Baderom i gresk stil

Baderom i gresk stil

Når vi snakker om gresk stil i interiøret eller i klærne, de vanligvis ikke bety moderne Hellas, og perioden i historien til denne tilstanden, som er referert til som antikken. På bare noen få tusen år av sin eksistens, har den gamle greske sivilisasjonen gjort utrolig mye for utviklingen av vitenskap og kunst. I antikkens Hellas ble kultur og kunnskap gitt enorm betydning. Verkene fra gamle greske filosoffer og matematikere er basert på all moderne vitenskap. Og verk av skulptører, arkitekter og kunstnere i antikkens Hellas til i dag regnes som en modell av klassisk kunst.

De gamle grekene, som ingen andre mennesker i menneskehetens historie, visste hvordan de kunne sette pris på den vakre. Skjønnhet for dem er harmoni og orden. Søket etter harmoni, ønsket om å uttrykke enhet av form og innhold - det er det som bestemte utviklingen av gammel gresk kunst.

Den greske stilen på badet er et romslig bad med søyler flislagt med mosaikk

Gresk stil på badet

Interessen for prestasjonene fra gammel gresk sivilisasjon gjenopplivet mot slutten av det siste årtusen. Han ble reflektert i dannelsen av slike stilarter som klassikk og barokk. Påvirkningen av den gamle greske kulturen var veldig sterk, ikke bare på teater, litteratur og maleri, men også på arkitektur og design. I det moderne interiøret forblir også greske temaer populære. I dag vil vi fortelle deg om å skape et gresk interiør på badet.

Baderom i gresk stil

Funksjoner av stil

Ganske ofte forveksles gresk stil med rikdom og luksus av romersk retning i design. Og dette er naturlig, fordi disse to sivilisasjonene er svært nært beslektet med hverandre og har mange lignende egenskaper. Men de skal ikke identifiseres: Den greske stilen er preget av selvbeherskelse og eleganse, mens den romerske stilen er mer "pompøs".

Baderom i gresk stil

Så, hovedtrekkene til interiøret i gresk stil:

 • romslige rom med høye tak og store vinduer;
 • hyppig bruk av kolonner;
 • Bruk av det nasjonale greske ornamentet - meander looper som et element av innredning;
 • stucco molding på tak, kolonner og andre strukturer;
 • tematiske veggmalerier på veggene;
 • pastell fargepalett;
 • minimum glans, inkludert forgylning
 • Etterbehandling av flater med fliser laget av naturlig eller kunstig marmor;
 • bruk av overveiende naturlige materialer;
 • Eksemplarer av kunstverk av mestere i Antikkens Hellas som elementer av innredning.

Baderom i gresk stil foret med keramiske fliser med lyse farger med dekorative kolonner

Hvit bad i gresk stil med tradisjonelle mønstre på gulvet

Baderom i gresk stil

Hvem vil gjøre?

Gresk stil er en av de klassiske trender i design. Den kan kalles universell, ettersom stilen og adelen i denne stilen er egnet for utformingen av en rekke rom og som mange forskjellige mennesker. Men det er kategorier av mennesker som spesielt vil like det greske interiøret:

 • Eiere av romslige leiligheter i "stalinkas" eller nye bygninger, samt de som bor i forstadshjem. For å sikre at interiøret i gresk stil så riktig ut, trenger du store områder og høye tak. Bare i dette tilfellet vil buede hvelv og marmorforede kolonner se harmonisk ut.
 • Connoisseurs av klassikere. Hvis du er langt fra moderne kultur, er det ikke sannsynlig at de nyeste trendene i utformingen av leiligheter (som loft eller fusjon) appellerer til deg. I dette tilfellet, enkelhet og harmoni i den greske stilen, der det ikke er noe overflødig og hver ting har sitt sted - dette er akkurat ditt valg.

Høye tak, kolonner, romslig rom på badet i gresk stil

Color Solutions

Som alle andre rom, innredet i gresk stil, må badet gjøres i lyse farger. Siden det forutsettes at alle overflater i rommet er dekket med marmor (selv om det faktisk er det - bare en etterligning av naturstein), dominerer interiøret er hvitt og nær hans tone: melk, fløte, lys beige, lys sitron. Det er også mulig en lys nyanse av blått - fortsatt helt snø-hvit marmor i naturen praktisk talt ikke forekommer.

Baderom i gresk stil

Hvis du vil legge til noen lyse farger i det klassiske greske interiøret, kan du bringe det nærmere de mer moderne varianter av den greske retningen i design - Middelhavsstilen. Det innebærer bruk av lyse, mettede, men ikke forårsaker farger - turkis, korall, gul, oliven, grønn.

Innredede vegger på badet i gresk stil

Romslig bad med kolonner i gresk stil

Gule vegger med greske mønstre på badet

Etterbehandling materialer

Gamle greske herskere og edle borgere brukte aktivt marmor til å dekorere sine boliger. De møtte veggene, lagt gulv, skulpturelle kolonner fra den og utskårne basavlastninger. I dag vil innkjøp av naturlig marmor i en mengde som er tilstrekkelig til å fullføre selv et lite rom som et bad, resultere i en rund sum. Du har ikke råd til denne luksusen, ikke alle, derfor, som et alternativ til naturlig marmor, anbefales det å bruke keramiske fliser.

Dekorere badet med marmor i gresk stil

Moderne produksjonsteknologi gjør det mulig å produsere keramisk granitt og fliser, etterligne naturlig marmor. Sammensetningen av etterbehandlingsmaterialene kan inkludere ekte marmorflis, noe som gjør steinstrukturen enda mer realistisk.

For å fullføre veggene og gulvene bør du velge en stor flise av lysetoner. Som de originale dekorelementene kan du bruke keramisk mosaikk og kant. Grensen et meander mønster (kontinuerlig mønster av rette linjer og hjørner, simulere havbølger) kan være anordnet både på kanten av gulv og vegger. I nesten alle butikker som selger behandling materialer, fliser samling presentert i gresk stil.

Keramiske fliser med ornament på badet i gresk stil

Keramiske fliser med greske mønstre på badet

Gresk interiør på badet

belysning

Ideelt sett, i det greske badet, bør hovedkilden til lys være et stort vindu med utsikt over kysten. Men hvis du ikke er en glad eier av et privat hus i en av kystbyene, vil det være veldig vanskelig å oversette denne designbeslutningen til virkelighet.

Hvis du ikke kan gi naturlig lys på badet, må du ordentlig organisere en kunstig. Lys i et gresk bad bør være så mye som mulig, og det må trenge inn i alle hjørner av rommet. Men samtidig bør lyset ikke være for lyst og slå i øynene.

Keramiske fliser med gresk mønster, tremøbler, lysekrone og vegglys på badet i gresk stil

Som hovedkilden til lys kan du bruke en klassisk lysekrone - men bare hvis takhøyden tillater dette. Du kan legge til en taklampe med et par sconces fra samme samling. På et bad med lavt tak er det bedre å bruke spotlights. Samtidig prøver du å velge modeller uten merkbare forkromede elementer - lamper i saken under bronse, messing eller forgylling vil se mye bedre ut.

Spotlights og takbelysning, tremøbler, kunstig marmor på veggene på badet i gresk stil

Store vinduer som et naturlig lys på badet i gresk stil

Innredning og tilbehør

Siden innbyggerne i det gamle Hellas, skilte en stor kjærlighet for kunst, bør gjenstander av kunst i seg selv blitt den viktigste dekorasjon av bad, innredet i gresk stil. Fresker, som skildrer scener fra myter og legender, er et typisk element i innredning for et rom i gresk stil. Det eneste problemet er at maleriet på våtgips under forhold med høy luftfuktighet, under påvirkning av varme damp og vanndråper, ikke varer lenge. Derfor er det bedre å erstatte det med et flislagt panel på det aktuelle emnet.

Veggmaleri eller flisemaleri på badet i gresk stil

Men porselen og marmor perfekt overføre fuktighet, så alle typer statuer, vaser og amforaer trygt kan brukes som tilbehør til badet i gresk stil. Miniatyr skulpturer kan skildre de gamle greske guder, mytologiske skapninger, helter og dyr.

Dekorative elementer på badet i gresk stil

Gresk design på møbler på badet

Gresk fresker på møbler på badet som en dekorasjon

Marmorvaske og greske mønstre på veggene på badet

Design Funksjoner

Nåde og enkelhet er den mest hensiktsmessige definisjonen for den greske stilen. Dette gjelder valg av møbler på badet. Møbler bør ikke være for mye, men hvis størrelsen på rommet tillater, kan du utfylle interiøret med en sofa på buede ben eller en klassisk lenestol. Den beste løsningen ville være tremøbler med et lett stoffbelegg.

Lyse, gresk-stil bad med et slingende gulv

VVS i et gresk bad bør være egnet for alle andre elementer i interiøret - den riktige formen, diskret, men i en edel ytelse. Veldig imponerende og til stedet vil du se et stort bad av naturlig eller kunstig marmor. Skriften må nødvendigvis være den riktige formen - rund, oval eller firkantet. Hvis du valgte et lite bad av støpejern eller akryl, anbefaler vi deg å installere den på dekorative føtter med et belegg av bronse eller forgylning.

Vasker av naturlig stein i et gresk bad

Marmor benkeplate på badet gresk stil

Vaskeservant i marmor på badet i gresk stil

Skaper et unikt interiør

 • Greske ornamenter kan ikke bare dekorere gulv og vegger, men også være til stede i dekorasjonen av møbler og rørleggerarbeid.
 • Et stort speil i en enkel openwork ramme må være på badet, utstyrt i gresk stil.
 • Hvis rommet har et vindu, må du dekorere det med et luftig, gjennomsiktig gardin, som på en varm sommerdag noe vil utvikle en bris.
 • Når du dekorerer et bad i gresk stilistikk, bør du prøve å observere prinsippene for symmetri og harmoni. Så kan selve fonten bli et komposisjonssenter, rundt hvilket resten av interiøret skal bygges.
Greske ornamenter for innredning på gulvet på badet, grønne håndklær som lyse aksenter

Tradisjonelle mønstre på veggene på badet i gresk stil

Uvanlig speil og greske ornamenter på badet i gresk stil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

71 − 62 =