Conectați automat mașina de spălat

Mașina de spălat trebuie să fie conectată direct la trei rețele: alimentare cu apă, canalizare și electricitate. Prin urmare, trebuie să alegeți o locație pentru instalare, astfel încât toate cele trei sisteme să fie situate una lângă alta sau să existe posibilitatea de a le aduce acolo. Optimal pentru instalarea unei mașini de spălat sunt considerate baie, toaletă și bucătărie - au toate comunicațiile necesare. Cel mai adesea acestea necesită puțină rafinare, dar nu este foarte dificil să conectați o mașină de spălat. Procesul de conectare este simplu, nimic complicat nu este necesar, în prezența "direct", puteți face totul singur.

Opțiuni de cazare

Există mai multe locuri în care puteți pune o mașină de spălat:

  • WC;
  • baie sau baie combinată;
  • bucătărie;
  • coridor.

Cea mai problematică opțiune este coridorul. De obicei, pe coridor nu există comunicații necesare - fără canalizare, fără apă. Ei vor trebui să "tragă" la locul de instalare, ceea ce nu este ușor. Dar, uneori, aceasta este singura opțiune. În fotografia de mai jos, există câteva soluții interesante pentru modul în care puteți pune mașina în coridor.

În toaletă, toate comunicațiile sunt acolo, dar în clădirile tipice de înălțime dimensiunile acestei încăperi sunt de așa natură încât uneori devin greu - nu există absolut nici un loc. În acest caz, puneți mașinile de spălat peste toaletă. Pentru a face acest lucru, face raft, astfel încât să stea pe toaletă nu este atins capul. Este clar că ar trebui să fie foarte puternic și fiabil, iar mașina - cu amortizoare foarte bune. În plus, acestea ar trebui să fie expuse perfect, în caz contrar poate "sări" atunci când este stoarcere. În general, prin această metodă de instalare a unei mașini de spălat, nu va face rău să faceți niște șipci care nu îi vor permite să cadă de pe raft.

În baie și în baia combinată nu există, de obicei, mult spațiu, dar mai mult decât în ​​toaletă. Există o alegere. Dacă există spațiu, puteți pune o mașină de spălat lângă chiuvetă. Din partea de sus puteți instala o blat, care va fi o concluzie logică, și, de asemenea, rezolva problema de intrare a apei la caz. Pentru a arăta toate organice, trebuie să alegem o mașină de o astfel de înălțime încât să se potrivească dimensiunilor, chiar și chiuveta în sine este mai bună decât pătratul - atunci vor deveni zidul de perete. Dacă spațiul nu este suficient, puteți face cel puțin o parte a corpului împins sub chiuvetă.

Există un mod mai compact - de a pune mașina de spălat sub chiuvetă. Doar o chiuvetă are nevoie de o formă specială - de a instala un sifon din spate.

Pentru a pune mașina de spălat sub chiuvetă, aveți nevoie de o chiuvetă specială

Pentru a pune mașina de spălat sub chiuvetă, aveți nevoie de o chiuvetă specială

Unul dintre chiuvetele sub care poți pune o mașină de spălat

Unul dintre chiuvetele sub care poți pune o mașină de spălat

Următoarea opțiune pentru instalarea unei mașini de spălat în baie - pe partea laterală a căzii - între perete și perete. Astăzi, dimensiunea clădirilor poate fi îngustă, deci această opțiune este o realitate.

Amintiți-vă, punerea într-o baie sau o baie combinată este o tehnică similară - nu cea mai bună idee. Datorită umidității ridicate, corpul începe să se ruteze rapid (verificat de experiența proprie). Cu toate acestea, locurile nu sunt, de obicei, foarte multe, deși, în principiu, puteți pune mașina sub spălare sau agățați peste rafturi. În general, depinde de tine.

Un alt loc popular pentru a instala o mașină de spălat este în bucătărie. Este construit în setul de bucătărie. Uneori închid ușile, câteodată nu. Aceasta este la discreția proprietarilor. Mai multe fotografii interesante sunt în galerie.

Scoateți șuruburile de transport

Înainte de a conecta mașina de spălat, trebuie să fie despachetate și să scoateți șuruburile de fixare, să le puneți în locul lor.

Șuruburile de transport arată așa

Șuruburile de transport arată așa

Această procedură este necesară imediat după despachetare. Dacă lăsați șuruburile și porniți mașina, se va sparge. Și acesta nu este un caz de garanție. Numărul de șuruburi variază de la producător la fabricant, dar există o diagramă a instalării acestora în instrucțiunile de utilizare și acestea sunt vizibile pe peretele din spate. Luați doar o șurubelniță și răsuciți-o, deschideți capacul orificiului cu un dop.

Conectarea la apă

Mai întâi despre ce este conectată apa la mașina de spălat. În general, este rece. Apa este apoi încălzită cu elemente de încălzire, după cum este necesar. Unii proprietari de dragul economiei se conectează la apă caldă. Deci atunci când se spală mai puțină energie este consumată. Dar economiile sunt îndoielnice - mai mult se pune apă caldă. Dacă este instalat un contor pe sistemul de apă caldă, este mai ieftin să plătiți pentru electricitate decât pentru apa caldă. De asemenea, merită să luați în considerare faptul că conectarea mașinii de spălat la apă caldă nu este foarte bună în raport cu rufele: de la temperatură veverițele se înclină și apoi nu se spală corect.

Aceasta a fost o chestiune de spălare obișnuită, dar există modele care se conectează atât la apă caldă, cât și la apă rece. Ei au pe peretele din spate nu o intrare pentru apă, ci două. La noi sunt foarte rare - cererea este prea mică, iar prețurile pentru astfel de echipamente sunt mult mai mari.

Există mașini de spălat care sunt conectate la apă caldă și rece

Există mașini de spălat care sunt conectate la apă caldă și rece

Acum despre conexiunea în sine. În setul cu mașină de spălat există un furtun de cauciuc, care trebuie conectat la mașina de spălat la apă. Lungimea sa este de 70-80 cm, ceea ce nu este întotdeauna suficient. Dacă este necesar, în magazinele care vând instalații sanitare, puteți cumpăra o perioadă mai lungă (3 metri - nu limita, se pare).

Acest furtun este înșurubat în orificiul de evacuare corespunzător de pe peretele din spate. Ar trebui să existe o garnitură de etanșare din cauciuc, astfel încât nu este nevoie să o înfășurați. Piulița de legătură a furtunului (plastic) trebuie strânsă cu mâna, dacă utilizați cheile, apoi trageți întreaga linie pe podea. Nu mai este.

Furtunul de alimentare trebuie să fie înșurubat la ieșirea specială de pe partea din spate a carcasei

Furtunul de alimentare trebuie să fie înșurubat la ieșirea specială de pe partea din spate a carcasei

Al doilea capăt al furtunului trebuie conectat la sistemul de alimentare cu apă. Dacă aveți undeva un robinet liber, care se termină cu o macara - bine, dacă nu, trebuie să faceți o bară laterală.

Dacă există o apă de la robinetul liber pentru a conecta mașina de spălat la conducta de apă este foarte simplă - puneți filtrul, la acesta - furtunul. toate

Dacă există o apă de la robinetul liber pentru a conecta mașina de spălat la conducta de apă este foarte simplă - puneți filtrul, la acesta - furtunul. toate

Cea mai ușoară cale cu țevi din plastic, polipropilenă sau metal-plastic este de a cumpăra un teu (cu o trecere la metal), sigilat / instalat. Dacă conducta de apă este diluată cu o țeavă de metal, teava trebuie să fie străpunsă prin sudură.

În orice caz, după ce tee a pus robinetul. Mai simplu și mai ieftin - minge. Aici, la instalarea sa, este posibil să înfășurați pe un fir un cablu de vopsit și să lubrifiați cu pastă.

După ce tee, plasați supapa cu bilă

După ce tee, pune supapa cu bilă, conectați furtunul la el deja

Există de asemenea teuri cu macarale pentru conectarea mașinilor de spălat și a altor aparate de uz casnic. În una dintre curbe este instalată aceeași supapă cu bilă, dar toate într-un singur caz sunt realizate. Arată mai compact, dar dacă macaraua nu reușește, va trebui să schimbați întreaga tee, dar este decentă.

Macarale și teuri pentru conectarea aparatelor de uz casnic

Macarale și teuri pentru conectarea aparatelor de uz casnic

Uneori este recomandat să puneți un filtru la robinet. Exces, desigur, nu va, dar dacă intrarea în apartament sau casă este un filtru, atunci nu este nevoie urgentă de aceasta.

De unde să obțineți furtunul de scurgere

Dacă există un sifon în jurul chiuvetei sau chiuvetei, nu există nici o problemă. Nu trebuie nici măcar să remodelați canalul. Va fi necesar să cumpărați un sifon special cu un robinet pentru conectarea mașinilor de spălat și a altor aparate de uz casnic și să îl instalați în locul celui vechi.

Unul dintre sifoane pentru conectarea șaibei la canalul de canalizare

Unul dintre sifoane pentru conectarea șaibei la canalul de canalizare

O altă opțiune de a conecta mașina de spălat direct la canal. Pentru aceasta puteți: