Ce tapet poate fi lipit în baie

Repararea în baie nu este o plăcere scumpă, dar există materiale de finisare care vă permit să puneți camera în ordine rapidă, în timp ce cheltuiți o sumă mică. De exemplu, pereții pot fi tăiați cu tapet. Ce tapet pentru baie poate fi folosit - în articol. 

Imagini de fundal în baie - argumente pro și contra

Pana acum, se crede ca baia este cea mai buna optiune - placi ceramice. Dar această metodă de finisare necesită bani considerabili, o cantitate mare de lucru. Prin urmare, perioada minimă pentru care se calculează un astfel de finisaj este de 10 ani. Se întâmplă ca plăcile să nu se schimbe timp de 20 de ani sau mai mult. Nu toată lumea este mulțumită de o astfel de stabilitate. Moda pentru materiale de decorare și decorare se schimbă repede, și dorim cu toții ca casa noastră să fie elegantă și frumoasă.

În plus, există o altă nuanță care ar trebui să fie luate în considerare proprietarii de apartamente în clădiri noi: finisarea cu plăci ceramice este foarte dur. În casele nou construite, când se coboară clădirea, acest lucru poate duce la fisuri.

Tapete pentru baie

Tapete pentru baie

Aceste motive și faptul că țigla pare prea "rece" te face să te gândești la ce altceva, în afară de dale, poți termina pereții în baie. Una dintre cele mai multe opțiuni de buget este tapetul pentru baie. Ele au costat de câteva ori plăci mai ieftine (chiar și cele mai scumpe opțiuni), lipici rapid. Toate acestea vă permit să schimbați finisajul o dată pe an sau chiar mai des. Obosit, sau tapet pierdut atractivitate - înlocuit.

Există neajunsuri la această soluție. În primul rând, tapetul va trebui să aleagă cele speciale care se pot simți în mod normal în camere cu umiditate ridicată. Al doilea - în zonele de contact direct cu apa, peretii sunt, de obicei, terminat cu alte materiale rezistente la umiditate. Cel mai adesea, în aceste zone sunt așezate plăci, iar în altele - se aplică tapet. Dar există încă o opțiune - pentru a proteja tapetul cu sticlă transparentă sau plastic.

Mai multe opțiuni

Mai multe opțiuni

Pentru tapet pentru baie servit mai mult, merită să le lipiți pe un lipici special. În formulările pentru camerele umede sunt furnizați aditivi antibacterieni care împiedică dezvoltarea mucegaiului și ciupercilor.

Tipuri de tapet pentru baie

Nu toate imaginile de fundal pot fi folosite în camerele umede. De exemplu, băile de hârtie sau de hârtie nu sunt potrivite. Le poți lipi, dar își vor pierde rapid atractivitatea, după ce au luat o baie sau un duș fierbinte, vor absorbi umiditatea. Deoarece, deși tapet de hârtie și ieftin, le folosesc în baie nu merită. Excepție - tapet lavabil rezistent la umiditate. Dar aceasta este o opțiune economică, care este potrivită, de exemplu, pentru o cabană de țară sau o casă de grădină.

Protejați tapetul de contactul direct cu apa pot fi panouri din sticlă sau plastic transparent

Protejați tapetul de contactul direct cu apa pot fi panouri din sticlă sau plastic transparent

Mănuși din lână nețesute

Flizelinele sunt adesea denumite tapet cu bază nețesută, pe care sunt aplicate diverse acoperiri (cel mai adesea se aplică vinil sau hârtie pe țesături nețesute). Dar, în acest caz, vorbim în mod specific despre tapetul Flizeline pe o bază nețesută. Ei nu se tem de umezeală, deci pot fi utilizați în zone umede. Acest tip de "haine" pentru pereți este: