Sifonen för en tvättmaskin: vilken är bättre att välja?

Sifonen för en tvättmaskin: vilken är bättre att välja?

Tvättmaskin i badrummet är en nödvändig sak i huset, eftersom det hjälper till att spara tid och ansträngning på tvätt. För normal drift av maskinen måste den vara ordentligt ansluten till vatten och avlopp. Du kan installera en tvättmaskin utan att ringa en specialist, du behöver bara läsa några av rekommendationerna. Om du helt håller fast vid dem, tar det inte mycket tid att installera tvättmaskinen. Innan du installerar utrustningen bör du köpa en sifon, eftersom den fungerar som en hydraulisk slutare.

Plast sifon

öde

Många tror att huvudsyftet med sifonen, som används för att ansluta tvättmaskinen, är att avlägsna vatten. Men den här enheten är också avsedd för andra ändamål:

 • Sifonen säkerställer att avloppssystemet fungerar korrekt, med hjälp av en vattenbarriär. Detta gör att du kan glömma de obehagliga luktarna i rummet där maskinen är monterad maskin. Många konsumenter uppmärksammar inte denna funktion, förrän avloppsluktarna tränger in i sitt hem. Byte av sifonen kommer att bidra till att hantera problemet.
 • Enheten samlar alla små skräp och delar som kommer in i systemet under tvätt, och förhindrar att de kommer in i avloppsrören. Sifon hindrar igensättning av avloppsvatten, eftersom det är problematiskt att rengöra rören regelbundet. Ibland är det helt enkelt omöjligt att använda kemikalier för att rengöra rören, eftersom det är möjligt att skada själva rörmaterialet. Vissa modeller av tvättmaskiner har ett separat fack som samlar allt damm, ull och små föremål. Men om modellen inte har denna enhet, går huvudbelastningen helt till sifongen.
 • För att underlätta tvättmaskinens funktion, vikar av avloppsslangen används.

Chrome sifon

Sifon installationsalternativ för tvättmaskin

Bent Washer Slang

typer

Närvaron av en sifon ger ett gott dränering av vatten, förlänger användningsperioden för tvättmaskinen och hjälper till att undvika eventuella problem som uppstår i avloppssystemet.

Valet av en lämplig sifon är ganska enkel, eftersom endast två typer av denna enhet finns på sanitetsmarknaden.

kombinerade

Använd i vilket rum som helst. Det gör det möjligt att dränera vatten i diskbänken, och ett extra grenrör garanterar tillförlitlig anslutning av maskinen till avloppssystemet.

Kombinerad sifon för tvättmaskin

Separat (utomhus och inbyggd)

 • Separat sifon används ofta för att ansluta tvättmaskinen. Det kan vara externt eller inbyggt.
 • Extern siffran kännetecknas av små dimensioner, men behöver mer utrymme än det inbyggda elementet, vilket gör det svårt att installera maskinen nära väggen. Dess fastsättning görs i avloppsröret med en tätningsring.
 • Inbyggd sifon experter brukar kallas "boxed", för att du behöver mindre utrymme än för utomhusbruk. Han gömmer sig helt i väggen, förblir bara en obetydlig bröstvårtor. Med hjälp av den inbyggda siffran kan du installera tvättmaskinen tätt mot väggen. Installationen av denna enhet är mycket enkel, men bara i förväg är det nödvändigt att förbereda ett speciellt spår i väggen. Denna sort är i stor efterfrågan bland köpare, eftersom den utför det dolda uttagandet av vatten från maskingeværet. För det första är väggarna kaklade med kakel och sedan placeras sifongen i spåret.

Separat inbyggd sifon

Vatten och dränering för tvättmaskin

Nuans för att ansluta tvättmaskinen till diskbänken

Innan du köper en viss modell av maskinmaskinen är det först nödvändigt att läsa i handboken vilket vattentryck som ska användas för att använda produkten.

Om lägenheten ligger på de övre våningarna måste du kontrollera att höjdskillnaden och lagertanken kan skapa önskat tryck. På de nedre våningarna är detta problem helt frånvarande.

Tvättmaskin bakifrån

Anslutning till avloppsvatten

Tvättmaskinslang

Ibland finns det svårigheter att ansluta den automatiska maskinen till avloppet på grund av dess placering.

Det finns flera sätt att ansluta:

 • direkt till badet;
 • till sifonen, som ligger under diskbänken eller sjunken;
 • till avloppsröret.

För att ansluta maskinen till maskinen direkt till badet används endast slangen samt hållaren på badets sida. Dessa enheter säljs komplett med utrustning.

För att ansluta sifonen för att dränera maskinen till biltvätten måste du köpa en modell med ett speciellt grenrör. För anslutning till grenröret måste slangen från maskinen matas och förseglas.

Den sista versionen av fästet, som är gjord till avloppsröret, är mer komplicerat men används ofta också.

När du ansluter maskinen till siffran, bör du vara uppmärksam på två nyanser:

 • Avloppet måste anslutas i en höjd av ca 60 cm för att minska belastningen på pumpen.
 • Det rekommenderas inte att öka avloppsslangen för att undvika ytterligare påkänning på pumpsystemet. Om längden inte är tillräckligt, är det möjligt att lösa detta problem genom användning av en ytterligare kloakledning, vars diameter kommer att vara endast 3,2 cm. Först pumpen kommer att driva vattnet genom slangen, och sedan hon har att flöda fritt utmed röret mer. Om du väljer att förlänga slangen, se till att säkra den på önskad höjd och inte kasta på golvet och göra den önskade vinkeln för god vattenavrinning.
Ackumulerad tvättmaskinslang

Installationssteg

Anslutningen till avloppsrören sker i flera steg och beror på rörmaterialet.

Om avloppssystemet består av gjutjärn, är det nödvändigt:

 1. Demontera den gamla sifonen. För att fixa den speciella gummilampan till röret, vilket gör det möjligt att ansluta gjutjärnet med plast.
 2. Använd en speciell plastadapter, som har formen av en sned tee med en diameter av 5 cm.
 3. Sätt i gummiadaptern, vars dimensioner är 5x2,4 cm och installera slangen för avrinning.

Om plaströr används för avlopp i huset, är anslutningsprocessen mycket enklare. Det är bara nödvändigt att bädda in tee, och sedan utförs alla åtgärder, som när maskinen är fastsatt på gjutjärnens rör.

En maskin ansluten till kommunikation

Vad du bör tänka på under installationen, ytterligare detaljer

När du köper en tvättmaskin komplett redan har en slang vars längd är vanligtvis 3 m, men ibland finns det 5 m. Om slangen inte är tillräckligt lång, det kan förlängas, men inte mer än 3 m, och se till att använda ett polypropylenrör diameter 2 cm för anslutningen. Det är bättre att inte öka, men köpa en ny slang av nödvändig längd. Den speciella pump, som är ansvarig för utsläpp av vatten från tvättmaskinen, en av de dyraste objekten i tvättmaskinen, så det är klokt att hålla den. Ju längre slangen är desto större belastning på pumpen är dess livslängd minskad. Och även i den långsträckta slangen ökar antalet blockeringar i förträngningsområdena.

Vid installation av tvättmaskinen måste två ytterligare detaljer beaktas:

 • Avstängningsventilen är ansvarig för att stänga av vattnet så att det inte flyter tillbaka i maskinen. Vanligtvis levereras tvättmaskiner med denna del, men om det inte finns någon ventil, måste den köpas. Betydelsen av en konventionell ventil är att efter att den är stängd kan vatten användas för andra behov. Utan det finns det en stor möjlighet att översvämma rummet.
 • Självtagsventil Blockera inte vattnet. Den ska endast installeras i de fall då andra enheter som använder vatten inte är anslutna till stigaren och kan orsaka tryckfall i vattenförsörjningssystemet.
Låsning kromad kran

Självtankventil för tvättmaskin

Funktioner av anslutning till diskbänken

För att ansluta maskinen till tvättmaskinen ska slangen placeras i en höjd av ca 60 cm för att förhindra att eventuellt vattenläckage återfinns i maskinen.

Det är nödvändigt att köpa en tee, vars form liknar bokstaven "U", då är en slang monterad i ett hål från den tekniska utrustningen och i den andra - till diskbänken. Glöm inte att använda tätningsmedlet när du ansluter maskinen till T-stycket. Endast korrekt anslutning garanterar utmärkt tvätt utan avbrott.

Anslut tvättmaskinen till sifonhålen

Den noggrannhet att välja sifoner

Ett litet antal sifoner förenklar processen för produktvalet, men det är ibland nödvändigt att ägna särskild uppmärksamhet:

 • Tillverkarens land påverkar direkt produktens kvalitet.
 • Materialet i sifonproduktionen och förhållandena i rummet där tvättmaskinen kommer att installeras.
 • Om maskinen är installerad i köket med annan utrustning som förbrukar vatten, t.ex. diskmaskin eller kaffemaskin, måste sifongen ha flera ledningar.
 • Sifonsystemet måste vara integrerat, utan sprickor eller andra defekter. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt tråden på alla anslutningar. Alla gummitätningar måste vara av samma storlek som rören.
 • Tekniska parametrar för sifonen bör vara avgörande när man väljer en sifon. Slitstarkt material garanterar en lång livslängd, liksom korrekt drift av hela systemet. De bästa materialen för att göra en sifon är rostfritt stål eller polyeten.
Inbyggd krom sifon för tvättmaskin

Installera den inbyggda siffran efter nivå

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

73 − 63 =