Как да скриете тръбите в тоалетната

Нашият комфорт се осигурява от инженерни системи и техният компонент е тръбопроводи, така че тръбите в нашето жилище са неизбежни. Но погледът им, дори и сред новите, се промени само, в никакъв случай не е най-атрактивен. Защото има естествено желание да ги скриеш. За това как да скриете тръбите в тоалетната и ще говорите днес - в тази малка стая те обикновено са най-често. 

А да се шият тръбите в тоалетната? Например, GCR или шперплат

А да се шият тръбите в тоалетната? Например, GCR или шперплат

Скриването на тръбите в тоалетната може да бъде различно, но повечето от методите включват създаване на стени от различни материали. Ако сте избрали този метод, по-добре е предварително да смените старите тръби с нови - както водоснабдяването, така и канализационната система. За да се скриете зад стената на стари комуникации определено не си заслужава, по-добре е да изберете лека версия, която ще осигури достъп до тръбите по всяко време.

Как да направите кутия от гипсокартон

Затворете тръбите в тоалетната, можете да направите кутия от гипсокартон. Това е може би най-популярното решение. Всичко това, защото технологията е много пластична, можете да скриете тръби от всяка конфигурация. Друг хубав бонус - множество опции за довършителни работи: поставете керемидата върху лепилото, изравнете повърхността с шпакловка, след това с боя или тапет.

Кутията за тръби в тоалетната може да бъде вертикална или хоризонтална - това не променя същността

Кутията за тръби в тоалетната може да бъде вертикална или хоризонтална - това не променя същността

Удобства

Ако сте избрали да затворите тръбите в тоалетната, има няколко точки, които трябва да бъдат разгледани. Първият - към всички ключови възли - броячи, филтри и т.н. трябва да имате достъп. За крановете е желателно достъпът да е бърз. Има няколко опции:

  • Направете един панел сгъване или завъртане (на панти);
  • част от панела може да бъде сваляема, закрепена към двойка винтове и / или магнити;
  • Поставете люка (пластмаса или невидим люк под плочките.

Можете, разбира се, да направите дизайна неделим, но ако е необходимо, трябва да разкъсате всичко, след това да възстановите и да възникнат проблеми дори при нови тръби.

Специален люка за плочки

Специален люка за плочки

Вторият е плочки, ако го отрежете, е по-добре да лепило върху специално лепило, а не да се постави на смес от цимент и пясък. Лепилоният слой трябва да е по-тънък от неговата маса. При такива условия ще бъде по-лесно да извадите / вдигнете капака.

Ред на работа

Първо, вие определяте как ще изглежда кутията ви. Желателно е да се планира всичко, така че да не само затваря тръбите, но, ако е възможно, да носи и функционален товар. Например, ако тръбите са разположени по долната част на стената от дясно или от ляво, тоест, ако тоалетната е инсталиран хигиеничен душ, кутия може да е малко по-висока, а в горната си част да се постави най-различни необходими малки неща.

Как да затворите тръбите в тоалетната: направете гипсокартон

Как да затворите тръбите в тоалетната: направете гипсокартон

Ако близки щрангове, които се простират в ъгъла зад тоалетната чиния (изготвянето на стандартните Khrushchevite тоалетни), че има смисъл да се затвори не само на ъгъла, и зашийте цялата стена, което шкафчето от него. Рафтовете могат да бъдат отворени или затворени (с или без врати), но в малки апартаменти е много удобно.

Ако тръбите са на задната стена и тоалетната е тясна и дълга, има смисъл да шиете задната стена напълно

Ако тръбите са на задната стена и тоалетната е тясна и дълга, има смисъл да шиете задната стена напълно

Определяйки с какво ще изглежда вашата кутия, по стените, пода се поставя върху маркировката. След това вземете галванизирани профили за гипсокартон. Надолу и по протежение на страните е поддържащ профил - UW - без извити странични стени. Тъй като конструкциите са малки, е достатъчен профил от 50 * 40 мм. На джъмперите има профил за окачване - PS (CW) - ширината му е също 50 мм, а дълбочината, ако е необходимо, може да е малка.

Връзка за скок

Връзка за скок

Джоузерите са нарязани на размери (ножици за метал), закрепени с винтове. На малко разстояние - до 50 см - един е достатъчен от всеки край, с по-голям лъч, поставен на два. Етап инсталиране на стелажи около 60 см, джъмпери - около една и съща стъпка. На мястото, където е закрепена вратата (ако има такава), поставете подсилен - двоен профил.

Сглобеният скелет е облицован с хипокарктън, който го разрязва по размер. Монтирайте ги с малки винтове с винт на края (TEX 3,5 * 9,5 мм). Инсталиране на хардуер на периметъра и в местата, където са джъмпери / багажник, стъпка - 20cm При затягане трябва да следва, за да боне леко погребан в сухото строителство, но това не се е разпаднала картон ..

Повече информация за работа с гипсокартон можете да намерите тук.

След обшивката се извършват довършителни работи и те зависят от избрания завършек. За боядисване и тапетиране кутията shpaklyuetsya напълно, под полагането на плочки са покрити с шпакловка, само глави на винтове.

От какво друго можеш да направиш тръбна кутия в тоалетната

Не всеки обича да работи с gipsokaronom и профили към тях. В този случай рамката може да бъде сглобена от дървени сухи пръти. Ако е необходимо, те могат (и по принцип се нуждаят) да бъдат третирани с антибактериални съединения - за да не се гният.

Вместо гипсокартон можете да използвате OSB, шперплат устойчив на влага или плоски азбестоциментни листове. Всички тези материали едва ли могат да бъдат наречени 100% екологични, но много от тях работят по-обичайно. Всички те са устойчиви на влага, лесни за обработка, така че това е добър вариант. На азбеста, между другото, плочките падат перфектно, по-добре от всички други материали, включително giposcarton.

Направете задната стена в пластмасова тоалетна

Можете да скриете тръби в тоалетната зад пластмасови панели. Този начин да затворите тръбите в тоалетната - най-евтиният, но и най-краткият. Пластмасата лесно се избутва, така че трябва да внимавате.

Сега малко за естетиката. Ако декорацията на стените в тоалетната е планирана от една и съща пластмаса, тогава изобщо няма проблеми - всичко в един стил. Ако декорацията на стените е различна, има два начина - да намерите пластмасови панели, които са близки по цвят или да играете на контрасти, добавяйки още няколко детайли от един и същи цвят.

Много добре подбрано оцветяване - точно под плочката

Много добре подбрано оцветяване - точно под плочката

Лесно е да се шият тръбите в тоалетната с пластмасови панели. Отначало скелетът е сглобен, но вече дървен. Тя е прикрепена към стените и пода с помощта на дюбели. Тъй като дизайнът е малък, ще бъде отлично да се придържате към ноктите, все още не се предвиждат големи товари - пластмасата може да издържа само на много малко тегло.

Към дървената рамка се закрепват стартовите профили за пластмасовите панели, а парчетата от панелите с необходимата дължина се поставят в тях. Те имат връзка от типа - шип / канал, те са инсталирани без празнини. Монтирана пластмаса към рамката с помощта на скоби и строителна скоч. За да се осигури лесен достъп до тръбите за ремонт или предпазване в кутията / стената от пластмаса, вратите са направени. В този случай можете да инсталирате фабрични пластмасови люкове - те са леки и доста попадат в стилистиката на помещенията, завършени с пластмасови панели. На кого не им харесва подобна опция, могат да направят сами вратата, като правят и рамка от дървени летви и ги мазимират отделно с пластмаса. Има още един вариант - остави няколко бара и ако е необходимо ги махни.

Да направиш кутия и таван с една пластмаса е добра идея

Да направиш кутия и таван с една пластмаса е добра идея

При покупка изберете стени пластмасови панели (все още има таван) - те имат по-дебели стени, те са по-трудно натискани. Ако планирате да използвате горната повърхност на кутията, по-добре е да поставите лист от шперплат (устойчив на влага) под пластмасата.

Затвори в тоалетната

Най-лесният начин да затворите тръбите в тоалетната е да инсталирате санитарни ролетни щори (ролетни щори, ролетни щори). Тази опция е идеална, ако трябва да затворите цялата задна стена. Отстрани са инсталирани водачи, отгоре е закрепена макара с ламели, за всичко това, монтажът е завършен, възможно е да се използва.

Жалюзите в тоалетната могат да покриват само част от стената

Жалюзите в тоалетната могат да покриват само част от стената

По-малката от тази опция е цената на щорите. Тя ухапе. Но по всяко време можете да вдигнете ролката, затваряйки тръбите, и можете да я поправите. Съществува и начин да се намали цената - валякът не се поставя от пода до тавана и да се затварят само в централната част, където са всички връзки.

Скрийте тръбите в тоалетната може да бъде зад ролетните щори

Скрийте тръбите в тоалетната може да бъде зад ролетните щори

Дори и ако това не е необходимо да се затвори цялата стена, но само част от него, може да се изгради стена от GCR или стената на пяна блокове и по този стенен монтаж щори.

Как иначе да скриеш тръбите в тоалетната?

В малките апартаменти, на всеки сантиметър от площта по сметката и точно толкова близо поне част от стаята - истински лукс. След това можете да затворите тръбите, като направите шкаф. За да направите това, тесните тоалетни в Хрушчов са идеален вариант.

Затварянето на тръбите в тоалетната може да се извърши от хосписа

Затварянето на тръбите в тоалетната може да се извърши от хосписа

До стените от двете страни са закрепени бара, към тях - вратата на пантите. Рафтовете се сглобяват на място. Те могат да бъдат сглобени, за да се осигури достъп до тръби, ако е необходимо.

Защо вратите? Най-простата версия е направена от ламинирана ПДЧ, но можете да ги поръчате от MDF. Те ще бъдат направени според вашите размери на магазина, които се занимават с производството на мебели. Ако изберете цвят в тона на основното покритие или направите шкаф от същия цвят като входните врати, получавате добър интериор.

Абсолютно бюджетен начин да направите задната стена в тоалетната привлекателна - използвайте хоризонтални или вертикални щори. С инсталацията като цяло, няма проблеми, единственото нещо е да се намери точния размер. След това до тавана, за да закотвят бара, и към него, за да укрепят самите щори.

Щори в тоалетната на стената - евтин начин да се скрият тръбите

Щори в тоалетната на стената - евтин начин да се скрият тръбите

Когато избирате, важно е също да отгатнете цвета - или да вземете тона или да използвате контраст. Между другото, пластмасовите хоризонтални щори ще бъдат по-практични - те не се огъват, ако случайно ги докоснете. Като цяло, добър вариант във всяко отношение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

71 − 67 =