Tetting badet med en vegg

Tetting badet med en vegg

Gapet mellom vegg og bad er ikke alltid feilen til mesteren som gjør reparasjoner på badet. Ganske ofte er et resultat av de buede vegger eller på grunn av ikke-standard størrelse av rommet, ikke tillater å installere bad ønsket lengde.

Siden dette problemet er svært vanlig, har menneskeheten kommet opp på mange måter å håndtere det. Det er veldig viktig å fjerne gapet mellom skrift og veggen. Hvis du ikke gjør det i tide, kan konsekvensene være svært ubehagelige. Denne støpeform, noe som uunngåelig kommer med konstant opphopning av fuktighet, og bassenger under badekaret, som krever stadig rengjøring, og endelig en god sjanse flom (slik som fuktighet, akkumulert under døpefonten, begynner å sive ned til naboene).

I denne artikkelen vil vi se på de mest populære måtene å forsegle sømmen mellom badveggen. Å velge en av dem, kan du beskytte deg mot store problemer, noe som kan føre til et lite gap.

Måter å forsegle gapet mellom veggen og på badet

hjelp

Det finnes flere effektive måter å forsegle badeveggen - fra midlertidige kapitalløsninger. Hvilken du velger, avhenger av dine økonomiske evner og byggevner.

tetningsmasse

Hvis gapet som skal forsegles, er lite i bredden, er den mest optimale løsningen tetningsmassen. For bad produsere spesielle sanitære tetningsmidler, som kan brukes i rom med høyt fuktighetsnivå. Her har du to alternativer: et silikonbasert tetningsmiddel eller et akrylforseglingsmiddel.

Silikonforseglingsmiddel har alle kvaliteter som gjør at den kan brukes i ganske spesifikke forhold på badet: vannmotstand, elastisitet, styrke, motstand mot temperaturendringer og påvirkning av aggressivt miljø. Den akrylbaserte tetningsmassen har ikke så gode ytelsesegenskaper, men på toppen av det kan du bruke maling og emalje.

Tetningsmidlet helles i gapet ved hjelp av en spesiell pistol i hvilken røret er fylt. Før du begynner å tette, må arbeidsflaten rengjøres av smuss og mugg, avfett og tørk tørr. Først da kan tetningsmassen bli fylt. Det skal huskes at før komposisjonen tørker helt, må minst 24 timer passere. I løpet av denne tiden kan badet ikke brukes.

Lukker gapet mellom badet og veggen med tetningsmasse

Forsegling sprekker mellom badet og veggen med tetningsmasse

Lukke mellomrom mellom badet og veggen med silikonforsegling

grensen

Border for et bad er den mest populære måten å forsegle en skrifttype med en vegg, da den representerer den mest gunstige kombinasjonen av pris, holdbarhet og mengden innsats brukt. I tillegg ser sømmen som er sveiset med en kantlinje, nydelig, og noen ganger til og med ganske vakker. Som i det forrige tilfellet må du velge ett av to alternativer - en kant av plast eller en kant av keramikk. La oss vurdere hver av dem separat.

Plastkrøtter - regnes som en av de mest økonomiske måtene å forsegle en søm. Dens fordeler er relatert til egenskapene til materialet: Plastet bøyes godt, så det er i stand til å forkaste selv den ujevne sømmen, i tillegg er plastgrensen ikke krevende i omsorg og tåler tydelig kontakt med aggressive rengjøringsmidler. En plastramme limes over sømmen til en hvilken som helst konstruksjon vanntett lim, og leddene mellom deler behandles med en tetningsforbindelse.

Fyll gapet mellom badet og veggen ved hjelp av

Lukker gapet mellom badet og veggen med en plastikpute

Keramiske fasetter er dyrere, men levetiden er mye lengre. Hvis du forsiktig ser etter den, vil den ikke miste fargen og beholde sitt opprinnelige utseende i flere tiår. Den keramiske grensen er en elegant og vakker løsning for tetting av sømmen. Keramiske grensen må løses i hjørnet mellom veggen og skriften på flisen lim, på det samme prinsipp som flisen. Leddene mellom elementene er fylt med en fuktresistent fugemasse.

Feste hull mellom badet og veggen med en keramisk kant

tape

En klemtape for å tette sømmen er snarere et midlertidig eller hjelpeværktøy. Det anbefales å bruke i kombinasjon med andre materialer, som tetningsmasse eller monteringsskum. Ved liming av båndet over hullet som er fylt med disse tetningsmidlene, vil du gi badet et komplett og pent utseende.

Bremsetape er en hank av et syntetisk materiale på selvklebende basis. Lim sammensetning brukes vanntett, slik at det ikke mister egenskapene selv med langvarig kontakt med vann. Mange produsenter impregnerer båndet med antibakteriell sammensetning, som forhindrer utseendet av sopp og mugg.

Hornet på kantstenen er ikke dyrt, men det er nok for noen få bruksområder. Grensen bør oppdateres hvert to til tre år. Denne prosedyren er veldig enkel og tar deg ikke mer enn en time.

Kantbånd for å tette hull mellom veggen og på badet

Lim den nye korkbåndet til overflaten rengjort av limrester og andre forurensninger.

Den tape fast raskere og varte lengre, er den felles best å håndtere rensemidler som alkohol eller aceton-løsning.

Vi skar av den rette mengden tape fra skinnen, varm den i et par minutter med en hårføner langs hele lengden (for større elastisitet) og lim den over gapet, og fortsett fra badets hjørne. Før du starter vannprosedyrene, må du vente 24 timer for at limet skal bli bedre.

Forsegling sprekker mellom et bad og en vegg med en kant

Monteringsskum

Monteringsskum er nesten universelt byggemateriale, som en erfaren mester kan finne mange applikasjoner. En av dem er forseglingen av et bad med en vegg. Kjøp montering skum kan være i en hvilken som helst jernvarehandel (ikke glem å kjøpe gummihansker og maskeringstape) og umiddelbart begynne å jobbe, fordi ingen spesiell forberedende arbeid er nødvendig.

Monteringsskum for å tette gapet mellom badet og veggen

Så, rengjør og tørk arbeidsflaten nøye og lim den deretter med et maletape slik at skummet ikke flekker emaljen av skrift og keramiske fliser. Vi rister ballen bra og veldig sakte og forsiktig fyller gapet.

Det bør tas i betraktning at sammensetningen i tørkeprosessen øker vesentlig, slik at sømmen blir tynnere enn det virker nødvendig. Vi jobber i beskyttende hansker, siden det ikke blir lett å tørke skummet fra hendene.

Når monteringsskumet stivner, ta en skarp kniv og kutt den i flush med badets side. Sømmen viser seg ikke så vakker, derfor anbefales det å lime inn en kantlinje over det eller legge en keramisk flis over den.

Lukker gapet mellom badekaret og veggen med monteringsskum

flis

Det skjer også at gapet mellom skrift og veggen er så bredt at ingen av metodene ovenfor ikke kan kvitte seg med den. I dette tilfellet må du bruke alle dine byggevner og bygge en flis av fliser. Tile er det mest egnede materialet for etterbehandling av overflater på badet. Den tolererer perfekt overflødig fuktighet og brå endringer i temperatur, undergår ikke korrosjon og rot. I tillegg er keramikk på badet svært slitesterkt, så denne kantelen vil tjene deg til neste store overhaling.

For å lukke gapet, er det best å bruke resterne av keramiske fliser, som er foret med vegger på badet, og hvis de ikke er, prøv å finne en flis i nærheten av fargen.

Tetting av gapet mellom badet og veggen ved hjelp av keramiske fliser

For det første må gapet fylles med noen tetningsmasse. Siden den er bred nok, er installasjonsskum den mest egnede for dette formålet. Når skummet tørker, glatt sømmen slik at det er praktisk å legge flisen. Deretter klargjør flis limet i henhold til instruksjonene og fortsett å legge flisene. Mellom flisene må du ikke glemme å sette inn plastkryss for å få jevne, søte sømmer. Neste dag tørker vi sømmer med et vanntett middel.

For spesielt store huller bruker vi en annen metode, og i stedet for fortauet gjør vi en full hylle for såpeskjærende tilbehør. For å gjøre dette, under baderommet bygger vi et lite forkledning, som deretter helles med sementmørtel. Etter at løsningen tørker, er den resulterende klumpen flislagt med fliser.

Lukker gapet mellom badet og veggen med keramiske fliser

Løsningen

Sannsynligvis er den eldste av alle mulige måter å forsegle badet med en vegg, å tette sømmen med sementmørtel. En blanding av vann, sand og sement, størkning, danner et hardt og slitesterkt belegg. Denne metoden ble brukt i sovjettiden, da valget av byggematerialer var begrenset. Stinget ble vanligvis malt med oljemaling. Resultatet var selvsagt ikke veldig estetisk, men "for aldre".

Sementmørtel for tetting av sømmer mellom veggen og et bad

Først må du forberede en sementoppslemming, blande alle komponentene i de riktige proporsjonene. Mens blandingen setter seg, renser vi ut av sømmen alt smuss som er akkumulert der. For ikke å fylle gulvet med sementet under badet, installerer vi en beholder under hullet, der løsningen vil strømme.

Hvis gapet er veldig bredt, kan du fylle det med rester av gamle filler som er gjennomvåt i sementmørtel. Eksperter anbefaler å for-våte arbeidsflaten, slik at den blir bedre masket med sement. Deretter fyller du gapet med sementmørtel, og prøver å gjøre sveisen så jevn som mulig.

Du kan maskere sømmen ved å lime over de tørkede sementkanten eller legge ut fliser.

Forsegling av hullene mellom badet og veggen ved bruk av sementklaring

Hvilket tetningsmiddel er bedre å velge?

De fleste av de ovennevnte fremgangsmåter sømmen tetning mellom veggen og tetningsmasse bad innebære bruk - som en primær eller hjelpestoff. Sanitær tetningsmiddel designet spesielt for bruk på badet, så det er vanskelig å komme opp med den beste måten å beskytte overflaten mot fuktighet og smuss på.

Hvilket tetningsmiddel å velge for tetting av ledd på badet

Det er veldig viktig å velge riktig type tetningsmasse. Som vi allerede har sagt, er tetningsmasse for badekaret tilgjengelig på akryl og silikonbasert.

Vi anbefaler at du bruker sistnevnte, som igjen er delt inn i nøytral og sur.

Syreforseglingsmidler er klassifisert som budsjett. De har en skarp eddik lukt og, under påføring, utgjør en fare for huden, slimhinner og luftveier. Denne typen tetningsmiddel anbefales ikke til bruk med dyre, "delikate" materialer.

Nøytrale tetningsmidler er dyrere, men de har høyere kvalitet. De lukter ikke og er helt ufarlige for mennesker. Ikke reager med materialet på arbeidsflaten og med rengjøringsmidler. Profesjonelle anbefaler at du velger denne typen silikonforsegling for sømforsegling.

Syr silikonforsegling for bad

Nøytral silikonforsegling på badet

I butikken, vær oppmerksom på sammensetningen av tetningsmassen. Innholdet av silikon bør være omtrent halvparten, omtrent det samme beløpet er gitt til fyllstoffet, og resten er fargestoffer, soppdrepende tilsetningsstoffer, etc.

regler

  • Før du begynner å forsegle sømmen, anbefales det å fylle fonten med vann. Så vil badet krympe, noe som må tas i betraktning når du fyller hullet med tetningsmaterialer.
  • Til en plastgrense nærmere til overflaten, på innsiden må den kuttes i 45 graders vinkel.
  • Hvis du bestemmer deg for å forsegle badet med en vegg med sementmørtel, er fonten bedre i tillegg styrket - for påliteligheten av strukturen. Dette kan gjøres ved å feste små stykker armering i veggen hver 15 cm.
  • Når du arbeider med sement eller fliser lim, ikke la løsningen komme inn i avløpet av badet. Eksperter anbefaler før begynnelsen av arbeidet å legge bunnen av fontcellofan.
Reglene for tetting av hull mellom badet og veggen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

65 − 55 =