Италиански бани – безупречен стил и отлично качество

Италиански бани - безупречен стил и отлично качество

селекция

От само себе си се разбира, че от колко добре избираме вана, ще се чувстваме толкова комфортно в нея. Изборът трябва да се вземе на сериозно, така че по-късно да не изпитвате разочарование във вашето придобиване. Производителите предлагат огромно разнообразие от форми и материали, от които се произвеждат ваните. Всеки може да избере нещо за душата си, но често може да се "изгуби" в този сорт.

Италианската баня

Какво да търсите при избора на вана в Италия:

 • Материал на производство. Тя може да бъде вана от чугун, акрил, стомана, дърво, мрамор, стъкло. Ето защо за себе си трябва ясно да определите какво искате да видите в банята си. Когато избирате, не забравяйте да вземете предвид свойствата на материала, неговата топлопроводимост. Как да изберете баня, можете да прочетете в друга нашата статия.
 • Форми и размери. Не е излишно да се консултирате с консултант по продажбите. Той ще даде точно описание на продукта, който харесвате, или ще ви посъветва нещо.

Все пак, придържайте се към златната среда: помислете за мнението на специалист и вашите нужди. И сега малко повече подробности за всеки от критериите за подбор.

Италианска баня с осветление

Модерна италианска баня в античен стил

Баня Италия

Водещи марки

На пазара на италиански бани има много марки, заслужаващи внимание.

Да се ​​занимаваме с основните марки:

 • Albatros;
 • Teuco;
 • джакузи;
 • Антонио Лупи;
 • Castalia;
 • BelBagno;
 • Gruppo Treesse.

Красива италианска баня

Albatros

Тази марка е сред трите водещи италиански производители на хидромасажни акрилни вани, спа басейни, душ кабини и стелажи.

Историята на марката започва през 1982 година. Днес марката е част от големия европейски холдинг "Гертина Холдинг Груп".

Основната концепция на марката - максималното отпускане и положителните емоции, които водата ни дава.

Бат Албатрос

Марката обхваща около 700 модела.

Компанията разработи иновативен материал - WhiVe (White Velvet). Той е хипоалергичен, перфектно почистван, има висока устойчивост на абразивни материали, ултравиолетови лъчи и висока стабилност на цвета. Компанията предлага модели за баня за всеки вкус: от стандарт до дизайнер.

Всеки модел бани може да бъде оборудван с:

 • джакузи системи;
 • аеромасаж (Airpool);
 • йонизация;
 • система за отводняване;
 • самопочистване;
 • подсветка.

Размерите на джакузито бяха разгледани от нас в друга статия.

Баня от марката Albatros

Асиметрична вана от марката Albatros

Бат Албатрос

Системата за самопочистване (Clean Professional System) ви позволява да почиствате и дезинфекцирате напълно ваната и да източвате водата.

Автоматизираната система за оттичане-преливане (Aqua Sense) предотвратява преливане на ваната и автоматично възстановява или изтича водата.

Ваната Albatros ще се превърне в истинска декорация за всяка баня. Ценовата политика на компанията е лоялна и фокусирана върху максимална ориентация към нуждите и желанията на клиентите.

Специалната любов на клиентите се радват на SPA-басейните.

Спа басейн Албатрос

Текуо Гузини

Историята на марката Teuco Guzzini започва през седемдесетте години на миналия век. По време на своята дейност компанията непрекъснато провежда изследвания в областта на материалознанието, усъвършенстване на технологиите и въвеждането на иновации в партидното производство.

Баните от тази марка се отличават с разнообразни форми, високо качество и максимален комфорт.

Патентована от фирмата акрилен материал Duralight Той е с висока якост, отличен външен вид и отлични тактилни усещания за потребителя на продукта.

Хидромасажна вана, украсена с венге дърво

Характеристики за баня Teuco Guzzini:

 • невидими хидромасажни дюзи (Hydroline), които са вградени в дупките и не изпъкват над повърхността на банята. Това е особена гордост на компанията;
 • Системата Hydrosilence осигурява максимален комфорт при използване на хидромасажна вана, осигуряваща ниско ниво на шум;
 • ултразвукова масажна система Hydrosonic. Този вид масаж осигурява еднороден подкожен масажен ефект, който осигурява добър лимфен дренаж, елиминира целулита и помага за намаляване на мускулния тонус след физическо натоварване.

Продукти от Teuco Guzzini - това е красота, комфорт и безопасност.

Невидими дюзи от банята Teuco Guzzini

Ексклузивните модели бани могат да бъдат украсени с ценни дървесни видове, но дори най-простите модели имат около тридесет варианта на цветово изпълнение. Освен това всички модели бани се поддържат от други водопроводни продукти и мебели от същата колекция.

За да разработи дизайн на санитарни изделия, компанията привлича най-известните италиански и световни дизайнерски студия и бюра:

 • студио за арт дизайн "Talocci",
 • архитектурно студио «Лука Скачети»,
 • компанията "Ангелети-Рузза" и "Рон Арад Студио"
 • студио "Matteo Nunziati" и фирма "Wilmotte Associates S.A.,
 • дизайнер със световна репутация - Масимо Йоса Джини.
Баня от марка Teuco
Ъглова вана Teuco
Teuco гореща вана

джакузи

Той е водещ световен производител на вани с хидромасаж, спа басейни и други уелнес проекти за бани.

Красива джакузи

Компанията има повече от един век история, е разработчик на първата джакузи система за вани и до днес баните от тази марка са лидери в продажбите по целия свят. Водещите световни хотели и спа центрове използват продукти на джакузи за оборудване на бани и зони за релаксация. Водещи научни центрове от различни страни провеждат изследвания за тази компания, така че джакузитата са оборудвани с най-новите технически разработки.

Джакузи баня
Красива джакузи
Джакузи - вана в стаята

Компанията има повече от триста патента за изобретения в областта на технологиите и материалите.

От основните технологии, използвани от фирмата за масово производство на вани и басейни, може да се отбележи:

 • хидравлична система за предотвратяване на запушването;
 • иновативна система за управление на банята Aquasystem;
 • хидромасаж shi-a-tsu;
 • двигатели на хидромасажни системи, чието качество се счита за ненадминато.

Разнообразието от форми, модерното техническо оборудване, постоянното стремеж към отлични постижения и качество, гъвкава ценова политика са основните предимства на марката джакузи.

Джакузи с гореща вана

Антонио Лупи

Италианската марка "Антонио Лупи" е симбиоза на великолепен дизайн, лаконизъм и естествени материали. От десетките продукти, които ви предлагаме, винаги научавате ваната от Антонио Лупи. Най-творческите форми, ергономичността, комбинацията от минимализъм и деликатен вкус, най-високо качество правят вани от Антонио Лупи - истинско произведение на изкуството.

Бат Антонио Лупи

Водопроводът на тази марка е духът и традициите на Италия, въплътени в голямо разнообразие от материали. Както вече разбрахте, ваните на Антонио Лупи ще станат не само водопроводни, а истински предмети за изкуство в банята. Основният принцип на марката е създаването на интегрирани решения.

Колекциите от санитарен фаянс, мебели и аксесоари за бани ще ви помогнат да създадете интериора на вашите мечти. Наскоро много колекции са създадени в симбиоза на италианските и японските дизайнерски тенденции.

Санитарен инженеринг Антонио Лупи
Санитарно инженерство с осветление Антонио Лупи
Оригинален водопровод Антонио Лупи

Компанията привлича дизайнери в сътрудничество със световни имена: Фредерико Сандри, Доменико де Пало, Карло Коломбо, Оскар Бурати и много други. Като се има предвид, че в началото на дейността си фирмата се занимава с производство на стъклени изделия, стъклени бани и мивки от тази марка са истински шедьоври.

Баня с подплата
Баня от Антонио Лупи
Баня от естествен камък

Castalia

Една от най-традиционните италиански марки. Фирмата е специализирана в производството на стоманени и чугунени вани.

Castalia чугунена баня с хидромасаж

В продължение на 150 години фирмата произвежда чугунени вани с отлично качество.

Отличителна черта на марката е употребата при производството на висококачествени чугунени и титанови покрития.

Такива вани не се отличават с усъвършенстването на формулярите, но можете да бъдете сигурни за качеството, надеждността и издръжливостта на продукта.

Практически всички модели бани, изработени от чугун, имат седемслойни емайлирани покрития и противоплъзгаща се повърхност. Също така за висококачествени аксесоари: дръжки, облегалки за глава и крака. Бани от марката Castalia - това е високо качество и функционалност на разумна цена.

BelBagno

Една от най-известните италиански марки за производство на санитарен фаянс и мебели за баня е BelBagno. Продуктите на тази фирма са с високо качество, изящни форми и достъпна цена.

Чугунена вана BelBagno

Каталогът на бани от марката BelBagno се представя от модели от чугун и акрил. За любителите на ретро стил марката BelBagno е истинска находка. Фирмата произвежда широка гама самостоятелни вани, изпълнени в различни стилове: класически, ретро, ​​модерен и др.

Красотата на ваните, аксесоарите към тях и колекциите от санитарен фаянс напълно съответства на лозунга на марката: "Красива баня - красив живот".

Баня BelBagno в класически стил
Черна баня BelBagno в стил Арт Нуво
Перлена баня BelBagno

Gruppo Treesse

Основателят на марката Gruppo Treesse е Франко Меренда. Почти четиридесет години фирмата е специализирана в пускането на дизайнерски бани, оборудвани с модерни технически средства.

Баня с хидромасаж Gruppo Treesse

Марката си сътрудничи с водещи дизайнери в Италия и по света: Марк Садлер, Паоло Параа, Патрисио Батони, Алесандро Ленърд, Аника-Елизабета Лучери и др.

При производството се използват не само стандартни материали: акрил или чугун, както и изключителни решения - ценни дървесни видове, скъпи довършителни работи, боядисване и дори "Сваровски камъни".

Бат Калипсо - Груп Трееси
Красива баня Gruppo Treesse
Бала Калипсо от Gruppo Treesse

В каталозите на марката можете да намерите бани с различни форми и размери: от най-малките до басейните. Всички продукти на марката обединяват великолепния дизайн, вниманието към детайлите и високото качество.

Красива баня Gruppo Treesse

Технологията, патентована от компанията Mytherme System, прави качеството на водата в банята близко до качеството на термалните води.

Много модели бани с джакузи са оборудвани със скрити хидромасажни дюзи Ghost System.

Също така иновативните автоматични дренажни системи, които позволяват да се оттича вода само за една минута и половина, се оказаха отлични.

Марката Gruppo Treesse винаги е индивидуален специален почерк, който чрез предметите на интериора подчертава деликатния вкус и харизма на собственика му.

Баня от Gruppo Treesse
Черна баня с камъни
Баня за двама от Gruppo Treesse - релаксация
Класическа баня от Gruppo Treesse
Начало SPA от Gruppo Treesse
Баня Gruppo Treesse
Баня от Gruppo Treesse
Gruppo Treesse - баня
Красива баня от Gruppo Treesse

размери

Размерът на вашата вана зависи пряко от кадрите на банята. Съгласете се, ако вашата баня е сравнително малка, тогава огромна вана просто не се побира, или след нейното инсталиране няма да има място за други ВиК или мебели. Затова можете да изберете баня с нестандартни размери или асиметрична форма.

Не забравяйте и вашите физически параметри: височина, тегло. Това също не е без значение.

Асиметрична баня от Антонио Лупи

Добро решение е банята, която вземаме на сгъваема позиция. Тази позиция осигурява минимално натоварване на гръбнака, затова получаваме максимална почивка и комфорт.

Всяка баня има параметър на дълбочината. Тя също трябва да се има предвид при избора на баня. Една дълбока вана създава неудобство, когато се измъкнете от нея. Като се започне от това, оптималната дълбочина ще бъде до 60 см.

Мини генерал Y.
Баня със стандартни размери, произведени в Италия
Мини басейн от италианската компания

форма

Както вече споменахме, Италия предлага широк избор от различни форми: правоъгълни, овални, кръгли, със скосени ръбове, съчетани с душ кабина, оборудвани с хидромасаж, с осветление и много други функции.

Те могат да бъдат оборудвани с дръжки за удобство, различни устройства под формата на стълби и подлакътници.

Банята може да бъде проектирана за двама или трима души. Във всеки случай, не преследвайте броя на опциите или наличието на тези функции, които са много вероятни, че няма да използвате. Получете нещо, което наистина ви осигурява комфорт, удобство и спомага за отмора след тежък работен ден.

Вана с овална форма

материали

Помислете за най-популярните материали, от които се правят италиански бани:

 • чугун;
 • акрил;
 • стомана.
Италиански чугун
Стоманени бани, изработени в Италия
Акрилни бани Италия

чугун

Чугуната баня е силна и издръжлива.

Най-важното му предимство в това, че поддържа температурата на вода, излята в него за дълго време. Въз основа на това качество, такава баня е незаменима за тези, които обичат да легнат и да се накиснат с топла вода. Охлаждането на водата ще бъде дълго. Чугуните са много стабилни. Ето защо, можете да поставите безопасно плочки или плочки. При работа няма да има деформация.

Чудесна чугунена вана
Оригинална чугунена вана с огледална мозайка
Чугунена вана със списък

При наличието на такива очевидни предимства има и недостатъци. Основното нещо е теглото. Дори и предвид модерните технологии, тази баня ще тежи най-малко 120 кг. Това е изключително неудобно за инсталиране и монтаж.

Ако все пак сте решили да закупите вана от чугун, внимателно обмислете покритието й от емайл. Трябва да е равномерно и да има еднородно разпределение на цветовете. Недостатъкът на чугунната структура е, че нейните форми са винаги стандартни и обикновени. Няма да намерите триъгълна или овална вана от чугун.

Червена баня от чугун

акрил

Ако искате да имате баня с необичайна форма, изберете акрил. Освен това, акрилът вече е в тенденцията.

Най-важното нещо, което трябва да обърнете внимание при избора на вана от акрил е дебелината на акрилния лист. Оптималната версия е 5-6 мм, по-малко не е позволено. Проверка за сила баня от акрил може да бъде същата като ние тестваме зрелостта на диня, която е, чукат върху него. Звукът трябва да е глух. Също така не е евтино да поставяте висококачествена акрилна вана.

Плюс такава баня в своята топлопроводимост. Водата, излята в банята, ще се охлади до 1 °, след 30 минути. Съгласете се, добър показател.

Акрилната вана е доста здрава и повърхността е лесна за почистване и възстановяване.

Акрилни продукти за баня от Италия
Баня с осветление
Акрилна баня

стомана

Друг материал, от който са изработени ваните, е стоманата.

Стоманената баня по тегло е най-лесната, на цената - най-евтината. Тази баня е идеална за даване. Той може лесно да бъде транспортиран и инсталиран.

Стомана - материалът е пластмаса, така че производителите предлагат изобилие от форми за своите клиенти.

Въпреки предимствата на тези модели, има видими недостатъци - това е лоша топлоизолация. Топлата вода ще се охлади за броени минути. Практическото отсъствие на шумоизолация също причинява неудобства. Водата в тази баня е много силна и дразни собствениците на стоманени вани. Така че, ако не объркате изброените недостатъци на стоманената вана, можете спокойно да я купите.

Стоманена италианска баня

дървен

Материалът за направата на банята може да служи като дърво. По-скоро приятно усещане се създава, когато тялото и природният компонент влязат в контакт. Трудно е да се погрижите за такива бани.

Дървена вана
Черна дървена баня с италиански произход
Дървена вана

камък

Ехото на миналото може да се нарече вана от камък. Те са направени, разбира се, не от едно парче камък. Съвременната технология направи процеса много по-лесен, като превърна баня от акрил в такова чудо. Мраморните чипове се добавят към акрила, а резултатът е много изтънчен и скъп елемент от интериора на банята. Дизайнерите предлагат голямо разнообразие от цветови решения за такива вани.

Баня от изкуствен камък

стъкло

Стъклото е един от екстравагантните материали. Такива фантастични продукти в малка сума, но предлагани от производителите. Чашата за такава вана е изключително трайна.

Червената стъклена баня Италия

Quaryl

Най-редките бани са направени от кварк. Кварц и акрил в симбиозата дават такъв необичаен материал, който абсорбира всички положителни моменти от акрилната баня. Трудно е да се намери такава баня, но е възможно.

Баня с джакузи

Бани и мини-басейни

Сега на върха на популярността са италианските бани с функция на хидромасаж. Това не е случайно, тъй като процедурата по масаж винаги е донесла удоволствие и полза. Когато избирате вана с хидромасаж, започнете, разбира се, с избора на материала за производство.

Идеалният избор в този случай е акрилните вани.

Обърнете внимание на:

 • помпа. Капацитетът на помпата от 1 kW ще се справи с 250 литра вода, натоварена в банята. Следвайте следващото правило: мощността на помпата е пряко свързана с броя на дюзите, които изпълняват функцията за масаж. Колкото повече дюзи, толкова по-голям е капацитетът на помпата.
 • място на масажните джетове. Те трябва да работят върху всички основни части на тялото ни.
 • всяка баня с хидромасаж има контролен панел. Той може да бъде както електронен, така и пневматичен. Електронната конзола, разбира се, дава повече възможности, включително режими, може да има около десет и силата на въздействието на водата върху тялото ни.
Баня с хидромасажна продукция в Италия

Баните с хидромасаж са изобретения от Италия. И името, което носи в чест на своя изобретател: "Джакузи". Това е името на италианско семейство, което изобрети и приложи тази иновация.

Наличието на такава вана носи много удоволствие, а с помощта на различни ароматни средства можете да създадете във Вашата баня един вид мини салон със СПА процедури.

Джакузи вана
Джакузи от последната колекция
Джакузи, построена във венге

Характеристики на модерни модели

Наскоро Италия - е лидер сред страните производители на водопроводни инсталации. И до днес италианците смятат банята за светилище. Поради това се отделя специално внимание на развитието на вани. И като последица от този продукт са красиви, изключителни и луксозни.

Добавете към тези параметри качеството и ще получите обяснение на любовта на целия свят в италианските продукти. Можете спокойно да кажете, че всяка баня е трансформирана, ако съдържа духа на Италия.

Елегантните аксесоари, класическият стил и форма създават неописуемо усещане за лекота, комфорт и изисканост. Бани с джакузи ще осигурят максимална релаксация. Удобното използване на материали за производство на вани е друга причина да изберете продуктите на Италия.

Елегантна италианска баня

От бюджета до елитните модели

Елитните модели на италианските бани не са случайно наричани елитни. Те са въплъщение на лукса. Това се постига, като се използват дизайнери с голямо разнообразие от цветове и решения.

Наличието на творчески подход към развитието е основният компонент.

Цветът е един от важните параметри, използвани в банята. Вземете вана, която идеално се вписва в интериора и не нарушава цветовата схема, няма да бъде трудна.

Една от отличителните белези на елитните италиански бани е боядисаният външен ръб. Това, което италианците изглежда са в реда на нещата, е разбираемо само за руските купувачи, които обичат нестандартни решения. Например, баня с ярки и екстравагантни цветове.

Функционалността и елитната вана са концепции, които са неразделни един от друг. Например, баня с малка врата. Един човек влиза в такава баня, затваря вратата и започва да извлича вода. Много удобен вариант за хора, които са ограничени в движение поради заболяване. Тази баня е доста скъпа.

Жълта дизайнерска баня
Баня от естествен камък от Антонио Лупи
Дизайнерска баня Dune

И въпреки че банята в представителството на истинските италианци трябва да бъде доста просторна, производителите вземат предвид особеностите на нашите жилищни помещения. Ето защо те могат да предлагат и малки ъглови структури. Всъщност всеки може да намери нещо, подходящо за себе си и за бюджета, и да вкуси, въплъщавайки в банята си част от Италия.

Баня в италиански стил

Малко история

Италия през Средновековието не беше много чиста. Хората имат право да се перат само веднъж месечно. В същото време имаше доста ясна обосновка за начина на живот, основан на религиозни помещения. Църквата считаше греха за често измиване на тялото си.

Имаше мнение, че честите водни процедури увреждат здравето и развалят душата. Неграмотните и бедните хора изобщо не се съмняваха в правилността на представителите на църковните власти и ходеха мръсни и немитирани месеци.

Последствията от този начин на живот са различни епидемии, които са понесли огромен брой човешки животи. Интересно е, че древният период е доста различен в това отношение от Средновековието. Нека си припомним епохата на Римската империя. Във всяка къща от онази епоха имаше баня. Може да се намери в домовете на богатите и бедните. Нека от историята си припомним известните римски бани и бани.

Римска баня за къпане

Две хиляди години по-късно ситуацията се променя точно: правилата за хигиена са сведени до минимум. И това беше искането на Ватикана. Гражданите бяха принудени да променят баните по басейните.

По същество всичко се промени с Ренесанса. Този период от историята съживи не само изкуството, но отново върна банята в истинската си цел. Бат "караше" в човешки домове и здраво укрепи позицията си там. Укрепена по такъв начин, че да стане обект на поклонение. Банята трябва да е била в центъра на голямата зала, за да отбележи кое важно място има в човешкия живот.

Италианската баня на Възраждането

Баните от Ренесанса отличават оригиналния дизайн, който намира проявления в различни форми. Добавете към това и различни декорации, циментова замазка и други начини за предаване на оригиналността и красотата на продукта. Банята се превръща в истинско произведение на изкуството. Тази красота и изтънченост, стилът е изцяло въплътен от производителите от Италия до днес.

Антична баня
Бат началото на 20-ти век
Баня през 18 век

С течение на времето италианските производители са стигнали до необходимостта да създават дизайн на масаж. Първоначално опитът за създаване на хидромасажни вани не беше успешен. Може би създателите не са имали достатъчно опит и умения. Впоследствие баните от Италия, оборудвани с хидромасаж, а сега тези продукти се възхищават навсякъде по света, което оказва положително влияние върху потребителското търсене.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 5 =