Hammam som en slags badeværelse med tyrkisk bad

Hammam som en slags badeværelse med tyrkisk bad

Traditionerne med at besøge forskellige folks bade har ganske mange forskelle. Den mildeste er badet "Hammam". Temperaturen i den er den laveste (normalt 30-55 grader), og fugtighed er tværtimod forhøjet. Tyrkisk bad - Hammam - har altid været berømt for deres helbredende egenskaber. De er værdifulde, fordi de rent renser kroppen og fremmer sundhed. Flere og flere mennesker rundt om i verden er vant til det traditionelle tyrkiske badritual. Besøger et sådant bad kan endda mennesker med hjertesygdomme og blodkar.

Designet af det tyrkiske bad er virkelig luksuriøst, da det går til det tyrkiske bad er en ejendommelig hellig tradition. Kvinder i Tyrkiet, besøger badet, diskuterer ofte nyheder og alle slags ting, aktivt udfører det sociale liv. Badningsproceduren i Tyrkiet kan vare hele dagen.

Badningsprocedure i hammam

Udformningen af ​​tyrkiske bade er signifikant forskellig fra alle andre arter. Sagen er, at vandkedlen er placeret i det næste rum, mens dampen kommer ind i hovedrummet gennem specielle rør. Ud over dampbadet og den tekniske del er der plads til afslapning i badestampen.

I hovedrummet - dampbad - professionelle badeværelsesmødre massage med sæbe skum. Der er ingen varm damp og kontrastfuld sjæl, som faktisk besætninger. I dette badhus er alt rustet til rådighed: gulvet og sengene opvarmes, dampen leveres med æteriske olier, og det spredte lys gør situationen endnu mere gunstig.

Skum massage i hammam

Hvordan er hammammet

Det østlige hammam har flere værelser, der ligger omkring hovedstuen. I dette værelse er der en særlig lænestol eller massage bord - "gebek". I de tilstødende værelser er der dampbad, en garderobe, et afslapningsrum og et værelse med dampgenerator.

Hebek i hammam

I det nationale orientalske badhus er der normalt flere dampværelser med forskellige temperaturniveauer, så de besøgende kan bestemme den mest komfortable opvarmning for sig selv. Hammam har et ret simpelt enhedsprincip. Vægge, gulve og bænke opvarmer forsigtigt rummet, og damp leveres via specielle bøjninger med æteriske olier. Traditionel hammam har tre swimmingpools med vand af forskellige temperaturer.

Sauna ceremoni

Traditionelt hammambad er repræsenteret af mindst tre værelser:

 1. Påklædningsrummet, eller "jamekiske", er placeret først.
 2. Venterummet, her opvarmer kroppen sig og er forberedt til den efterfølgende ceremoni. Temperaturregimet her er ca. 35 grader.
 3. Damprummet, Harare. I dette rum holder varmen et niveau på 45 grader, og dampens mætning er sådan, at synligheden ikke er mere end 1 m.

Et af værelserne i hammam

Tyrkisk bad

Slap af i hammam

Det er i dampbadet, der masserer med sæbe skum samt hudrensning, som bidrager til fornyelsen. Derefter erstattes processen med vandprocedurer. For effektiviteten af ​​procedurerne at være højere, er dampen beriget med aromatiske olier.

Badeværelset har en rund form, og i midten er der et massagebord. På hallens omkreds er specielle nicher i hvilken meget høj luftfugtighed og høj temperatur

Derefter flytter de besøgende til det næste rum, "soguklyuk" for at ligge og slappe af, samt at drikke te.

Soguklyuk

fordel

Den terapeutiske virkning af bad hammam er ekstremt stor. Her ekspanderer porerne og forbedrer sveden, hvilket hjælper med at rense og forynge hele kroppen. Sammen med sveden fjernes alle skadelige stoffer fra kroppen. Den bløde temperatur giver musklerne mulighed for at slappe af og påvirker nervesystemet positivt.

Fordelene ved Hammam

Hammam hjælper med at normalisere arbejdet i åndedrætssystemet, og tjener også som en fremragende forebyggelse af katarralsygdomme. Badbehandlinger hjælper også med at forbedre søvnen og reducere stress. Det er meget nyttigt for et sådant bad til mennesker med fordøjelsesproblemer og overskydende vægt, da en mild temperatur atmosfære bidrager til kroppens normale funktion.

Hvordan man laver en hammam

Opførelsen af ​​et tyrkisk bad er en ret kompliceret proces, der kræver en professionel tilgang. Det vil være bedst at bruge specialistservice til at få dit eget bad, hvilket er så populært på grund af dets helbredende egenskaber. Nedenfor er nogle tips om, hvordan man selv kan bygge en hammam.

Hammam med egne hænder

Først og fremmest er det værd at bemærke, at traditionerne ved opførelsen af ​​badhammammet har ændret sig markant, så du kan oprette en hamam i et lille område.

Badeværelset skal præsenteres fra mindst et par separate værelser:

 • Teknisk rum, hvor dampgeneratoren er placeret (området for et sådant rum er ca. 1 m2);
 • hovedhal.

Hammam efterbehandling

For at opretholde en fremragende isolering af fugt og varme indendørs, skal du bevidst nærme indvendig trim.

Lag skal stables som følger:

 • lag af isolering,
 • varmeisolerende lag,
 • lag af vandtætning,
 • varmesystem (vand eller elektrisk),
 • udjævning gips,
 • screed og endelig vandtætning.

Vægge, loft og gulv skal være indrettet i nationale tyrkiske traditioner.

Vælg en placering

Den største fordel ved badhammam er, at det ikke er nødvendigt at oprette en separat bygning til bygningen. Du kan placere det i ethvert rum, det være sig et sommerhus, lejlighed eller et wellnesscenter. Det vigtigste er, at vandforsyning, kloakering, el og ventilation skal bringes ind i dette rum.

At udstyre hamret kræver ikke et stort område, så en lille lejlighed er velegnet.

Det tekniske rum skal være placeret nær hovedområdet, men ikke mere end 15 m. Glem ikke, at efter at arbejdet er færdigt med at afslutte rummet, vil dets indvendige volumen falde med mindst 10 cm.

Moderne hammam

Tyrkisk bad i lejligheden

Hammam i lejligheden

materialer

De vigtigste materialer, hvor hammambadet er lavet, er sten og metal. Anvendelsen af ​​træ her er uacceptabel. Hovedkravet ved valg af materialer - holdbarhed, modstand mod temperaturændringer og fugt.

Materiale til et tyrkisk bad

Det bedste materiale til afslutning af et tyrkisk bad er marmor. Siden gammel tid er det blevet brugt til at dekorere vægge og senge. På grund af dets naturlige egenskaber holder den varme i lang tid, giver mulighed for at udjævne temperaturfald og er meget holdbar. Et sådant materiale vil vidne om husets ejerens upåklagelige smag, og prisen er ganske høj. Udskift natursten af ​​en temmelig dyr race kan være keramisk flise eller glasmosaik.

Hammam af marmor

Som dekoration anvender man ofte smalt, en lille mosaik af glas af forskellige farver, som er tilgængelig i form af plader eller fliser af lille størrelse (fra 1 til 5 cm). Hun kan sprede smukke billeder med nationale ornamenter på alle overflader. Dette materiale er meget tæt, har høj frostmodstand og varmebestandighed. Dekorativiteten af ​​dette materiale er indlysende, Malta skinner som om indefra og skaber et lys af lys. Der er mere end 80 nuancer af Malta. Arbejdet med at lægge mosaikken er meget omhyggeligt, men resultatet vil tilfredsstille dig.

Hammam af mosaik

Keramiske fliser er et materiale, der er lettere at behandle og har lavere omkostninger. Dette materiale kan være værdig til konkurrence med marmor og smalt. Du kan skabe en billig og samtidig meget smuk finish, fordi valget af størrelser og nuancer af keramiske fliser er virkelig stort.

Hammam lagt ud med fliser

Gulv og loft

Gulvbelægningen i det tyrkiske bad er installeret i en lille vinkel, så vandet let afløber og giver opvarmning ved hjælp af et specielt system. Gulvet består af flere lag. To lag cementbeklædning, mellem hvilke vandtætningslaget er lagt, og den endelige beklædning med marmor, glasmosaik eller keramiske fliser.

Loftet i hammam

For at undgå kondensering i loftet skal den laves i form af en hvælving eller en bue, så vand vil strømme ned ad væggene. Takets ikke-standardform gør bygningen vanskeligere. Damprummets højde skal være over 2,5 m.

Måder at opvarme

I bademadbadet opretholdes rummets opvarmning og fugtighedsgrad på grund af at vægpaneler, gulvbelægning og bænke opvarmes. Særlige vandhaner leverer damp fra et teknisk rum, hvor det produceres af en dampgenerator.

Opvarmning hammam

Der er to typer varmesystemer i badhammeren - vand og el. Elvarme opstår på grund af varmeelementer placeret under alle overflader. Men en mere rentabel og billig løsning ville være vandopvarmning. Det indebærer placering under alle overflader af små rør, langs hvilket varmt vand cirkulerer. Uanset hvilken type opvarmning du har valgt, skal den tekniske enhed placeres i et separat rum.

Belysning og strømforsyning

Elektrisk kabel skal anvendes varmebestandigt, og armaturer med høj vandtætning, da høj luftfugtighed kræver overholdelse af alle sikkerhedsforanstaltninger.

Helt usædvanligt i designet af dette bad er loftbelysningen i form af en "stjerneklar himmel". Sådan belysning vil give rummet et mystisk udseende.

Belysning i et tyrkisk bad

Belysning i hammam

Belysning i form af himlen

Kloakering og ventilation

Afløbssystemet i badets hovedrum skal være udstyret med en speciel lås for at beskytte værelset mod fremmede smagsstoffer. Badehuset er kanaliseret med et fælles hus.

Kloak hammam

Vælg særligt omhyggeligt udstyret, herunder ventilationshætte. For at blive i dampbadet var behageligt, bør luftfornyelse forekomme hvert 10. minut.

Dampgenerator

Dampgeneratoren er det vigtigste element i det tyrkiske bad. Det er han, der opretholder en høj luftfugtighed inde i rummet. Dampgeneratorens kapacitet afhænger direkte af badrummets areal. En speciel termisk føler sikrer, at damp, når den kommer ind i et bad, ikke opvarmer den over 55 grader.

Dampgeneratoren selv er placeret i det næste rum, og dampforsyningssystemet under sofaerne i badet. Kontrolsystemet er placeret ved indgangen til badet, det regulerer belysnings- og temperatursystemerne.

Kontrolsystem i hammam

I intet tilfælde er indtrængningen af ​​fugt i konsollen uacceptabel.

Det russiske marked tilbyder dampgeneratorer produceret i Sverige og Finland. Dampgeneratoren er forbundet 1-1,5 timer før det planlagte besøg.

smagsstoffer

Badningsprocedurer vil være endnu mere behagelige, hvis du mætter dampen med aromatiske æteriske olier, hvoraf de fleste har en helbredende effekt. Aromaterapi systemet sprays ethereal essenser alene.

Aromaterapi i Hammam

Qurna

Damp kommer ind i lokalet fra forretningerne, hvor der installeres specielle enheder. Badningsproceduren i det tyrkiske bad fremmer øget svedning, især for dette, en kilde til vand - kurna, et badekar nær væggen, som ikke har en vask, placeres inde i dampbadet.

Kurna er et klassisk orientalsk element, hvor røgelse og en massagesæbeopløsning er forberedt. Traditionelt er croonerne lavet af marmor. Kurna er udstyret med yndefulde kraner med varmt og koldt vand, fremstillet i traditionel orientalsk stil.

Qurna

Massage bord og sofaer

Når installationen af ​​kurna er afsluttet, fortsæt til arrangement af senge og et massagebord. Ofte er mursten brugt til deres lægning. For at varme sofaer og tabeller skal være. Bordets overflade kan variere i størrelse: Den er ret bred, der indeholder flere personer, eller omvendt, smal, designet til en person.

Massagebord

Hammam interiør

En sofa i hammam

For at gøre massøren komfortabel til at arbejde, skal bordet laves omkring 80 cm højt. Endestadiet er udsmykningen med mosaikpaneler, marmor eller keramik. Til afsluttende senge og bord anbefales det, at professionelle badebeboere bruger naturlig marmor, som har egenskaberne ved holdbarhed og bevarelse af temperaturen.

design

Hammam i traditionel orientalsk stil bør være dekoreret med mosaikpaneler eller dekoreret med keramiske malerier i nationale tyrkiske traditioner. Til færdiggørelse af væggene anvendes en marmorflise eller en flerfarvet mosaik.

Naturligvis afhænger badmammens endelige design af dine personlige ønsker og designideer.

Hammam Design

Hammam interiør

design af et tyrkisk bad

Sikker drift regler

 1. Bænke, vægpaneler og gulve skal opvarmes til optimale temperaturer.
 2. Ledninger er lavet af et varmebestandigt og fugtighedsbestandigt kabel.
 3. Belysningselementer skal have lav spænding og beskyttelse mod fugt og temperatur.
 4. Spildevandsåbning er udstyret med en speciel barriere, der forhindrer indtrængen af ​​aromaer. Opvarmningshammam er nødvendig i et par timer før den planlagte brug, og indstiller lufttemperaturen omkring 50 grader.
 5. Efter at have gennemført alle badprocedurerne, skal du rengøre ved hjælp af rengøringsmidler.
 6. To gange om året skal der foretages en forebyggende inspektion af teknisk udstyr og rensning af dampgeneratoren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 7