Cum se face un duș cu o tavă de țiglă

Băile mici fac adesea dușuri. Ea este populară în băi și în cabane, pune-le în loc de baie în apartamente și case, nu în plus - care place. Dar cabinele din plastic nu ca toată lumea: prea subțire. Cabină de duș cu propriile mâini, deși necesită mai mult timp, dar mai fiabile. 

Dacă priviți din afară, atunci nu este o mare diferență

Dacă priviți din afară, atunci nu este o mare diferență

Dacă doriți să vă faceți un duș pentru a economisi bani, mai întâi conta bine. Veți avea nevoie de o bună impermeabilizare și, cel mai probabil, de piscine. Doar nevoie de o chiuveta bună, care va trebui să ridice podeaua, și aceasta este o cantitate decentă de soluție cu plastifianți, care măresc apa respingătoare. Pentru finisare, aveți nevoie de o placă de pardoseală bună, cu o suprafață antiderapantă sau mozaic, și lipici (hidrofug). De asemenea, ar fi frumos să faceți o încălzire prin pardoseală - este foarte neplăcut să stați pe podea de beton în timpul iernii. Încă trebuie să fie uși, deși poți să ajungi și să închizi. Suma este deja considerabilă. Există opțiuni mai ieftine - colțuri simple de duș. 

Dacă aveți nevoie de asemenea pentru a construi pereți, chiar și de la gips carton, atunci economia nu va fi exactă. Mulți oameni spun că dușul nu costă mai puțin de la sine, și acest lucru este cel puțin. Dar ceea ce este bine - puteți face exact cum vă place, cât de mare doriți (sau cum funcționează). Ieftin cabină de duș de cost independent numai în cazul în care există o cuvetă gata, care este împrejmuită doar o ușă sau perdea, dar costul de scurgere de podea și dispozitivul nu va dispărea.

Modalități de organizare a unui canal de scurgere în duș

În ciuda aspectului este aproape același aspect - pereții și podea în țiglă, unele uși, cabine de dus de sine-au făcut mai multe opțiuni pentru dispozitivul intern. Este într-adevăr ceva de ales.

Tipuri de paleți

Opțiunea cea mai simplă și cea mai fiabilă este să faci o podea impermeabilă în cabina de duș - puneți paletul gata. Poate fi instalat pe cărămizi sau poate face o bază de blocuri de spumă. Prin "palet finit" se înțeleg două tipuri: acrilic și emailat. Acrilicul este ușor și nu alunecă, dar în cele din urmă se transformă în galben. Enamed - nu este rău în funcționare, dar într-o stare umedă alunecos: trebuie să puneți un covor de cauciuc. Plus acrilic este că nu este la fel de rece ca se simte.

Dacă ambele opțiuni nu sunt ca, fac un palet de caramida sau beton armat, care este apoi gresie furnir - normale, parchet, sau mozaicuri. Aceasta este o decizie de capital, dar este dificil de implementat. Dacă decide să facă un palet în plăci de duș și să trăiască într-o clădire de apartamente, va avea un foarte bun de impermeabilizare multistrat: că nu există probleme cu vecinii din partea de jos și părțile laterale. Aceasta nu înseamnă că într-o casă privată cabina de duș cu propriile mâini este făcută fără impermeabilizare. Pur și simplu dacă suferiți "nakosyachite", veți dori.

Tavă de duș semi-finisată din cărămidă

Tavă de duș semi-finisată din cărămidă

Există o altă opțiune - între ele. Producată din "jgheab" metalic de dimensiuni adecvate, este bine prelucrată cu materiale anticorozive. Instalat pe podium de blocuri de cărămidă sau spumă (de asemenea, este nevoie de drenare), dacă este necesar, cărămizi în exterior, formând o margine sau o treaptă. Din interior, lipiți un mozaic.

Dintre aceste opțiuni sunt de obicei alese. Există, de asemenea, un dispozitiv fără un palet vizibil, iar chiuveta poate fi făcută în perete, dar apoi în întreaga baie este necesar să se ridice nivelul podelei și să se formeze panta spre scurgere.

Acum, despre dimensiunile de cabine de duș și de paleți, în special:

 • 80 * 80 cm - este foarte mic, este dificil să se îndoaie chiar și unui om subțire, atingând în mod constant pereții;
 • 90 * 90 cm - oarecum mai bine, dar încă înghesuit;
 • 100 cm și mai mult - este bine să vă simțiți, fără probleme speciale puteți sta jos.

Dacă doriți confort - faceți cel puțin un decalaj de la perete la perete, dar dacă dimensiunile sunt foarte limitate, încercați să lăsați în continuare cel puțin 90 cm.

Organizarea prunelor

Apoi trebuie să alegeți cum va fi amenajat scurgerea. Există două dispozitive: un sifon și o scară. Capcana este mai scumpă, dar este de obicei mai mică în înălțime și mai sigură. Factorul său de siguranță este suficient pentru un timp decent și poate fi turnat în beton, ceea ce se face de obicei.

Instalarea scării

Instalarea scării

Sifonul este mai ieftin, dar când instalați un palet, va trebui să luați în considerare posibilitatea înlocuirii acestuia. Este o idee bună, deoarece dacă există o întrebare cu repararea, pentru a ajunge la ea trebuie să lucrați cu un puncher. Rezultatele pe care le reprezentați. Prin urmare, atunci când utilizați un sifon, lăsați pasajul de inspecție, care este închis cu o trapă sau cu o ușă mică.

Cum se face o inspecție

Cabină de duș cu mâinile proprii: cum se face o șanț de inspecție

În orice caz, scurgerea trebuie să fie întreținută. Aceasta înseamnă că partea superioară - grila poate fi îndepărtată și curățată cu un cablu. Și că a fost posibil, așezați conducta de scurgere astfel încât unghiul maxim de rotire la sistemul de canalizare să fie de 45 °, dar este mai bine să nu faceți mai mult de 30 °.

Acum despre abaterile. Pentru a se asigura că apa din țevi nu stagnează, conducta de la pasarelă până la canal este așezată cu o pantă de cel puțin 4-5%. Acest lucru înseamnă că, pentru un metru de lungime, diferența de înălțime este de 4-5 cm. O înclinare similară ar trebui să aibă un podea: apa trebuie să curgă în locul de drenaj.

Cum se face o tavă de duș

Este vorba despre cum să-l faci singur, cu mâinile tale pe podea în duș. Înălțimea podelei din duș este departe de a fi arbitrară. Depinde de modul în care se face scurgerea în duș, cât de sus este expusă scara sau sifonul. Și el, la rândul său, este pus cu o astfel de condiție pentru a forma părtinirea necesară. Adică, cu cât aveți mai puțin intrarea în canal, cu atât mai puțin va fi necesar să ridicați scara și podeaua.

Amenajarea scării de scurgere

Amenajarea scării de scurgere

Aceasta este, înainte de a începe de lucru va trebui să pună scara. O ceașcă - cu siguranță. Înfășurați-o bine și închideți-o, conectați chiuveta cu un ziar cruțat sau cu o cârpă, astfel încât nimic să nu intre în interior în timp ce lucrați. Păstrați o grilă decorativă lângă mâna dvs., astfel încât să puteți încerca la timp.

Cum se instalează una din opțiunile scării - liniare - în videoclip. Poate că modelul va fi diferit, dar principiile generale vor rămâne aceleași.

De cărămidă

Când este instalată o tavă de duș din cărămidă, podeaua trebuie să fie cel puțin relativ plană. Dacă există deja diferențe foarte mari, aliniați-le bine în avans (faceți un șapă grosieră). Dispozitivul de drenaj este configurat, este conectat la sistemul de canalizare și apoi în următoarele etape:

 • Căptușeală de bază pentru impermeabilizare. În cea mai simplă versiune - bitum, dar mulți îi sperie mirosul. Puteți impurita cu sticlă lichidă, impregnare hidrofobă pe bază de ciment, hidroizolare pentru piscine. Ce veți găsi sau ce vă place mai mult prin proprietăți, apoi utilizați. Cea mai bună opțiune, desigur, este compoziția pentru piscine. Acești compuși sunt proiectați pentru o presiune ridicată a apei, deci fiabili. Puțin mai rău în astfel de condiții - impregnarea pe bază de beton, dar absorbția umidității este redusă uneori. De multe ori le lipsesc de două sau de trei ori: pentru a fi siguri că nu au pierdut nimic.

  De trei ori pete cu mastic bitum

  De trei ori pete cu mastic bitum

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  8 + 1 =