Lydløs badevifte med tilbakeslagsventil

Lydløs badevifte med tilbakeslagsventil

Ventilasjon er en viktig faktor som ikke bør overses når man bygger et bad. Mange tror feilaktig at det bare er nødvendig for å fjerne ubehagelige lukt. Derfor skjer det ofte at ventilasjonshullene er stengt under reparasjon, og med ubehagelige luktene bekjempes ved hjelp av luftfriskere.

Stille vifte med tilbakeslagsventil

Faktisk er ventilasjonsfunksjonen mye bredere. Det bør sikre normal sirkulasjon av luft i rommet, og opprettholde et visst fuktighetsnivå. Dette forhindrer utseende av kondensat, mugg, sopp og insekter på badet.

Ofte nekter folk en vifte på badet fordi det gir mye støy. Bare ikke alle vet om eksistensen av støyende og lydløse modeller som ikke bryter fredens fred i det hele tatt. Vi vil fortelle deg om disse nyttige og praktiske enhetene i dagens artikkel.

Stille vifte med tilbakeslagsventil

enhet

I denne artikkelen vil vi snakke om fans utstyrt med en tilbakeslagsventil. Det er en liten og veldig enkel mekanisme som forhindrer at luften kommer inn i ventilasjonskanalen tilbake i rommet. Kontrollventiler er vanligvis laget av plast eller rustfritt stål. De består av tre grunnleggende elementer - en ramme, to skodder, barrierer og en pin, som dørene er festet til.

I tillegg til tilbakeslagsventilen er følgende elementer til stede i utformingen av den lydløse viften: luftinntaksgitter, aerodynamisk pumpehjul, vibrasjonsdempingsinnlegg og motor.

En stille vifte med tilbakeslagsventil

Operasjonsprinsipp

Prinsippet om returventilen, uavhengig av hvor den er installert - i ventilasjonskanalen eller i kloakkrøret - vil være den samme. Den er utformet på en slik måte at bevegelsen av luft (eller vann) kun kan forekomme i en retning. Hvis du prøver å bevege seg i motsatt retning, vil luften komme inn i en barriere fra tett lukket klaff.

Tilbakeslagsventil for badvifte

Ventilene aktiveres ved bevegelse av luft, som i sin tur finner sted når viften er slått på. Dermed blir luften trukket inn til viften slår av. Etter frakobling lukker dørene seg og blokkerer luftveien.

Prinsippet til returventilen

På grunn av hva viften er stille?

En lydløs vifte på et bad blir, takket være noen designfunksjoner, som vi kort beskriver.

 • Først i motorarrangementet er det spesielle vibrasjonsisolerende elementer som absorberer vibrasjon, som er hovedkilden til støy.
 • For det andre vurderer produsentene eksternt utseende av viften. Luftinntaksgitteret har en spesiell, strømlinjeformet form. I tillegg spiller valget av gittermaterialet også en viktig rolle - luftmotstanden avhenger av dette.
 • For det tredje oppnås den stille operasjonen gjennom en annen lagermodell. I tillegg til støyrabsorberende egenskaper har de høy pålitelighet og krever ikke ekstra vedlikehold (spesielt smørebehandling).

Lydløs badevifte med tilbakeslagsventil

Lydløs badevifte med tilbakeslagsventil

Lydløs badevifte med tilbakeslagsventil

typer

Produsenter av husholdnings ventilasjonsutstyr tilbyr tre varianter av vifter som er egnet for montering på badet:

 • radial - store modeller med spiralgitter, som i dag foretrekker å installeres hovedsakelig i industrielle lokaler;
 • aksial - er kjent for hver enhet som bringer luft i bevegelse ved hjelp av roterende kniver; slike fans kan gi luftinnstrømning og eksos;
 • ducted - Den stiligste av alle presenterte varianter, siden de ikke er montert på veggen, men direkte inn i ventilasjonskanalen; Dermed kommer støynivået til driftsviften ikke til oss, siden enheten er i avstand.

Radial vifte på badet

Aksial vifte på badet

Duct Fan for bad

Typer av handlingsprinsippet

I stille stillere kan forskjellige typer kontrollventiler brukes. Avhengig av operasjonsprinsippet utmerker seg tre typer av disse enhetene:

 • en tilbakeslagsventil av kontrollert type - opererer på strøm eller aktiveres manuelt;
 • Selvlukkende tilbakeslagsventil - aktivert ved å spenne eller løsne fjæren;
 • tilbakeslagsventil av passiv type - arbeider under påvirkning av tyngdekraften, åpnes kun mot luftstrømmen.
Ventil på ventilatoren

Kontroller ventilatorens ventiler

Oversikt over modeller og priser

Vi gir deg en oversikt over de beste modellene av stille vifter på badet utstyrt med en tilbakeslagsventil:

Modellen

Power, W

Luftbytte, m3 / time

Støynivå, dB

funksjoner

Gjennomsnittlig pris, gni.

VENTS 100 Kwait

7.5

97

25

- 5 års garanti

1600

Soler Palau SILENT-100 CZ DESIGN 3C

8

75

26

- et sett med farget utskiftbare strips for saken

4500

Soler Palau SILENT-100 CMZ

8

95

26

- kulelager, vedlikeholdsfri

2300

Soler Palau SILENT-100 CMZ DESIGN 3C

80

26

- blonder-breaker

2500

VENTS 100 Kwait T

7.5

97

25

- sovetimer

2300

VENTS 100 Kwait TN

7.5

97

25

- fuktighetssensor

3100

VENTS 100 QUATT TR

7.5

97

25

- på timeren;

- tilstedeværelsesdetektor

3100

Soler Palau SILENT-100 CRZ DESIGN-3C

8

85

26

- på timeren;

- et sett med farget utskiftbare strips for saken

4800

VENTS 100 Quint-Style

7.5

90

26

- uvanlig kroppsdesign;

- 5 års garanti

1700

VENTS 100 Avslutt WTN

7.5

97

26

- på timeren;

- fuktighetsnivå sensor

4140

Tips for å velge

 • Når du velger en vifte på badet, må det vurderes flere viktige parametere, inkludert kraft, luftkurs og støynivå. Noiseless er enheter som har kraft innenfor grenser på opptil 26 dB.
 • Luftkursen til viften bestemmes av rommet i rommet. Flere detaljer om hvordan du beregner nødvendig luftutveksling finner du i vår artikkel "Ventilasjon i et trehus. Egenskaper av ventilasjon på badet.
 • For bruk i rom med høyt fuktighetsnivå (som inkluderer toalett og bad), må du velge en vanntett fanmodell.
 • Vær også oppmerksom på tilgjengeligheten av tilleggsfunksjoner. Så, fansen er veldig praktisk, utstyrt med en automatisk starttimer, en bevegelsessensor (nærvær) og en fuktighetssensor.
Lydløs badevifte med tilbakeslagsventil

Lydløs badevifte med tilbakeslagsventil

Lydløs badevifte med tilbakeslagsventil

Stille fargevifte på bad med tilbakeslagsventil - abstraksjon

Stille fargevifte på bad med tilbakeslagsventil - abstraksjon

Stille fargevifte på bad med tilbakeslagsventil - abstraksjon

installasjon

Selvmontering av viften - oppgaven er ganske mulig, selv for de som har minimal erfaring med reparasjonsarbeid. Det er bare nødvendig å lese instruksjonene nøye, lagre på de nødvendige verktøyene og tålmodigheten.

Den enkleste måten å installere konvensjonelle takvifter av aksial type - disse brukes ofte i bad. De er montert over ventilen med et sett med festemidler. I dette tilfellet skal tverrsnittet av luftinntakgitteret svare til dimensjonene til ventilasjonsåpningen.

For å koble viften til nettverket, er det nødvendig å koble kabelen fra nærmeste kryssboks til den (hvis viften er installert i dette rommet for første gang). Ikke glem at ledningen skal være fullstendig beskyttet mot fuktighet - ledningene kan legges i stropper, skjult i spesielle kanaler, skjult under et opphengt tak eller en falsk vegg av gipsplank.

Montert lydløs badevifte med tilbakeslagsventil

I neste YouTube-kanalvideo kan du se hvordan du monterer en lydløs vifte på badet selv.

Hvis badet er utstyrt med et vindu, kan du prøve å lage en lydløs vifte selv. En selvfremstillet vifte er festet til vinduet. Han kan arbeide med å blåse og blåse. På jobben gjør en slik vifte praktisk talt ikke lyder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − 13 =