Cati litri sunt in cada?

Cati litri sunt in cada?

Luând băi în antichitate era un lux și mulți nobili bogați, oamenii obișnuiți erau mulțumiți de rezervoare și de baie. Astăzi, conductele de apă sunt aproape peste tot, nu este nevoie de încălzirea apei, dar luarea unei băi este încă considerată costisitoare și costisitoare.

Este necesar să se înțeleagă că baia este o necesitate chic sau igienică? Costurile sunt ridicate și le afectează cantitatea de băi?

Ce date sunt necesare pentru calcul?

În cazul în care producătorul nu indică în pașaportul capacității produsului (și, de obicei, scrie volumul la preaplin), sau un document a fost pierdut, și credeți că valoarea pentru cel care stă în casa ta, este posibil să se calculeze în mod independent de volumul de baie.

Pentru a face acest lucru, trebuie să cunoașteți lungimea și lățimea bolului, adâncimea acestuia. Și rețineți că 1 litru este egal cu 1 dm3 sau 1000 cm3 sau cu 0,001 m³.

Calcularea volumului de apă în baie

formulă

Volumul standard și nu foarte mare poate fi măsurat ca Archimedes, sau poate folosi formule matematice. Acestea din urmă vor da un rezultat aproximativ, deoarece măsurătorile exacte fac parte din domeniul calculului integrat. O persoană obișnuită își va pierde interesul în această problemă, dacă nu utilizează o formulă simplificată:

V = H * L * S, unde

V este volumul necesar,

H - înălțimea sau adâncimea vasului,

L este lungimea băii,

S - lățimea bolului (distanța dintre laturi).

Baie - cum să o măsurați corect

Calcularea modelelor sferice care amintesc despre pi numărul (aproximativ 3.14), pentru că trebuie mai întâi să calculeze aria unui semicerc, și apoi înmulțit cu lungimea sau adâncimea (în funcție de forma particulară), atunci formula poate fi schimbat:

V = π H * L * S.

Baia are o formă sferică (rotundă)

De exemplu, pentru o lungime standard de baie de 170 cm, o adâncime de 50 cm, o lățime de 70 cm, calculul va fi după cum urmează: V = 170 * 50 * 70 = 595 000 cm³ = 595 litri.

Acest volum de apă înseamnă capacitate maximă pentru geometrically regulate paralelogram-baie, de fapt, oamenii folosesc aproximativ jumătate din baie, ținând seama de propria sa se arunca cu capul și trebuie să „scădea“ rotunjire plinte și îngustarea la partea de jos a băii.

Tabel de valori standard (dimensiuni standard de baie și numărul de litri sub formă de tabel).

Trebuie să fii recunoscător metrologilor vizionari care au creat o tabelă de volum pentru băile standard din fontă:

№, пп

Lungimea băii (exterioară), mm

Lungimea băii interne, mm

Adâncimea bolului, mm

Volum, l (dm³) pentru o lățime de 650 mm

Volum, l (dm³) pentru o lățime de 700 mm

Volum, l (dm³) pentru o lățime de 750 mm

1

1000

850

370

Până la 95

95

-

2

1200

1050

370

Până la 117

117

120

3

1400

1230

400

Până la 144

144

175

4

1500

1330

400

140

161

170

5

1600

1430

400

Până la 170

170

179

6

1700

1530

400

Până la 182

182

210-245

În rolurile principale băi de fier se gasesc in variante de 1-2 m, o lățime de 65-75 cm, cele mai multe modele de funcționare de 150-170 cm lungime, 70-75 cm lățime. Recent, o cerere pentru modelul 180 * 80, pentru confortul de clădiri noi, volumul lor de 195 de litri . Cele mai multe modele de lățime de 65 și 70 cm diferă doar în lățimea laturilor, volumul lor este aproape același, astfel încât tabelul oferă astfel de valori. Dimensiunea de 100cm * 75cm nu are loc.

Mixer cu apă inclusă - Consum de apă pe baie

Dimensiunile revendicate se găsesc în multe materiale (oțel, acril), volumul lor poate diferi datorită formei, adâncime mai mare. Pentru majoritatea calculelor, valorile date sunt suficiente.

Cum se calculează volumul unei băi non-standard?

Băile non-standard sunt diverse: aici sunt incluse băi pentru copii în volume de 20-40 l, precum și modele multi-locale cu hidromasaj. Întrucât acestea din urmă sunt adesea făcute la comandă, capacitatea lor trebuie indicată în documente. Modelele de colț populare, cu o latură de 1,5-1,8 m și o adâncime de până la 65 cm, pot rezista la 400 de litri de apă. Volumul de băi exclusive poate ajunge la 900-1100 litri, în general calculul poate fi efectuat și în funcție de formula.

O cadă de baie non-standard este volumul de apă pentru ea

Volumul de apă pentru o baie nestandard în formă de pătrat

Evacuarea medie a apei

În domeniul locuințelor și serviciilor comunale se consideră că o persoană pe zi consumă până la 300 de litri de apă. De unde vine această cifră?

Aproximativ 40 l pot "scăpa" în timpul spălării, jumătate - 20 litri este utilizat pentru bucătărie și de gătit, 30l - spălare, -shower 70, 140 - primirea baie, 15 l - sanitare defecte. Întrucât spălarea și scăldatul nu sunt în fiecare zi, în conformitate cu standardele sovietice, au fost emise 305 de litri, iar această cifră nu a fost verificată de nimeni mult timp. În același timp, familia medie de 3-4 persoane consumă aproximativ 20 m³, iar acest lucru este de aproximativ 170 l pe persoană pe zi.

Consumul de apă în baie

Există excepții de la reguli: puteți face o baie în moduri diferite. Europenii nu lasa apa sa iasa din rezervor si sa se lase la rand in ea. Spiritele rușilor la igienă sunt foarte diferite. Intrarea standard în baie "mănâncă" până la 150 de litri, după ce de obicei se face duș (+50 litri). Tratamentele spa în baie vor costa 180 de litri (alte 120 de litri de prespălare și 50 de litri pentru clătire).

Cantitatea de apă petrecută pe procedurile din baie

Într-un cuvânt, calculele sunt deprimante.

Cum de a reduce consumul de apă?

Multe familii au reușit să economisească considerabil de la trecerea la plată în funcție de citirile cititorului. A spera ca europenii este o economie dubioasă, deși mai multe mame spală de asemenea copii mici: recrutează apă și conduc o bandă de 2-3 tomboi. Astfel puteți să spălați în siguranță copiii până la 5-6 ani: copiii se distrează, mama salvează apă și timp.

Există și alte modalități care sunt utile pentru toată lumea:

  • Introducerea mecanismelor de pârghie care fixează poziția "favorită" pentru menținerea temperaturii optime a apei.
  • Dușul în sine este mai avantajos decât băile, dar poate fi și economic. Pentru a face acest lucru, stați 1 minut sub presiunea apei și udați. După oprirea apei, săpun bine, apoi stați din nou sub jet pentru a spăla spuma și murdăria.
  • În mod similar, vă puteți spăla și peria dinții. Unii dentiști dețin, în general, opinia că este util ca aceste proceduri să utilizeze apă fiartă, în loc să curgă apă. Un pahar de lichid pentru curățarea dinților este suficient.
  • Versiunile de succes ale capetelor de duș permit utilizarea capului necesar și a volumului de apă. Acestea vor economisi aproximativ 20% din lichid pentru fiecare duș.
  • Modelele senzoriale scumpe ale macaralelor și duzele economisesc de asemenea apă, deoarece vor curge numai când senzorii sunt declanșați.

Cap de duș pentru economisirea apei în baie

Duză de senzor de pe robinet pentru a economisi apă în baie

Multe dispozitive de aparate nu sunt ieftine, deoarece producătorii întruchipează ideea conservării naturii. Consumul mediu de apă în familie este redus cu cel puțin 30%. Recomandările destul de logice pot fi completate cu un sfat mai înțelept: dacă doriți să economisiți pe apă - reparați instalațiile defectuoase!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 2 =