Layout af fliser i badeværelset: måder og muligheder

Ofte er badeværelset flisebelagt. Dette materiale er slidstærkt, hygiejnisk, let at rengøre. Men omkostningerne ved sådanne reparationer er betydelige, fordi de forsøger at arrangere alt, så badeværelset ser den bedste vej i lang tid. For at løse dette problem skal du omhyggeligt vælge samlingen, vælge farverne, layoutets måde. Om hvilke muligheder for lægning af fliser i badeværelset eksisterer, som de opfattes - i artiklen. 

Generelle principper og regler

Alle ved, at lyse vægge visuelt gør rummet mere rummeligt. At argumentere med dette går ingen, og denne kendsgerning tages i betragtning, når man vælger muligheder for at lægge fliser på badeværelset. Men der er et par interessante øjeblikke, kendskab til, som vil hjælpe til at undgå shibok i forberedelsen af ​​layouts og farve matchende fliser, dens placering, farve fuger.

Lette vægge gør rummet mere rummeligt

Lette vægge gør rummet mere rummeligt

Lodret og vandret layout

For nylig er væggene ofte placeret rektangulære fliser. I dette tilfælde er den første ting, der skal bestemmes - vandret eller lodret fliser på væggene. Det menes, at det horisontale layout visuelt gør rummet bredere, og den lodrette en - højere. I virkeligheden forsegles sømmen mellem dem på en farvet, lys flise med en fugemasse af samme eller lignende farve, forskellen er meget lille (i billedet, et par billeder nedenfor). I dette tilfælde er retningen af ​​lægning på opfattelsen næsten ikke påvirket. I dette tilfælde kan du vælge mulighederne for at lægge fliser i badeværelset udelukkende på dine præferencer.

Forskellen i lodret og vandret anbringelse er kun mærkbar på en lys flise med kontrasterende sømme

Forskellen i lodret og vandret anbringelse er kun mærkbar på en lys flise med kontrasterende sømme

Denne effekt er mere udtalt, når du bruger en lysflise med kontrastfarve (øvre billeder). I dette tilfælde sigtes visningen på sømene og skaber de nødvendige visuelle ændringer. I dette tilfælde påvirker det lodrette eller vandrette layout virkelig vores opfattelse.

Guide Bars

For at udvide rummet eller hæve loftet, skal du vælge lodrette eller vandrette "guider" ved valg af layout. Denne stribe af flise er en anden farve, på hvilken blikke blik. Disse bands ændrer den visuelle opfattelse af rummets dimensioner.

En lettere vandret strimmel, som løber langs omkredsen af ​​rummet ca. midt i højden, udvider visuelt marken betydeligt. Hvis der tilføjes en mørk strimmel til lysvæggene, observeres ingen effekt. Snarere vil rummet se på dit "volumen", da den mørke strimmel neutraliserer den visuelle stigning i rummet på grund af lyssignaler i finishen.

Måder at forbedre den ønskede virkning

Måder at forbedre den ønskede virkning

Hvis det er nødvendigt for at gøre loftet visuelt højere med et lodret layout, kan du lægge en strimmel af lysere fliser på en af ​​væggene (helst modsat indgangen). Selv med en lys eller mørk flise og en fugemasse i tonen, vil loftet "stige". Hvis du på denne væg bruger en fliser af en lysere tone, og selv med en kontrastfolie og en lodret stribe fliser med ornament, vil effekten blive endnu mere udtalt (i figuren nedenunder til højre).

grænse

En anden måde at lave et værelse på er at placere dekorative fliser i form af en grænse tættere på loftet. At være høj, tiltrækker de opmærksomhed, værelset ser samtidig højere ud. En kant må ikke laves omkring omkredsen. Det er nok at lave en væg af en anden lys skygge, i øverste sted en kantsten. Og denne kontrastvæg kan være mere mørk eller mere lys.

Border af dekorative fliser tættere på loftet gør rummet højere

Border af dekorative fliser tættere på loftet gør rummet højere

Alle disse teknikker er nemme at implementere, men de bidrager til at udforme fliserne korrekt. For at visualisere, hvad du får, kan du bruge specielle programmer.

Eksempler på teglernes layout

Ud over de ovennævnte eksempler på layouter er der muligheder for at lægge fliser, som kan betragtes som klassikere, andre derimod optrådte ret for nylig, og selvom de ofte er i modstrid med mange anbefalinger, ser de meget godt ud.

Vælg, hvordan fliser på badeværelset ikke er let

Vælg, hvordan fliser på badeværelset ikke er let

Den mørkere bund

Denne teknik tilhører klassikerne: den nederste tredjedel af væggen gør en mørkere farve, den øverste - nogle få toner lettere. Denne måde at lægge keramiske fliser på for at sige det mildt, er ikke på toppen af ​​populariteten. Det var populært omkring et årti siden. Men der er flere teknikker, der giver klassikerne en moderne lyd.

Med denne metode til lægning af fliser synes værelset rummeligt, da de fleste af væggene er indrettet i lyse nuancer. Samtidig er flisen på gulvet valgt af samme farve som flisen på bunden af ​​væggen. Hvis du ikke kan finde nøjagtig den samme, ser de meget tæt på deres tekstur og farve. I en "ren" form ser denne metode til lægning af fliser ikke så moderne ud.

Paneler af mørk farve i bunden af ​​væggen

Paneler af mørk farve i bunden af ​​væggen

For at gøre denne variant af fliser på badeværelset ser mere moderne, kan du tilføje lodrette eller vandrette striber, der vil bryde det monotone design. Mange samlinger tilbyder ikke kun mørkere og lettere versioner af fliser, men også indretning af forskellige størrelser, hvorfra bånd af forskellig bredde danner.

Du kan tilføje lodret

Du kan tilføje lodret

Oftere kombinere ikke to, men tre slags fliser: to monofoniske og indretning, der kombinerer begge primære farver. Dekorative elementer kan have forskellige bredder. Så fra dem er det muligt at lave strimler eller søjler af forskellig bredde. Til den øvre del var ikke så ensformigt og kedeligt at tilføje tynde striber af samme farve som den nederste del af væggen, og nedenunder tilføj en blomster- eller blomsterkant.

Kombinationen af ​​fliser i badeværelset af forskellige farver og teksturer

Kombinationen af ​​fliser i badeværelset af forskellige farver og teksturer

De fleste fabrikker producerer samlinger, hvor der er to grundlæggende farver af fliser - mørkere og lettere - og et sæt dekorative elementer. Sådanne samlinger er normalt ikke billige, men de er lettere at sammensætte en kompetent sammensætning, og de passer i størrelse, så der er ingen problemer med styling og montering.

Accent væg

Hvis opdelingen af ​​vægge langs højden ikke appellerer til dig, men det monotone design kaster modløshed, kan du overveje muligheden med en accentvæg. Ofte er det dekoreret med en flise af samme farve, men forskellige nuancer - et par toner lysere eller mørkere end den primære.

Mørk accentvæg i et lyst badeværelse

Mørk accentvæg i et lyst badeværelse

I dette tilfælde er de brune fliser ikke færdige med en enkelt væg, men det kommer også til en del af nabobæggen. Denne teknik er velegnet til smalle lange rum - det gør rummet visuelt mere som en firkant.

Accentvæggen behøver ikke være dekoreret med fliser af samme størrelse. Det ser godt ud, en væg dekoreret med mosaik eller fliser af lille format.

Til en forandring kan du bruge en mosaik

Til en forandring kan du bruge en mosaik

Mosaikken ser godt ud både i sig selv og i kombination med fliser af forskellige formater - kvadratisk, rektangulær, stor og mellemstor. Den bruges til efterbehandling af krøllede overflader - på grund af dens struktur passer den lige til kolonner med en lille radius.

Blomstermotiver

Nylige trends i design har ført til, at de fleste fliser til badeværelser gør monofoniske. Mange samlinger er interessante i tekstur, men er lavet i form af monokrome fragmenter. Ikke alle har dette design at smage - for koldt er interiøret. Tilføj fancy kan være med fliser med blomster eller sommerfugle, plante eller geometriske motiver.

Tilføj noget indretning med blomster, sommerfugle eller andre plantemønstre

Tilføj noget indretning med blomster, sommerfugle eller andre plantemønstre

Men med denne type indretning skal du være forsigtig: det er for nemt at "overdrive", især i en lille mængde. Men nogle enkelte fragmenter ser heller ikke ud. Så med en blomsterdekoration er det ønskeligt at arbejde i programmer, der giver et tredimensionalt billede - det bliver lettere at forestille sig, hvad du rent faktisk får.

Lægning af fliser på gulvet

Udover at vælge mulighederne for at lægge fliser i badeværelset på væggene, skal du beslutte, hvordan du skal lave gulvet.

Metoder til at lægge gulvfliser

Metoder til at lægge gulvfliser

Ved brug kvadratiske fliser lægges som regel det i form af et skakbræt (brikker diagram) metode kan anvendes med en forskydning på 1/2 fliser. Der er to installationsretninger - parallelt med væggene og diagonalt.

Varianter af layoutet af firkantede fliser

Varianter af layoutet af firkantede fliser

Hvis der vælges en rektangulær flise, er layoutmulighederne større - med forskydning (dæk, fletning, sildben). Der er også muligheder for at kombinere rektangulære og firkantede fliser - labyrinten, hvis metoderne bruger fragmenter af forskellige størrelser.

Mulighed for at lægge fliser i badeværelset på gulvet - forskellige størrelser og mønstre

Mulighed for at lægge fliser i badeværelset på gulvet - forskellige størrelser og mønstre

Alle mere eller mindre komplicerede ordninger giver mening at implementere i store rum - her kan usædvanlige kompositioner værdsættes. I små badeværelser vælges oftest de enkleste ordninger - normalt er der kun få fliser placeret, så der er simpelthen ikke noget punkt i at komplicere arbejdet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1