Udskiftning af rør i badeværelset med egne hænder

Udskiftning af rør i badeværelset med egne hænder

Med behovet for at erstatte rørene i badeværelset kommer folk på tværs af to grunde. Dette kan være en planlagt reparation eller nødudskiftning. Selvfølgelig er den første mulighed den bedste, fordi du kan forberede det, købe alle materialer og planlægge arbejdsplanen. Det er nødvendigt at henvende sig til spørgsmålet om rørudskiftning på en afbalanceret måde, især hvis det forekommer af sig selv. Fejlagtige handlinger eller uagtsomhed kan føre til dårlige konsekvenser. Umiddelbart inden installationen skal du vælge passende rør, demontere de gamle og forberede lokalet.

Udskiftning af rør i badeværelset med egne hænder

Spildevandssystem af rørtype

Den vigtigste opgave med kloakering er levering af ferskvand og dræningsvand fra en vask, et badeværelse og andre apparater. Afløb i en lejlighed eller et privat hus er et ret komplekst og ofte stærkt ramified system, som omfatter:

 • En riser med en edderkop til rør med forskellige diametre;
 • Hovedvejen gennem hvilken vand strømmer fra huset;
 • et rør på badeværelset (diameter 50 mm);
 • et rør går i køkkenet
 • yderligere forgreninger.

Udskiftning af rør i badeværelset med egne hænder

I dag kan du købe forskellige typer rør, der er forskellige i materialet til fremstilling, egenskaber, pris, anvendelighed og så videre. Alle kan kombineres i sådanne grupper:

metal

Blandt metalrørene er de mest almindelige støbejern. De er så holdbare og holdbare som muligt, men kan korroderes, hurtigt forurenet og meget tungt. Som regel er de installeret i gamle huse og lejligheder bygget for 10 eller flere år siden. Udbredte og stålprodukter. Men det er ret vanskeligt at montere sådanne rør, fordi de har brug for en svejsemaskine til deres forbindelse og til skæring - en bulgarsk. Du kan undvære svejsning, da du skal klippe enderne af forbindelsesrørets gevind. Dette gøres også for at forbinde kranen. På grund af korrosion skal rørene konstant males.

Metal rør til at erstatte gamle rør i badeværelset

metal og plast

De erstattede metalrørene. Deres interiør er lavet af aluminium, og den ydre er lavet af polyethylen. De kan ikke korroderes, de er ret stærke og pålidelige. Sådanne rør er ret let at bøje uden behov for opvarmning ved svejsning. Du kan skære dem med et simpelt metal hacksav. Efter stripping med sandpapir er rørets ender forbundet med specielle beslag.

Metal-plast rør til at erstatte gamle rør i badeværelset

polypropylen

Disse er meget populære produkter, der hovedsagelig anvendes i lejligheder. De adskiller sig i let vægt, æstetisk udseende, rustfasthed, anstændig styrke og nem installation. I konstant pleje og maleri behøver de ikke. Rør af polypropylen er let bøjede, de kan skæres med en simpel kniv, og de er forbundet ved kold svejsning eller et specielt loddejern, for hvilket der ikke er behov for særlige færdigheder. Den lave pris og sorten af ​​sådanne rør bidrager til deres høje popularitet.

Polypropylenrør til udskiftning af gamle rør på badeværelset

Forberedende arbejde

Forberedelsen omfatter beregning af behovet for rør, materialer og specialværktøjer til arbejde, deres køb. Ud over rørene har du brug for forskellige tees, adaptere, pakninger, værktøjer - bulgarsk, svejsning, skruenøgle, boremaskine, kniv, hammer og andre (afhængigt af rørmaterialet). For at kunne beregne behovet for materialer korrekt, er det bedre at tegne en kloakplan.

Placering af rør anvendes før installation. Når der installeres afløb, tages der hensyn til hældningsvinklen for bedre udstrømning af vand gennem rørene og fravær af træsko. Beregn det er meget enkelt:

 1. For rør med en diameter på 80-100 mm skal vinklen være 2 procent.
 2. Til rør 40-50 mm - 3 procent.

I praksis er alt meget simpelt. For eksempel, hvis der anvendes et rør med en diameter på 50 mm, skal hældningen på hver meter af dens længde være 3 cm.

Forberedende arbejde til at erstatte vandrørene i badeværelset med egne hænder

Demontering af gamle rør

Til demontering af gamle rør kan en hammer med mejsel være tilstrækkelig, men nogle gange kan man ikke gøre uden bolgar eller perforator. Det er nødvendigt at overholde følgende rækkefølge:

 1. I hele huset eller lejligheden er vandet slukket. Afmonter derefter bøsningerne.
 2. Endvidere skrues de gamle indgangskraner, rørene skæres af og nye skrues.
 3. Indløbsvandene er lukket, hvorefter vandet kan tændes.
 4. Fra gamle rør skal du dræne vandet så meget som muligt, afbryde vandhaner og andre apparater.
 5. Rør afbrydes fra kloakken, og de kan sikkert skæres.

Fjern stænger fra mursten eller betonvægge, så de bliver simpelthen afskåret af bulgarerne. Nye rør skal lægges så tæt på gulvet som muligt, så væggene ikke klæber.

Demontering af gamle rør i badeværelset med egne hænder

Etaper af installationsarbejde

Som allerede nævnt er det svært at erstatte rør i badeværelset selv, men det er nemt. Det hele afhænger af omfanget af det foreslåede arbejde, tilgængeligheden af ​​de nødvendige værktøjer og færdigheder til at arbejde med dem.

Processen med installation af rør kan variere under forskellige forhold, men standard trin er som følger:

 1. Hvis alt forberedende arbejde og demontering er gennemført, installeres et filter efter afbryderen og tælleren. Det samme gøres med varmt vand.
 2. Tællerne er placeret så de specielle pile på dem viser vandets bevægelsesretning.
 3. Installer derefter rørene direkte. Denne proces afhænger af deres art. Da nogle af de bedste kvalitet er polypropylenrør, vil vi overveje installationsprocessen ved hjælp af deres eksempel. Klipper rørene i separate fragmenter, de er forbundet på de rigtige steder, limet eller svejset med lodde.
 4. Til tilslutninger findes forskellige adaptere, vinkler, albuer og specielle koblinger, som tillader tilslutning af rør fra forskellige metaller.
 5. Tiden til opvarmning af røret og montering med loddejern afhænger af deres diameter. Du kan finde ud af dette fra instruktionerne til dette værktøj. Plastiet tørrer og hærder på mindre end et minut.
 6. Da varmt vand udvider polypropylenrørene lidt, er deres stive fastgørelse til væggen ikke tilladt. Det skal glide, hvilket kan opnås med plastikklip, der fastgøres til væggen med dowels.
 7. Specialister anbefaler til vaskemaskine, kedel, brusebad og andre apparater i badeværelset og i køkkenet for at installere separate kugleventiler. De dækker kun vandet til et bestemt objekt, så det behøver ikke at være slukket i hele huset, når man reparerer en teknik.
 8. Alle gevindforbindelser skal være forseglet ordentligt.

Udskiftning af rør i badeværelset med egne hænder

Installation af varmt og koldt vandmålere i badeværelset med egne hænder

Arbejdssteder for udskiftning af vandrør i badeværelset

For at kontrollere driften af ​​kloakken er det nødvendigt at tænde koldt og varmt vand skiftevis. Hvis der ikke er lækage på forbindelsespunkterne i 10 minutter, kan vi tale om den vellykkede udskiftning af rør i badeværelset.

Udskiftning af rør i badeværelset med egne hænder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − = 5