Vakkert bad – en sone med absolutt lykke i hjemmet ditt

Vakkert bad - en sone med absolutt lykke i hjemmet ditt

Hva er et vakkert interiør? Alle vil svare på dette spørsmålet på forskjellige måter. For noen ligger skjønnhet i harmoni med farge og form, for noen i en overflod av dyre, luksuriøse ting, og noen anser vakre bare en unik, i motsetning til andre interiører. Alle er enige om en ting: skjønnhet er noe som er hyggelig å se på. Og hva det er hyggelig å se på ham, bestemmer hverandre for seg selv. Med andre ord, skjønnhet er et relativ konsept.

Veldig fint bad

Derfor er det svært vanskelig å gi råd om å skape et vakkert badinnredning: en ting som en person finner vakker, den andre kan ikke legge merke til i det hele tatt. Eller legg merke til, men bestemmer at dette er den grimmeste tingen i verden. Men til tross for all tvetydighet av problemet, forsøker vi fortsatt å samle og generalisere råd og anbefalinger fra designere om den vakre utformingen av lokalene. Vi håper at de vil hjelpe deg med å realisere dine ideer om det vakre, og gjør ikke bare et vakkert og stilig, men også et komfortabelt og funksjonelt bad.

Romslig og vakkert bad

Vakre bad

Veldig fint bad

Ferdigstilling og VVS

Et av de viktigste øyeblikkene i planleggingen av baderomsreparasjon er valget av etterbehandling for materialer. For dekorasjon av vegger og tak på badet, er det ideelle materialet flislagt eller porselenfliser. Disse materialene er motstandsdyktige mot fuktighet og temperaturendringer, de ser bra ut og har et stort utvalg av størrelser, farger og teksturer.

Her er noen muligheter for å dekorere et bad med fliser:

  • I passende interiør vil se veldig imponerende fliser, etterligne tre eller stein.
  • Ved å bruke en kombinasjon av mørke og lyse fliser, kan du lage mønstre som visuelt kan justere dimensjonene til rommet, for eksempel vertikale eller horisontale striper.
  • En vegg, kantet med lyse, kontrast til de andre tre veggene av fliser, er i stand til å revitalisere det indre av rommet og bli en ekte dekorasjon av den.
  • Glansete fliser vil være et ekstra reflekterende element, i motsetning til matte, som absorberer lys. Til eiere av små eller mørke bad er det bedre å stoppe valget på en slik variant av innredning.
  • Høydepunktet på badet kan være et veggpanel av fliser. Du kan kjøpe den i butikken, bestille individuelle paneler med bildet ditt, eller lage din egen, for mosaikk metode med en flis skår av porselen, fargerike steiner, etc.

Veggpaneler i interiøret på badet

Strektak og lyskilder på badet

Stilig bad

Den beste løsningen for etterbehandling av tak på badet er strekkloft. De lager ikke bare en helt flat overflate, men beskytter også lokalene fra flom fra naboene fra oven. Glansete tøytak visuelt gjør veggene høyere. Denne effekten vil bli sterkere hvis veggdekorasjonen bruker et vertikalt mønster og rommet har mange lyskilder.

Valget av etterbehandlingsmaterialer følger vanligvis valget av sanitærutstyr. Antallet avhenger av størrelsen på rommet og dine økonomiske evner. I det minste - et bad eller dusj og en servant, i et kombinert bad til dette settet er lagt til og et toalett. Når du velger et rørleggerarbeid, er det nødvendig å være oppmerksom på materialene som den er laget av. Materialene som brukes avhenger ikke bare av holdbarheten, men også på utseendet på produktet.

Innredning med naturlig marmor gjør rommet ditt uforglemmelig.

Baderom av naturlig marmor

Du kan velge en naturlig stein med en uttalt tekstur eller et hvilket som helst mønster. Dette badet erklærer høyt og selvsagt vil ikke gå ubemerket.

Fra et estetisk syn vinner rørleggerarbeid fra sanitærutstyr, akryl, strid og også fra kunstig eller naturlig marmor.

Nylig har gjennomsiktige glassskjell og bad blitt svært populære.

Glassbad

I tillegg til standarden, kjent for oss former og konfigurasjoner av sanitærutstyr, presenteres mange interessante og originale nyheter i butikkene. For eksempel, monolitiske vasker og toalettskåler i form av store vaser, vintage bad på buede dekorative ben, dusjkabiner med et rom for badstu mye mer.

Glassbad

Hvit bad design

Badekar på buede ben

Pass på å studere alle de presenterte alternativene, kanskje noen av dem du vil like.

stiler

Selvfølgelig kan badet være dekorert nøytralt og tilhører ikke noen av de populære stiltrender. Men interiøret, som inneholder en bestemt ide, ser alltid mye mer interessant ut.

Den valgte stilen kan bli et minne om sommerferie, en favoritt epoke eller sjangre i kunst.

Tenk på noen, de mest ettertraktede stilene i utformingen av badet.

Klassisk stil

På grunnlag av den klassiske designen bad du kan ta stilen til imperiet, med sin opprinnelse tilbake i antikken, barokk, gotisk og andre. I det klassiske interiøret er det alltid høye tak, marmorflater, treskjærte møbler, malerier, statuer, generelt, alt som belyser våre ideer om gamle europeiske palasser.

Les også vår artikkel om badet i klassisk stil - lære om alle funksjonene og nyansene.

Vakkert bad i klassisk stil

Baderom i klassisk stil

Moderne og vakkert bad i klassisk stil

øst

Østlig interiør kan være annerledes. Dens design er hovedsakelig avhengig av landet, som har blitt en kilde til inspirasjon. Den japanske stilen er preget av svart-hvitt-røde fargekombinasjoner, strenge linjer og et minimum av møbler. Marokkansk stil, derimot, innebærer en overflod av ulike ornamenter, dekorative elementer, mønstre, en kombinasjon av rike, lyse farger, for eksempel turkis og gull.

Baderom i orientalsk stil

Sten og gull i mål på badet

Østbaderom

land

Country stil, det kalles også landlige eller landlige, lar deg finne bruk av gamle ting som finnes i bestemors kister. Enkle tremøbler, bomullsgardiner med blomstermønster, strikkede stripede tepper - alt dette kan du trygt bruke i utformingen av et bad i landets stil. Gi preferanse til naturlige, naturlige farger. For ferdigbehandling av vegger og gulv er det bedre å bruke en flis som etterligner ujevnt treverk. Svært til stedet vil være trebjelker i taket.

Baderomsdesign i landlig stil

Country stil i interiøret på badet

Baderomsdesign i landlig stil i kontrastkombinasjon

fusjon

Fusion er en moderne stil, som er en blanding av elementer av forskjellige stilarter. Ofte blir det kalt en "kombinasjon av det inkongruøse." Badet, innredet i denne stilen, kan bestå av ting som tilhører forskjellige epoker. Men man bør ikke overdreven bli båret bort ved å lete etter bevisst eklektiske kombinasjoner. Til tross for anropet til eksperimenter, involverer fusjonsstilen etableringen av vakre og harmoniske interiører.

Baderomsdesign i fusjonsstil

Fusion-stil bad

Vakker og harmonisk design av et bad i fusionstil

minimalisme

Universell stil, egnet for bad av enhver størrelse. Inkluderer elementer av "lett" design. Den er preget av minimal møbler og skaper en følelse av romslighet. Ofte brukte kontrastfargekombinasjoner for å skape en spektakulær design.

Bad i stil med minimalisme

Bad i stil med minimalisme

Kontrastert bad i minimalistisk stil

Store størrelser

Hvis du er en heldig eier av et romslig bad, vil du kunne unngå mange av problemene som eiere av standard tre meter ved siden av badet står overfor.

For eksempel trenger du ikke å velge mellom et bad og en dusj, og du kan nyte fordelene med begge. Du kan bruke noen farger i designet. Selv overflod av svart er ikke forbudt!

Badekar i farge

Tilstedeværelsen av ekstra kvadratmeter gir deg mulighet til å unnslippe fra oppgaven med å spare plass og lar deg velge rørleggerarbeid og møbler som du vil ha, og ikke den som tar mindre plass. I tillegg, i tillegg til det vanlige settet: et bad, en servant og et toalett, kan du kjøpe en annen VVS. For eksempel er et bidet ikke nødvendig, men veldig praktisk.

Design stort bad

Romslig bad

Utforming av et vakkert, stort bad

Så, hva tilbyr det moderne sanitære markedet til eierne av romslige bad? Først av alt er det selvfølgelig et bad. Glem standardbad, hvor en mann i middels høyde knapt kan passe. Du kan velge mellom store runde kar med hydromassasje, som i en Hollywood-film. Eller å installere et bad på podiet, som fører en skrånende trapp. Eller, som er mulig, heller, i ditt eget hjem enn i en byleilighet, legg det i gulvet, som et svømmebasseng.

Nå er det fasjonabelt, foruten de vanlige møblene til et bad som skap og nattbord, for å plassere stoler, sofaer og til og med senger på badet, og dermed skape en ekte avslapping sone.

Vakre bad med en seng

Og hvor flott du kan slappe av, ta et bad og se på peisen. Virkelig lykke!

Vakkert bad med peis og lys

petite

I innredningen av et lite bad er det viktigste å rasjonelt bruke rommet. Her kommer vi til hjelp av vinkelmodeller av sanitetsartikler - bad og vasker. Det er imidlertid bedre å nekte badekaret helt, erstatte det med en dusjkabinett eller et hjørne. De hjelper bare med å spare en ekstra kvadratmeter, som du kan installere, for eksempel en vaskemaskin, men også se bra ut.

For små bad utvikles spesielle modeller av sanitetsutstyr. I butikkene finner du vasker, hvor du kan installere en vaskemaskin, hengende toalettskåler og mye mer.

En annen oppgave er å organisere lagring av ting. For en rekke hyller og skap er det ikke alltid et sted, og det er ofte ikke nok. For dette formålet kan du bruke plass, som vanligvis ikke brukes i det hele tatt. For eksempel, under badet sette en vakker skyve skjerm eller bak toalettet, organisere et lagringssystem. Visuelt utvide rommet kan være, ved å bruke lettere farger i dekorasjon av vegger, gulv og tak.

Også et godt alternativ er å plassere vaskemaskinen under vasken-liljen. Les om dette i en av våre artikler.

Vaskemaskin under vasken-lily

Bad med skyveskjerm

Monoblock toalett og vask

Det handler om bagateller!

Ved å skape et komplett interiør vil du sikkert bli hjulpet av ulike interessante tilbehør. Kjøp dem skal være basert på den valgte stilen. Tepper, håndklær, gardiner, kroker, såpefat, håndkleholdere - alt dette skal harmonere med hverandre, ikke bare i farger, men også i stil. Harmonisere - det betyr ikke å være det samme, det betyr å skape en vakker og effektiv kombinasjon.

I interiørdesign på badet kan du bruke ting som ikke er forbundet i våre sinn med badet og som om de kommer fra andre rom i huset. For eksempel fluffy puffs, malerier, figurer, blomster i potter eller i vaser. Det ser veldig uventet ut og bringer trøst til rommet.

Tenk nøye på belysningen. Prøv å bruke forskjellige lyskilder - lysekroner, sconces, gulv- og bordlamper, lys. Gi mulighet for separat belysning av ulike funksjonsområder. Tilstedeværelsen av vinduer på badet er selvsagt sjelden, men det kan erstattes av et stort speil.

Trifles i innredningen av interiøret

Belysning på badet

Tankefulle små ting i det vakre badet

Grunnleggende regler for design

Før du begynner å reparere, tegne en plan for ditt fremtidige bad, tenk gjennom stil og nøkkelelementer. Vær oppmerksom på det uvanlige moderne VVS - kanskje det vil bli hovedaksen i ditt vakre bad?

Vakre panel på badet

Dusj for et vakkert bad

Vakkert bad med stearinlys

For å gjøre utformingen av badet ditt virkelig vakkert, tenk først på det:

  • Det er viktig å velge riktig farge. For et lite bad vil lette nyanser virke, men uttrykksfulle naturer har råd til å bringe inn et lite rom lyse aksenter, for eksempel mosaikkpaneler. For et romslig rom kan du bruke mørke eller lyse farger, eksperimentere med forskjellige fargekombinasjoner.
  • Når du velger etterbehandling, bør du også ta hensyn til størrelsen på rommet. Jo større badet er, desto større fliser og mønsteret på den.
  • Ulike funksjonelle områder Du kan designere ved å velge en farge for hver sone og organisere separat belysning for dem.
  • Hvis du ikke er fornøyd med de ferdige designløsningene, kan du prøve å dekorere badet med egne hender. Du kan male veggene med vannavstøtende maling, lage et mosaikkpanel eller dekorere en glassvask med "decoupage" -teknikken.
  • Vær oppmerksom på nye, ergonomiske modeller av sanitetsartikler og møbler på badet. De er ikke bare praktiske og funksjonelle, men de er ofte virkelige kunstverk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

55 + = 63