Отърви се от насекомите в банята

Периодично в банята има някои насекоми. Повечето от тях са безвредни за хората, но такива квартали са малко щастливи. Защото всички насекоми в банята, тоалетната или други помещения се опитват да унищожат. Какви "съседи" могат да се появят и как да се отървете от тях - прочетете нататък. 

Прозрачни насекоми - люспести

Най-често в банята и тоалетната можете да видите малки, почти плоски, малки бъгове. Това е обикновен люспест. Те са бели, перлено-сиви или кафяви на цвят. Непосредствено след оплождането те са почти прозрачни, по-късно стават по-тъмни. Формата напомня на триъгълник, удължен по дължина. От едната страна на малкото тяло (4-8 мм) дълги тънки антени изпъкват. Пред антените е по-автентична, зад - по-къса. Те пълзят на тъмно, бързо се движат, за момент могат да замръзнат на място. Тези насекоми са безвредни, не хапят, не представляват никаква друга заплаха, но изглеждат неприятни.

За да се отървем от тях е възможно, създавайки неприемливи условия за живот и възпроизвеждане. Те се чувстват добре при температури от +21 ° C до + 27 ° C и висока влажност - над 75%. Те се хранят с вещества, съдържащи нишесте и полизахариди. В жилищните помещения обикновено се намират хартия, салфетки и други хартиени продукти. В къщите могат да се ядат хляб, захар, кърпа, брашно, лепило, снимки и др.

Едно от най-разпространените насекоми в банята е люспеста люспа

Едно от най-разпространените насекоми в банята е люспеста люспа

Тези насекоми в банята изчезват само ако нямат нищо за ядене, стаята ще бъде суха и лека. препоръчително е да се премахнат всички течове, сухи всички влажни места (които можете да използвате сешоар сграда), внимателно затвори съвместната вана или душ тава до стената, за да се запълнят всички фуги фуги между плочките със силикон всички фуги и цепнатини, да организира създаването вентилатор, колкото е необходимо, за да се намали влажността. След като направите тези работи, внимателно избършете водата след всякакви процедури.

Поддържането на банята при ниска влажност ще се отърве от тези насекоми. За да се ускори процесът, препаратите могат да се използват за борба с насекоми. Помага и на обикновените Dichlorvos, моливи от хлебарки, всякакви други средства за борба с инсектите в апартамента, включително борна киселина. Но ако не премахнете причината за появата им - постоянна висока влажност - месец по-късно те ще се появят отново.

мокрици

В банята и тоалетната често се появяват въшки. Погрешно те се наричат ​​насекоми, въпреки че те принадлежат към класа на ракообразните. Това е просто, че роднините на раци се адаптират към живота на земята, въпреки че търсят места с висока влажност. За да ги различим лесно на външен вид - те имат овално, изпъкнало горно тяло, разделено на сегменти и покрити с твърди плочи. Тялото може да е леко, с лек жълтеникав оттенък или може би - тъмнокафява или сива. Друга отличителна особеност е поведението им: в случай на опасност въшките се разпадат на топка.

Тези насекоми в банята са чести гости. Моавците се наричат

Тези насекоми в банята са чести гости. Моавците се наричат

Те се хранят с мъртво дърво с гниещи органични вещества. Задушени зеленчуци, плодове, зеленчуци - това е от диетата. Те са подходящи за храна и гъби, които се развиват във влажни зони. Ето защо, в допълнение към банята и тоалетна те могат да бъдат намерени в кухнята, и донесе - с разглезена храна. Намерете ги в стаите, ако обитателите на апартамента или домашните любимци имат навика да напускат храна под леглата или дивана.

За да се отървете от въшките в банята и тоалетната, можете само внимателно да изсушите стаята, като премахнете всички възможни източници на храна. В допълнение към мерките, описани по-горе (изключвайте водата да влиза в пода, стените, подобрете вентилацията), е необходимо да извършите цялостно почистване с дезинфекция. Използването за тези цели може да бъде разтвор на хлор, "Domestosa", други подобни средства.

Как да се отървете от малките мухи

Понякога в банята има малки (на няколко милиметра) черни или тъмнокафяви мухи. Те имат големи, в сравнение с тялото, крила. Телецът и крилата са шафрани, поради което понякога мухата изглежда по-голяма от реалния му размер. Името на тези мухи са пеперуди. Те са построени в помещения с висока влажност, проникват в къщи и апартаменти чрез прозорци, врати, вентилационни канали, канализация.

Женските яйца се нанасят във вода, след две или три седмици от тях се появяват ларви, които след известно време се превръщат в крилати насекоми. Тези насекоми в банята ще изчезнат, ако няма възможност за поставяне на яйца във влажна среда. Затова внимателно запечатваме всички стави и пукнатини, изтриваме водата, вземаме мерки за понижаване на влажността. Освен това, следните методи помагат:

 • Внимателно обработвайте пода и всички местообитания на мухи, сапунени с катран или доматен сапун, оставете за една нощ, измийте с вода сутрин.
 •  Измийте пода с разтвор на белина, лекувайте канализацията на ваната, черупки. Избършете всички повърхности с разреден оцет.

  Пеперудата и нейните ларви (значително увеличени)

  Пеперудата и нейните ларви (значително увеличени)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  + 67 = 77