Bide namestitev z lastnimi rokami

Bide namestitev z lastnimi rokami

V 17. stoletju je bil v Franciji izumljen bide, kopalna kopel za intimno higieno, natančneje za pranje intimnih območij. V preteklih letih se je bide razvil in zdaj spominja na navaden WC, samo z mešalom namesto rezervoarja. Podobnost z straniščem je vidna, v resnici pa je bide bolj primerna s kopalnico ali umivalnikom.

Stol-bide v kopalnici Louis XVI

Značilnosti

Takšna vodovodna naprava je bila priljubljena od dolgo časa. Je človeštvo manj higienično? Nič več. Obstaja več razlogov, zaradi katerih ni priljubljen. Prvič - vsi se ne zavedajo namena in koristnosti bideja. Navsezadnje ga lahko uporabimo ne samo za higienske namene, temveč tudi kot kopel za pranje nog. To je zelo primerno za ljudi, ki trpijo zaradi bolezni mišično-skeletnega sistema, hemoroidov, je primeren tudi za majhne otroke in starejše osebe.

In to niso vse prednosti. Z bidejem se vam ni treba več tuširati ali kopati, kot je potrebno. To bo prihranilo čas čiščenja kad.

Aplikacija Bide

No, drugi razlog za njegovo nepriljubljenost je majhna velikost stranišča. Samo, da ga ne postavite. Toda to je tudi mogoče popraviti. Bidei so nameščeni v kopalnici ali kupujejo stranišče z bide funkcijo, ki bo prihranila prostor.

Obstajajo primeri, ko je bil bide kupljen kot element razkošja in ga nikoli ni uporabil. Zdaj pa veste, da bide omogoča ustvarjanje udobnih pogojev po odhodu v stranišče.

Uporaba bideja

Če razmišljate o namestitvi bide, se zavedajte, da ga ne bo težko namestiti sami. Skupaj s to napravo je navodilo, na katerem je potrebno strogo upoštevati vse točke. Zaželeno je, da je bilo navodilo med namestitvijo na vidiku.

Odkup bide se začne z izbiro kraja v kopalnici, izračunu njegove velikosti, lokacije kanalizacije in vodovodnih cevi. Glede na vrsto vgradnje lahko cevi do sanitarne enote odprete, skrijete v steno in vgradite v ohišje.

Higienski pripomoček je talno, tečajno in kombinirano z vodno gladino in navzdol. Različni stil in z različnimi funkcijami: sušilcem za lase, hidromasažo, deodorizacijo zraka itd.

Primerna baza v notranjosti

Tudi za bide povezavo je potrebno založiti s izvijačem, ključem in ključem, perforatorjem, pakiranjem, silikonsko tesnilno maso, montažnim trakom.

Bolje je, da takoj kupite bide s straniščno školjko ene same blagovne znamke. Torej bo notranjost bolj harmonična. In če je stranišče že kupljeno, se spomnite članka in serije proizvajalca, da bi našli podoben model bideja. Vrsta bide povezave mora biti enaka kot za stranišče.

Upoštevajte tudi, da se mešalniki običajno kupijo ločeno.

Ne glede na model higienske naprave je odvodni ventil samodejen. Če želite povezati bide, potrebujete posebno pritrjevalo za stranišče, gibka cev pa služi kot povezava s kanalizacijo.

Sestavite mešalnik

Vodovodni mešalnik je nameščen na vodovodni napravi in ​​vrti 360 ° C. Ima poseben vzvod za odpiranje in zapiranje umivalnika. Obstaja več vrst: ena oseba, dvoventil, s fotocelico, termostatik. Slednja je najbolj optimalna možnost.

Sestavljanje mešalnika na bide se ne razlikuje veliko od sklopa umivalnika in se pojavi na ta način:

 • Nosite gumijasto tesnilo in okrasni pokrov na dnu mešalnika;
 • v mešalniku privijte gibke cevi tople in vroče vode. Pazljivo privijte cev, ne da bi se močno zategnili, da ne bi prekinili tesnosti;
 • priključite mešalnik in vodovodno napravo tako, da na njih vstavite gumijaste blazinice. Z rokama pritrdite lasnice in nato privijte z izvijačem;
 • Postavite na trdovratno kovinsko podložko, narežite matice na čepih;
 • Mešalec mora biti centriran in zavarovan z maticami;
 • zdravljenje sklepov s tesnilnim sredstvom.

prilagodljivo pritrditev cevi

Bide mešalnik

Zberemo sifon

Tako kot mešalnik se sifon prodaja tudi ločeno. Ima različne modele in tehnologije povezovanja, zato se ob izbiri sifona posvetujte s prodajalcem. Vsak model je enostavno nameščen in ima dolgo življenjsko dobo. Proizvajajo se sifoni za bideje iz plastike, medenine in nerjavečega jekla.

Sifon za bide

Sifon je nameščen na naslednji način:

 • Odtočno mrežo namestite z gumijasto oblogo;
 • pritrdite rešetko s klinastim obročem;
 • obroč cevovoda je treba zmešati s tesnilom in ga vstaviti do konca v vtičnico odpadne cevi;
 • preverite povezavo za puščanje;
 • Sifon povežite s cevjo in privijte z matrico.

Namizni prti

Pri povezovanju uporabite obliž ali sanitarni lan. Obloga se navije na nit navznoter v smeri, v tem primeru se niti rane ne razkrojijo.

Skupaj s straniščno skledo

Če velikost kopalnice ne omogoča povezovanja higienične naprave, lahko kupite WC školjko skupaj s prho ali kupite pokrivni bide.

Bide za stranišče

Na strani WC-bide je nameščena posebna šoba in v rezervoarju - naprava z elektronskim upravljanjem.

Po potrebi se potegne šoba, ne da bi se dotaknili sten sklede. Prav tako se samočistita pred začetkom dela in nato pod pritiskom vode nekaj sekund. Voda se dobavlja s pomočjo gumbov, nameščenih na zunanji strani posode. Zelo redko pride do oskrbe z vodo s pomočjo pedal.

Funkcije WC-bide so enake kot za običajne bideje: pihanje, ogrevanje.

Če ne nameravate spremeniti stranišča, zamenjajte pokrov bideja. Najhitreje je namestiti. Dovolj je, da ga priključite na oskrbo z vodo in električno energijo, nato pa jo pritrdite v stranišče, kot je običajen pokrov v skladu z navodili.

Ko sta sifon in mešalnik sestavljena, je bide povezana.

Montira se na enak način kot preprosta straniščna školjka. Vodovod je postavljen na potrebno mesto, izdelane so oznake, vrtane z vrtalnikom, nato pa z vijaki. Končno so priključeni tudi oskrba z vodo in kanalizacija.

Z naraščajočimi tokovi vode

Bide za montažo s tlačnim vodnim tlakom je bolj zapletena. Dejstvo je, da voda kroži v notranjosti platišča pokrova in ga segreje. Napajalni regulacijski mehanizem potiska vodo s fontano navzgor

Takšna naprava je opremljena s posebno linijo, ki ne sesuje uporabljene vode, ki nalije na vodnjak.

Preden priključite bide, je regulator za oskrbo z vodo sestavljen in priključen, nato pa je priključen vodovod in kanalizacija. Po namestitvi vodovodne napeljave.

Bide z naraščajočim pretokom vode

Suspendirano

Vgrajeni bide ima svoje prednosti:

 1. Skrita komunikacija, ki ne more pokvariti svoje zasnove kopalnice.
 2. Prihranek prostora. Bide posoda ne potisne toliko naprej, kar prihrani malo prostora. To je odlična možnost za majhne prostore.
 3. Preprostost pri čiščenju sobe, ker ta vodovodni napajalnik ne stoji na tleh.
 4. In, seveda, preprosta namestitev.

Suspended bide je sestavljen iz podpornega okvirja in sklede. Namestitev je podpora posode, kot tudi kraj namestitve bideja. Omogoča natančno nastavitev višine vodovodnega sistema.

Vgradni bide v kopalnici

Namestitev za bideje

Tehnologija vgradnje obesnega bide je naslednja:

 • pripravite nišo za namestitev. Za to je žleb v steni izdelan glede na dimenzije nosilnega okvirja;
 • vodovodne in kanalizacijske sisteme;
 • Namestite namestitev tako, da pritrdite spodnje noge na tla in zgornje pritrdilne elemente na steno;
 • priključite instalacijsko odprtino s kanalizacijo, pritrdite cev za vodo na palico in privijte vijake v podporni okvir. Skodelica bo nameščena na čepe;
 • šivanje niše z mavčno kartonsko embalažo;
 • pritrdite posodo in priključite bide na cevi z vodo in kanalizacijo. Med steno in skledo obvezno namestite gumijasto ali silikonsko tesnilo v kompletu. Postala bo pufer, ki ščiti pred uničenjem stene in posode, ter nadomešča obremenitve na čepih naprave;
 • Bidejte bide tako, da zategnete matico.
Namestitev namestite v bide

Če gumijasta obloga ni vključena, jo lahko opravite sami. V epruvete vzemite navaden silikon in ga uporabite po obodu sklede. Ko se silikon posuši, ga lahko pritrdite.

Zategovanje matice ima svoje lastne odtenke. Če je močno zategnjen, se bo drywall upognjen, in če ne, se bo bide obesil. Tukaj je glavna stvar najti zlato sredino.

Viseči bide

Montaža odtok v tla

Kot je bilo že omenjeno, je mešalnik na bide montiran tako na umivalnik, kot tudi v kanalizacijo, ki je že dolgo poznana. In priporočeno odtok v tleh je narejen kot tuš.

Odtok v tleh

Namen odtočnega kanala je odstraniti vodo iz tal, da preprečimo vlažnost in nastanek plesni. Priporočamo, da naredite med popravilom celotnega nadstropja v prostoru, saj bo potrebno delati na hidroizolaciji in estrihu.

Pri vgradnji umivalnika se uporablja posebna lestev, izdelana iz medenine, jekla ali plastike, ki je priključena na kanalizacijski sistem. Odtok mora biti trpežen in odporen proti koroziji.

Lestev za drenažo

Na začetku dela odstranite majhno površino tal in nato postavite vodotesno zaščito. Cevi za odvajanje vode s kanalizacijo in preverite tesnost.

Na vrhu je toplotno izolacijska plast, na primer pena, in napolnite z mešanico cementa.

Prepričajte se, da je lijak potapljača proti tleh. Ko se cement suši, lahko zaženete zaključno delo.

Vodovodna instalacija

Možno je povzeti. Pri povezovanju bide, upoštevajte vrsto gradnje in lokacijo kanalizacijskega sistema. Kupite vodovodno napravo z navodili v jasnem jeziku in ga strogo držite. Če kopalnica ni velika, uporabite pokrov za bide ali WC školjko. V podu naredite odtok, voda se bo iztekla, preprečila vlažnost v prostoru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 3 =