Kies een badkamermixer met een uitloop

Kies een badkamermixer met een uitloop

De mixer is al lang een onmisbaar attribuut van het moderne leven geworden. Zonder dit handige apparaat is het moeilijk om niet alleen de badkamer, maar ook de keuken voor te stellen. Als er water in de kamer is, kun je niet zonder een mixer. Voor een badkamermengkraan met een uitloop - de meest populaire oplossing.

Het is voor ons noodzakelijk voor een comfortabel leven, omdat het ons in staat stelt om de vereiste watertemperatuur te verkrijgen. Door waterleidingen is er water of schroeiend koud, of in de buurt van de temperatuur van kokend water. Met een mixer wordt het water uit de leidingen in verschillende verhoudingen gemengd en kunnen we de afwas veilig wassen of wassen zonder gevaar voor verbranding of bevriezing te lopen.

Gouden badkraan

De extra's

Mixers zijn er in drie soorten:

  • met een douchekop,
  • met een tuit,
  • Gecombineerd, waar sprake is van een douchekop en uitloop.

Mixers die alleen zijn uitgerust met een douchekop zijn meestal alleen te vinden in openbare douches en de laatste twee soorten mengers zijn overal te vinden. De uitloop van de mixer heeft verschillende namen. Sommigen noemen het "gander", anderen - "tik", en nog anderen - "neus". Het is een dunne metalen buis waaruit water stroomt.

Het belangrijkste doel van de tuit is om een ​​stroom water te vormen en te richten.

Voor het maken van morsen, zoals voor andere delen van de mixers, wordt voornamelijk messing gebruikt, dat vervolgens een decoratieve coating wordt aangebracht, die de kleur van het product bepaalt. Voor spoelbakken, wastafels en badkuipen, zou u een mixer in verschillende vormen en afmetingen moeten kiezen.

Mixer met watervaluitloop

Mixer zonder uitloop

Niet-draaiende mixer

Lange morsing

Een mixer met een lange uitloop is het meest populaire model. Er is veel vraag naar omdat de lange uitloop de nodige manipulaties in de gootsteen mogelijk maakt, zonder overal met water te gieten. Een ander voordeel van de mixer met een lange tuit is dat deze direct voor twee sanitaire voorzieningen kan worden gebruikt. Deze foto is iedereen zonder uitzondering bekend: in de dichte badkamers van het gebouw "Chroesjtsjov" lagen naast elkaar een wasbak en een bad. Boven de badkamer hing een langgerekte gebogen kraan die moet worden gedraaid, afhankelijk van of je je handen wilt wassen of de kuip met water wilt vullen.

Mixer met draaibare uitloop in

De uitloop is erg handig in de keuken. Indien nodig kan het mondstuk van de mixer opzij worden gedraaid om plaats te maken voor de afwas. Een zwenkmixer wordt meestal ook geïnstalleerd als een aanrecht met twee kommen in de keuken is geïnstalleerd. Plus van een dergelijk ontwerp is dat het niet veel ruimte in beslag neemt, het is erg belangrijk in omstandigheden van ruimtegebrek.

Het nadeel van het ontwerp is het volgende: de mixer-uitloop draait vaak heen en weer en valt snel uiteen, ook al is het een product van hoge kwaliteit.

Een gebogen lange neus kan vintage tonen brengen aan de binnenkant van de badkamer, vooral met de juiste decoratieve coating. Als je een retro-terriër wilt maken, steun dan de vintage uitloop met mooie kleppen en een ouderwetse douchekop.

Retro badkamerkraan

kort

Mixers met een korte uitloop verschenen relatief recent op de markt. Dit is een uitvinding van economische Europeanen die het verbruik van hulpbronnen op alle mogelijke manieren proberen te minimaliseren. Een korte tuit helpt inderdaad om waterverbruik te besparen, maar deze besparing zal vrij onbeduidend zijn. Experts zeggen onder meer dat een korte uitloop helpt om de watertemperatuur sneller te reguleren. Toegegeven, het verschil is hier slechts een fractie van een seconde.

Mixer met een korte tuit

Een korte uitloop zorgt voor een sterke en gelijkmatige stroom water, waardoor spatten wordt geminimaliseerd. Het wordt meestal geïnstalleerd over een kleine gootsteen in het toilet of over de badkamer. In het laatste geval is het ook uitgerust met een douchekop.

Niet-roterende korte uitloop

Het belangrijkste voordeel van een korte uitloop is dat het neemt veel minder ruimte in dan de lange, dus het is gewoon onvervangbaar in kleine badkamers, waar elke centimeter van de ruimte telt.

De wens van de man om ruimte te sparen kent geen grenzen, dus verschenen er onlangs in winkels mixers met een korte tuit, die direct aan de zijkant van het bad werden geïnstalleerd. Dit ontwerp won snel aan populariteit vanwege de ergonomie.

Met de insteekmixer kunt u niet alleen ruimte op de muur vrijmaken. Hiermee kun je het bad sneller vullen.

Pas de kop aan en verander de temperatuur van het water terwijl u in de badkuip bent, het is veel handiger als u een mixer voor de zijkant van het bad monteert.

Korte uitloop aan de zijkant van de badkuip

De vorm van de tuit

Afhankelijk van de vorm van de uitloop, kunnen de kranen die beschikbaar zijn in de markt voor sanitair worden verdeeld in twee grote groepen. De eerste groep bevat mixers met een klassieke uitloop en de tweede - cascade-mixers.

Klassieke lekkages Er is één ding gemeen: ze vertegenwoordigen allemaal de vorm van een buis - kort of lang, recht of gebogen.

Voor een bad of douche worden meestal ofwel zeer korte rechte mixers gekozen of, anders lange, met één of twee bochten. De laatste lijken op de Engelse letter S. Maar er moet veel ruimte boven de gootsteen zijn zodat zoveel mogelijk van de vaat erin past. Voor deze doeleinden zijn rechte of gebogen L-vormige mengers het meest geschikt.

S-vormige uitloopmenger

L-vormige uitloop van mixer

Ongebruikelijke badkamerstapkraan

Cascade Mixers "Leef" vooral in de badkamers. Het grootste verschil is dat bijna geen sprake is van morsen. Preciezer gezegd, er is een tuit, maar de vorm is zo ver van de traditionele dat we het als iets heel anders zien. Gewoonlijk is de tuit van een cascademixer een breed paneel van metaal of kunststof met een nauwe spleet, waaruit water wordt gegoten. De jet blijkt daardoor breed en plat te zijn, wat een watervaleffect creëert. Uitgerust met een cascademixer, is het bad tweemaal zo snel gevuld met water als gebruikelijk.

Cascade Mixers

Bekijk voor het kopen hoe u de mixer kunt repareren. Misschien heeft dit invloed op uw keuze.

luchten

Ondanks het feit dat ons artikel is gewijd aan de mixer met een uitloop voor de badkamer, kunnen we niet de patronen met pull uitloop, die hoofdzakelijk worden gebruikt in de keuken te negeren. Een sleutelkenmerk van dergelijke mengers is de tuit tip is een lange flexibele buis die lijkt op een douchecabine, waardoor de tuit te trekken uit de menger en bereiken ze naar elke plaats van het reservoir bevestigd. De extractormixer vergemakkelijkt het wasproces aanzienlijk. Met zijn hulp is het erg handig om grote potten, bakplaten en pannen, de gootsteen zelf te wassen en ook te vullen met watercontainers.

Zoals we al hebben gezegd, wordt zo'n kraan meestal in de keuken aangetroffen, maar de badkamer kan er handig voor zijn. Bijvoorbeeld, iets soortgelijks wordt gebruikt in schoonheidssalons om je hoofd te wassen. Dit is inderdaad een goed idee, omdat we soms hoeft alleen uw haar te wassen, en niet nat het hele lichaam, te veronderstellen haarverf te spoelen, en doe het over een wastafel met een conventionele tuit erg ongemakkelijk. In dit geval moet de uitlaatpijp van pas komen.

Uitloopmenger voor brancard

Uitlaatspruitmixer

Mixer met schuivende uitloop

Mixers met een uitloop zijn er in drie soorten. Sommige mengers in de rol van een intrekbaar mondstuk zijn de punt van de uitloop, andere - een douchekop die aan de uitloop is bevestigd. Weer anderen zijn een gecombineerd model: de mixer en de douchekop bevinden zich op de gootsteen afzonderlijk van elkaar.

Tips om te kiezen

Laten we tot slot enkele resultaten samenvatten en de belangrijkste criteria voor het kiezen van een badkamerkraan noemen.

Basisprincipes:

  • Als u kiest voor een mixer voor een hele kleine badkamer, dan is uw grootste zorg ruimtebesparend, en vragen over functionaliteit en esthetiek gaan naar de achtergrond. Let op roterende mixers met een lange tuit, die tegelijkertijd zowel het bad als de gootsteen kunnen bedienen.
  • Als uw badkamer vrij ruim is en u niet elke centimeter vrije ruimte hoeft te verwijderen, dan is de vorige optie niets voor u. U kunt ervoor zorgen dat beide sanitaire voorzieningen zijn uitgerust met mixers.
  • Bij het kiezen van een uitloop voor een bad, moet u altijd rekening houden met de doorvoer. Het hangt af van de diameter van het gat: hoe groter het is, hoe sneller het bad zal vullen.
  • Voor een bad is het beter om een ​​korte tuit te kiezen, zodat je sneller water kunt trekken en dit economischer besteden. Maar de lengte van de uitloop voor de wastafel hangt af van de grootte van de gootsteen en van het doel waarvoor deze wordt gebruikt. Voor een kleine schaal is het beter om een ​​kleinere uitloop te kiezen, en voor een grote - en meer.
  • Degenen die moderne en praktische oplossingen op prijs stellen, zullen zeker een kraanmenger met een korte uitloop vinden die aan de zijkant van de badkuip of gootsteen kan worden geïnstalleerd. Besteed aandacht aan cascading-modellen - het is niet alleen handig, maar ook erg mooi.
  • Als je iets hoeft te wassen of in de badkamer worden gewassen, of je vaak je haar verven, zetten hun maskers en balsems wasbaar, moet je nadenken over het kopen van een mixer met uittrekbare uitloop. Dit model is zeer praktisch, het kan niet alleen in de keuken worden gebruikt, maar ook in de badkamer, bijvoorbeeld voor het wassen van het hoofd, zoals professionele kappers doen.
  • Bij het kiezen van een mixer met een tuit, moet u ook rekening houden met de stijl van de badkamer. Korte taps ronde of rechthoekige verchroomde accessoire zijn moderne stijlen, maar de lange, gebogen kranen koper of messing kleur meer geschikt voor klassieke inrichting.
Badmengkraan in baksteenkleur

Zwarte mixer

Vergulde mixer met tuit verguld

Badmengkraan met uitschuifbare uitloop

Messingmixer

Glazen uitloop van watervalmenger

Vergulde retro mixer

We adviseren u ook om de tips voor het kiezen van een badkamerkraan te lezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 1 =