Blauwe badkamer – duik in de lucht

Blauwe badkamer - duik in de lucht

De elementen lucht en water combineren de blauwe kleur en de tinten. Om de badkamer te versieren past deze kleur beter dan alle andere. Vrijheid van hemelse ruimte en kalmte van het wateroppervlak - dergelijke emoties zullen een blauwe badkamer geven.

De blauwe kleur in de badkamer is een klassieker en een stijl die al tientallen jaren wordt getest. Een verscheidenheid aan kleuren maakt het mogelijk om elke "blauwe" droom te realiseren. Je badkamer kan een speelse kleur van de zeegolf spelen, verkwikkend lichtblauw of zacht turkoois.

Psychologische effecten van blauw

Blauw is de kleur van rust en verzoening. Onder zijn invloed verwerft een persoon het vermogen om objectief naar omstandigheden te kijken en de optimale oplossing voor het probleem te vinden. Het helpt kalmte te vinden in een conflictsituatie en de negatieve impact ervan te minimaliseren. Blauw is de kleur van hoop en zelfvertrouwen, bevordert zelfexpressie, het vermogen om duidelijk te verwoorden en articuleren gedachten.

Blauwe badkamer

Over het effect op de emotionele toestand heeft blauw praktisch geen negatieve eigenschappen. Helpt te ontspannen, evenwicht te brengen in de emotionele balans, agressieve en grove effecten op de psyche te neutraliseren. Voor mensen met verhoogde emotionele prikkelbaarheid wordt blauw zelfs meer dan groen aanbevolen. Maar donkere tinten blauw, dicht bij blauw, bij langdurige blootstelling kunnen een gevoel van apathie en depressie uitlokken.

Rustige design blauwe badkamer

Maar toch wordt het aanbevolen om de blauwe kleur te verdunnen, anders kan het verdriet veroorzaken. De meest voorkomende combinatie is natuurlijk de tandem van blauw en wit.

Blauwe en witte badkamer

voordelen

Blauwe kleur is onmisbaar bij het creëren van een badkamer in maritieme stijl, omdat blauw de kleur van water en lucht is.

Als u een ruime kamer heeft, kunt u een echt aquarium in de badkamer plaatsen! Dit wordt het hoogtepunt van uw hele huis.

Inert van nature, blauw is vrij universeel. Door verschillende tinten blauw te gebruiken en deze te combineren met andere kleuren, kunt u echt fantastische interieurs creëren. In ieder geval zal het blauw in het design van de badkamer nooit zijn relevantie verliezen.

Blauwe badkamer met aquarium

Blauwe badkamer in zee-stijl

zeethema in de badkamer

kenmerken

Als een schaduw van blauw spectrum, wordt blauw vaak gezien als een koude schaduw. Daarom is het ideaal voor het creëren van frisse, onopvallende interieurs. In zijn palet zijn echter warme ondertonen. Afhankelijk van de gekozen tint en de kleur van de begeleider, een blauwe badkamer kan worden geassocieerd met verschillende tijden van de dag en zelfs de tijd van het jaar.

Blauw bad met mozaïek

Als dominante kleur wordt het aanbevolen om lichte tinten blauw te gebruiken. Het overwicht van de verzadigde tonen in het interieur creëert aanvankelijk een feestelijk gevoel. Maar met een lang verblijf in zo'n kamer kan het gevoel van vreugde worden vervangen door irritatie.

helderblauwe badkamer

Als u de muren op de helft van de hoogte en de vloer in een donkerdere blauwe tint decoreert, heeft de badkamer een visueel effect van diepte.

Combinatie met andere kleuren

De beste kleuroplossing in het blauwe badkamerontwerp is de combinatie van verschillende tinten blauw, zonder de toevoeging van vreemde kleuren. Dit komt doordat de blauwe kleur vrij onafhankelijk is en de ruimte volledig met energie vult zonder de deelname van begeleidende kleuren. Als er echter een wens is om accenten te maken, onderscheid deze dan tegen de achtergrond van het hoofdpalet, dan is het noodzakelijk om rekening te houden met de regels voor het combineren van kleuren met blauw.

Blauwe en oranje kamer

Een interessant artistiek resultaat kan worden verkregen door de traditionele blauwtinten te combineren met lichte tinten in de buurt van het palet violet of donkerblauw.

Met rood

Rode en blauwe badkamers zijn uiterst zeldzaam. Dit komt door het feit dat rood en blauw de tegenovergestelde temperatuur en emotionele kleur dragen. Zelfs ervaren ontwerpers durven deze kleuren niet in één interieur te combineren.

combinatie van blauw en oranje

Verschillende tinten blauw in het interieur van de badkamer

Met oranje

Maar veel succesvoller is de combinatie van blauw en oranje. Deze oplossing is onmisbaar bij het creëren van een badkamer in mediterrane stijl. Oranje accenten creëren een gevoel van frisse lente, brengen dynamiek in het palet.

Combinatie van blauw met andere kleuren

Met groen

De combinatie van groen en blauw kan worden aanbevolen voor het ontwerp van de badkamer. Maar vereist de verplichte opname van wit. Als variant is het mogelijk om tinten van het blauwblauwe en groene palet te combineren: de wanden zijn gedecoreerd in turkoois en de kleur van de zeegolf in combinatie met een zachtblauw plafond.

Groene kleur in blauw badkamersontwerp

Met grijs

Grijs in het blauwe interieur ziet er extreem organisch uit. Grijs dat zachtjes de blauwe energie absorbeert, maakt zijn aanwezigheid niet zo actief, maar drukt hem niet. De combinatie van staalgrijs met blauw creëert een interieur vol brutaliteit, vastberadenheid en doelgerichtheid. Ideale combinatie voor de belichaming van high-tech stijl.

Blauwe badkamer - duik in de lucht

Met bruin

De vereniging van bruin en blauw zal succesvol zijn. Ongelooflijk stijlvol, kijk uit in de badkamer, gemaakt in 2-3 tinten blauw en aangevuld met elementen van pure chocolade. Dit interieur maakt een onuitwisbare indruk van vertrouwen, kracht, eenvoud en luxe op hetzelfde moment. Deze tandem moet worden aangevuld met witte of beige tinten.

Blauwbruine badkamer met wit

Kleine groene planten zien er goed uit in de blauwe badkamer, ongeacht de geselecteerde tinten en extra kleuren.

planten in de blauwe badkamer

Met wit

Een klassieke oplossing in het ontwerp van een blauwe badkamer is een combinatie van blauw en wit. Een dergelijk interieur draagt ​​een atmosfeer van puurheid, frisheid en kalmte. Wit zal dienen als een achtergrond voor blauw, de nadruk leggen op de kleurdiepte, terwijl het tegelijkertijd helpt het effect van het "aquarium" te vermijden.

Unie van wit en blauw - de perfecte oplossing voor wie houdt van koel winterinterieur. Deze badkamer is vrijstaand, onverschillig voor alles. Ze geeft niets om je mentale toestand. Het zal je emoties opslokken als een besneeuwde vlakte.

Voeg de luidsprekers toe aan het witte en blauwe badkamerontwerp en het mozaïek met kleine insluitsels met intense blauwe tinten wordt blauw. Als je bang bent om emotioneel te 'bevriezen' in een dergelijke badkamer, volstaat het om heldere accenten van warme kleuren te gebruiken. Het belangrijkste is om niet tot het uiterste te gaan en het koele blauw te verwarmen met een hete vurige rode kleur.

Mozaïek in de blauwe badkamer

Witte en blauwe badkamer

Witte en blauwe badkamer

Met beige

Als de witte en blauwe combinatie wordt geassocieerd met de winterdageraad, dan kan het duet van blauw en beige 's avonds door de zee worden opgeroepen. Interieur, ontworpen in een soortgelijk kleurenschema omhult de warmte en het comfort. Over het algemeen ziet het blauw er geweldig uit met zand, beige en crème tinten. Het gebruik van beige helpt een klassieke stijl te creëren. Crème is onmisbaar in licht romantische interieurs. Een zanderige schaduw zal dragen naar de rust van het zonnige strand.

Werk de badkamer af in beige en blauwe kleuren

De vervanging van witte tegels door beige verandert cardinaal de mate van sfeer in de ruimte.

Kies een tegel

Bij het kiezen van tegels is het beter om glanzende, glanzende oppervlakken te verlaten. Natuurlijk zal een dergelijke tegel de badkamer met licht vullen, maar ook de "koude" indruk van de kamer versterken. Het ziet er goed uit matte keramiek met een glanzend zilveren decor. Maar de specificiteit van de blauwe kleur stelt u in staat om weg te komen van de traditionele binding van de grootte van de tegels aan het gebied van de kamer.

Blauwe badkamer met wit

Zoals we al hebben gezegd, zal er een tegel met mariene thema's zijn.

Blauwe tegel met dolfijnen

Origineel ontwerp van de douchecabine ziet er origineel uit. Het past, als een golf, organisch in de kamer.

Doucheruimte als een golf in de blauwe badkamer

Afbeeldingen van schepen worden veel gebruikt in het ontwerp van de blauwe badkamer en roepen gedachten op van zeereizen.

Blauwe tegel met schepen

Een integraal kenmerk van een badkamer in maritieme stijl is een mozaïek van verschillende tinten blauw. Het gebruik ervan maakt het ontwerp dynamisch en brengt het interieurgame van de zeegolf.

Mozaïek in de blauwe badkamer

Hoe kleiner de ruimte, hoe groter het overwicht van lichte tinten. Combinaties van donkere kleuren passen alleen in een ruime badkamer.

Ruime badkamer van donkerblauwe tinten

Als u een ontwerp in de Turkse hamamstijl wilt maken, moet u een mozaïek van verschillende blauwe of blauwe tinten gebruiken en in het mozaïek de verlichting van de puntdiode koppelen.

Blauwe badkamer in Turkse hamamstijl

plafond

Traditioneel wordt in een blauwe badkamer een wit plafond gemaakt. Maar je kunt op een ander pad gaan en origineler zijn. Een plafond met het beeld van de hemel of gewoon een blauw plafond zal originaliteit toevoegen aan het interieur.

blauw plafond in de badkamer

verlichting

Gebruik voor de badkamer blauwe kleur als de belangrijkste is het beste in het pand dat een raam heeft. Zonlicht "verwarmt" het koude blauwe interieur. Bovendien kan het venster de rol van een kleuraccent spelen, waardoor de ruimte dynamischer wordt.

Het warme blauwe badkamersontwerp zal heldere verlichting helpen warm spectrum. Dit is belangrijk!

Het wordt sterk afgeraden om fel koud licht te gebruiken. Het effect van een oogverblindende ijzige ochtend zal worden gegarandeerd, en een dergelijke kamer zal uiterst ongemakkelijk worden voor een lang verblijf.

raam in de badkamer

Hoe meer de aanwezigheid van blauw in het interieur, hoe helderder en warmer de verlichting zou moeten zijn.

Sanitair en meubels

Loodgieterswerk en meubilair voor een blauwe badkamer oprapen, laat u niet meeslepen door moderne rechthoekige vormen. Rechte hoeken kunnen de badkamer onherbergzaam en agressief koud maken. Laat het de klassieke vloeiende lijnen zijn. Ze passen harmonieus in het ontwerp en helpen comfort te creëren.

Wat betreft de kleur, het ziet er goed uit loodgieterswerk witte en beige tinten. Indien gewenst kan het sanitair blauw zijn. Het belangrijkste is dat haar toon afwijkt van de toon van de muren en de vloer.

Blauw sanitair

accessoires

  • Ideaal voor het blauwe interieur zijn verchroomde houders, mixers, handgrepen.
  • Toevoegen luxe en extravagantie kan zijn, met behulp van elementen van koper en goud.
  • Om comfort en warmte te creëren in een wit en blauw bad, is een zachte witte mat perfect.
  • Als je een badkamer in mediterrane stijl decoreert, gebruik dan accessoires van zand en een lichtoranje kleur. Een aardewerk met etnische schilderijen zal goed zijn.

Vergeet niet dat het ontwerp perfect past in witte of beige meubels.

Accessoires in een blauwe badkamer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

41 − = 35