Funktioner i badrummet layout 2-3 kvadratmeter

Inte alla kan skryta med ett stort badrum. Många människor huddlar i hus av gammal byggnad, och där är alla tekniska lokaler rättvist små. Därför är det nödvändigt att göra badrummets design 2 meter svår: du måste installera alla nödvändiga VVS och möbler och allt detta ska vara bekvämt och vackert. 

Det viktigaste är färg och ljus

När man utvecklar ett badrumsdesignområde på 2-3 kvadratmeter är det värt att börja med att välja en färgpalett och utveckla ett belysningssystem. Det är trots allt färg och belysning som i stor utsträckning påverkar vår uppfattning. Till ett litet rum verkade mer, det ska dekoreras i ljusa färger. Färgen kan vara vilken som helst, men skuggan är väldigt lätt.

Oftast används varma nyanser av vit - krämig, krämig, etc. En mycket intressant effekt är tillverkad av en kakel med metalliserad beläggning. Den pärlemorösa ytan skapar en extra volym.

Lägg till färg på badrummet såg inte ut som ett operationsrum

Lägg till färg på badrummet såg inte ut som ett operationsrum

För att säkerställa att badrummet inte ser för sterilt ut, blir ljusfärgen utspädd med ljusa element. Det finns flera alternativ - en kant av en mörkare kakel, en mörk nedre del av väggen (ungefär den nedre tredjedelen). Om den nedre delen av väggen är mörk är golvet gjord av samma färg eller mycket nära om du inte hittar kakan av samma ton.

En modernare version är accenter. Mörk kan göra en vägg, flera vertikala band med olika bredder, och de fördelas ojämnt över området och skapar en asymmetri. Denna teknik hjälper till att korrigera icke-idealisk geometri, om sådan är närvarande.

Badrumsdesign 2 meter kan i modern stil

Badrumsdesign 2 meter kan i modern stil

För att ytterligare driva gränserna måste det finnas mycket ljus. Efter de senaste trenderna är dessa vanligtvis inbyggda taklampor. På ett sådant område enligt standarderna krävs en glödlampa med medelkraft, men det är bättre att sätta två eller ännu mer, och även - belysningen nära spegeln.

Val av VVS och dess placering

I badrumsytan på två kvadratmeter installeras vanligtvis icke-standard och / eller små VVS. Om det finns plats för möbler, tillverkas det vanligen av individuell beställning. Storlekarna är mycket blygsamma, och färdiga exemplar kan inte hittas.

Standardlösningar här kommer inte att göra

Standardlösningar här kommer inte att göra

Duschkabin

Först av allt är det nödvändigt att bestämma, att utveckla en badrumsdesign är 2 meter nödvändigt med badkar eller dusch. Om du sällan tar ett bad är det värt att installera eller duscha. I det här fallet är det bättre att göra det, eftersom färdiga, även de minsta, är för skrymmande och upptar det mesta av ledigt utrymme. Hemlagad dusch - ett duschkar, byggda av tegel och kaklade (mosaik) eller framställas från akryl- eller stål, som är fästa vid dörren eller bara en dusch gardin.

Olika varianter av duschkabiner för ett badrum i ett litet område

Olika varianter av duschkabiner för ett badrum i ett litet område

Duschkabinens dörrar är installerade i en mjuk plastviktstyp (till exempel ett dragspel). I stängt tillstånd tar de nästan inte plats. Det är också möjligt att installera glasåtervinningsapparater, men det är ett dyrt alternativ med en komplex installation. Billigare glasfönster blir billigare, men det är nödvändigt att beräkna dimensionerna bra - så att de inte rör väggarna och de är praktiska att använda.

Om du bestämmer dig för att göra en klar dusch, kommer bara ett hörn av liten storlek att passa in i det här rummet. I det återstående lediga rummet kan du bara installera en liten diskbänk.

bad

Om du inte kan utan badrum, finns det flera alternativ. Den första är att sätta ett bad framför ingången, välja storlek från vägg till vägg. Det kommer att finnas lite ledigt utrymme framför badrummet. I detta utrymme kan du gå in i en liten diskbänk. Dessutom kan den installeras så att den är helt eller delvis över badrummet. Om handfatet är placerat i det område där mixern är installerad,

Bad från väggen till väggen, på återstående plats - skal

Bad från väggen till väggen, på återstående plats - ett handfat

Om dörren i badrummet är asymmetriskt - närmare en vägg kan du hitta ett badrum med icke-standard form och storlek, som passar in i en bred partition. Det kan vara å ena sidan redan, å andra sidan - bredare. Så området kommer att användas rationellt utan att äventyra bekvämligheten med att använda badrummet. Med detta arrangemang ligger diskbänken och spegeln mitt emot dörren, vilket visuellt gör rummet mer rymligt.

I badrumsområdet på två kvadratmeter används främst icke-standardvattenberedning

I badrumsområdet på två kvadratmeter används främst icke-standardvattenberedning

Ett annat alternativ är att installera ett stillasittande bad. De kommer inte att kunna sträcka sig till sin fulla höjd, men slappna av med sittande är inte heller dåligt. I det här fallet kan du hitta en plats för att installera en liten tvättmaskin - under diskbänken.

Toalett skål

Design badrum 2 meter med toalett - ännu mer extrema yrke. När allt kommer omkring måste du hitta en plats för att installera en sak, vilket är svårt i en sådan ruta. Det är önskvärt att sätta toalettbunkarna med installationen (suspenderad), de är inte så besvärliga utseende, även om installationen är något mer komplicerad och priset är högre. Men de upptar mindre utrymme, vilket i detta fall är en prioritet.

En lösning i bilden ovan är att flytta diskbänken till sidan av badet, sätt vattentanken i det tomma utrymmet. Detta alternativ är lämpligt för smala och långa rum. Om väggarna är ungefär lika långa till hörnet är fortfarande sätta ett litet hörn badkar eller dusch, och sammanfattande avsnitt på väggarna - handfat och WC.

Placeringen av toaletten i ett kvadrat badrum område på 2 kvadratmeter. m.

Placeringen av toaletten i ett kvadrat badrum område på 2 kvadratmeter. m.

Varianter i allmänhet är små - bara för att flytta från ett hörn till det andra och för att byta platser, som vid sådana dimensioner är förståeligt.

Tvättmaskin - letar efter en plats att installera

Utan en tvättmaskin kan vi inte göra det, för i någon, även en mycket liten lägenhet, letar vi efter en plats för den. Ibland är det enda sättet att sätta det i badrummet, även om det är så litet. För sådana ändamål finns det även speciella skal som installeras ovanför maskinen. Många säljs även i par - så du behöver inte leta efter och storlek.

Med hjälp av specialvattenberedning kan du spara utrymme

Med hjälp av specialvattenberedning kan du spara utrymme

Endast i den här versionen är det möjligt att passa två maskinfack och en maskin, en toalett, ett bad med handfat. Om man inte hittar en sådan modell som hängs på en vägg ovanför en toalettskål, men det är dyrt exotiskt.

Icke-standardalternativ för att placera stiralk i badrummet

Icke-standardalternativ för att placera stiralk i badrummet

Som ett alternativ - att ordna hyllan på de kraftfulla hållarna på samma toalett och på den för att installera utrustningen. Platsen kommer att spara, men du behöver en modell med bra stabilisering - för att inte hoppa när du klämmer.

Inte det mest roliga alternativet, men det mest uppenbara

Inte det mest roliga alternativet, men det mest uppenbara

Badrum Design 2 meter utan en toalett, men med stiralka inte särskilt urskiljas: badkar eller dusch, handfat på fri Nasse och maskin. Tja, men tekniken är av olika format: smalt och högt eller grundt djup. I allmänhet kan du välja den storlek du behöver.

möbler

Oavsett hur liten badrummet finns, finns det fortfarande några möbler i det: butikskrämer, schampon, hushållskemikalier någonstans du behöver. Det vanligaste alternativet - en kantsten under diskbänken och en spegel med hyllor på sidorna. Ofta är en sådan uppsättning tillräcklig för att ordna allt du behöver.

En kantsten under diskbänken och en spegel med hyllor ovanför den

En kantsten under diskbänken och en spegel med hyllor ovanför den

Det finns andra alternativ. Om du hittar en plats för en toalett eller en tvättmaskin, går ett bra utrymme "över" dem. Det kan ockuperas genom att göra ett skåp i storlek.

I detta område bör varje centimeter vara fördelaktigt

I detta område bör varje centimeter vara fördelaktigt

En annan idé - hyllor under taket. De kan vara öppna eller stängda (med dörrar). Du kan lagra där leveranser av hushållskemikalier, handdukar etc.

Under hyllorna kan du använda även de mest obetydliga lediga utrymmena. Det finns inte många av dem - det finns fortfarande något att sätta.

Designer Tricks

Att utveckla badrummets design på 2 meter kan applicera några knep som visuellt gör rummet mer. Två principer du redan vet - ljusets överflöd och de överväldigande ljusnyanserna.

Kakel har två typer av ytmatta och glansiga. Glatt på grund av högspelsspelet, gör rummet mer ljust och rymligt, men kan likna ett operationsrum. Förutsättningen färdig med mattmatta eller annat material ser mer mysigt ut. Välj inte heller en stor kakel. Medium eller liten i detta fall är bättre, eftersom stora fragment endast understryker små dimensioner. I detta avseende är en mosaik med en blank yta idealisk. På grund av dess struktur ser det väldigt bra ut.

Mosaic är ett utmärkt val

Mosaic är ett utmärkt val

Visuellt ökad volymen kan vara genom användning av speglar. Det är lämpligt att placera det motsatt dörren och sträcka det på hela eller nästan hela väggen. Då är effekten maximal. Ofta är det här avstängt när du planerar inredningen i badrummet: spegeln ska vara framför ingången, och sedan ordna och välj resten.

Om du bestämmer dig för att göra hyllor eller placera partitioner, omsluta badkaret eller duschen, gör dem från härdat glas. De är nästan osynliga, men de utför sina funktioner. Alla andra hyllor och skiljeväggar "laddar" inuti, gör ett litet rum i en låda.

Glasskivor och VVS

Glasskivor och VVS

Ett annat sätt att "lossa" inredningen och ge den en vridning - använd ett glasfat. Det ger inte intryck av massivitet, men i storlek är de samma som porslin och porslin, och ibland ännu mer.

Foto av interiörer för inspiration

Ibland lägger i huvudet inte upp en bild av hur, i vilken färg allt kan dekoreras. På grund av det lilla området i badrumsdesignen är 2 meter ännu svårare, mindre alternativ att fixa felet med viss felbedömning. För att hjälpa till i denna "sorg" kan endast visualisering - en visuell bild.

Det perfekta urvalet av kakel och VVS. Detta är ett badrum område med 7 rutor

Det perfekta urvalet av kakel och VVS. Detta är ett badrum på 2,7 kvadratmeter

På grund av belysningen och glansspelet på den glansiga kakel ser rummet mer ut

På grund av belysningen och glansspelet på den glansiga kakel ser rummet mer ut

Utrymmet räddas på grund av duschkabinen med kakelbricka

Utrymmet räddas på grund av duschkabinen med kakelbricka

Om skiljeväggarna är gjorda av glas eller transparent polykarbonat

Om skiljeväggarna är gjorda av glas eller transparent polykarbonat

Ett exempel på planering och layout av kakel i modern stil - en kombination av flera typer i ett enda färgschema

Ett exempel på planering och layout av kakel i modern stil - en kombination av flera typer i ett enda färgschema

Ekonomi alternativ - dusch gardiner

Ekonomi-alternativ - Gardiner för duschen. Förresten kan väggarna målas

Svartvita vågar vinner alltid, men stilen är väldigt annorlunda: vertikala band visuellt

Svartvita vågar vinner alltid, men stilen är väldigt annorlunda: vertikala stänger visuellt "lyfter" taken

Akryl badkar är bra eftersom de har olika former och storlekar

Akryl badkar är bra eftersom de har olika former och storlekar

Den gröna mosaikväggen i det lilla badrummet uppdaterar interiören

Den gröna mosaikväggen i det lilla badrummet uppdaterar interiören

Glansig kakel på grund av bländningen expanderar utrymmet

Glansig kakel på grund av bländningen expanderar utrymmet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

29 − = 19