Дървена вана – изключително във вашата баня

Дървена вана - изключително във вашата баня

Въпросът за хигиената отдавна тревожи нашите предци. Те извършвали водни процедури в дървени бъчви, главно в дъб, тъй като естественият състав имал здрав ефект върху човешкото тяло.

С развитието на техническия прогрес хората започнаха да се движат към по-здрави и функционални сортове санитарно оборудване като стомана, чугун, акрил и дори мрамор. Но дървените вани също продължават да се радват на популярност и да носят не само функционално натоварване, но и да се използват като самостоятелен декор.

Дървена вана

Използването на дърво в наше време в различни сфери на декорация се дължи на нарастващото желание на хората за естествени и безвредни суровини.

Вана от дърво

Много от тях са убедени, че дървените строителни материали могат да се използват само за подови настилки, но това вярване е погрешно. Баня, изработена от дърво, винаги изглежда изключителна и доста богата.

предимства

Обикновено се смята, че водата и дървото са несъвместими един с друг. Но всъщност не е така, защото без вода водните дървета няма да бъдат в природата, както всички живи същества. Освен това има метод за преработка на дървесина, като например дългото му накисване, след което дървесината става достатъчно силна. Цената на материала след тази обработка е достатъчно голяма.

Хората, които се лекуват с вода в дървени бани, имат чудесна представа колко добре могат да се отпуснат.

Това се дължи на факта, че дървото излъчва специално изпарение на естествените компоненти, което се отразява положително и здравословно на човека. Баните от други материали не могат да пресъздадат такъв положителен ефект.

Здравословен ефект от дървена баня

Баня от дърво е екологична и издръжлива. Основното нещо е да се извършат правилните процедури за грижа за него и това ще продължи много години. Например, дървената баня не може да остане без вода дълго време, тъй като тя може да изсъхне.

Също важен фактор е визуалната привлекателност на дървесните видове, които не само възхищават гледната точка, но допринасят и за отмора.

Дървена вана

недостатъци

Липса на такъв материал е, че такова дърво може да направи в доста сложна сума.

Също така недостатък е фактът, че трябва да се вземат внимателно се грижи за дърветата, по такъв баня не може да се къпе животното и се измива неща като дървото започва да се влоши още повече поради миниатюрни частици и импрегниран с вредни вещества, които могат да повлияят неблагоприятно върху здравето на човека.

В допълнение, задълбочено измиване в дървена баня не е добре дошло, тъй като се смята, че дървесните материали абсорбират мазнините от тялото, които развалят повърхността му. Ето защо, добро допълнение към това устройство е душът.

Технологичният процес на създаване

Баните от дърво се произвеждат в различни форми и размери и също така се различават по качество. Когато са направени, се използват определени устойчиви на влага сортове дървета, които сега ще бъдат обсъдени.

Домашни производители основно използва като суровини такъв дървен материал, като дъб, кедър, орех.

Качеството на чуждестранните видове дървета не изостава от нашите. Като кърлежи, венге и зебрано имат висока износоустойчивост и устойчивост на влага, което допринася за дългосрочна експлоатация. Във връзка с това случаите на използване на дървесина за изграждането на различни плавателни съдове не са необичайни.

Wenge баня

В наше време дървесните суровини са се научили да обработват подробно различни противогъбични средства, поради които приемането на водни процедури е станало безвредно за човешкото тяло. Също така, благодарение на това защитните свойства, които предпазват ваната от счупвания и течове, също се увеличават, запазвайки банята в оригинална форма за дълго време.

Да направиш баня от дърво

Производството започва с факта, че дървените дъски с малки размери са плътно прикрепени един към друг. Това ви позволява да създадете различни форми за вани. По-късно повърхността се полира и се полага защитен лак, който няма никакви опасни вещества.

С течение на времето обработката на дървесина все повече се подобрява, което помага не само да го предпази от унищожаване, но и да запази оригиналния външен вид.

Лакирана баня в дърво

Ценоразпис

Ценовата категория зависи от използваните суровини. Масивната дървена баня е много повече от чугун или акрил. Това се дължи на факта, че този вид санитарен фаянс е елитен и уникален, защото се създава почти ръчно. Нито за масовото фабрично производство, нито за речта.

Стилна вана от дърво

Когато избирате вана от дърво, трябва да вземете предвид нейната устойчивост на влага.

Най-добрият материал се счита за дървеният венге, тик, махагон и лиственица. Не е за нищо, че кораби и лодки са създадени от тези материали от незапомнени времена. Цената на тази баня може да варира от над 10 000 долара, а баните от по-демократични породи като орех и бреза ще струват много по-малко.

Например, баня от лиственица може да се намери за около 50 000 рубли, а от тиково дърво - за 100 000 рубли.

Бани от дърво като предмет на декорация

Има много интересни дизайнерски модели на бани от дърво от правоъгълни, овални и кръгли до варианти във формата на кораб.

Този вид водопроводна инсталация ще се вмести в почти всеки стил. По-често, банята дори действа като композиционен център на целия интериор. Този атрибут на технологията винаги изглежда стилно и хармонично.

Прекрасна дървена баня ще изглежда в интериора в стил на минимализъм или ориенталски.

Стаята трябва да бъде поддържана в естествени мотиви, близки до естествените мотиви. Идеален е комбинацията от шрифтове, изработени от дърво със същия вид мивка или дървени панели.

Интересното решение е да инсталирате вана на уникален подиум, което му придава уникален чар.

Използването на водопровод от скъпо дърво е много добре търсено от дизайнерите, тъй като внася вътрешната си жарка.

Комбинацията от баня с интериор

Баня в дърво в стила на минимализъм

Баня с модния подиум

форма

Баните могат да имат голямо разнообразие от форми, правоъгълни с вградено легло са много популярни, тъй като имат доста оригинален вид. В такава привидно груба баня, леглото с течащи линии позволява да се отпуснете и да си починете.

Разнообразието от дървени конструкции има огромно количество от прости палети, душ кабини до декоративни декорации за стени. Банята в дървени тонове напомня на човек от природата, където винаги е приятно да бъде.

Баните тип бъчви са много чести и имат различни вариации, например, те могат да бъдат овални или кръгли и т.н.

Баня от дърво от бъчви

В къщи под формата на замък изглеждат много аристократични дървени вани под формата на бъчви, както в древни времена.

Вани под формата на цев са направени от плътно монтирана дървесина и са укрепени от обшивки от мед, а вместо мед могат да се използват месинг.

Тази форма има основно джакузи с функция на подводен масаж.

Има и бани под формата на кораби. Между дървото и кораба има връзка, имаше дори случай, когато италианският строител на плувни съоръжения промени производството си за производство на дървени вани. Тези бани изглеждат много хубаво и са основната украса на банята.

Баня под формата на кораб

Дървена баня със собствени ръце

Ако човек притежава уменията на строител и знае как да се справя с инструменти, ако искате, всичко може да се окаже.

Извършването на баня е доста предизвикателство, но е доста постижимо. По-добре е да използвате правоъгълна форма, тъй като те са по-лесни за производство и имат добър печат. Такава баня, ако се опитате твърдо, може да бъде изрязана от масивна дървесина. Разбира се, без специално оборудване в този случай не мога да направя.

На фигурата можете да видите рисунка на баня от лиственица, нейната височина, дължина, обем и тегло.

Баня от лиственица - размери и характеристики

Помислете за баня с правоъгълна форма. Основното - когато се прави, е точно да се коригират компонентите един към друг, така че да няма пукнатини и пропуски. В противен случай тежестта ще бъде счупена, което е изпълнено с постоянно изтичане.

Дървена баня със собствени ръце

Много е важно да държите внимателно дървото, така че приемането на водни процедури да е безопасно и приятно.

Интериорът на банята не е лакиран, а само е залепен. Подходящо е външната страна да се покрие със защитно покритие за продължителна употреба.

Направи вана със собствените си ръце

Приемането на водни процедури за много хора е обща и систематична дейност, но за някои това става приятно забавление. За тези лица дървена вана ще бъде незаменим атрибут в интериора.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 8 = 2