Hvordan velge og riktig installere et hjørne på badet?

Hvordan velge og riktig installere et hjørne på badet?

Hva er dette?

Gapet mellom badet og veggen oppstår uunngåelig - uansett hvor glatt og jevnt overflatene på badet er. Hvis du gir denne nyansen selv i scenen for å fullføre veggene med keramiske fliser, så vil en vakker flisekant langs badekaret løse problemet. Men oftest på det dannede gapet må du være oppmerksom etter ferdigstillelsen av byggearbeidet. Spesielt for slike tilfeller ble flere varianter av lukking av sporet, som ikke krever flis demontering, oppfunnet.

Den mest populære løsningen er bruk av et hjørne, som også kalles en sokkel eller en kurve for et bad. Det er et langt, smalt panel laget av plast eller keramikk. Den fremspringende delen av sokkelen er satt inn direkte i gapet, og ved de andre to sidene er den festet til siden av badekaret og til flisen.

Hva er en sokkel eller et hjørne for et bad?

Hvorfor trenger og beskytter de mot lekkasje?

Hjørnebad har to hovedfunksjoner:

 • For det første hindrer det at vann trer inn på gulvet under badet, hvor ofte er det ingen vanntetting, noe som fører til at vann kan sive inn i underetasjen. Selv om dette ikke skjer, vil det under oppholdet hele tiden bli lagret fukt, noe som uunngåelig vil føre til mugg og sopp.
 • For det andre utfører det en viss dekorativ oppgave - det maskerer et styggt gap, som dannet mellom veggen og keramiske fliser.

Plast hjørne - dette er ikke den mest pålitelige måten å beskytte gulvet på badet fra å bli vått. Over tid blir dette elementet ubrukelig, så hvert år må det endres. Dette vil ikke medføre en stor økonomisk kostnad, fordi det er et hjørne for et penny bad. Men for noen er det å foretrekke å eliminere gapet en gang for kapital enn å regelmessig utføre mindre reparasjoner.

Plast hjørne for et bad

typer

Hjørner laget av plast

Plast er et av de mest egnede materialene for etterbehandling på badet, da det er motstandsdyktig mot fuktighet og temperaturendringer. Et stort pluss av plastdeler er en svært lav pris, så selv om du endrer baseboard til badekar hvert år, det er helt usynlig for lommeboken. I tillegg kjennetegnes disse hjørnene av god plastisitet, slik at de lar deg tette hullet selv med svært grove vegger.

Fordeler med plast hjørner for et bad

Fordeler med plast hjørner

Hjørner laget av keramikk

Keramikk - materialet er mer holdbart og derfor dyrere enn plast. Hvis du plukker opp et keramisk hjørne i farge til flisen, blir det nesten usynlig. Også, som plast, tåler keramikk perfekt forhold med høy luftfuktighet og temperaturhopp. Men dette er et helt naturlig materiale, så mange foretrekker det til ham. Ulempen med keramiske hjørner er at de er lette å skade, fordi de er laget av sprøtt materiale.

Keramisk hjørne for et bad

Hvilket hjørne å velge?

Når du velger en sokkel for et bad, bør du nøye studere alle alternativene som tilbys til deg. Det er nødvendig at produktet oppfyller flere grunnleggende krav - så lenge de vare lenge og vil sikkert beskytte badet mot fuktighet og tilhørende ubehagelige konsekvenser.

 • Hjørnet skal være laget av vanntett, ikke-rottende materiale.
 • Produktet må være både sterkt og bestandig mot deformasjon.
 • Montering av hjørnet skal gjøres enkelt, raskt og enkelt.
 • Sokkelen til badekaret bør tolereres godt av virkningen av rengjøringsmidler for sanitetsartikler og keramiske fliser.
 • Farge og stil på hjørnet bør kombineres med badet og med veggene.

Regler for å velge et hjørne for et bad

Hvordan installerer du hjørnet på badet riktig?

Installasjonen av skjørt fra keramikk og plast gjøres på forskjellige måter, da hvert materiale har sine egne egenskaper. Likevel eksisterer de generelle reglene fortsatt:

 • Hvis vi har å gjøre med en gammel badekar, må du først demontere det forrige området og rengjør overflaten av bad og flis lim rester (eller annen løsning, som ble festet til sokkelen).
 • Gapet mellom veggen og badet bør være forseglet med et monteringsskum - så det vil være mer nyttig fra det nye hjørnet.
 • Limesammensetningen skal brukes ikke bare i midten, men også langs kantene på hjørnet.

Installasjon av et hjørne for et bad

Alternativer for å tette en søm mellom veggen og et bad

Det er andre måter å eliminere gapet mellom kanten av badekaret og veggen. Her er de mest populære av dem:

 • grense av keramiske fliser;
 • fortappe tape på limbasis;
 • silikonbasert tetningsmasse på badet;
 • montering skum;
 • Stakril - flytende stoff, som brukes til restaurering av akrylbad;
 • en kombinasjon av forskjellige materialer (for eksempel er en kombinasjon av montering skum + tetningsmasse + båndbånd ganske vanlig).

Således varianter av tetning av spalten mellom veggen og badet kan være uendelig mange, men en av plast eller keramisk hjørnet - de enkleste og mest prisgunstige seg.

Måten å eliminere gapet mellom kanten av badekaret og veggen

Alternativ for tetting av sømmer mellom en vegg og et bad

Tetningsledd mellom veggen og på badet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

88 − = 78