Rumah bermain kanak-kanak untuk sebuah apartmen

Ia tidak mudah untuk melibatkan kanak-kanak di malam musim sejuk yang panjang. Jalan yang luar biasa - rumah untuk kanak-kanak. Di dalamnya, mereka boleh "menggantung" selama berjam-jam, mengubah sesuatu, menyeret dan menukar mainan. Paling penting, mereka sibuk. 

Apa jenis rumah kanak-kanak di apartmen di kedai-kedai

Bercakap secara khusus mengenai rumah-rumah permainan untuk premis itu, mereka kebanyakannya diwakili oleh produk yang diperbuat daripada plastik (lodges) atau kain (ini agak khemah permainan). Tidak terdapat bentuk yang sangat umum - kembung dari filem polimer. Untuk kanak-kanak sehingga 4-5 tahun pilihan yang baik: dan panas (tidak bermain di lantai) dan selamat.

Rumah permainan kembung - penyelesaian yang sangat baik untuk kanak-kanak

Kembung - penyelesaian yang baik untuk kanak-kanak

Lebih sering terdapat rumah untuk kanak-kanak dari plastik, mereka sering dilipat. Jika perlu, mereka boleh dibongkar menjadi bahagian-bahagian yang agak kecil dan tersembunyi atau diangkut ke lokasi lain. Ketinggian minimum adalah dari 110 cm, ketinggian maksimum dalam bangunan dua tingkat adalah kira-kira 2 meter. Yang terkecil di kawasan itu ialah 1.2-1.3 meter persegi - bergantung kepada ketebalan dinding. Bahan - PVC. Dengan kualiti yang betul, ia benar-benar selamat (mesti ada sijil SES). Spesies dan spesies - laut:

  • Terbuka, seperti dapur musim panas atau pergola.
  • Dengan tingkap dan pintu, dengan bidai dan tanpa.
  • Terdapat pondok-pondok dengan beranda (kawasan itu sudah boleh 2-3 m2).
  • Dua tingkat - di bawah paras 2 meter.

Rumah gudang yang diperbuat daripada plastik adalah baik kerana ia mudah dibersihkan, mereka boleh dibawa dengan selamat ke dacha, contohnya. Di musim sejuk ia adalah rumah permainan rumah, pada musim panas ia adalah rumah negara.

Tetapi tidak semua bilik mempunyai peluang untuk meninggalkan rumah untuk malam itu. Dalam kes ini, lebih mudah menggunakan varian lipat jenis "tenda" (mereka juga dipanggil "khemah permainan"). Pada bingkai dawai keluli fleksibel yang dijahit. Semua ini dipintal dalam bulatan yang sangat kecil, yang diletakkan dalam kotak 50 * 50 * 10 cm atau lebih kurang - bergantung kepada saiz "struktur". Pemasangan adalah lebih mudah: mengeluarkannya dari kotak dan lepaskannya. Di bawah tindakan daya anjal, bingkai itu terbentang, kain itu terbentang di atasnya. Semua mengambil masa beberapa saat.

Rumah khemah jenis ini lebih mudah diangkut, tetapi mereka tidak boleh dipasang di atas tanah. Adalah dinasihatkan untuk membuat papan papan, papan lapis, dan lain-lain, anda boleh menyebarkan permaidani lama, sepotong linoleum, permaidani ... .pada umum, idea difahami.

Reka bentuk hampir sama seperti pada gambar di atas, tetapi warna-warna boleh sangat berbeza: dengan watak-watak kartun, rumah seorang puteri, beri, dll.

Dengan wira kartun kegemaran anda di dinding

Rumah untuk kanak-kanak dengan wira kartun kegemaran anda di dinding

Bunga Berry seperti perempuan

Bunga Berry seperti perempuan

Ini, mungkin, semua rumah siap untuk permainan, yang boleh dimasukkan ke dalam apartmen. Adakah itu walaupun katil loteng, tetapi lebih mengenai perabot. Tetapi terdapat sejumlah pilihan untuk reka bentuk buatan sendiri - format yang berbeza, dari bahan yang berbeza.

Kediaman untuk kanak-kanak di apartmen dengan tangan mereka sendiri (laporan foto)

Daripada perkara-perkara baik yang dibuat oleh tangan sendiri - anda memandu mereka ke saiz dan keperluan mereka. Oleh itu dengan rumah kanak-kanak - anda boleh menyesuaikan dengan sempurna walaupun bangunan pegun, dan model lipatan lipat boleh dibuat agak murah.

Bagaimana untuk membina katil loteng untuk kanak-kanak sendiri membaca di sini. Dan dalam artikel ini anda boleh menemui penerangan tentang pembinaan sebuah katil kereta (dengan gambar langkah demi langkah). 

Daripada rasuk (fiberboard berselubung, GKL dan papan lapis, anda masih boleh DSP, OSB)

Untuk perumahan peribadi tempat ini terdapat di dewan - kanak-kanak terlalu kecil, dan anak-anak benar-benar mahu mempunyai "bilik" mereka sendiri. Ia telah memutuskan untuk memilih dua atau tiga petak di sudut berhampiran pintu. Untuk penyaduran yang digunakan sisa pembinaan - papan kecil kecil, drywall dan papan lapis.

Di wilayah yang dibenarkan kami meletakkan bingkai dari bar kering 50 * 50 mm. Rak ke lantai dan siling dijamin dengan sudut dan dowel. Di antara jawatan yang kita letakkan barisan silang dari balok yang sama, membuat bingkai "pintu. Secara umum, kami mengumpul bingkai rumah. Dinding bersebelahan ditutup dengan eternit.

Peringkat pertama - pemasangan bingkai

Peringkat pertama - pemasangan bingkai

Dari papan tebal 50 mm kami memotong dua Kosoura - pangkalan untuk langkah-langkah. Langkah-langkah 25 * 25 mm. Bagi kanak-kanak kecil adalah sukar untuk mendaki, tetapi penatua akan baik-baik saja, dan setahun kemudian dan yang lebih muda akan membesar.

Kosoura untuk tangga

Kosoura untuk tangga

Kosoura kami membaiki lantai dan dinding, di atas lantai selain kami menubuhkan sebuah bar yang kuat, ia diikat dengan baik. Di bawah kosouri di dinding juga, kami mengumpul kerangka (dalam gambar di bawahnya boleh dilihat). Kami meletakkan alat peraga dan di bawah tali. Ketebalan lembaga, pada dasarnya, cukup untuk orang dewasa, tetapi insurans tambahan tidak akan menyakiti sesiapa pun. Pada masa yang sama, di luar tangga, peti dibentuk untuk mengamankan kulit.

Kami memulakan penyaduran bangkai dari dalam (kebanyakannya hypocarcone). Teknologi adalah tradisional: kami memotong serpihan, melampirkannya dengan skru. Bumbung ditutup dengan papan (25 mm), dari atas kami meletakkan sekeping papan lapis.

Selongsong rangka dari bahagian dalam

Selongsong rangka dari bahagian dalam

Kami memulakan lapisan tangga. Untuk ketegaran yang lebih besar di tengah-tengah kedalaman langkah, kami mengalahkan bar salib. Ia sepatutnya berada dalam satah yang sama dengan kulit. Kita pakai dengan tiga kuku pada setiap sisi, dari atas kita mengikat kulit (papan serpihan tipis).

Peluncuran langkah-langkah

Peluncuran langkah-langkah

Apakah jenis rumah tanpa lampu? Dari suis bersebelahan, tarik garisan, pasang bahagian dalam lampu, dan kemudian tukar suis ke dinding sisi tangga. Semua wayar berada dalam hos beralun yang tidak mudah terbakar. Jangan terlalu cantik, tetapi selamat.

Kami meneruskan ke kulit luar. Di sini juga, tidak ada yang rumit. Perkara utama adalah pemutar skru yang biasanya dimuatkan.

Penamat selesai

Penamat selesai

Kemudian kami mula mengumpul pagar - papan 60 * 20 mm adalah tanah pertama, kemudian masuk ke dalam perniagaan. Dua papan ditutup sudut, dihiasi pintu dan tingkap.

Sarung sudut dan landasan kereta api

Sarung sudut dan landasan kereta api

Terdapat sedikit perkara yang tersisa - untuk memasang bar salib di rel. Kemudian cat.

Railing hampir siap

Railing hampir siap

Pada mulanya mereka membuat keputusan untuk membuat pagar tidak terlalu besar. Kemudian mereka kelihatan sangat rapih, dan ke tepi tangga dipukul di bar. Ia hanya kekal untuk cat.

Rumah kanak-kanak siap di apartmen

Rumah kanak-kanak siap di apartmen

Sebagai tangan anda sendiri untuk membuat sudut sukan untuk kanak-kanak di rumah atau apartmen membaca di sini.

Daripada kadbod

Tidak begitu monumental, tetapi tidak mudah untuk bermain rumah boleh dibuat dari kadbod. Hanya perlu untuk tidak beralun (ia dengan cepat memecahkan dan merosot), tetapi keras, yang dibungkus dengan peralatan rumah tangga.

Kadbod dari pakej, mencairkan panas, pistol untuknya, langkah pita, gunting, tampal kertas tajam - semua alat yang diperlukan untuk

Kadbod dari pakej, mencairkan panas, pistol untuknya, ukuran pita, gunting, pita atau pita, pisau palam dinding yang tajam - semuanya adalah alat yang diperlukan untuk "pembinaan"

Lukis projek, saiz. Untuk satu kanak-kanak, kawasan seluas 1 meter persegi cukup. m., iaitu, panjang dinding hendaklah kira-kira satu meter. Ketinggian - sebaiknya 110 cm atau lebih tinggi. Reka bentuk adalah milik anda sendiri. Sederhana: potong pintu tingkap, buat bumbung. Segala-galanya sudah siap.

Sebaiknya, jika ada kotak dari peti sejuk atau mesin basuh, sesuatu yang besar. Jika anda tidak, tanya kawan. Keadaan untuk memberi jaminan teknologi adalah adanya pembungkusannya. Jadi orang perlu menyimpan kotak. Tempoh jaminan berlalu, mereka telah lama lupa tentang bekas dan belum dibuang. Dia berbohong, berdebu, dan anda akan betul.

Di dalam kotak itu, hanya memotong pintu-pintu tingkap, dari sesuatu yang membentuk bumbung. Itu sudah siap.

Lukis pintu tingkap

Lukis pintu tingkap

Potong. Anda boleh lebih berhati-hati)))

Potong. Anda boleh lebih berhati-hati)))

Awalnya adalah wajar untuk memeriksa bahagian dalam kotak. Mereka adalah stapled, dan mereka boleh digantung di suatu tempat. Bahawa anak itu tidak cedera, periksa segala-galanya. Ia perlu untuk merobek sudut dan tempat kadbod bersama dengan pita pelekat. Dia akan menjaga dinding, dan pendakap berbahaya akan ditutup.

Rumah itu siap untuk ditempatkan

Rumah itu siap untuk ditempatkan

Jika bumbung rata tidak sesuai, dari kotak lain, mudah untuk membina girder berganda. Anda boleh meletakkannya di sudut-sudut dinding, atau anda boleh memotong "telinga" di atas dinding (atau gam itu untuk mengelakkan kehilangan ketinggian), membuat cincin di bumbung, letakkan telinga di dalamnya, lipat dan letakkannya.

Rumah kanak-kanak dari kotak dengan bumbung gable

Rumah kanak-kanak dari kotak dengan bumbung gable

Sekiranya anda mahu kelihatan lebih bertamadun, anda boleh mengurus penamat. Contohnya, ambil polistirena nipis, potong jalur dan letakkan buih. Dan bumbung ditutup dengan "jubin" - kepingan kertas berwarna. Jadi ia kelihatan lebih cantik.

Hiasan tidak mengambil masa yang lama

Hiasan tidak mengambil masa yang lama

Rumah karton untuk kanak-kanak boleh ditutup dengan kain. Pasang dengan staples dari stapler pembinaan. Ia ternyata sangat baik. Boleh disisipkan dengan kertas - sisa kertas dinding, contohnya.

Kabinet kadbod, ditutup dengan kain

Dinding tertutup kain kelihatan lebih baik

Hampir perumahan lengkap

Hampir perumahan lengkap

Satu lagi versi rumah dua bilik untuk permainan kanak-kanak

Satu lagi versi rumah dua bilik untuk permainan kanak-kanak

Apa yang perlu dibuat dalam rangka khemah permainan

Apabila membuat khemah, persoalan utama adalah bagaimana untuk memasang bingkai. Masalah dengan "dinding" biasanya tidak berlaku - sekeping kain mudah dicari, tetapi asasnya adalah masalah. Terdapat dua pilihan yang baik: paip kayu dan plastik. Plastik yang digunakan - anda membuat keputusan - pada pematerian, gam atau pada kelengkapan lipat (pilihan terbaik, tetapi juga yang paling mahal). Reka bentuk - mengikut budi bicara anda. Anda boleh mengumpul apa-apa dari paip tersebut.

Sebagai contoh, khemah seperti itu

Sebagai contoh, khemah seperti itu

Reka bentuk yang sama boleh dipasang dari bar. Hanya mereka perlu diproses dengan baik, supaya tidak ada serpihan.

Bingkai sedemikian untuk sebuah khemah boleh dipasang dalam satu jam

Bingkai sedemikian untuk sebuah khemah boleh dipasang dalam satu jam

Pilihan lain ialah khemah segi tiga. Dua bingkai segi empat tepat terhubung di bahagian atas. Pilihan ini mudah kerana ia boleh ditambah.

Khemah segi tiga - memerlukan 7 bilah

Khemah segi tiga - memerlukan 7 bilah

Satu lagi versi reka bentuk yang sama dalam versi lelaki pada gambar di bawah. Dari pilihan di sini "langit berbintang." Dalam kain padat, lubang-lubang kecil dibuat, yang longgar benang. Apabila dilihat dari dalam, vault menyerupai langit malam.

Khemah dengan kesan langit berbintang

Khemah dengan kesan langit berbintang

Untuk mengumpul khemah ini, anda memerlukan empat papan dan tiga batang kayu. Di tepi papan, lubang gerudi di sepanjang diameter rod.

Empat papan dan tiga batang

Empat papan dan tiga batang

Papan disambung secara berpasangan dalam bentuk dua huruf "P". Kemudian, tepi yang tidak dilewati dilebur supaya lubang dibuat bersamaan. Batang ketiga dimasukkan ke dalam lubang ini. Untuk kebolehpercayaan, semua sendi dilekatkan dengan gam kayu. Semua yang tersisa adalah untuk menjahit dan memasang penutup.

Bingkai selesai

Bingkai selesai

Pilihan lain ialah khemah dalam bentuk wigwam. Ini adalah beberapa papan yang disambungkan di bahagian atas. Untuk memastikan bahawa "tulang rusuk" bingkai tidak dipisahkan, mereka boleh dibalut 10 cm di atas paras lantai, dan membuat satu lagi tali di sekeliling ketinggian. Reka bentuk akan menjadi agak sengit dan akan menahan serangan kanak-kanak.

Pondok permainan buatan sendiri untuk kanak-kanak seperti

Pondok permainan buatan sendiri untuk kanak-kanak seperti "wigwam"

Dan varian rangka yang sangat mudah - cadar atau bedspreads digantung untuk bahagian tengah dan terletak di bawah tilam.

Satu variasi yang sangat mudah

Pilihan yang sangat mudah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

72 + = 73