Sifon za bide

Sifon za bide

Med sanacijo ali obnovo kopalnice se pogosto odloča za namestitev bideja. Eden od elementov tega vodovoda, ki ga je treba dodatno izbrati in kupiti, je sifon. Ne uporablja le uporabljeno vodo v kanalizacijo, temveč tudi odtekanje odplak zaradi čiščenja odpadkov in zagotavlja, da kopalnica nima neprijetnega vonja iz kanalizacije. Kateri so sifoni za bide, kako izbrati ustrezen sifon in kaj morate vedeti o njegovi namestitvi?

Vrste

Vsi sifoni za namestitev bide so:

  • Tubular - spominja na obliko črke S;
  • Ustekleničena - podobna oblika steklenice.

Naprava sifona za steklenico je bolj zapletena. Obe različici sifona sta predstavljeni v več podrobnostih, zato jih je treba sestaviti. Po mnenju strokovnjakov je model steklenice bolj ergonomičen in donosen. V tem delu, ki spominja na dno steklenice, se lahko stvari, ki so se naključno zdrsnile in padejo v bide, kot so zapestnice ali obročki, lahko vztrajajo. Vendar pa sifon za steklenico stane več kot cevasti model.

Cevni sifoni za bideje

Sifon za steklenice za bideje

Metal ali plastika?

Moderni sifoni za viseče in bideje na prostem so lahko iz plastike, medenine ali jekla. Plastični modeli so cenejši, vendar sploh niso povezani z najslabšo kakovostjo. Takšni sifoni niso nič manj zanesljivi kot kovinski.

Plastični sifon je bolj zaželen, če je predvidena skrita namestitev komunikacij, ker je značilna trajnost in funkcionalnost, pri tem pa pri postavitvi v steno postane neprivlačen videz nepomemben. Če je sifon na vidiku, bo najboljša izbira kovinski model, saj izgleda privlačnejši.

Plastični sifoni za bideje

Kovinski sifoni za bide

Nasveti za izbiro

  • Model sifona naj bi bil najprej primeren z velikostjo, ki je združil tako s kanalizacijsko cevjo kot izhodno odprtino za odvod bide. Če boste to zgrešili, boste pozneje morali kupiti dodatne adapterje.
  • Nato določite način namestitve bideja - ali bo sifon ostal odprt ali bo nameščen v steno. Prav tako je pomembno upoštevati izpušni sistem v kopalnici - ali je kanalizacijska luknja v steni (vodoravni iztok) ali je v tleh (navpični iztok).
  • V sifonu, kupljenem za bide, mora biti krivljenje kolena nekoliko večje od sifona za lupine, ker bide operacija prevzema večji volumen vodnega tanka. Upoštevajte, da imajo nekateri proizvajalci sifoni z nekaj zapiralami vode (izgledajo kot serpentin), da se odstranijo vonjave kanalizacije. Prodane so tudi sifoni, ki imajo suho zaklopko, ki jo predstavlja membrana.

Nasveti za izbiro sifonov za bideje

Namestitev

Vsak model sifona je v svoji montažni shemi drugačen, kar proizvajalec podrobno opisuje. Hkrati pa obstajajo skupne funkcije, ki jih je treba spregledati:

  • Pogosto je sifon prvič pritrjen na umivalnik bide in na koncu pripeljal do kanalizacije.
  • Vsa mesta, kjer so sifonski deli povezani, je vredno obdelati s silikonsko tesnilno maso.
  • Končna faza naprave mora biti preskus uhajanja. Vklopite vodo in zagotovite, da so vsi tesnila in sklopke na mestu, brez puščanja in sifon izpolnjuje svojo funkcijo.
  • V mnogih primerih je najboljši način, da poveljstvo sifona zaupate poveljniku. Izkušeni vodovodar bo hitro namestil bide in dal garancije za svoje delo.

Namestitev sifona bide

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 2