Kast voor wasmachine in de badkamer

Kast voor wasmachine in de badkamer

Bestelling in de badkamer helpt om verschillende organisatoren, manden en planken te ondersteunen. En als u een kast voor een wasmachine maakt?

lot

In de bescheiden ruimte van de ruimte heeft de ruimte een speciaal gewicht. Kasten, planken en ingebouwde structuren gebruiken een verticale ruimte, die zelden in de badkamer wordt gebruikt.

Daarom kun je met het kabinet heel wat problemen oplossen:

 • Bespaart ruimte: alles wat u op de vloer of in de wasmachine zet, kunt u in de schappen plaatsen en de vloer bevrijden.
 • Bestellen: op de vloer zal er niet teveel zijn, het zal gemakkelijker te wassen zijn.
 • De kast is een veilige, esthetische en handige manier om huishoudelijke chemicaliën buiten het bereik van kinderen en dieren op te slaan. Het oppervlak van de pakketten zal minder stoffig zijn.
 • Hiermee kunt u zich verschuilen achter de deur of de gordijnmand met linnen uit nieuwsgierige ogen en onverwachte bezoekers.
 • Met de juiste aanpak is het mogelijk om de kamer functioneel en gezellig te maken, om de illusie van meer ruimte te creëren.

Het doel van de kast voor een wasmachine

Voordelen van een kast voor een wasmachine

types

Badkamerkasten worden geselecteerd op basis van de bestemming, de wensen van de eigenaren, zoals een wasmachine, de rit en verbinding met communicatie, kamervoorzieningen.

Je kunt deze ontmoeten:

 • Verticale constructie - dit is de gebruikelijke kast, waarin de bodem is verwijderd, zodat er ruimte is voor de unit.
 • Opgeschort - een van de meest gebruikte budgetopties. Je kunt op een dieper niveau blijven dan in combinatie met een gootsteen. Dit kan tellers, pijpen, kolommen verbergen.
 • De vrijstaande versie lijkt op een stoeprand: de planken bevinden zich naast de typemachine. Het deksel integreert de ruimte in de badkamer, de gootsteen is er soms in ingebouwd. Een interessante optie, wanneer het uiterlijk van de machine uit de stijl van de badkamer wordt geslagen of tegenspreekt.
 • Hoekkast - dit is het competente ontwerp van de ruimte, wat humor en verbeeldingskracht vereist. Gasten zullen de smaak en niet-standaard aanpak waarderen.
 • Ingebouwde kast in de badkamer is zeldzaam, in appartementsgebouwen niet zo veel ruimte. Als het uiterlijk van het appartement dramatisch verandert, een herontwikkeling of voldoende ruimte wordt gerealiseerd, dan zal een dergelijke kast een model van functionaliteit zijn, die de ruimte in een bedrijfszone en een zone van comfort en hygiëne verdeelt.

Verticale kast voor wasmachine in de badkamer

Inloopkast voor wasmachine in de badkamer

Vrijstaande kast voor wasmachine in de badkamer

Ingebouwde kast voor wasmachine in de badkamer

Onder de ingebouwde wasmachine

Ingebouwde technologie heeft geen uitwendige glans, wat zorgt voor vrijheid en schaduw van geselecteerde meubels. De kast voor de ingebouwde wasmachine heeft zijn beperkingen, omdat de afmetingen vooraf zijn bepaald:

 • Het standaardmodel is in wezen een verticale kast met planken van niet meer dan 1,1 m hoog, die boven het apparaat is geïnstalleerd.
 • Horizontaal ontwerp - een soort etui, die elke lengte kan hebben, die de keuken omcirkelt. De "groei" van het kluisje is slechts 40 cm, deze optie is handig voor mensen van gemiddelde hoogte en lager.
 • De hoekige oplossing ziet er buitengewoon uit, stelt u in staat om vrije ruimte te gebruiken, hoewel de functies van de uitvoering het niet toestaan ​​dat deze volledig wordt gebruikt.

Garderobe voor ingebouwde wasmachine

Garderobe voor ingebouwde wasmachine

Als het ontwerp spiegeldeuren omvat, worden ze toegewezen in een aparte groep kasten, zodat het uiterlijk van de badkamer verandert. Spiegels creëren de illusie van ruimte, maar vereisen veel zorg.

Ingebouwde wasmachine

Meubilair voor inbouwapparatuur wordt meestal op bestelling gemaakt, zodat u de beste opties voor het plaatsen van de kast kunt kiezen, waardoor de hele ruimte aan het werk wordt gehouden.

materialen

Het zijn niet alle meubels die kunnen overleven in een vochtige kamer. Naast praktische aspecten, wil ik meer en moois, dus kies bij het maken van badkamerkasten:

 • De boom. Sommige stenen worden minder door vocht aangetast en moderne middelen voor verwerking en impregnatie helpen, maar dit is een dure investering.
 • MDF is een modieus en praktisch materiaal. De methode voor het vervaardigen van platen en aanvullende verwerking, stelt u in staat om vochtbestendige ontwerpen te maken, betaalbaar en zeer divers. Als het kastje dat u zelf verzamelt, wordt meestal de voorkeur gegeven aan houtvezelplaat en MDF. De rest van het materiaal vereist speciale vaardigheden en kennis, naast de apparatuur om mee te werken is het moeilijker te vinden.
 • Glas en spiegel zijn controversiële materialen. Ze worden met succes gebruikt om de ruimte visueel te vergroten. Verwerkingsopties breiden de decoratieve mogelijkheden uit. Breekbaarheid en hoge kosten schrikken velen, hoewel het een kwestie van smaak en budget is ...
 • Kunststof, polymeren - een economische optie, pretentieloos in het dagelijks leven, handig en divers. Duurzaamheid kunststof verschilt niet, hoewel het al een tijdje zal bijdragen aan het oplossen van het interieurprobleem.

Houten kast voor wasmachine

MDF-kast voor wasmachine

Kast met glazen deuren voor wasmachine

Plastic kast voor wasmachine

Het is belangrijk om te onthouden dat de kast in je badkamer staat, dus het is aan jou om te beslissen hoeveel je eraan wilt uitgeven en hoe lang het in de kamer blijft.

plaatsing

Kasten met een wasmachine zijn georganiseerd in de gang, in de keuken, in de ruime toilet (dit gebeurt soms). De eenvoudigste manier is om het in de badkamer te maken, waar de communicatie naar de aansluiting van de machine wordt vergemakkelijkt. Plaats de kast wordt bepaald tegen de muur, in de hoeken of waar er niches, vrije ruimte. U kunt het algehele bad verlaten ten gunste van een verticale douche om het rek onder te brengen. Kasten versieren en verbergen probleemgebieden.

Kledingkast voor wasmachine en de locatie in de badkamer

De locatie van de kast voor de wasmachine in de badkamer

Het gebruik van hoekkasten verslaat met succes de ruimte, rondt de kamer in het bovenste gedeelte af en creëert de indruk van ruimte en gezelligheid.

Plaatsing van een hoekkast voor een wasmachine in de badkamer

Kasten-kasten verbergen leidingen en leidingen. Zelfs een smalle wasmachine kan worden verborgen onder de shell-waterlelie. Het kabinet helpt hen om zich te verenigen, hygiëneproducten in een gunstige omgeving van het water te plaatsen. Op zo'n kast is het aangewezen om een ​​glas en een spiegel op de deuren te gebruiken.

Plaatsing van de kast-stoeprand onder de wasmachine in de badkamer

Plaatsing van een kastmeubel voor een wasmachine in de badkamer

installatie

Wanneer het idee van het kabinet bepaalde kenmerken heeft gekregen, is het beter om de installatieregels te raadplegen, ze zullen de standaardfouten voor ingebouwde en losstaande modellen van technologie vermijden:

 • Tussen apparaten en meubelscheidingen-afdekkingen is een opening van 2-3 cm vereist, anders zal de machine de kast breken wanneer deze trilt. Als het apparaat in de kast wordt geplaatst, is het beter dat het op een vlakke vloer wordt geplaatst. De meubelbasis is glad, zodat de machine kan leren "lopen". Als er een sterke wens is om de bodem te behouden, gebruik dan beschermende aanslagen om de poten van de apparaten te bevestigen.
 • Het interieur moet rekening houden met de behoefte om gemakkelijk en snel de communicatie en poorten te bereiken. Je moet ook een stopcontact beschikbaar stellen.
 • Lucht en warmte: meubels mogen de lucht niet hinderen, dus blokkeer de kast niet met ventilatieopeningen en verwarming. Warmte kan materialen nadelig beïnvloeden, waardoor ze vervormen.
 • Water - de grootste bedreiging voor het oppervlak van de kast. Ondanks alle impregnatie en behandeling, kan het zwelling in het hout en de platen veroorzaken, sporen nalaten. De verzorging van de kast bestaat uit het regelmatig verwerken en verwijderen van vocht op het meubilair. Probeer gevoelig meubilair verder van de bronnen van gevaar te plaatsen, verwijder druppels bijna onmiddellijk van het oppervlak.
 • Hoge luchtvochtigheid is gevaarlijk voor meubels en apparaten. Lucht is de beste manier om een ​​comfortabele luchtconditie te handhaven en schimmel te voorkomen.
De kast voor de wasmachine installeren

Hoe maak je je eigen handen?

Kasten in de badkamer hebben recht op leven: ze onderscheiden zich door een eenvoudige geometrie en zijn gemaakt van beschikbare materialen, budgettair, maar ze zijn altijd exclusief. Als het huis beschikt over hulpmiddelen, weet u hoe u ermee moet omgaan, dan is dit een haalbare taak.

 • Ontwerp een kledingkast, de eenvoudigste optie is om een ​​verticale potloodkoffer te maken of om een ​​combinatie van twee delen samen te stellen: een rek in de bovenkant en een doos onder de auto eronder. Een deel met planken kan onder een hoek worden geplaatst.
 • Maak metingen. Sommige bedrijven produceren "halffabrikaten": sneden voor muren, planken, scharnierende deuren, dit vereenvoudigt de taak, hun totale kosten mogen niet hoger zijn dan de prijs van voltooide kasten. Als het huis niet nieuw is, moeten er verschillende metingen worden uitgevoerd: de muren zijn erg ongelijk, zoals het niveau van de vloeren.
 • Toetreden tot de muren. Maak gaten met een boor van 5 mm. Als het vel massief is, dupliceert u de gaten vanaf de rand van het onderdeel zodat er geen longitudinale scheuren ontstaan. Gebruik voor de sterkte de hoeken, smeer de houtverbindingen in met PVA-lijm, draai de schroeven vast.
 • Als de kast poten heeft, zullen de meubelschroeven deze taak met succes kunnen uitvoeren, ze zijn handig om hun hoogte in te stellen. Om hoeden niet de vloer krassen, verberg ze in plastic hoezen. Gebruik het niveau om te controleren of het precies is gelukt.
 • Als de kast uit twee delen bestaat, kunt u ze verbinden, stevig vastgeklemd met de bankschroef en gaten boren. De lengte van de schroeven is belangrijk: een korte vorm van een dunne verbinding, lang zal uitsteken en het zicht bederven.
 • De planken kunnen zowel als de aansluitingen worden geïnstalleerd: maak gaten in de muren van de kast, schroeven. Gebruik de stomp om de zichtbare verbindingspunten te verbergen.
 • Als delen zichzelf zagen, behandel dan de buitenste randen met een frees of nazhdachkoy.
 • Zorg er bij het installeren van de kast voor dat deze waterpas is.
 • Laden beginnen te doen door de hendel op het midden van het gelaatstuk te schroeven (meet het midden voor hoogte en lengte). Verbind voor de zijkanten, ze moeten zich volledig "verbergen" achter het gezicht van de doos. Het achterste deel en de onderkant kunnen worden gehamerd. Bevestig de fittingen (rails) aan de wanden van de kast op één niveau: de geleiders moeten horizontaal zijn zodat de doos niet kan rollen en gemakkelijk kan worden gesloten.
 • De achterwand van de kast is, indien aanwezig, ook bevestigd met een hamer en spijkers. Om er uit te zien is esthetisch, zou de opening ertussen 7-15 cm moeten zijn.
 • Hang de deuren als laatste op. Draai de schroeven haaks zodat de deuren niet schuin staan. Gebruik de vergrendelingen, zodat ze niet openzwaaien, je kunt deze apparaten kopen op de economische afdeling.
Zelfgemaakte kast voor wasmachine

Wasbak voor wasmachine

Hoe maak je een kast voor een wasmachine in de badkamer met je eigen handen?

Denk voor het werk na waar en wanneer u bepaalde werkzaamheden kunt uitvoeren: zagen, impregneren van hout, schilderen, samenvoegen van onderdelen. Zelfproductie kost meer tijd dan kopen of werken als meesters. Mogelijk ongemak voor leden en buren van het huishouden als gevolg van lawaai, geur van verf en chemie.

Welke kast staat in de badkamer, kies je. Het belangrijkste ding dat hij het heeft ingericht.

Kledingkast in de badkamer voor wasmachine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 3 =