Skab i toilettet over eller bag toilettet – muligheder og ideer

Ofte er der problemer med stedet til opbevaring af husholdningskemikalier. Alle slags pulvere, rengøringsmidler, skyllemaskiner ... Der er flere og flere af dem, og der er normalt ingen steder at gemme dem. Badeværelset er for fugtigt, i køkkenet er det ikke for behageligt, da de kan sprede fremmede smagsstoffer, med tilberedning af mad, der kombineres dårligt, eller rettere sagt overlapper saftene ikke. En udgang er alligevel - et skab på toilettet. Selvom toiletrummet normalt er lille, men i det kan du finde et frit sted - over toilettet eller bagved det. Det er det, og du kan hænge / installere et skab. 

Fra hvilket materiale gør

Når de beslutter sig for at lave et skab på toilettet, opstår spørgsmålet straks hvilket materiale der skal laves. Hvis vi taler om møbler, er der sådanne muligheder:

  • lamineret spånplader;
  • lamineret MDF;
  • træ.
Møbler på toilettet kan bestilles i møbelbutikken

Møbler på toilettet kan bestilles i møbelbutikken

Det billigste materiale i denne kategori er spånpladen. Fire gange mere opnås MDF og endnu dyrere - træ. Hvis du monterer dørene fra kantbrættet eller vagonki selv, kan det ikke være dyrere end MDF. Men sådan arbejde kræver mindst en minimal snedkeri færdighed. Hvis det ikke er tilfældet, skal du betale for en specialists arbejde, hvilket kan øge produktets endelige pris betydeligt.

Hvis kabinettet skal flises, tapet med tapet, vinyl, plast, kan du bruge andre materialer end dem, der er anført ovenfor:

  • krydsfiner;
  • GVL (gipsfiberark);
  • OSB;
  • ark MDF.

Alle listede materialer er ret egnede til installation af et skab på toilettet. Det eneste, tvivl kan være om GVL: vil det smuldre i det sted, hvor hængslerne er fastgjort? Hvis der ikke forventes store belastninger, er det muligt at anvende dette materiale.

Frostet glas og spejl er også mulige versioner af facaderne for skabet på toilettet

Frostet glas og spejl er også mulige versioner af facaderne for skabet på toilettet

Nu er spørgsmålet om, hvorvidt man skal bruge fugt-sikre materialer. Skabet på toilettet kan være lavet af almindeligt materiale, forudsat at det kun er et toilet og ikke et kombineret badeværelse, dvs. høj luftfugtighed i rummet vil ikke. Den eneste undtagelse er, når badeværelset er ventileret med et flow vindue gennem toilettet. Sådanne ordninger eksisterer stadig i huse med et gammelt layout. I alle andre situationer er brug af fugtbestandige materialer ikke nødvendig.

Falsk væg og niche

I de fleste lejligheder er toilettet et smalt og langt rum. Bredden er cirka en meter, dens længde er to meter eller mere. Et sådant langt rum er ubelejligt at bruge - området til døren er stadig ikke brugt. Du kan forbedre situationen ved at installere en falsk væg. I dette tilfælde kan toilettet bevæges fremad, og en skillevæg til isolering 50-60 cm. Den resterende plads er mere end nok for komfort, og en, der vil være "bag muren", kan den bruges som et klædeskab.

Bag denne falske mur er kloakken og vandet stiger, som ellers skal lukkes med en specialkasse. Rummet bag toiletsædet behøver ikke at syes tæt. Her kan du lave et meget rummeligt skab. Det kan indeholde pulvere, lagre af anden kemi, som normalt er svære at finde et sted.

Eksempel på registrering af et skab bag en falsk mur

Eksempel på registrering af et skab bag en falsk mur

Til enheden er det nødvendigt at tage toiletskålen fremad, til vægge og på loftet for at spyke lamellerne (40 * 40 mm er helt normalt) for at fylde de vandrette lameller, der holder hylderne. Døre til et sådant skab på toilettet er fastgjort direkte til væggene. I stedet for lamellerne, der er fastgjort på væggen.

Baren er nødvendig 8 cm bred. Da det bliver synligt, når dørene er åbne, er det ønskeligt, at det er færdigt med samme materiale som dørene. Det er fastgjort med negle / skruer / dowels til væggen og til det - sløjfer.

Skab på toilettet fra gulv til loft (eller næsten)

Skabet til toiletrummet kan være et separat møbel. Han har et karakteristisk design, som du ikke kan forveksle med noget. I bunden af ​​skabet på toilettet har to smalle og høje kantstener, som står adskilt fra hinanden i en afstand af 50-60 cm over dem, en eller to sektioner med eller uden døre. Disse er allerede faste sektioner med svingdøre.

Misc. Performance er ideen om en - maksimal brug af alt ledigt plads

Misc. Performance er ideen om en - maksimal brug af alt ledigt plads

Parametrene for disse skabe afhænger af rummets størrelse. I butikkerne vil du ikke se sådanne produkter, kun en individuel ordre. Af samme laminerede spånplader bliver det ikke for dyrt, og der er meget opbevaring til kemi.

Der er mere økonomisk med hensyn til brugen af ​​rummodellen: i den nederste del er der kun stand-up stativer, åbne og lukkede hylder er placeret over toiletskålen.

Hvis hylderne kun er på toppen

Hvis hylderne kun er på toppen

Ovennævnte mulighed er god, når vægens bæreevne ikke er nok til at modstå de sædvanlige væghyller. Hvis du har en partition af gipsplader, porøs eller letbeton, kan du se i denne retning.

Vægskabe

Ovenfor toilettet kan du hænge et almindeligt hængende skab, der er passende bredde og højde. Dette kan være en del af køkkenet eller en del af gangen. I en hvilken som helst modulopsamling kan du finde en passende prøve. Vi skal kun bore huller i bagvæggen til kloak og vandrør, men denne konvertering er ikke svært.

Vægmonteret skab over toilettet: Højde og facader er forskellige ...

Vægmonteret skab over toilettet: Højde og facader er forskellige ...

Hvis du er bekymret for, at det åbne snit kan blive beskadiget af fugt, kan du tage en selvklæbende melaminmøbelkanten og behandle skiverne. En enklere version er at male eller smøre med et vandtæt fugemasse.

Kabinets højde over toilettet kan være anderledes. Som du kan se på billedet ovenfor, kan modellerne hænges forskellige - til to eller tre hylder (en samlet højde på ca. 70 cm) eller fem og syv hylder (den samlede højde er fra en meter og mere). Den vigtigste betingelse - kabinettet må ikke blokere ventilationsåbningen. Det andet punkt: han bør ikke blande sig. Det vil sige, der skal være adgang til udløserknappen til vandet, og også sidde på toilettet, du behøver ikke at slå dit hoved mod døren. Ud fra disse overvejelser er størrelsen af ​​det hængende skab på toilettet valgt. Da toiletskålens parametre, tanken og installationen af ​​hele konstruktionen er forskellige, så kan kabinetets dybde være fra 35 til 60 cm.

Af hvad skal man lave døre

Hvis du har besluttet at gøre skabet på toilettet selv, er det normalt ikke et problem at lave hylder: to parallelle lameller lægges på væggene, hylder lægges på dem. I stedet for laths er det muligt at installere møbelhyldeholdere - de er af forskellige størrelser og former, installeret elementære. I væggen bores et hul i hvilken den udstrakte del af holderen er indsat. Dette er en type. Den anden er beslagene, der er fastgjort til væggen. Generelt sker denne del af problemerne normalt ikke.

Ikke så svært som det ser ud til

Ikke så svært som det ser ud til

Men med hvad, fra hvad og hvordan man laver døre kan der være spørgsmål. Den nemmeste måde er at bestille en facade af den rigtige størrelse i møbelbutikken. Bestil bedre sammen med de lameller, som disse døre vil blive fastgjort til. Og du kan bede om en løkke. Så installer dem overhovedet vil være enkelt: skru det til væggen, og det er det. Mulige materialer af facader: spånplader, LMDF, plastik, aluminium + glas eller aluminium + plastik.

Der er mulighed for at lave døre af plademateriale og klistrede dem med samme flise, som blev lagt på væggene. Dette er i tilfælde af at du ikke vil have kabinettet til at skille sig ud. En anden mulig egnet skygge pasta mosaikker at anvende en fleksibel flise (plastark under flisen), vaskbart tapetklister, glas til maling osv Indstillingerne er faktisk masse.

Det er stadig muligt ikke at lave døre, og at hænge sædvanlig vandret jalousie, at bruge gardiner af den passende farve og størrelse. Dette er en af ​​de enkleste og budgetmuligheder. For at få adgang til hylderne skal du hæve persiennerne eller rullegardinen.

En mere seriøs og holdbar mulighed er at lukke hylderne i toilettet. Det er mere alvorligt med hensyn til omkostninger og kompleksitet af installationen. Det er nødvendigt at installere guiderne og fastgøre tromlen øverst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

45 − = 37