Hvordan velge grout farge for fliser?

Hvordan velge grout farge for fliser?

I reparasjonsprosessen står vi uunngåelig overfor mange problemer, både alvorlige og mindre. På hvor seriøst vi skal behandle hver oppgave, vil skjønnheten og komforten i vårt hjem avhenge. Valget av farge for innfelling av sammenflettende sømmer er ikke en avgjørende betydning, men det er bedre å tenke på det på forhånd.

Hva å velge: i flis eller farge?

Vanligvis velger kjøperne uten å nøle å velge fugemasse så nært som mulig til flisens farge. Dette er imidlertid ikke det eneste mulige alternativet. Nylig er kontrasterende fargekombinasjoner stadig mer populært. For eksempel er en lys flis valgt for en lys flis og omvendt. Det er viktig å vurdere fargevalg nøye, ellers vil en tilfeldig kombinasjon av farger bare forårsake forvirring.

Hvis effektive fargekombinasjoner basert på kontrast, liker du ikke, kan du gå mer tradisjonell måte. Velg en fugemasse for tonen i flisen, men fokus ikke på hovedfargen, men på fargen på bildet.

Kontrasterende fugemasse eller i fargene på flisene, hva du skal velge

Effektive kontrastkombinasjoner

Nå produserer de samlinger av flis, som allerede er tilbudt egnede fargevalg for fuging. Fargekombinasjoner som er oppfunnet av designere, ser veldig uvanlige og interessante ut. Dermed er de svarte fliser anbefales å velge en perlehvit fugemasse til beige - farget fugemasse kakao eller melkesjokolade, til oliven - grafitt, til grå - fugemasse farge mahogni.

Kontrast kombinasjon av fliser og fugemasse

Effektiv kombinasjon av fargefliser og fugemasse for fliser på badet

Tidligere ble det foretrukket utjevning av nøytrale, rolige nyanser, og i dag vendte designerne seg til lyse, mettede toner. I økende grad, for å fullføre badet, velg fugten av rød, oransje, grønn, turkis, blå, lilla og svart.

Hvis du har valgt hvite keramiske fliser for å fullføre veggene eller gulvene på badet, vil det være vanskelig å gjøre en feil med fargene på fugemasse. Tross alt er alle farger kombinert med hvitt. Noen kombinasjoner vil bli mer vellykkede, noe mindre, men det blir ikke en fullstendig feil. Når du jobber med å lage et fargepar, husk at det skal være i harmoni med fargene som brukes i badet. Så prøv å velge en fugemasse som ekkoer i farger med møbler, dører, tak etc.

Kontrasterende fugemasse for hvite keramiske fliser

Å farge en keramisk flis for å velge fargepartner vil bli vanskeligere. Vi anbefaler at du bruker en spesiell palett-fan, uten hvilken ingen designer kan gjøre. Eksperimenter med forskjellige fargekombinasjoner, og kanskje du vil kunne finne en virkelig vakker og original løsning.

Fargeløs fugemasse - universell?

Mange tror at fargeløs kalles en trowelling blanding av hvit farge. Dette er ikke helt sant. Hvit fugl er faktisk ansett som universell og er egnet for fliser av hvilken som helst farge. Sann, med mørke nyanser, danner det en kontrasterende kombinasjon, som absolutt ikke appellerer til kjennere av tradisjonelle løsninger.

Relativt nylig i markedet for byggematerialer var det en fugemasse for sammenflettende sømmer, som faktisk ikke har noen farge. Det nye materialet er laget på basis av epoxy og inneholder glass i sammensetningen. På grunn av dets lysabsorberende egenskaper er effekten av "usynligheten" av fugingen tilveiebragt. En slik trowelling blanding kalles også en "kameleon", siden den tilpasser seg fargene til keramiske fliser.

Fargeløs fuging - et produkt ganske dyrt, men det koster penger. Etablert ved hjelp av moderne teknologi, har det gode egenskaper: Det er lett å bruke og lett å rengjøre, er ikke gjenstand for mekanisk skade, ikke reagerer med aggressive kjemikalier, motstår utseendet av sopp og mugg.

Fargeløs fuging brukes oftest til å arbeide med glassmosaikk og for å lage dekorative fliser.

Fargeløs fuging for tetting av intertitic suturer

Tips for å velge

Det er bedre å kjøpe grout på samme tid som å kjøpe fliser. Så du kan på stedet for å sortere ut alle mulige alternativer og bli den mest vellykkede kombinasjonen. Valget av fargene på fugemasse avhenger delvis av variasjonen av den valgte keramiske flisen.

  • Flerfarget fliser. Vurder alle fliser i bildet. Bestem hvilken som er den mørkeste og hvilken som er den letteste. Deretter bestemmer alt av størrelsen på badet. Hvis rommet er lite, velg den letteste skyggen, og hvis badet er romslig nok, kan du velge den mørkeste fargen.
  • Monokrome fliser. Hvis alle veggene i rommet er innredet i samme farge, bør skyggen av fugemassen velges ut fra verdien du legger til badmiljøet. Hvis du ønsker å trekke oppmerksomhet til møbler og rørleggerarbeid, så kjøp en fugemasse i tonen av flisen. Og hvis det er vegg- eller gulvbelegg i midten av interiøret, er det bedre å velge en kontrastfarge for fuging.
  • mosaikk. Tradisjonelt for en mosaikk velger du enten en nyanse som kontrasterer med sin grunnton eller en nøytral farge, for eksempel beige eller grå. Også for design av mosaikken kan fargeløs fuging brukes: Den inneholder transparente komponenter som absorberer farge og maskerer sammenflettende sømmer.

Grout for multi-farget fliser på badet

Grout for monofoniske fliser på badet

Grout for mosaikk på badet

Følgende anbefalinger vil hjelpe deg med å velge farge på fugemasse for keramiske fliser:

  • Gå for trowel i den største bygningen butikken. Dette er bare tilfellet når mangfoldet av valg er til fordel for resultatet. Jo flere kombinasjoner av fliser + grout du berører, desto mer sannsynlig vil du finne det perfekte fargeparet.
  • I noen butikker er det prøveeksempler av fugemasse som kan påføres flisen og evaluere resultatet direkte på stedet. Denne muligheten bør brukes. Pass på at komposisjonen tørker ut, så våt og tørr fugemasse er betydelig forskjellig i farge.
  • For et panel av keramiske fliser er det bedre å velge en fugemasse i bakgrunnens tone eller den dominerende nyansen - slik at stykkene av bildet vil slå seg sammen i en enkelt helhet. Men for en grunne mosaikk, er kontrastfarger i fugemassen velkomne.
  • Hvis hele rommet, inkludert møbler, VVS og tilbehør, er innredet i en enkelt fargevalg, prøv å "oppdatere" interiøret med en fugemasse med kontrastfarge.

Tips for å velge en fugemasse for fliser på badet

Farger: hva å gjøre hvis fargen du trenger ikke er tilgjengelig

Dessverre, selv i de største byggevirksomhetene, velger valget av en fargegummi for fliser ikke alle eksisterende fargepaletter. Hvis du har valgt en farge som ikke er produsert av noen produsent av trowelling for grouting, ikke haste for å endre din beslutning. For å hjelpe deg kan du få farger for fuging.

Her har du flere alternativer: Kjøp en spesiell fargetonepasta, kjøp en vanlig vannløselig farge eller bruk som fargeglass eller akvarell. Ved å bruke noen av disse komponentene kan du fargelegge den hvite fugemasse, eller gjøre skyggen av den fargede fugemasse mer mettet.

Hvis du bestemmer deg for å male fugemasse med farge, husk to viktige punkter:

  • Prøv å gjøre hele arbeidet på en dag. Ellers vil fugten tørke ut, og du vil mest sannsynlig ikke kunne gjenta den resulterende nyansen neste dag.
  • Etter en stund lyser fargingen vanligvis, så du bør bruke en farge en eller to nyanser mørkere enn det som er beregnet.

Kohler for fuging av fliser

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 − 11 =