Kertas dinding apa yang boleh dilekatkan di bilik mandi

Pembaikan di bilik mandi bukanlah keseronokan yang mahal, tetapi terdapat bahan-bahan penamat yang membolehkan anda meletakkan bilik dengan cepat, sambil membelanjakan sejumlah kecil. Sebagai contoh, dinding boleh dipangkas dengan kertas dinding. Apa wallpaper untuk bilik mandi boleh digunakan - di dalam artikel. 

Wallpaper di bilik mandi - kebaikan dan keburukan

Sehingga kini, ia dipercayai bahawa bilik mandi adalah pilihan terbaik - jubin seramik. Tetapi kaedah penamat ini memerlukan banyak wang, sejumlah besar kerja. Oleh itu, tempoh minimum untuk menyelesaikannya ialah 10 tahun. Ia berlaku bahawa jubin tidak berubah selama 20 tahun atau lebih. Tidak semua orang gembira dengan kestabilan sedemikian. Fesyen untuk bahan hiasan dan hiasan berubah dengan cepat, dan kita semua mahu rumah kita menjadi bergaya dan cantik.

Di samping itu, ada nuansa lain yang perlu diambil kira pemilik pangsapuri di bangunan baru: finishing dengan jubin seramik sangat sukar. Di rumah yang baru dibina, apabila mengecilkan bangunan, ini boleh menyebabkan keretakan.

Kertas dinding untuk bilik mandi

Kertas dinding untuk bilik mandi

Sebab-sebab ini dan hakikat bahawa jubin kelihatan terlalu "sejuk" membuat anda berfikir tentang apa lagi selain jubin anda boleh menyelesaikan dinding di bilik mandi. Salah satu pilihan bajet adalah dinding untuk bilik mandi. Mereka kos beberapa jubin lebih murah (walaupun pilihan yang paling mahal), gam dengan cepat. Semua ini membolehkan anda menukar penamat sekali setahun atau lebih kerap. Lelah, atau kertas dinding hilang daya tarikan - diganti.

Terdapat kelemahan kepada penyelesaian ini. Pertama - kertas dinding mesti memilih yang istimewa yang biasanya boleh dirasai di dalam bilik dengan kelembapan yang tinggi. Yang kedua - dalam bidang hubungan langsung dengan air, dinding biasanya selesai dengan yang lain, lebih tahan terhadap bahan kelembaban. Selalunya, jubin diletakkan di zon-zon ini, dan pada yang lain - kertas dinding digunakan. Tetapi masih ada pilihan - untuk melindungi kertas dinding dengan kaca telus atau plastik.

Beberapa lagi pilihan

Beberapa lagi pilihan

Untuk membuat kertas dinding untuk bilik mandi yang berkhidmat lebih lama, ia adalah perlu untuk melekatkan mereka pada gam khas. Dalam formulasi untuk bilik lembap, aditif antibakteria disediakan yang menghalang perkembangan acuan dan kulat.

Jenis kertas dinding untuk bilik mandi

Tidak semua wallpaper boleh digunakan di bilik basah. Misalnya, mandi berasaskan kertas atau kertas tidak sesuai. Anda boleh menampal mereka, tetapi mereka akan kehilangan daya tarikan mereka dengan cepat, selepas mandi atau mandi air panas mereka akan menyerap kelembapan. Kerana, walaupun kertas dinding kertas dan murah, gunakannya di bilik mandi tidak berbaloi. Pengecualian - kertas dinding boleh dibasuh kelembapan tahan. Tetapi ini adalah pilihan ekonomi, yang sesuai, contohnya, untuk sebuah kampung negara atau rumah taman.

Melindungi kertas dinding daripada hubungan langsung dengan air boleh menjadi panel kaca atau plastik telus

Melindungi kertas dinding daripada hubungan langsung dengan air boleh menjadi panel kaca atau plastik telus

Sarung tangan bulu bukan tenunan

Flizelin sering dirujuk sebagai kertas dinding dengan asas bukan tenun, di mana pelbagai lapisan digunakan (kebanyakannya vinil atau kertas digunakan untuk kain bukan tenunan). Tetapi dalam kes ini kita bercakap secara khusus mengenai kertas dinding flizel pada dasar bukan tenunan. Mereka tidak takut kelembapan, jadi ia boleh digunakan di kawasan lembap. Jenis "pakaian" untuk dinding adalah: