Как да изберем качествена китайска баня?

Как да изберем качествена китайска баня?

Днес водещата позиция на пазара на производство на санитарен фаянс е заета от Китай. Въпреки факта, че в момента има постоянна тенденция основната дейност да се премести от повечето европейски марки на територията на КНР, това не пречи на бързото развитие на китайските марки на производството. По-голямата част от китайския санитарен фаянс се произвежда в Гуангдонг. Не изоставайте и областите Фуджиан и Шанхай. Доставките на китайски санитарен фаянс се извършват почти по целия свят, като бързо завладяват пазара, оставяйки продуктите на водещи европейски марки далеч назад. Клиентите от цял ​​свят се привличат предимно от разумна цена, която заслужава качеството на модулите за водопроводни инсталации и тяхното техническо оборудване. Помислете за основните производители на китайски бани.

Баня за двама в Китай

Китайска акрилна баня с хидромасаж

Кръгла вана с хидромасаж

митология

В съзнанието на повечето наши сънародници има няколко стабилни, но в основата на погрешните митове за недостойнството на китайското производство. Такива вярвания се развиха още в края на 90-те години, когато руският пазар беше наводнен от китайски евтини потребителски стоки с много ниско качество.

Баня от марка Eago

Но ако анализираме сегашните търговски отношения на Китай, ще видим, че Европа, Австралия и дори Америка, независимо от стандартите за качество, ползват китайски продукти. Оказва се, че Китай отдавна е установил производството на известни компании, включително водопроводни, които стриктно контролират продуктите.

Качеството на тези продукти не е по-ниско от това, произведено в родината на марката, но цената е половината от тази за много потенциални купувачи е важен фактор. В края на краищата, ако приоритетът е функционалност, тогава няма смисъл в надплащането за популярността на европейската марка.

Овална акрилна вана

Многоъгълна вана от китайската марка Apollo

Китайска вана в ретро стил

Разбира се, трябва да се разбере, че качеството на всяка баня, а не само китайската, зависи от конкретната компания за производство на санитарен фаянс.

Дори и визуалната проверка на ваната веднага ще помогне да се направят изводи за качеството на продуктите:

 • внимателно я прегледайте,
 • проверка за издръжливост,
 • проверете за токсични миризми.

Дружество, което притежава лиценз, задължително ще предостави на купувача гаранция и ще предложи възможни варианти за връщане или обмяна.

Баня със стъклена вложка и хидромасаж

Принципът на производство "на китайски"

Досега има мнение, че нито китайското правителство, нито самите производители не се лекуват със съответното внимание на авторското право и разказите за евтини китайски фалшификати не са изненадали никого за дълго време. Но такива случаи са свързани с факта, че законите на страната не налагат задължителна регистрация на продукт за получаване на търговска марка, но в същото време не гарантират защитата на авторското право. С официалната регистрация на правата върху интелектуалната собственост правителството изцяло гарантира защитата на правата на производителя.

Мини басейн с китайски произход

Необичайна вана на краката с хидромасаж

Луксозен производител на вани в Китай

Но сега ситуацията се промени радикално. Въпреки че тази мистериозна страна с богата история и културно наследство все още е мистерия за много европейци, общественото мнение постепенно се променя.

В момента китайското производство е начело в почти всички параметри, икономиката на страната се развива бързо. Значителен принос за развитието на производствените мощности на Китай се осъществява от Америка и европейските страни, които имат собствено производство в Средното кралство и инвестират милиони долари в развитието на страната.

Самите китайци много бързо научават всичко западно, така че представляват добре желанията на европейския купувач.

Китайска баня с душ кабина

Водещи марки

Помислете за водещите марки, които са в голямо търсене.

Appollo

Appollo Company представя своите продукти на руския пазар в продължение на повече от десетилетие, отдавна е спечелила достойно място сред търговските марки и се радва на постоянна популярност сред населението. Компанията непрекъснато разширява продукцията си и подобрява продуктите си, като постоянно представя на купувача различни новости.

Баня Аполо СПА
Акрилна вана с хидромасаж Apollo
Компактна баня за двама
Бани асиметричен Аполон
Ъглов воден басейн Аполон
Банята е свободна

Колизеят

Търговска марка "Колизеум" представлява дружеството Coliseum Bas. Повече от седем години руският пазар е снабден с продукти на Coliseum. Основният приоритет на дейността на фирмата е контрол на качеството, наличност, модерен дизайн.

Баня Колизеум

Gemy

Фирма Gemy специализира в производството на вани с джакузи. Тази компания е основана през 1990 г. в индустриалната зона на провинция Фошан. Gemy произвежда само сертифицирани продукти от висококачествен акрил, който се продава успешно в Европа, Русия, САЩ и други страни.

Хидромасажна вана с душ за гладене
Триъгълна хидромасажна вана
Правоъгълна вана с хидромасаж
Асиметрична вана Gemi
Овална вана на стена
Червен мини басейн с хидромасаж и осветление

река

Бридж река - пазарът е известен още от 2001 г. Въпреки факта, че това е млада компания, качеството на продуктите от река не поражда въпроси. Продуктите на това дружество са напълно сертифицирани и качеството му напълно отговаря на международните стандарти. Фирмата е специализирана в производството на душ кабини, които са изработени от екологични материали.

Баня от китайската марка River

голф

Фирма Голф произвежда разнообразие и популярно в света на санитарните продукти. Основната посока на дейността му е производството на хидромасажни душ кабини и спа кабини.

Най-новото нововъведение на фирмата беше изцяло ново развитие. Инженерите на компанията създадоха иновативен модел, съчетаващ душ кабина и инфрачервена сауна, която е в голямо търсене не само в Китай, но и по целия свят.

Кръгла самостоятелна баня с хидромасаж
Правоъгълна вана Голф
Нестандартна баня за двама
Гореща вана от марка Golf
Баня от марката Golf
Овална вана

Хубер

Фирма Huber за производство на санитарен фаянс са създадени през 1968 г. В момента широка гама от продукти на тази компания ще задоволи търсенето на всеки купувач. Душ-кабини, вани, хидросауни с модерен дизайн и редица полезни функции са лесни за използване и трайни, тъй като са направени само от качествен и сертифициран материал.

Душ кабини Huber

Вела

Китайска компания Вела произвежда санитарен фаянс от различен тип, но основният приоритет е производството на душ кабини, които по отношение на качество, функционалност и дизайн, по никакъв начин не са по-ниски от известните европейски марки.

Баня от компанията Вела

предимства

Оптималното съотношение "цена-качество" се постига с факта, че сертифицираните китайски акрилни вани са изработени от качествен акрил, произведен от местни производители.

Асортиментът изненадва дори най-претенциозния купувач с разнообразието от дизайнерски идеи, стилове, размери и форми. Китайските майстори смело използват творческите си идеи, като обръщат специално внимание на голямо разнообразие от възможности за комфорт, като не забравят и евтините бюджетни модели. Много е удобно при такива модели да има възможност за постепенно запълване на ваната с опции. Например, като закупите най-простата акрилна вана с минимално техническо съдържание, ако е необходимо, можете лесно да инсталирате допълнителни опции.

Мини басейн с китайски произход
Акрилна асиметрична вана Китай
Производство на дървена вана в Китай

Широк избор - от матрици до материали

Изборът на нова баня е много сложен и обезпокоителен процес. Как да направите правилния избор, за да не го съжалявате по време на експлоатацията на банята?

На първо място, трябва да решите какво искате да видите в банята си. Съвременният пазар на бани е толкова разнообразен, че неподготвеният купувач ще бъде много труден за навигация.

Определете обема на ваната, материала, от който е направена, формата и, разбира се, изберете производителя. Обемът на банята обикновено варира от 200 литра (малък) до 250-300 литра (голям). Някои производители предлагат и седалищни бани, които съдържат по-малко от 150 литра.

Основни форми и сортове

Модерните бани от Китай привличат купувачи с голямо разнообразие от форми и модификации на модели.

Те имат не само класически форми, но и много други възможности:

 • с подлакътници;
 • стъпала;
 • осветление;
 • джакузи;
 • TV;
 • електронно управление.

Баните с нестандартни форми обикновено са изработени от универсален материал като акрил.

Акрилна ъглова вана със стълби
Иновативна вана от марката KKR
Малка вана

Каква форма на баня трябва да бъде предпочитана, е необходимо да се вземе решение във всеки конкретен случай поотделно:

 • Бани с класическа правоъгълна форма Най-разпространеният вариант за стандартни апартаменти с малки бани. Такива бани могат лесно да влизат дори и в най-малките стаи, освен това класическата вана е най-икономичното решение.
 • Ъглови вани - отличен компромис за тези, които искат да купят вана с голям капацитет, но имат малка баня. Тази форма на банята ви позволява да пестите място, без да се лишавате от комфорт. Много често ъгловите вани от Китай са оборудвани с хидромасажна функция.
 • Вани с овална форма поемете просторна стая. Такива бани изглеждат скъпи и се търсят както покрай стената, така и в центъра на банята. Изборът на овална баня е доста скъп, тъй като такива вани ще бъдат снабдени с приятни допълнителни функции като осветление, хидромасаж и особено скъпи модели - електронно управление на всички функции.
 • Вани с кръгла форма съчетават понятието богатство и лукс. В края на краищата, инсталирането на такава баня изисква наистина огромна стая. Такива модели са оборудвани с функции на джакузи, хидромасаж и много други допълнителни функции.
Китайски мотиви във вътрешността на банята

Основни критерии за подбор

Важен фактор при избора е материалът, от който е направена банята:

 • Вани от чугун те са дълголетие, отлични антикорозионни свойства, поддържат топлината добре. Единственият недостатък - много тежест, има положителна страна - сто килограм вана ще издържи на всякаква тежест.
 • Стоманени вани Икономична възможност за хора с малки доходи. Основните недостатъци на тези бани са краткотрайни, около 10 години, силни шумове и много леки, не повече от 25 кг. Също така тези бани се охлаждат много бързо. Най-често стоманата се използва за създаване на заседнали бани, които са най-популярни сред хотелиери, хотели, апартаменти под наем.
 • Вани от акрил в момента са най-добрият вариант за модерни водопроводни инсталации. Предимствата на тези вани са повече от недостатъци. Акрил, като чугун, поддържа топлина добре, не е склонна към корозия, не абсорбира вар и валежи от твърда и мръсна вода. Повреден случайно повърхността на акрилната вана може лесно да се възстанови. Единственият недостатък на акрилната вана е, че се деформира при температури над 80 градуса, така че ще трябва да откажете такива горещи вани.
 • Пластмасови вани - Евтин заместител на акрилни вани. ABS пластмасата е крехък материал, експлоатационният живот е много кратък, не повече от 5 години, често се налага ремонт и възстановяване. Можете да намерите и комбинирани опции - извън банята е акрил, а вътре е подредена с пластмаса. Такава баня с добра грижа може да продължи малко по-дълго, но не много.
Баня интериор от Фън Шуй
Интериор в ориенталски стил

Така че, основните критерии за избор на баня, които ще ви помогнат да изберете най-оптималната опция за покупка.

 • Необходимостта да се определи ценовата категория на санитарен фаянс.
 • Изборът на материала, от който ще бъде направена банята, като се вземат предвид технологичните характеристики, на първо място, като удобство, здравина и издръжливост.
 • Определение с размери, форма и наличие на допълнителни функции.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1