Gult badrum – låt det alltid vara sol!

Gult badrum - låt det alltid vara sol!

Ska du göra reparationer i badrummet, men kan inte bestämma färgen? Gör det gult! Gult badrum blir popularitet och det är inte oavsiktligt. Aktiv användning av gul färg är helt enkelt avgörande för invånarna på norra halvklotet. Ljust badrum kommer att belastas med en positiv, varm på kalla dagar och kompensera för känslomässig hunger i solljuset. Lägg till badrummet en ljus solig humör!

Energi färger

Gul är fylld med solenergi, optimism, glädje. Glöm inte att gult är guldets färg. Därför kan han fylla rummet med en känsla av ekonomiskt välbefinnande. Han bär också energi av mognad, självförsörjning, kunskap och visdom. Kan associeras med hösten.

Ljust gult badrum

Det är inte av en slump att det kallas intellektuell färg. Han kan ha en positiv inverkan på minne, tänkande och kreativa processer.

Effekt av färg

Grön gul färg har en positiv effekt på psyken. Orsakar en ökning av livskraften, positiv, självförtroende. För hans uppfattning i människokroppen är ansvarig för rätt halvklot. Det definierar också kreativa lutningar, förmågan att tänka och komma ihåg. Därför påverkar gult positivt dessa processer och kan hjälpa till med att avslöja talanger.

Från guls fysiologi normaliserar tarmarnas arbete, stimulerar assimileringen av mat och näringsämnen, särskilt kalcium. So. Brist på denna färg kan påverka muskuloskeletalsystemet negativt. En fördelaktig effekt på huden, så att du kan återställa hudens elasticitet och mjukhet.

Gult bad påverkar positivt psyken

Inverkan på det mänskliga undermedvetna av nyanser av gult är annorlunda. Till exempel symboliserar citronfärgen morgonen, laddar livskraften och stimulerar hjärnaktiviteten. I sin tur uppfattas en mer intensiv honung som en skugga på kvällen och har en lugnande effekt.

Det rekommenderas inte att skapa en design med en dominerande saftig gul nyans. Lång vistelse i ett sådant rum är tråkigt. Den överflöd av ljus färg kommer att orsaka viljan att gömma sig från honom, från den brännande solen.

Även gul färg är inte lämplig för utveckling av självkontroll och bekämpning av sömnlöshet.

Olika nyanser

Paletten med gula nyanser är ganska mångsidig, de viktigaste är:

 • citron
 • sand
 • senap
 • canary
 • bärnsten
 • kräm
 • pärlskimrande

Fräschhet och kyla i designen hjälper till att göra en citronskugga. värmekaniska och krämfärger är neutrala och perfekt kombinerade med vilken som helst färg.

Gult badrum med blommor

Gult badrum med mosaik

Badrum i gula färger

Kombination med andra färger

När du dekorerar badrummet i nyanser av gult, kan du skapa din egen sol på några kvadratmeter. En typ av "laddare" för att fylla i resurser av livskraft och positiv. Men för att inte förstöra inredningen i badrummet måste gul appliceras skickligt och kompetent kombineras med andra färger. Han har också sina egna färgkamrater.

Och hur elegant och effektivt är det gula badet!

Gult bad

Att vara ljus färg med stark energi, kombinerar gul harmoniskt med enklare färger - vit, beige, svart. Det är intressant att titta och dess kombination med nyanser av blå skala.

Kombination med vit

vit - Färgen är universell i naturen. Parning med gul ger den mest fördelaktiga kombinationen. Samtidigt för att skapa ett gult badrum kan vit färg dominera dekorationen i rummet, och rätt stämning skapar gula tillbehör och möbler.

Vitgul design är utmärkt för små, fönsterlösa badrum. Rummet blir visuellt rymligare, fyllt med friskhet och ljus.

Gul med blått badrum

Gult och vitt badrum

Gulvitt badrum

Med beige

Beige - ljus nyans från paletten av gul. Neutral i naturen kommer denna färg att "släcka" sin intensitet. Till skillnad från vit reflekterar beige inte gult, men absorberar det försiktigt.

Organiskt ser det ut som en allians av beige och lite mättade varma nyanser av gul. I detta fall kan dekorationen av väggar, golv och tak också göras i beige och gul som separata element.

Gul-beige badrum

Med blå

Blå (blå). Gulblå kombination kommer att uppskattas av älskare av höststemning och diskreta coola interiörer. Kombinationen av varm gul och kallblå reproducerar effekten av hösthimlen. Smooth temperaturen oenighet blågul badrum kommer att hjälpa till med användning av mjuka färger eller användning av vit.

Gulblått badrum

Med grön

Grön, precis som blå, kommer denna färg något "cool" värmen av gul. Samtidigt får badrummet i gulgrön toner en vårstämning, skapar en känsla av friskhet, lugn, ungdom.

Det är intressant att kombinera väggarnas färger, när en vägg - en färg och de andra tre - den andra. I det här fallet kan du lägga till en vit färg, som bara betonar energin i gula och gröna färger.

Gulgrönt badrum med vit

Gulgrönt badrum

Gul-lila badrum

Med lila

Lila och lila kompletterar harmoniskt den gula färgen. Kombinationen av ljusa nyanser av gul och violett kan emellertid uppfattas aggressivt. Du kan späda ut dessa färger med andra.

Det är att föredra att använda en kombination av lugna, ljusa toner. Också i det inre av det gula badrummet, kan en rik lila läggas till i form av små accenter.

Med rött

Röd och gul kombination är den mest "heta" i interiören i vilket rum som helst. Badrum i den här designen är lämplig för dem som vill bli belastade med energi till det maximala.

Det rekommenderas dock att sänka temperaturen hos dessa blommor med milda neutrala nyanser.

För att skapa en "strand" atmosfär i badrummet är en kombination av ljusgul, röd och orange färger idealisk.

Gulröd orange badrum

Med brunt

Använd tandembruna och gula färger bäst när du utformar ett stort badrum. Chokladbrun kommer att se organiskt ut på bakgrunden av en mufflad saffranskugga. Perfekt för orientalisk stil.

Skalet av brun färg ser spektakulärt på en gul bakgrund.
Gulbrunt badrum

Brun sjunker i ett gult badrum

Med svart

För utformningen av badrummet ska svart och gul kombination användas med försiktighet.

Ljusa gula nyanser, understrukna i svart, kan ge en känsla av ångest.

Men att lägga vit till dessa färger kan du få en ljus, extravagant inredning som provocerar intresse och inte irriterar psyken. Andelarna i kompositionen vit-svartgul är bättre att observera i intervallet 80% -10% -10%.

Gult-svart badrum

Gul och svart vägg i badrummet

Gul med svart badrum

Lämpliga stilar

Lämpliga stilar för att dekorera ett badrum i gul färg kan kallas:

 • minimalism;
 • Art Nouveau;
 • etno;
 • land;
 • provence;
 • high-tech;
 • klassicism.
Gula väggar i badrummet

Kompetent kombination av nyanser och konstnärliga tekniker kan du skapa ett idealiskt badrum i gula toner.

Gult och grått badrum

Avsluta rummet (väggar, golv, tak)

Gynnsamt vid slutförandet av det gula badrummet kommer en kombination av ljus nyans på väggarna och choklad på golvet. Bra för badrummet och de geometriska mönstren, som är klara av plattor med olika nyanser av gula eller följeslagna färger. Från en gul mosaik eller komplexa mönster är det bättre att inte avvisa kakel. Den här färgen är i sig tillräckligt texturerad och en mängd små detaljer i ritningen kan göra uppfattningen av inredningen svårare. Av samma anledning kan du helt överge användningen av keramiska plattor för väggdekoration. För att uppnå maximal konstnärlig effekt kan väggarna tapeteras eller målas.

Målade väggar i ett gult badrum

Golvet i det gula badrummet kan vara i bulk. Vita golv betonar designens färskhet, och mörka trä nyanser bidrar till soliditet. Organiskt passform i inredningen och trägolv.

När taket är färdigt bör man föredra ljusa färger: vit, ljusgrå, beige. En intressant effekt kan uppnås genom att montera i ett gult badrumstäcke med en bild av himlen med moln.

Gult badrum med sol på taket

belysning

Missa inte alltför starkt ljus i badrummets inre, om du använder ljusa nyanser av gult. Denna design är för skarp för uppfattning och som en konsekvens kommer det att orsaka snabb trötthet. För att koppla av i badrummet, utfört i lugna nyanser av gult, är den perfekta, mjuka, diskreta belysningen, med en avslappnande atmosfär. När det gäller belysning beror allt på dina önskemål.

Gul Badrumsbelysning

VVS och möbler

När du väljer möbler och sanitetsutrustning för ett gult badrum, bör du följa kontrastregeln. Om rumsdekorationen innebär mycket gul, varför vattnet och möbelns färg ska vara annorlunda för att klara sig mot färgbakgrunden. Och i ett litet badrum med en ljus yta kan den gula konstruktionen bara realiseras med ett par handdukar, en matta och en gul stol.

Gynnsamma i det gula interiören kommer att se vit vVS, kanske med hjälp av kräm nyanser. Om du behöver en fantastisk laddning av livskraft, var noga med att leta efter sanitär utrustning med en rik gul färg. Till exempel, i ett badrum med vita väggar och mahognygolv, kan denna VVS se lite futuristisk utmanande rutinen.

Gul med mässingsbad

tillbehör

Som med vilken design som helst med en ljus färg kan effekten av ett gult badrum uppnås genom tillbehör av önskad färg. Rollen spelas av allt: en matta, ett glas för penslar, handdukar, speglar. Till den vanliga uppsättningen tillbehör kan du lägga keramiska rätter med etniska mönster och levande växter i tredimensionella badkar. Storleken, färgen och mängden tillbehör kommer att dikteras av den valda stilen av dekoration och storleken på rummet.

Gula Badrumstillbehör

tips

Det gula badrummet kan bli det ljusaste och mest positiva hörnet av ditt hem, en tid för kreativitet eller en avslappningszon. Var inte rädd för gult. Det viktigaste är att inte missbruka det, att använda sina nyanser och kombinationer på rätt sätt.

Gult badrum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

93 − = 84