Kleerkast in het toilet boven of achter het toilet – opties en ideeën

Vaak zijn er problemen met de opslag van huishoudelijke chemicaliën. Allerlei poeders, reinigingsmiddelen, spoelmachines ... Er zijn er meer en meer, en er is meestal geen plek om ze op te slaan. De badkamer is te vochtig, in de keuken is niet al te aangenaam, omdat ze buitenlandse smaken kunnen verspreiden, met de bereiding van voedsel dat slecht gecombineerd wordt, of beter, de sappen overlappen elkaar niet. Een uitgang, is toch - een kast in het toilet. Hoewel de toiletruimte meestal klein is, kunt u er een vrije plek vinden - boven het toilet of erachter. Dat is alles en je kunt een kast ophangen / installeren. 

Van wat materiaal doet

Wanneer ze besluiten om een ​​kast in het toilet te maken, rijst meteen de vraag welk materiaal het moet maken. Als we het over meubels hebben, zijn er dergelijke opties:

  • gelamineerde spaanplaat;
  • gelamineerde MDF;
  • hout.
Meubilair op het toilet kan worden besteld in de meubelwinkel

Meubilair op het toilet kan worden besteld in de meubelwinkel

Het goedkoopste materiaal in deze categorie is de spaanplaat. Vier keer meer wordt verkregen MDF en zelfs duurder - hout. Als u zelf de deuren van de randplanken of de vagonki monteert, is dit misschien niet duurder dan MDF. Maar voor dergelijk werk is minstens een minimale timmervaardigheid vereist. Als dat niet het geval is, moet u betalen voor het werk van een specialist, waardoor de uiteindelijke kosten van het product aanzienlijk kunnen stijgen.

Als de kast wordt betegeld, behangen met behang, vinyl, plastic, kunt u andere materialen gebruiken dan de hierboven genoemde:

  • multiplex;
  • GVL (gipsvezelplaat);
  • OSB;
  • sheet MDF.

Alle vermelde materialen zijn heel geschikt voor de installatie van een kluisje in het toilet. Het enige, twijfels kunnen gaan over GVL: zal het afbrokkelen op de plaats waar de scharnieren zijn bevestigd? Als grote ladingen niet worden verwacht, is het mogelijk om dit materiaal te gebruiken.

Matglas en spiegel zijn ook mogelijke versies van de gevels voor de kast in het toilet

Matglas en spiegel zijn ook mogelijke versies van de gevels voor de kast in het toilet

Nu de vraag of vochtdichte materialen moeten worden gebruikt. De kast in het toilet kan van gewoon materiaal zijn, op voorwaarde dat het alleen een toilet is, en geen gecombineerde badkamer, d.w.z. hoge luchtvochtigheid in de kamer zal dat niet doen. De enige uitzondering is wanneer de badkamer wordt geventileerd met een stroomraam door het toilet. Dergelijke schema's bestaan ​​nog steeds in huizen met een oude lay-out. In alle andere situaties is het gebruik van vochtbestendige materialen niet noodzakelijk.

Valse muur en nis

In de meeste appartementen is het toilet een smalle en lange kamer. De breedte is ongeveer een meter, de lengte is twee meter of meer. Zo'n lange kamer is lastig in gebruik - het gebied tot aan de deur wordt nog steeds niet gebruikt. U kunt de situatie verbeteren door een valse muur te installeren. In dit geval kan het toilet naar voren worden geschoven en kan de scheidingswand 50-60 cm worden afgeschermd. De resterende ruimte is meer dan voldoende voor comfort en degene die "achter de muur" is, kan als kast worden gebruikt.

Achter deze valse muur bevinden zich de riool en waterstuwers, die anders met een speciale doos moeten worden gesloten. De ruimte achter de wc-bril hoeft niet stevig te worden genaaid. Hier kun je een zeer ruime kast maken. Het kan poeders bevatten, voorraden van andere chemie, die meestal moeilijk te vinden zijn.

Voorbeeld van registratie van een kast achter een valse muur

Voorbeeld van registratie van een kast achter een valse muur

Voor het apparaat is het noodzakelijk om de wc-pot naar voren te verwijderen, naar de muren en aan het plafond om de lamellen te spijkeren (40 * 40 mm is vrij normaal), om de horizontale lamellen te vullen die de planken zullen ondersteunen. Deuren voor een dergelijke kast in het toilet zijn direct aan de muur bevestigd. Integendeel, naar de lamellen, die op de muur zijn bevestigd.

De balk is 8 cm breed en aangezien deze zichtbaar is wanneer de deuren open zijn, is het wenselijk dat deze met hetzelfde materiaal wordt afgewerkt als de deuren. Het is bevestigd met spijkers / schroeven / pluggen aan de muur, en aan het - lussen.

Closet naar het toilet van vloer tot plafond (of bijna)

De kast voor de toiletruimte kan een apart meubelstuk zijn. Hij heeft een karakteristiek ontwerp, dat je nergens mee kunt verwarren. Aan de onderkant van de kast in het toilet heeft twee smalle en hoge trottoirbanden, die los van elkaar op een afstand van 50-60 cm erboven staan, is een of twee secties met of zonder deuren. Dit zijn al stevige delen met klapdeuren.

Overig Prestatie is het idee van één: maximaal gebruik van alle beschikbare ruimte

Overig Prestatie is het idee van één: maximaal gebruik van alle beschikbare ruimte

De parameters van deze kasten zijn afhankelijk van de grootte van de kamer. In de winkels zult u dergelijke producten niet zien, alleen een individuele bestelling. Van dezelfde gelamineerde spaanplaat zal niet te duur zijn, en er is veel opslag voor chemie.

Er zijn zuiniger in gebruik van het ruimtemodel: in het onderste gedeelte bevinden zich alleen stand-up racks, boven de toiletpot bevinden zich open en gesloten planken.

Als de planken alleen bovenaan staan

Als de planken alleen bovenaan staan

De bovenstaande optie is goed, wanneer het draagvermogen van de wanden niet voldoende is om de gebruikelijke wandplanken te weerstaan. Als u een afscheiding van gipsplaat, poreus of lichtbeton heeft, kunt u in deze richting kijken.

Wandkasten

Boven het toilet, kunt u een gewone hangende kast hangen, geschikt in de breedte en hoogte. Dit kan deel uitmaken van het keukenblok of een deel van de gang. In elke modulaire verzameling kunt u een geschikt monster vinden. We hoeven alleen gaten in de achterwand te boren voor riool- en waterleidingen, maar deze omzetting is niet moeilijk.

Wandkast boven het toilet: hoogte en gevels zijn anders ...

Wandkast boven het toilet: hoogte en gevels zijn anders ...

Als u zich zorgen maakt dat de open snede beschadigd kan worden door vocht, kunt u een zelfklevende rand van het meubel van melamine nemen en de plakjes verwerken. Een eenvoudigere versie is schilderen of smeren met een waterbestendige kit.

De hoogte van de kast boven het toilet kan verschillen. Zoals je op de bovenstaande foto kunt zien, kunnen de modellen anders worden opgehangen - voor twee of drie planken (een totale hoogte van ongeveer 70 cm) of vijf - zeven planken (de totale hoogte is van een meter en meer). De belangrijkste voorwaarde - de kast mag de ventilatieopening niet blokkeren. Het tweede punt: hij zou zich niet moeten bemoeien. Dat wil zeggen, er moet toegang zijn tot de knop voor het ontgrendelen van water en ook als u op het toilet zit, hoeft u uw hoofd niet tegen de deur te slaan. Uitgaande van deze overwegingen wordt de grootte van de hangende kast in het toilet gekozen. Aangezien de parameters van de toiletpot, de tank en de installatie van de gehele constructie anders zijn, kan de kastdiepte van 35 tot 60 cm zijn.

Van wat deuren te maken

Als je zelf hebt besloten om de kast in de wc te doen, is het meestal geen probleem om planken te maken: er worden twee parallelle latten op de muren gelegd, er worden legplanken op gelegd. In plaats van latten is het mogelijk om plankhouders voor meubels te installeren - deze hebben verschillende afmetingen en vormen, worden elementair geïnstalleerd. In de muur wordt een gat geboord waarin het verlengde deel van de houder wordt gestoken. Dit is een type. De tweede is de beugels die aan de muur zijn bevestigd. Over het algemeen gebeurt dit deel van de problemen meestal niet.

Niet zo moeilijk als het lijkt

Niet zo moeilijk als het lijkt

Maar met wat, van wat en hoe deuren te maken, kunnen er vragen zijn. De eenvoudigste manier is om een ​​gevel van de juiste maat te bestellen in de meubelwinkel. Bestel beter samen met de lamellen waaraan deze deuren worden bevestigd. En je kunt om een ​​lus vragen. Installeer ze dan helemaal eenvoudig: schroef het aan de muur en dat is alles. Mogelijke gevelpanelen: spaanplaat, LMDF, kunststof, aluminium + glas of aluminium + kunststof.

Er is een optie - om deuren te maken van plaatmateriaal en ze te plakken met dezelfde tegel, die op de muren werd geplaatst. Dit is in het geval u niet wilt dat de kast opvalt. Je kunt ook een mozaïek van de juiste tint plakken, een flexibele tegel gebruiken (plastic plaat onder de tegel), wasbaar behang plakken, glazen bestrating om te schilderen, enz. De opties zijn eigenlijk massa.

Toch is het mogelijk om geen deuren te maken en de gebruikelijke horizontale jaloezie op te hangen, om gordijnen van de juiste kleur en de maat te gebruiken. Dit is een van de eenvoudigste en budgetopties. Om toegang te krijgen tot de planken, moet u de jaloezieën of het rolgordijn omhoog brengen.

Een serieuzere en duurzamere optie is om de schappen in de toiletrol te sluiten. Het is ernstiger in termen van kosten en complexiteit van de installatie. Het is noodzakelijk om de geleiders te installeren en de trommel aan de bovenkant te bevestigen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 78 = 84