Väggdekoration i badrummet: gamla och nya material

När du reparerar badrummet, för att få ett bra resultat, är det nödvändigt att välja rätt material och utvärdera arbetets skala, den tid som krävs. I artikeln kommer vi att överväga olika varianter av att klara badrummet med traditionella och ovanliga material. 

Sätt att nivåera väggarna

Nästan alla alternativ för att slutföra badrummet inkluderar förplanering av väggarna. Det finns två sätt - med gips och gipsskiva. Plastering är en längre och dyrare process, men tar upp mindre utrymme - när gips fylls fylls de befintliga oegentligheterna. Justera väggarna i badrummet med gipsskivor kan snabbt och kommer att kosta det i en mindre mängd. Och det här är ett plus. Men samtidigt på varje vägg "lämna" minst 6 cm (5 cm profil + 1,2 cm tjocklek GVL). Och det här är en solid minus, särskilt i små badrum. En annan sak: att stärka väggarna i gipsskivor tunga föremål eller utrustning är möjlig endast om de förinställda bolån - en bit av trä eller stålband, fästs på väggen. Och detta - extra kostnader och svårigheter.

Väggarna i badrummet är jämnt med gips på fyrkanten

Väggarna i badrummet är jämna med gips på de installerade fyrkanten

Oavsett vilken metod som planerar väggarna och taket i badrummet du väljer, är det nödvändigt att ta hänsyn till hög luftfuktighet i rummet. Därför är alla material fuktbeständiga:

 • Gipset väljs utifrån cement. Du kan använda gips, men det indikeras att det kan användas i våtrum. Det vore bra om kompositionen också var antibakteriell komponent - mot utveckling av svamp och mögel.
 • Om du väljer alternativet att nivellera väggar med GKL, tas det fukttåligt, ramen är tillverkad av galvaniserad profil. Vid förslutning väljs speciella kompositioner för rum med hög luftfuktighet.

  Gipsplattajustering (GCR) är snabbare

  Gipsplattajustering (GCR) är snabbare

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  3 + 3 =