger er de inkludert, noen ganger må du kjøpe separat.

Når du velger en sifon for vask over vaskemaskinen, er det ønskelig å finne en modell som du kan koble til dreneringen fra styralka. I dette tilfellet blir det ganske enkelt å koble det til kloakken. Det vil bare være nødvendig å sette avløpsslangen inn i riktig trykk. Det samme gjelder for blanderen på vasken. Se etter en modell med en ekstra utgang for husholdningsapparater.

Hvilke vaskemaskiner kan installeres under vasken

Under vaskevannsliljen kan du installere små vaskemaskiner. De skal være lave og grunne. For folk med gjennomsnittlig høyde vasker på badet i en høyde på 80 cm Gitt det faktum at skallet har en høyde på ca 20 cm, bør stiralki høyde være ca 60 cm for høye mennesker normal høyde av vasken installasjon - .. Til 100 cm I dette tilfellet vask. maskinen kan være ca 80 cm høy.

Eksempel på vaskemaskinvalg under vasken etter høyde

Eksempel på vaskemaskinvalg under vasken etter høyde

Når du installerer, ikke glem å legge et gap mellom kroppen og sifongen. Når du spinner, kan maskinen vibrere, slik at vibrasjon ikke overføres, og dette gapet er nødvendig.

Dybden på maskinen velges også basert på vaskenes størrelse (eller omvendt, avhengig av hva som allerede er tilgjengelig). I gjennomsnitt, med en servantstørrelse over vasken på 50 cm, er vaskemaskinens dybde 32-36 cm, mens den vaskes 60 cm - opp til 51 cm.

Legg merke til at silikonet ikke skal berøre kabinettet ved installasjon. Årsaken er den samme - vibrasjon under spinning.

Velge en vaskemaskin for en dybdevask

Velge en vaskemaskin for en dybdevask

Mellom maskinens kropp og veggen forblir det et betydelig gap, der kloakkrøret vellykkes legges. Hvis diameteren er større, kan den være delvis skjult i veggen.

Vask over vaskemaskinen: Utsikt

En vannliljekule kan ha et dreneringshull i midten eller på siden. Modeller med avløp i midten har en god dybde - utløpsgrenen krever plass. Den gjennomsnittlige dybden av et slikt vannliljeskall er 18-20 cm. Når det er montert mellom bunnen og maskinens toppdeksel, er det et betydelig gap. På den ene siden kan du lagre små ting, på den annen side - å rengjøre er ikke veldig praktisk. Men de fleste av disse modeller, fordi en slik konstruksjon mindre krav til balansering (stabilitet) i en vaskemaskin - et gap tillater ikke å bekymre seg om vibrasjon under drift.

Spaltet forblir

Spaltet forblir

Fra elektrisk sikringssynspunkt er dette alternativet ikke det beste. Hvis sifonen strømmer, vil vannet strømme ut på maskinen. Samtidig er det stor sannsynlighet for at det vil falle på de levende delene, noe som vil føre til at maskinen bryter ned. Så når du installerer vaskemaskinen, vær spesielt oppmerksom på tetting. Kanskje, i tillegg til pakninger og sel, er det fornuftig å bruke et tetningsmiddel. Bare ta ikke akryl, men silikon, og bedre - for akvarier. Det serverer absolutt lang tid.

Tøm på siden og baksiden

Utløpet fra siden er mindre vanlig. I dette tilfellet forskyves dysen tilbake og sidelengs og ligger bak maskinens kropp. Med denne strukturen kan vasken nesten legges på toppdekselet. Bunnen er nesten flat, sidene er flush med den eller kanskje enda litt høyere. Dybden på slike modeller i fordelen er mindre - ca 10-15 cm, og baksiden, der dreneringsrøret er plassert, har også en høyde på ca 20 cm.

Vask over vaskemaskin med avløp på siden og baksiden - PAA CLARO

Vask over vaskemaskin med avløp på siden og baksiden - PAA CLARO

Modeller med en slik struktur litt. I våre butikker (nettbutikker) er det bare noen få alternativer - PAA CLARO av latvisk produksjon. Over dreneringen er en keramisk såpekasse. Faktisk dekker det bare dreneringshullet, og om ønsket kan det fjernes. Lagrene er vanligvis tilgjengelige i hvitt, men under bestillingen kan du lage en fargeversjon - farger og nyanser mer enn 20.

Det er hennes klone - hviterussisk modell Belux Idea. Prisforskjellen, jeg må si ikke for mye - 234 dollar for det baltiske alternativet og 211 dollar for den hviterussiske.

Det finnes flere alternativer i latviske butikker: STATIO Deja, POLYCERS izlietne Compactino. Dette er også verk av lokale bedrifter. En lignende modell er tilgjengelig i Russland - Quattro Quarto.

Variasjoner av toalettskall med sideavløp

Variasjoner av toalettskall med sideavløp

Hvilken god er denne typen skall? Avløpet skiftes tilbake, noe som betyr at selv om det er lekkasje, kommer ikke vann inn i maskinen, noe som betyr at det ikke vil skade det.

Back drain

Det er en litt mer vanlig variasjon - avløpet skiftes tilbake, men uten skift til siden. Alle fordelene med denne designen er de samme, kategorien er litt mer tallrik - ikke så uvanlig ser de ut. Det finnes også en ikke-standardvariant i denne gruppen - modellen BELUX EUREKA (hviterussisk produksjon). I Eureka (bildet til høyre) blir blanderen skiftet til siden, siden delen som dekker avløpet, er flyttbar - for muligheten for rengjøring.

Vask over vaskemaskinen med bakoverdrenering

Vask over vaskemaskinen med bakoverdrenering

Disse modellene av skall er mye større. De er omtrent like mye som med plommer i midten, så det er et valg. Spredningen ganske greie priser - fra Russian Suntec pilot 50 (dimensjoner 60 * 50 cm) for 36 til $ 1116601101 finske Ido Aniara for $ 230 (på størrelse med 60 * 59 cm). Hvis du ser, kan du sannsynligvis finne billigere og dyrere.

Med bordplaten

Hvis situasjonen med et sted på badet eller på badet ikke er så kritisk, kan du installere en vask over vaskemaskinen med en benkeplate. Maskinen er installert under benkeplaten. Dette alternativet er det mest foretrukne med hensyn til elektrisk sikkerhet. Det er en minus - vasker med bordplaten er dyre.

Du kan legge en stripe under bordplaten

Stiralku kan plasseres under benkeplaten

For å fjerne dissonans mellom okkuperte delen av kroppen og en tom plass under vasken, i den andre delen feste døren, og inne kan du lage hyller eller skuffer for oppbevaring av kjemikalier eller andre ting.

Vask over en vaskemaskin med en benkeplate

Vask over en vaskemaskin med en benkeplate

Det finnes andre modeller - vinklet, avrundet, etc. De bør velges for hvert enkelt interiør med sine egne dimensjoner.

Hvilke materialer gjør

Vasker for installasjon over vaskemaskinen, som alle rørleggerarbeid, er laget av porselen og fajanse. Faience er billigere, men har en mer porøs struktur og er hygroskopisk i seg selv. For å komme seg rundt disse manglene, er overflaten dekket av glasur. Med sin høye kvalitet applikasjon, har produktet et godt utseende, blir ikke vått. Men etter en stund kan glasyren knekke. Sprekkene er mikroskopiske, men smusset blir tilstoppet i dem, overflaten blir gråaktig, og ingenting kan gjøres om det. Fordi faience er ofte endret.

Vask på en bil fra porselen

Vask på en bil fra porselen

Porselen skall koster mer, veier mer, men de er mer holdbare. Overflaten er jevnere, det er ikke noe smuss på det, det er lettere å opprettholde renslighet.

Ofte er det vasker av kunststein. Det er en blanding av polymer med rockstøv og krummebånd. Massens høy plasticitet gjør det mulig å skaffe enhver form for å oppnå farger og nyanser.

Laget av kunststein synker av størrelsen på kundene

Laget av kunststein synker av størrelsen på kundene

Det er firmaer som er klare til å gjøre vasker strengt etter din størrelse. Naturligvis koster den enkelte produksjonen mer, men tilgjengelig plass brukes rationelt.

En ekstra individuell variant

En ekstra individuell variant

Installere servant over vaskemaskinen

Installasjonen av en servant over en vaskemaskin er standard. All forskjellen - for å markere høyden på vaskemaskinen, velg deretter plasseringen av festebeslagene for montering av vasken slik at bunnen av vasken er på riktig sted. Hvor mye å heve braketten er skrevet i produktets pass er en variabel verdi, som for hver modell har sin egen og avhenger også av braketten. Så det er nødvendig å vurdere selvstendig.

Etter at du har installert beslagene, kan du gjøre beslaget: Heng vasken og sørg for at den er i ønsket høyde. Deretter kan du installere en mikser og siphon. Sifonen, som du husker, må være spesiell, hvis utgang umiddelbart vender tilbake. En korrugerte slange er koblet til plastdysen, som er festet til veggen (det er mulig å bruke plastklemmer).

Sifonen for vasking over vaskemaskinen har en spesiell design

Sifonen for vasking over vaskemaskinen har en spesiell design

Sett deretter vasken på beslagene. Noen av dem krever festing med bolter. Først og til slutt vri ikke vi forlater ca 5 mm. På baksiden av servanten på overkanten legger vi et lag silikonforseglingsmiddel. Det forhindrer at vann kommer inn i gapet mellom vasken og veggen. Etter dette kan du trekke boltene.

Neste - tilkoblingen til vannforsyning og kloakk, hvoretter du umiddelbart må sjekke effektiviteten i servant. Hvis alt er normalt, kan du koble maskinen og skyve den på plass.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 19 = 29