Chalet-stil bad | asiaoss.info

Chalet-stil bad

Chalet-stil bad

Det franske ordet "chalet" kalles vanligvis en liten bygning laget av tre med et karakteristisk overhengende tak. Chalet - en slags nasjonalt sveitsisk bolig, har blitt populært, takket være Alpine feriestedene.

I stilen til hytta er det vanligvis bygd landhus eller små, koselige hoteller. Hytta trenger ikke bygges helt av tre, ganske ofte er første etasje laget av stein. Til tross for at de første hyttene var hyrderhytter (dette er hvordan ordet oversettes), ser moderne bygninger som er bygget i denne stilen ikke ut som en bolig for de fattige. Som regel er en hytte en solid, to-, tre-etasjes bygning, innredet i tråd med moderne ideer om komfort.

Hus i hyttestil

I dag, i hyttestil, blir ikke bare husene selv utført, men også separate rom. Denne utviklingen i design har blitt så populær at selv eiere av urbane leiligheter har en tendens til å gjenskape i huset et interiør som minner om de snødekte Alpene. Vi anbefaler å starte omformingen av en vanlig leilighet til et alpint hus fra badet.

Baderom i chaletstil - tretak, stort bad, steinvegger og gulv

Funksjoner av stil

Stilen på hytta har mye felles med landlig og øko-stil, men likevel er det ganske original. Tenk på de karakteristiske egenskapene til det indre av rommet, laget i stilen til hytta:

  • Tre og stein som grunnleggende etterbehandling materialer. Andre innvendige elementer fra disse materialene er også velkomne, for eksempel trebjelker under taket eller en komfyr som varmekilde.
  • Med unntak av VVS-inventar, er hele møblene, inkludert møbler og dører, laget av natur- eller imitasjonsmaterialer.
  • Stilen på hytten stræber ikke etter den sofistikerte interiøret. Møbler og VVS er valgt av de mest enkle, tradisjonelle modellene. Den virkelige retro eller alderen interiør elementer er velkomne.
  • Myke, rolige farger. Både i dekorasjonen og i møblene brukes en overveiende naturlig fargepalett.

Baderom i chaletstil - grunnleggende materialer - naturstein og tre

Stil hytte på badet - tre, glass

Hvem vil gjøre?

Hver retning i design har sine fans og motstandere; stil hytter - intet unntak. Rural romanse i interiøret i en moderne bolig vil være til smak av ikke alle. Nedenfor er kategoriene av folk som vil føle denne stilen så komfortabel som mulig.

Så vil innredningen i chaletstil passe deg i følgende tilfeller:

  • Hvis du kan hvile bare i naturen og foretrekker å tilbringe ferier i landet eller i landsbyen: pust frisk luft, gå gjennom skogen, bade i badekaret og nyt andre herligheter i landets liv.
  • Hvis du er en fan av ski og andre vintersport. I dette tilfellet vil interiøret i leiligheten, utformet i stil med en hytte, minne deg om året rundt skianleggets vakre hjerter.
  • Hvis ideen om hygge er å bruke naturlige materialer, enkle, solide møbler og et minimum av innredning.

Baderom i chaletstil - rolig grå-hvitt fargevalg, tre og stein

Color Solutions

Det er ganske forventet at i stil med en hytte, som er iboende nær et landsted, er naturlige farger å foretrekke. Dette gjelder ikke bare etterbehandling, men også møbler og tilbehør. Siden vi bruker tre og stein til vegger og gulv, er det åpenbart at i overflatefinishen vil alle nyanser av brunt og grått dominere.

Hvite og steinvegger i et bad i chaletstil

Treflater på badet i chaletstil

Møbler i interiøret på badet i chaletstil er vanligvis også tre, så i farger harmoniserer det med veggene. Brun, rød, burgunder, beige - det er i dette fargeskjemaet at interiøret i rommet utføres.

Steinmøbler i et bad med baderom

Wooden curbstone i badet stil hytte

Tømmerbjelker med steinbassenger på badet i chaletstil

I tillegg til fargene til tre og stein, i stilen til hytta, finnes det andre farger som finnes i alpina natur, for eksempel hvit, mørkegrønn, blå, gul. Men disse tonene bør brukes svært nøye, siden for en hytte er en lys, nøytral fargepalett foretrukket, praktisk talt uten lyse flekker.

Grønn flis på veggene på badet i stil med hytta

belysning

Kan du huske hva slags belysning er i landsbyhusene? Det er ikke lyst, lyset slår ikke øynene, lampene har ikke en tendens til å belyse alle hjørnene i rommet. Det er denne effekten du trenger å oppnå ved å designe belysningen på et bad, innredet i stil med en hytte.

Vi bør imidlertid ikke glemme at dette er et moderne bad, hvor vi tilbringer mye tid, inkludert skjønnhetsprosedyrer. Derfor bør enkelte områder, for eksempel nær speilet, bli markert godt.

For å holde lyset dempet, kan du forlate hovedloftlampen og bryte belysningen i soner ved hjelp av vegglys. Ved å inkludere dem alle samtidig, vil du oppnå god, jevn belysning. Og hvis du vil ha et svakt, nesten nært lys, vil det være nok til bare å lyse en av armaturene.

Trebjelker, taklamper og hvitkalkede vegger på badet i chaletstil

Tre tak, en enkelt metall lampe, hvitkalkede vegger, steingulv - et bad i chaletstil

Stearinlys med bad i chaletstil

For et bad i chaletstil, bør du velge de enkleste og mest kompakte lysarmaturene. En utmerket løsning vil være spotlights, som nesten ikke tar opp plass og lar deg justere belysningsgraden på rommet.

Spotlys på et tretak med bjelker på badet i chaletstil

Innredning og tilbehør

Elementer av innredning i det indre av badet, laget i stil med hytta, husker også som tjente som utgangspunkt for dannelsen av denne stilen. Naturen til de alpinske fjellene og landsbyene reflekteres ikke bare ved bruk av unikt naturmaterialer, men også ved valg av tilbehør.

Baderom i chaletstil - en kombinasjon av stein og tre

For eksempel er hytter tradisjonelt utstyrt med jakt trofeer - utstoppede dyr. Selvfølgelig, på badet vil et slikt dekorelement være ute av sted. For det første er det et sted som på badet allerede er uten mye, og for det andre vil slike produkter ikke være i permanent kontakt med vann og damp. Hvis du ønsker å lage en bestemt farge i badet, må du begrense deg med hjorthorn som er hengt på veggen. De kan ikke bare dekorere rommet, men også tjene som en holder for håndklær eller bli grunnlag for å lage en original lampe.

Skjell i stein på badet i chaletstil

Dekorative elementer i form av malerier, vaser på badet i stil med hytta

Også er bilder og figurer som skildrer flora og fauna i Alpene velkommen. Prøv å velge slike produkter, hvilken høy luftfuktighet ikke forårsaker skade.

Design Funksjoner

Tradisjonelt i chaletstilen brukes følgende typer overflater: Gulvet er laget av natursteinplater, veggene er foret med tre, i taket er det også et tre eller bare hvit gips. Men stengulvet vil koste en god mengde, dessuten, stadig kald stein - ikke det mest passende alternativet på badet, som vi ofte går barfot. Den beste løsningen vil være keramiske fliser, stilisert som naturstein. Det opprettholder perfekt kontakt med fuktighet og er mye bedre enn stein holder varmen. Og hvis du installerer et "varmt gulv" system på badet, vil det være en komplett følelse av å gå på en stein oppvarmet i solen eller trebrett.

Natursteinplater på gulvet, trevegger på badet i chaletstil

Tre møbler i en tre - hytte bad

Møbler i et slikt bad bør være så lite som mulig - bare det som trengs for å lagre de nødvendige tingene. I dette tilfellet bør det være det enkleste: Moderne innebygde modeller og glatte overflater vil være uoverensstemmende med den generelle stilen på rommet.

Når det gjelder VVS, bør du også velge de mest enkle modellene fra tradisjonelle materialer - støpejern, akryl og sanitetsutstyr. Eksperter anbefaler å velge et bad i stil av hytta er ikke hvit, og beige VVS. Mange foretrekker å maskere slike moderne attributter på badet, som en vaskemaskin eller en dusjkabinett med treplater og lameller. Prøv det, det vil vise seg veldig uvanlig!

Enkle geometriske former av steinvasker på badet i chaletstil

Stengulv og vegger, tremøbler på badet i chaletstil

Skaper et unikt interiør

  • Som i alle andre lignende stiler, bruker hytta aktivt håndverk. Den kan begge være laget med egne håndskrin og hyller, og tilbehør laget av håndlaget. For eksempel strikkede tepper, syt lampeskjermer til lamper, etc.
  • Potteplanter i det indre av hytta er ofte funnet og badet er ikke noe unntak. Du bør velge innendørs blomster som tåler fuktighet godt og plant dem i grove leirepotter.
  • Møbler og rørleggerarbeid på badet, laget under hytte, må nødvendigvis ha et preg av antikken. For ikke å bli bortkastet på dyre designmodeller, kan du oppnå denne effekten på egen hånd. Ved hjelp av skinnene kan du lage skraper, og i butikkene for kreativitet er det et stort utvalg av lakker og malinger, som du raskt kan alder overflatene på.
Interiør på badet i chaletstil

Loading...