Sinki bilik mandi diperbuat daripada batu buatan

Sinki bilik mandi diperbuat daripada batu buatan

Satu bahagian penting dari bilik mandi mana-mana, ia pasti tenggelam. Ia boleh dibuat bukan sahaja dari faience, majolica dan logam, tetapi juga dari kaca atau kayu. Dan bagaimana dengan shell batu, sebagai contoh, batu buatan? Ini adalah pilihan yang sangat baik, yang mempunyai lebihan daripada minus. Ramai lebih suka jenis shell ini, dan sekarang anda akan tahu kenapa.

Faedah

Peranti paip dari batu buatan merujuk kepada produk teknologi moden.

Kelebihan produk popular ini hari ini ialah:

  • Rintangan terhadap lelasan dan kesan;
  • Ketahanan;
  • Rintangan haba;
  • Rintangan kelembapan;
  • Kebersihan;
  • Ketiadaan jahitan;
  • Kemudahan penjagaan;
  • Bentuk luar biasa;
  • Pilihan warna yang kaya;
  • Alternatif yang baik untuk batu semula jadi dan harga dan berat badan.

Kelebihan basuh yang diperbuat daripada batu buatan untuk bilik mandi

Kelebihan sinki batu buatan di bilik mandi

Kelebihan sinki batu tiruan

Kelemahan

Walaupun kelebihan cangkang ini, sebahagian daripada mereka masih tidak memenuhi keperluan di atas.

Produk dari batu akrilik, terutamanya berkilat, mudah tercalar. Dalam hal ini, adalah disyorkan untuk memilihnya dalam nada yang ringan dan tidak seragam, supaya kerosakan, jika tiba-tiba mereka muncul, tidak begitu ketara. Pengeluar juga memberi jaminan bahawa masalah seperti tanpa kerumitan khas dipulihkan tepat pada masanya. Tetapi tidak semua orang akan mahu menghabiskan lebih banyak wang dan masa untuk ini.

Basuh basuh dari aglomerat lebih tahan lama, tetapi kerana kepekaan yang rendah dari bahan tersebut, terdapat kemungkinan ubah bentuknya dalam bentuk mikrokompres, yang pada masa itu mungkin tidak dapat dilihat, tetapi di masa depan akan menjadi alasan utama pembentukan keretakan besar, atau lebih buruk lagi.

Kelemahan sinki batu tiruan

Juga diperhatikan, jika permukaan batu sintered itu berkilat, lebih baik tidak menggunakan agen pembersih yang kasar, supaya penampilan produknya tetap berkilau dan segar.

Kekurangan umum semua jenis cangkang batu buatan - adalah kandungan sejumlah besar elemen kimia yang digunakan dalam pengeluaran. Walau bagaimanapun, pengeluar berhujah bahawa tidak semua daripada mereka adalah berbahaya kerana mereka kelihatan, jadi pilihan hanya untuk pembeli. Sekiranya anda bimbang, lihat sinki bilik mandi dari batu semula jadi.

Jenis bahan

Komposisi batu tiruan termasuk pelbagai komponen semulajadi dan sintetik. Campuran yang diperolehi daripada mereka menjalani rawatan haba dan mekanikal, sebagai akibatnya bahan ini dari pelbagai jenis dibentuk, tetapi mempunyai praktikal ciri yang sama. Ia adalah homogen, permukaannya sesuai, licin, tidak berliang, yang menjamin sifat-sifat kebersihan dan pencemaran air.

Jenis-jenis batu buatan berikut menonjol:

Jubin porselin

Bahan buatan ini diperolehi dengan menekan dan mensalin campuran campuran homogen. Jisimnya terdiri daripada liquefied clay, kuarsa, kaolin, pegmatites, air dan feldspar. Semasa pemprosesan, struktur kristal memperoleh sifat batu dari mana kerang, countertop dan produk yang dihadapi dibuat. Palet warna sangat pelbagai.

Produk yang diperbuat daripada granit seramik sangat tahan lama - sehingga seratus tahun perkhidmatan, jika tidak tertakluk kepada beban berat.

Tenggelam dibuat daripada stoneware porselin batu tiruan

Baskom buatan diperbuat daripada granit seramik

Sinki buatan granit seramik untuk bilik mandi

Batu komposit

Bahan ini agak pelbagai. Ramai pengeluar mempunyai resipi sendiri untuk bahan mentah. Komposisi yang paling terkenal diperbuat daripada granit atau kerek marmar dengan pengikat sintetik. Batu itu tidak mempunyai jahitan, ia mudah dijaga kerana permukaan yang tidak bersifat hygroscopic.

Tenggelam diperbuat daripada batu komposit tiruan

Basuh dari komposit ke bilik mandi

Tenggelam diperbuat daripada bahan komposit buatan untuk bilik mandi

Sesetengah produk dari batu jenis ini menonjol dengan penampilan yang agak buatan mereka.

Sinki bilik mandi diperbuat daripada batu komposit buatan (marmar suntikan)

Agglomerate

Batu aglomerasi dihasilkan dari serbuk batu dari pelbagai batu. Ia boleh menjadi marmar, granit atau kuarza. Untuk meningkatkan kualiti bahan mentah tambah pasir, atau zarah kaca, serta pewarna pigmen, untuk pelbagai tekstur. Resin polimer adalah unsur penghubung.

Bahan ini kelihatan agak semula jadi, tekstur licin dan sejuk. Ia tidak menyerap bau, tidak mengubah warna tekstur dari masa ke masa dan tahan terhadap persediaan kimia yang aktif. Aglomerat sukar untuk dirawat, jadi produk daripadanya tidak mempunyai konfigurasi yang rumit.

Sinki sinki bilik mandi

Tenggelam batu buatan dari sinter untuk bilik mandi

Basuh basuh yang diperbuat daripada batu aglomerasi buatan

Tenggelam diperbuat daripada batu aglomerasi untuk bilik mandi

Tenggelam dalam bilik mandi aglomerat

Batu akrilik

Dalam pengeluaran batu plastik ini, gunakan bahan mineral, resin akrilik dan pigmen pewarna. Campuran komponen dibentangkan dalam acuan untuk pengerasan, selepas itu bahan siap tertakluk kepada pemprosesan selanjutnya - membentuk.

Akrilik sangat serupa dengan rupa batu semula jadi. Daripada kualiti terbaiknya, keupayaan menyerap bunyi, kebersihan dan ketahanan terhadap agen aktif kimia dibezakan.

Batu buatan batu terbuat dari akrilik

Tenggelam dari batu akrilik

Salur akrilik batu buatan

Borang

Batu buatan membolehkan anda membuat cangkang dari sebarang konfigurasi. Pilihan ini atau reka bentuk bergantung pada jenis batu, kerana hanya beberapa yang menyatakan sifat plastik. Dalam kes ini, sifat akan menjadi sumber terbaik untuk inspirasi dan model peranan.

Tenggelam diperbuat daripada batu tiruan

Bentuk sinki biasa yang dibuat dari batu buatan untuk bilik mandi

Coklat batu buatan

Bentuk basuh yang diperbuat daripada batu buatan untuk bilik mandi

Tenggelam yang diperbuat daripada bahan batu buatan

Bentuk cangkang yang terbuat dari batu buatan

Apabila memilih bentuk produk, ingat lokasi paip.

Kepada pedalaman mana yang sesuai?

Basuh basuh dari batu buatan menghias bilik mandi. Sebagai contoh, bentuk barang kebersihan elegan akan kelihatan secara organik di setiap bilik mandi, bukannya produk geometri besar-besaran. Pada pandangan arkitek, pedalaman akan dihiasi dengan bentuk yang lebih ringkas dan lebih tepat daripada yang berpura-pura.

Kami memberi perhatian ringkas kepada anda.

Interior bilik mandi dengan wastafel yang diperbuat daripada batu buatan

Tenggelam diperbuat daripada batu buatan di dalam bilik mandi dalaman

Basuh basuh dari batu buatan di bahagian dalam bilik mandi

Batu tiruan di pedalaman bilik mandi

Coklat batu buatan di bahagian dalam bilik mandi

Tenggelam diperbuat daripada batu buatan di pedalaman bilik mandi

Reka bentuk bilik mandi dengan sinki batu tiruan

Tenggelam batu buatan di bilik mandi

Bahagian dalaman yang sesuai dengan basuh yang diperbuat daripada batu buatan

Mendapatkan maklumat tentang ciri-ciri cangkang yang terbuat dari batu buatan, anda dengan cekap mendekati pilihan paip, menimbang semua kebaikan dan keburukan. Dan jangan lupa untuk meminta jaminan untuk barangan yang anda beli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 + = 21