Mixer met hygiënische douche

Mixer met hygiënische douche

In sommige landen, bijvoorbeeld in Japan of Zuid-Korea, is een bidet inbegrepen in de standaarduitrusting van de badkamer. Zoals een toilet, een badkuip en een douche, het is een integraal onderdeel van persoonlijke hygiëne. Daarnaast worden bidets vaak gevonden in Europese huizen.

In ons land wordt dit sanitair niet langer als exotisch beschouwd, maar nog niet universeel gedistribueerd. Het is vaak te zien in ziekenhuis- of hotelbadkamers, maar in de eigen appartementen zijn er maar een paar. In veel opzichten komt dit doordat onze badkamers niet rijk zijn aan vierkante meters. In het gebied van een standaardbadkamer kunt u vaak alleen een toilet en een bad of een douche plaatsen. Het aansluiten van een extra sanitairgereedschap wordt een echt probleem. Dat is de reden waarom de loodgietermodellen aan populariteit winnen, waarbij de functies van meerdere instrumenten tegelijk worden gecombineerd. Een voorbeeld van een dergelijk sanitair apparaat is een toilet met een hygiënische douche.

lot

Een hygiënische douche is een doucheslang met een gieter, die naast het toilet is aangesloten. Het is uitgerust met een mixer met een klep of hendel, waarmee u de temperatuur en de hoeveelheid water kunt aanpassen. De hygiënische douche is ontworpen om toiletpapier te vervangen. Het kan ook worden gebruikt voor het uitvoeren van routinematige vrouwelijke hygiëneprocedures.

Doel van de hygiënische douche

inrichting

De hygiënische douche heeft een vrij eenvoudige complete set. Het bestaat uit de volgende elementen:

 • De doucheslang heeft een lengte van 50 tot 150 cm. Budgetmodellen zijn alleen gemaakt van rubber, terwijl de duurdere metalen vlechtwerk hebben met brons, messing, staal, enz.
 • Douchekop voorzien van een waterafsluiter. De afmetingen zijn veel kleiner dan normaal, waardoor het handig is om het te gebruiken voor het wassen.
 • Mixer uitgerust met een watertemperatuurregelaar.
 • Optionele elementen zijn terugslagklep en versnellingsbak.

Mengapparaat met hygiënische douche

De extra's

 • Het belangrijkste voordeel van de hygiënedouche voor het bidet is om ruimte te besparen. Sanitaire normen vereisen immers dat het bidet op minstens 30 cm van het toilet en de muur wordt geplaatst, en dat is in de praktijk niet altijd mogelijk.
 • In vergelijking met de aanschaf van een bidet, kost het installeren van een hygiënische douche heel goedkoop, dus in een beperkt budget is het beter om te stoppen met deze optie.
 • De hygiënische douche kan ook voor andere doeleinden worden gebruikt. Eigenaren van dit apparaat vinden hem een ​​heel andere toepassing. Met zijn hulp is het bijvoorbeeld handig om de wc-pot te wassen of een emmer water te verzamelen.
 • Het gebruik van een hygiënedouche kan het verbruik van toiletpapier verminderen. In de Arabische landen wordt toiletpapier bijvoorbeeld helemaal niet gebruikt, maar geeft het de voorkeur aan een hygiënische douche.
 • Afwassen met een hygiënische douche is veel handiger en sneller dan in bad doen. Bovendien kun je je geen zorgen maken over het feit dat de "extra" delen van het lichaam nat worden.

Voordelen van de mixer met hygiënische douche

Voordelen van de kraan met hygiënische douche

cons

 • Niet altijd stopt het water uit de hygiënische douche niet meer direct na het uitschakelen. Het komt ook voor dat ze binnen enkele minuten nog een beetje uit de gieter druppelt. Gewoonlijk is dit te wijten aan de kwaliteit van het product of de kenmerken van de verbinding. Het probleem is opgelost door een kleine pallet te plaatsen, waar het water zal weglopen.
 • Als de houder voor de douchekop en de toiletrolhouder aan één kant van het toilet is geïnstalleerd, wordt deze gedrenkt als er waterdruppels in komen.
 • Om een ​​hygiënische douche onder de knie te krijgen, zonder overal met water rond te spatten, hebt u misschien een paar dagen nodig. Maar de vaardigheid zal zeker komen!
 • Het kan ongemakkelijk zijn voor een volle persoon om een ​​hygiënische douche te gebruiken, omdat er niet voldoende ruimte in het toiletgat is voor de noodzakelijke manipulaties.
 • Neem de keuze van het mengermodel met een hygiënische douche heel voorzichtig. Sommige bieden alleen aansluiting op alleen warm of koud water. Dat maakt het gebruik van het apparaat voor zijn beoogde doel natuurlijk bijna onmogelijk.

Nadelen van kranen met hygiënische douche

Installatie methoden

 • Methode 1. Als u reparaties in de badkamer "vanaf nul" gaat uitvoeren, hebt u de mogelijkheid om een ​​hygiënische douche op de gemakkelijkste manier aan te sluiten. Hij gaat ervan uit dat leidingen met warm en koud water van tevoren naar de installatieplaats van het toilet worden gebracht. De hygiënische douche hoeft dus niet op de sanitaire kast te worden aangesloten. Als de installatie van een hygiënische douche van tevoren is gepland, hebt u meer mogelijkheden om de technologische en ontwerpoplossingen voor de badkamerinrichting te implementeren.
 • Methode 2. Als het idee van het installeren van een hygiënedouche opduikt na de voltooiing van de bouwwerkzaamheden, dan is het voor het uitvoeren van een wereldwijde herstructurering van het pand natuurlijk niemand gelukt. In dit geval wordt de installatie rechtstreeks in de sanitaire kast gedaan. De minpunt van deze methode is dat wanneer u de hygiënedouche inschakelt, u de temperatuur en de waterdruk elke keer opnieuw moet aanpassen. Het probleem zal worden opgelost door een mixer met een thermostaat te installeren.

Manieren om de mixer te verbinden met een hygiënische douche

Mixerverbinding met hygiënische douche

Soorten mengers voor een hygiënische douche

Afhankelijk van het ontwerp:

 • Klepkraan Het is geïnstalleerd op een hygiënische douche als het is aangesloten op een sanitaire kast. Dit ontwerp heeft veel nadelen. Deze omvatten ten eerste het onvermogen om een ​​gegeven watertemperatuur te handhaven zonder een thermostaat; ten tweede, de noodzaak om een ​​terugslagklep aan te sluiten om te voorkomen dat koud water de hete buis binnendringt (en vice versa); in de derde, de noodzaak om een ​​andere kraan aan te sluiten, die nodig is om het water aan te voeren en af ​​te sluiten.
 • Hendel mixer het wordt handiger geacht om de optie te installeren en te gebruiken. Het vereist minimaal werk tijdens de installatie en vereist geen aansluiting van extra apparatuur. De ontwerpeigenschappen van deze mixer maken het immers mogelijk om de temperatuur en de druk van het water aan te passen met slechts één hendel.
 • De mixer is uitgerust met een thermostaat. Meer "geavanceerde" optie, waarmee u voor eens en altijd de comfortabele watertemperatuur voor u kunt instellen. Zelfs bij druksprongen in waterleidingen zal deze ongewijzigd blijven. Het enige dat u hoeft te doen is het hoofd met de hendel verwisselen.

Klepkraan met hygiënische douche

Hendelmenger met hygiënische douche

Mixer uitgerust met thermostaat met hygiënische douche

Afhankelijk van de installatiemethode:

 • De mixer is verbonden met de gootsteen. Dit type is geschikt als de badkamer aangrenzend is of als een wasbak in het toilet is geïnstalleerd. Het model heeft twee uitgangen, waarvan er één bestemd is voor waterafvoer en de andere is voor aansluiting van een hygiëneslang. Op de douchekop is meestal een knop die de watertoevoer start en stopt.
 • Wandgemonteerde mixer kies wanneer het toilet de enige sanitaire voorziening in de kamer is.

De wandgemonteerde mixer heeft twee modificaties:

 • Outdoor-modellen. Rechtstreeks gemonteerd op waterleidingen die uit de muur komen. Eén uiteinde ervan is verbonden met de buis en de tweede is uitgerust met een doucheslang.
 • Ingebouwde modellen met verborgen installatie, die panelen zijn die aan de muur zijn bevestigd. Deze panelen verbergen alle communicatie. Om een ​​dergelijke menger te installeren, is het noodzakelijk om een ​​verborgen verbinding met de waterleidingen te maken.
Soorten kranen met hygiënische douche

Waarop moet je letten bij het kiezen?

Het eerste waar u aan moet denken bij het kopen van een hygiënische douche, is de grootte en sanitaire uitrusting van de kamer waarin het toilet zich bevindt. Als de mixer wordt gekocht voor een toilet, is het aan te raden een kleine wastafel te kopen (bijvoorbeeld een hoekmodel). Het installeren van de gootsteen zal de installatie van de hygiënische douche aanzienlijk vergemakkelijken en het gebruik ervan comfortabeler maken.

In een set met een hygiënische douche moet u comfortabele en mooie houders voor de douchekop kopen. De rijkdom van de keuze stelt u in staat om accessoires te kiezen die passen bij de algehele stijl van de kamer.

Aanbevelingen voor het kiezen van een kraan met een hygiënische douche

Tips voor het kiezen van een kraan met een hygiënische douche

installatie

De eenvoudigste manier om een ​​hygiënedouche te installeren, is om hem aan een gootsteen te bevestigen.

Het wordt als volgt geproduceerd:

 • Eerst moet je de oude mixer op de wastafel demonteren en deze vervangen door een speciaal model met drie uitgangen - voor koud en warm water en voor een doucheslang.
 • Vervolgens moet u een kraan voor de hygiënedouche op de gootsteen installeren. Dit gebeurt op dezelfde manier als bij een conventionele mixer, alleen aan de derde kraan is een flexibele doucheslang bevestigd.
 • Nadat u de mixer hebt geïnstalleerd, moet u de douchekophouder op een comfortabele hoogte installeren. Om de meest optimale positie voor hem te vinden, ga je op het toilet zitten en probeer je de muur te bereiken.

De benodigde bevestigingselementen voor montage worden meestal compleet met de houder verkocht.

Mixerinstallatie met hygiënische douche

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

23 − = 21