СПА хидромасажен басейн – максимална полза и релаксация!

СПА хидромасажен басейн - максимална полза и релаксация!

Възможността за инсталиране на басейн във вашата къща или в дача привлича много хора, но редовен басейн може да стане по-функционален, като се добави към системата за джакузи. В този басейн водата се изважда от купата с помпа и след това чрез специални дюзи се подава обратно под налягане.

Дюзите за джакузито и техните сортове бяха разгледани подробно в друга статия.

Полезни свойства на джакузито

При хидромасаж водни струи засягат тялото на човек, потопен в басейна. Ако говорим за хидромасаж, имаме предвид точно ефекта на водата, който не включва ефекта на въздушните мехурчета. Тази процедура има терапевтичен и релаксиращ ефект.

Ако заедно с водата в дюзата има малки въздушни мехурчета, тогава процедурата се нарича аеромасаж. И двата вида масажи могат да помогнат за неразположението на мускулно-скелетната система, както и на нервната система (нейната периферна част).

Хидромасажен басейн у дома

Хидромасажната процедура отлично отпуска мускулите, подобрява кръвообращението, стимулира изхвърлянето на излишната течност в тъканите. Тъй като натоварването на водата на гръбнака и ставите намалява, джакузито е полезно за проблеми с тях. Резултатът е по-бързо възстановяване. Процедурите се препоръчват за лош сън, хроничен стрес и умора, нарушения на имунитета, стомашно-чревни заболявания, лошо кръвообращение.

Хидромасажен басейн в апартамента

СПА хидромасажен басейн

Басейн с хидромасаж

Курсът на процедурите за хидромасаж може да облекчи пристъпите на артрит, да облекчи болката и да помогне за възстановяването на ставната функция. Също така сесиите спомагат за увеличаване на еластичността на сухожилията и мускулите, премахват целулита, повишават ефективността и подобряват настроението.

Предимства на хидромасажа

Противопоказания

Както при всяка процедура, хидромасажът в басейна има противопоказания. Процедурата е забранена за обостряне на всяка болест и остри инфекциозни патологии. Също така не се извършва хидромасаж, ако пациентът има кожни заболявания. Не можете да масажирате във вода и рак, с камъни в бъбреците, с ангина и хипертония. Също така процедурата е забранена в периода след сърдечен удар или удар.

Позиция на тялото в хидромасажния басейн

вид

Масажни процедури в басейна с хидромасаж

Препълнен хидромасажен басейн

Надуваем хидромасажен басейн за лятна резиденция

По свой тип плувен басейн в селска къща и във ваканционно селище, оборудван с хидромасаж, може да бъде:

  • надуваем басейн;
  • завършена баня;
  • стационарен басейн;
  • разглобяема конструкция на рамката.

Системата за филтриране, инсталирана в хидромасажните басейни, разделя всички свои видове на басейни за скимер и преливник.

Ако вземете предвид материала, с който е обработен басейнът, тогава всички модели са:

  • филм;
  • мозайка;
  • фибростъкло пластмаса;
  • плочки;
  • дърво
  • полипропилен.

Също така басейнът с хидромасаж може да бъде публичен или частен.

Дървен спа център

Обществен плувен басейн

Плувен басейн с хидромасаж

Най-популярните такива съоръжения за хидромасаж:

Слънчев аеромасаж

Това е легло с перфорация, въздухът се подава чрез компресор, което води до много мехурчета;

Слънчев аеромасаж

Стени за хидромасаж

Представени от няколко вида, които се различават в силата на водния поток и характеристиките на инжекторите. Една от тези стени (aero) може да има 4 дюзи на различни дълбочини, а резултатът от работата му ще бъде мек поток от вода с въздушни мехурчета. Друга стена (турбо) се отличава със създаването на водни потоци със значителна здравина. Наличието на трети тип стена (противопоток) ще помогне да се създаде противопоток, за да се практикува плуване;

Хидромасажен плувен басейн за плуване

Водопад под формата на каскада

Този водопад също има декоративна функция в допълнение към функция за масаж - водната каскада не само масажира тялото добре, но също така съживява територията;

Водна каскада

Водни оръдия

Инсталирана върху джантата и създава силна водна струя, която ви позволява интензивно да масажирате врата и раменете;

Басейн с водни оръдия

Гейзер отдолу

Чрез инсталираната в дъното на басейна дюза се доставя въздух, който ви позволява да провеждате мека аеромасаж.

Гейзер в дъното на басейна

Размерите на джакузито могат да бъдат много различни. Ограничете само бюджета и размера на стаята.

дизайн

Плувният басейн с хидромасажна функция може да бъде вграден или самостоятелен. Във втория вариант неговият дизайн има декоративно покритие отвън и стълба, улесняваща входа. Тялото на такъв басейн е направено от пластмаса или дърво, а между него и купата има топлоизолационен материал.

В купата на басейна има струи и водопад, както и в зависимост от модела, има опция въздушен масаж, озониране система, ароматерапия функция, наличието на обратен поток, аудио система, която не получава вода, както и на други производители добавят всяка година нови модели.

Проектиране на хидромасажен басейн

Дизайнът на басейна за хидромасажи задължително включва филтри (един или няколко), предназначени за пречистване на водата. Ако филтрите са качествени, водата може да бъде сменена след няколко месеца. Желателно е в устройството на басейна да има озонов генератор. Той не само подобрява качеството на водата, но и удължава проектантската услуга. Обикновено във филтриращата система има циркулационна помпа, в която има специален филтър за забавяне на големи частици преди да влязат в главния филтър.

Самостоятелен хидромасажен басейн

Купа на басейна с хидромасаж

Спа басейн

Надуваем спа-басейн

Благодарение на тази версия на басейна с хидромасажна функция, можете да поддържате тялото в добра форма и да подобрите своето благосъстояние без да посещавате спа-салоните. След закупуването и инсталирането на този тип басейн, удоволствието от джакузито ще бъде на ваше разположение всеки ден.

Такъв басейн е преносима структура, която може да бъде разглобена и сглобена, инсталирана навсякъде. Основната разлика от обичайния басейн за плуване в този модел на надуваемия басейн е наличието на хидромасаж, който помага не само за отпускане на тялото, но и за лечение на някои заболявания.

Надуваемият басейн е независим дизайн, в който има специални водни филтри, които го почистват по време на експлоатацията на басейна. Поради това не се налага изтичане на замърсена вода и запълване на басейна с чиста вода.

СПА център с хидромасаж

Надуваем хидромасажен басейн

Голям надуваем спа басейн

За производството на този тип басейн използвайте най-съвременните качествени материали, включително композитни влакна, които покриват басейна отвътре. Като външно покритие често се използва ламиниран PVC. Материалите са с висока якост, така че в надуваемия басейн може да се поставят едновременно няколко възрастни и продуктът няма да се деформира едновременно.

Тъй като надуваемият хидромасажен басейн има контролен панел, можете да изберете режима на масаж и да контролирате налягането на въздушните струи. Устройството е снабдено със система за омекотяване на водата, поради което почти не се отделя сол по стените на солта. Освен това омекотената вода има благоприятен ефект върху кожата.

Всички надуваеми басейни имат помпа за изпомпване на вода и филтрираща система. За дезинфекция на вода в надуваеми спа-басейни се използва хлорираща система. Използвайки солта, водата в басейна може да се превърне в истинска морска вода, която също е полезна за къпане.

Басейн Спа с отопляема вода

Басейн Спа с отопляема вода

Филтър за спа център в басейна

Отоплението на водата в басейна също е програмирано, така че температурата за къпане в различно време може да бъде избрана най-оптималната. Освен това, контролния панел следи работата на спа-системата. Резултатът ще бъде настройка на въздушните струи, за да се получи отпускащ масаж. За снабдяването с въздух се срещат дюзите и техният брой е различен при различните модели (може да бъде до 120 броя).

Тъй като надуваемият басейн има специален субстрат, той може да се монтира директно на земята без никакъв страх. Когато топлия период свърши и басейнът се почисти за зимата, не е необходимо да се измива.

Ако има желание, инсталирането на такъв модел е възможно вътре в къщата. Особено, ако това е един извънгабаритен мини модел. Плюсът е, че инсталацията не изисква специални умения - продуктът трябва да се разложи, след като се включи в електрическата мрежа и след това да се налива вода в него. Много модели са оборудвани с удобни дръжки, което ви позволява да преместите басейна на желаното място.

Надуваем голям хидромасажен басейн

Надуваем хидромасажен басейн

Надуваем плувен басейн с хидромасаж

Основните разлики между басейните от джакузита

Основната разлика е в хидромасажната система. И в двата вида оборудване има специална система, която ви позволява да получите хидромасаж, но фактът, че обемът на водата в басейна с хидромасаж е много по-голям ви позволява да инсталирате по-мощна система в него. В резултат на това, ефектът от масажа в басейна ще бъде много по-ефективен и по-обширен, отколкото в банята.

Басейнът е различен и по-ергономичен, защото може едновременно да приеме процедурата на няколко човека (до 10). В хидромасажна вана могат да бъдат едновременно 1-3 души.

Съществуват разлики между банята и плувния басейн при експлоатацията им. Басейн с хидромасажна функция не изисква връзка с централизирано водоснабдяване. Водата след баня в такъв басейн не е необходимо да се източва, защото е ефективно дезинфекцирана и почистена. И наличието на интегрирана система за филтриране също се отнася до съществените разлики в басейна от джакузита.

Масажен ефект в спа-басейна

Голям хидромасажен басейн

СПА хидромасажен басейн

Правила за подбор

Оценка на положителните свойства на горещата вана, много се осмеляват да го купя или инсталация спа оборудване вече е на разположение на вила или селска къща в задния двор басейна.

Обърнете внимание на производителя. По-добре е, ако покупката ви е направена от доверена надеждна компания. Така че получавате качествен хидромасажен басейн и възможността да се грижите за него или да поправите гаранцията.

Избирайки подходящия вариант, решете предварително къде ще бъде инсталиран басейнът - на открито в двора на къщата, в сградата или в беседката. Зависи от това дали имате нужда от модел с капак, който да предпазва от дъжд и листа, или имате нужда от басейн с допълнителна изолирана чаша за зимна употреба.

Вътрешен джакузи

Басейн в спа центъра

Хидромасажен басейн с осветление

В зависимост от нуждите Ви от брой места можете да закупите компактен басейн за двама души и хидромасажен басейн за 8-10 души, които желаят да започнат водна процедура. В редица басейни има специално осветление, което е полезно дори и вечер, като се използва джакузи и на шумна партия.

Ако ви се предлага да проведете тестова вана, не отказвайте такава услуга, защото можете да оцените ефективността и ергономичността на устройството според вашето преживяване.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 3 =