Hur man väljer en kran i badrummet: tips och tricks

Hur man väljer en kran i badrummet: tips och tricks

På den moderna marknaden för sanitetsgods finns ett stort sortiment av blandare, vilket glädjande ger konsumenterna ett estetiskt utseende och tekniska innovationer. Ett stort antal tillverkare kämpar för sin klient, tillhandahåller en mängd olika modeller, tillverkningsmaterial, ett färgområde av beläggningsblandare och kranar. Tillverkare skapar samlingar av sanitetsartiklar gjorda i en stil, och det finns möjlighet att hämta kranar, ett badrum, ett handfat, en toalett, en bidé, mixers och andra attribut som passar den nödvändiga stilen och inredningen.

Kran på tvättstället i badrummet

Bestäm numret på

I processen att välja en kran eller en kran för badrummet bör du vara uppmärksam på följande nyanser:

 • material av tillverkning;
 • grundläggande funktioner;
 • tekniska egenskaper
 • enkelhet och enkel installation;
 • tillverkarens garanti och förväntat liv.

Många experter rekommenderar att du köper separat duschkranar, badrumsfaukar och handfat. En enhet kan inte klara en konstant last och snabbt bli oanvändbar eller kräva reparation.

Mixers från samma samling

Klassificering, typer

Med utgångspunkt i den höga och ständiga efterfrågan, liksom på kundernas engagemang för denna eller den typen av sanitetsartiklar, produceras idag ett stort sortiment av kranar med olika modifikationer.

Beroende på produktens utformning kan alla kranar delas in i följande typer.

dvuhventilnye

De kännetecknas av närvaron av två handtag, en av dem är ansvarig för tillförsel av varmt vatten och den andra - för kallt vatten. Kärnan i denna typ av mixer är klan av lådan. Med hjälp blir överlappning eller öppning av vatten gjord beroende på handtaget. Axelboxens kran i sådana kranar kan vara mässing eller keramik.

Dubbelkran för handfat

Fördelar med den tvåventilerade blandaren:

 • mycket snabbt kan du ställa in önskad vattentemperatur
 • de kan installeras enkelt och enkelt.

Nackdelar med tvåventil typ:

 • i mässingskranar bör du regelbundet ersätta packningarna, eftersom de snabbt torkas;
 • Vattentrycket och dess temperatur regleras separat;
 • De är ekonomiskt olönsamma, eftersom en mängd vatten strömmar under justering av tryck och temperatur. Denna nackdel kan avlägsnas om kranan använder keramiska ventiler eller en luftare.

Inbyggd dubbelväggskran

Single-spak

Single-lever mixers har bara en spak. För att justera vattentemperaturen vrider spaken i önskad riktning.

Fördelar med enkelhäftande blandare:

 • justering av vatten och huvudtemperatur utförs samtidigt;
 • Med ena handen kan du göra alla vatteninställningar;
 • Överlappande vatten produceras i en rörelse;
 • Vissa modeller har en speciell ventil som hjälper till att spara vattenförbrukningen.

Enkelspakskran

Nackdelar med single-lever mixers:

 • Denna typ av mixer kan inte repareras. Om något bröt i det måste du köpa en ny modul. Vanligtvis är blandarna oanvändbara på grund av vattnets sammansättning, där det finns många tungmetaller och salter. Därför rekommenderas att man köper ett huvudvattenfilter tillsammans med en spakblandare.

Single-lever mixer kan vara joystick. I det här fallet är vattentillregleringshävarmen belägen ovanför kranen eller kan tilldelas en separat modul.

Joystick Enstaka kranar

Läs bara artikeln om reparation av kranen själv, för att vara redo för olika situationer.

material

 • Plastblandare är det billigaste. Deras fördelar inkluderar också en liten vikt och en bekväm installation. Den enda stora nackdelen är att de har en kort livslängd.
 • Blandare av legerat stål är tillräckligt bra för de viktigaste egenskaperna. De lånar sig inte till rost. Men den största nackdelen är bräckligheten hos denna typ av mixer. Tillverkare av blandare tycker inte om att använda legerat stål, eftersom materialbehandling är en väldigt komplex process.
 • Siluminblandare är gjorda med en speciell legering av kisel och aluminium. Fördelen är att motverka förekomsten av korrosion. Men de har också en nackdel - materialet är väldigt ömtåligt, så att de inte tål tunga belastningar och snart bryter.
 • Mässing kranar tog en ärade plats på marknaden för sanitetsutrustning. Kylarens kvalitet kan bestämmas av dess vikt. Mässingsblandare har hög vikt, är miljövänliga produkter. Proportionerna koppar och zink för att skapa en legering följs alltid strikt i produktionsprocessen, så du kan prata om produktens säkerhet.

Alloy Steel Valve

Maskintankblandare

Mässingskranar är vanligtvis täckta ovanifrån med ett extra skyddande skikt av krom eller nickel. Kromprocessen ger produkten anti-korrosionsegenskaper. Producera även premium mixers, för beläggning använd brons, silver eller förgyllning. Naturligtvis är en sådan produkt ganska dyr.

Brons mässing kran hölje

Hittills har förkromade kranar med en speciell effekt av "åldrande" blivit populära.

Kran med effekten av åldrande

En kran kan tillverkas av olika material. Sådana produkter kommer att vara ett bra alternativ för badrummet. De är gjorda av två material - kranens inre delar är gjorda av mässing och resterande delar är gjorda av plast. Delarna för fastsättning och justering måste vara gjorda av rostfritt stål, då kommer produkten att fungera länge.

Ledande tillverkare

På den moderna marknaden för sanitetsutrustning finns det många tillverkare från olika länder som tillverkar mixers i enlighet med internationella standarder och normer, och därför garanterar de kvalitetsprodukter.

Sådana företag inkluderar:

 • Tyska företag Hansgrohe och Grohe;
 • Italienska tillverkare Carlo Frattini Visentin och Mamoli;
 • Franska tillverkare Herbeau, Jacob Delafon och JCD;
 • Schweiziska företaget Geberit;
 • Spanska producenterna Supergrif och Teka;
 • det ryska företaget Aquatika;
 • tillverkare av Finland Oras;
 • Företag från Sverige Gustavsberg;
 • Amerikanska företaget Standart.

Priserna på högkvalitativ rörmokare är ganska höga. Kinesiska företag presenterar också många kopior av modeller av kända varumärken till låga priser. Men det är värt att komma ihåg att de inte har ett långt livslängd, eftersom de är gjorda av material av låg kvalitet. Endast kända tillverkare av blandare är ansvariga för högkvalitativa produkter och ger en garanti i flera år.

Prislista

Beroende på modell och tillverkare kan priserna på badrumskranar vara mycket olika. Till exempel kostar de vanligaste blandarna från 600 rubel till 2000 rubel. Om mixern är av hög kvalitet ökar priset avsevärt och kostar som regel mer än 2000 rubel.

Om du köper en enkel modell för design, men från varumärkesproducenter, då blir priset ungefär 2000-2500 rubel.

Om för ett badrum att välja en mixer av den ursprungliga formen, då stiger priset kraftigt och inköpet kostar runt 3000-15000 rubel. Här beror priset på tillverkaren av mixern.

Du kan också beställa exklusiva modeller av mixers med dyr beläggning, då måste det betala flera tusen dollar.

Förgylld kran med Swarovski kristaller

Moderna kran för sänkor

Kran av spansk tillverkning

För en dusch

Duschblandare kännetecknas av att de endast kan användas för duscha, inte bad, eftersom det inte finns någon tipp för att fylla badkaret. När du slår på går vattnet genom slangen och när du kommer in i duschhuvudet rinner vattenflöden ner.

På vattentanken finns en specialspak, med vilken du kan justera vattentillförseln. Duschblandare köps vanligtvis för en dusch, eller för ett bad, men med en annan typ av mixer, till exempel ombord eller golv. Det bör noteras att universal mixers har en ventil som gör övergången från en mixer till en annan.

Inbyggd duschkran

Alla duschblandare är identiska med designen, skillnaden är i installationsmetoden. Vanligtvis installeras kranar för duschen på väggen, vilket kan göras på konventionellt eller dolt sätt. För en dold monteringsmetod för kranar, är det nödvändigt att köpa en special inbyggd mixer. Det kännetecknas av det faktum att endast duschhuvudet med slang och ventiler eller spakar för vattenförsörjning är synlig.

Badkran set

I moderna interiörer föredras den inbyggda duschkranen. Sådana blandare ser elegant ut och lakoniskt. För att betona inredningen i badrummet föredrar fler och fler designers prefabricerade duschblandare. Denna typ av duschkran erbjuds av de kända sanitetsproducenterna: Grohe, Kludi, Hansgrohe, Axor, Nicolazzi, Ideal Standard.

Med termostat

Termostatiska kranar på marknaden för sanitetsutrustning föreföll ganska nyligen. Huvudfunktionen hos denna typ av mixer är att du kan ställa in vattentemperaturen. Även om vid första anblicken designen skulle vara svår att utföra denna funktion, men i själva verket är allt väldigt enkelt. En sådan mixer har två handtag: en är ansvarig för vattentemperaturen och den andra för huvudet.

Kran med termostat

Fördelar med termostatiska blandare:

 • Trycket i röret kommer inte längre att påverka vattnets temperatur. Denna mixer kommer att bli ett framgångsrikt förvärv om familjen har små barn. Du är smalare än allt, situationen är välbekant när du öppnar en kran med vatten i köket och vattnets temperatur ändras i badrummet och som ett resultat kommer antingen kokande vatten eller iskallt vatten att komma.
 • elegant estetiskt utseende
 • Under alla omständigheter förblir vattentemperaturen densamma som du ställer in;
 • Strukturen av denna typ skiljer sig inte från konventionella blandare, så de nödvändiga delarna är alltid tillgängliga.
Pekskärm med termostat

Nackdelen med termostatblandare är den höga kostnaden för produkten, inte alla har råd med det.

kontaktlös

Kranar utan kontakt är nya modeller, mer avancerade för bekväm användning. Principen för drift är automatisk vattenförsörjning. Du behöver inte öppna några kranar, du behöver bara ta händerna till kranen och vattnet börjar hälla, dina händer tas bort - efter några sekunder stannar vattenförsörjningen. Denna process styrs av infraröda sensorer. Denna typ av mixer kan vara elektrisk eller köra på batterier.

Kontaktfri pekskärmskran

Fördelar med kranblandare utan kontakt:

 • stora besparingar i vatten, eftersom vatten bara flyter om sensorerna registrerar din närvaro;
 • säkerställa maximal hygien av vattenprocedurer.

Nackdelar med kranar utan kontakt typ:

 • utan el eller arbetsbatterier är det omöjligt att ta vattenprocedurer.
 • kan installeras ovanför diskbänken. För användning i badrummet är det bättre att inte använda, för att fylla badet måste du stå nära kranen.
Kontaktfri kran

Vattenfall och kranar med belysning

Vattenfall eller kaskadblandare har blivit mycket populära på sanitetsutrustningens son, eftersom de får skapa ett unikt badrumsinredning. Deras huvudsakliga skillnad ligger i tutens design. nämligen:

 • för tuden används inte en luftare för att tillföra luft till strålen;
 • Hålet har en bred form, vilket möjliggör en vattenfallseffekt;
 • dessa blandare passerar bättre flödet av vatten.
Vattenfall Badrumsvatten

Cascade mixers används för bad och handfat för att skapa en lyxig inredning i rummet. Till exempel kommer ett mycket ljust inslag av inredningen att bli hyllblandaren. Vid första ögonkastet ser det ut som en vanlig hylla, om du vrider hävarmen, vilket är praktiskt taget osynligt, kommer det att flöda vatten. Till salu finns det ett stort utbud av de mest intressanta modellerna med vattenfall, och för att ytterligare göra dem unika, kompletterar många tillverkare modeller med speciella höjdpunkter.

Vattenfall med belysning

Blandaren med belysning kännetecknas av följande huvudfunktioner:

 • skapar en ny stil på badrummet
 • Mycket bekväm att använda när som helst på dygnet.
 • konventionell konstruktion;
 • installationen tar inte mycket tid och ansträngning;
 • ett stort antal modeller med en fast färgmarkering eller med en färgförändring;
 • Vattenförsörjningen liknar ett vattenfall.
Ovanlig kran med ljus

Efter att ha använt en sådan mixer stiger stämningen betydligt, omgivningen är fylld med ljusa färger. Kranar med belysning något badrum kommer att göra originalet och oöverträffad. En sådan bagage kan förändras mycket.

Installera egna händer

Om du väljer att installera en kran i badrummet med egna händer, måste du se till att installationsdiagrammet är anslutet till det när du köper det. Nya modeller blir mer sofistikerade, med ytterligare detaljer och funktioner. Därför är det mycket svårt att förstå blandningen av mixern själv. För att underlätta uppgiften är det nödvändigt att använda installationsschemat.

Montering av kran på diskbänken

Montering av mixern på ett bad med akryl förekommer i flera steg:

 • Det är nödvändigt att stänga av tillförseln av kallt och varmt vatten till mixern.
 • Ta bort den gamla mixern.
 • Du måste tänka på var du ska installera mixern. Detta påverkas av vissa faktorer: Vattentillförseln bör vara nära och ha ett bra läge för reparationsarbetet.
 • I stället för märket med en borr gör du ett hål. Det är bäst att använda en elektrisk borr med en kronbruk.
 • Det är nödvändigt att sätta en packning på hålet.
 • Montera mixern i enlighet med instruktionerna som medföljer satsen.
 • Montera mixern med muttrar som skruvas in i badets sida.
 • Anslut kallt och varmt vatten med flexibla slangar. De kan buntas eller saknas för inköp separat.
Monterad mixer på sidan av badkaret

För att installera mixern, se följande video.

Skötselanvisningar

Ett speciellt rengöringsmedel används för att ta hand om mixarna, men när man väljer det ska man ta hänsyn till materialet i mixern.

Det finns flera allmänna rekommendationer för kransvård:

 • Sammansättningen av tvättmedel för blandare bör inte inkludera syror, som klor-, myrsyra-, ättiksyra- och fosforsyra. Eftersom syran bryter materialets skyddande övre skikt och med tiden börjar mixern börja rosta. Tillåtet att endast använda en svag lösning av druvättäger som tar bort de förkalkade insättningarna.
 • Det är strängt förbjudet att använda slipmedel, eftersom de skapar repor på beläggningen.
 • Använd inte borstar av metall eller hårda käftar.
Designer kran för ett handfat i badrummet

Skötsel av kranen i badrummet

Rengör mixern endast med speciella medel. För att rengöra mixern är det nödvändigt att applicera produkten på svampen. Om agenten appliceras direkt på mixern och lämnas länge kan bländarlocket bli skadat.

Om det under vattenförfarandet på mixern kommer att finnas ett sätt för personlig hygien, är det bättre att tvätta allt av omedelbart med vatten. När det gäller duschhuvud och slang ska de om möjligt torkas efter varje användning. Glöm inte att luftaren, som ligger på duschhuvudet, måste avlägsnas regelbundet och rengöras grundligt från båda sidor.

Skötsel av mixern i badet

Sammanfattningsvis vill vi betona att inköp av en pålitlig och kvalitetsmixare till badrummet är en mycket viktig och svår uppgift. När du väljer en modell blandare måste vara uppmärksamma på dess funktionalitet, egenskaper, hur lätt att göra installationen av produkten, det material som den främjas, färgerna, produkttillverkaren, tillgången på höjdpunkter och så vidare. Om det med all ansvar är att närma sig valet av mixare, kommer det att ha en lång livslängd.

Framtidens kran för badrummet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3