Hoe decoratieve pleister aan te brengen

Manieren om het huis veel te versieren, maar de laatste jaren zijn meer en meer populaire decoratieve pleisters. Ze zijn heel divers, laten u unieke muren, plafonds creëren. Verschillende soorten geven verschillende effecten, plus de toepassing van decoratieve pleister kan ook verschillen. Dientengevolge - een enorm aantal variaties voor elk interieur in elke stijl. 

Soorten decoratieve pleister

Sierpleister - een prachtige decoratie van het interieur

Sierpleister - een prachtige decoratie van het interieur

Decoratief pleisterwerk wordt gebruikt voor het afwerken van de wanden en plafonds in de kamer, de gevels van gebouwen. De basis kan verschillende stoffen zijn als natuurlijk (gips, cement, marmerstof) en kunstmatige (acryl, siliconen, silicaat) oorsprong. Het wordt zo genoemd omdat het een aantrekkelijk oppervlak vormt met een andere textuur - van glad als een marmer van Venetiaans pleisterwerk tot een reliëfsteen of "onder een bontjas". Het aantal opties is oneindig - het aanbrengen van decoratieve pleisters is een creatief proces en het is onwaarschijnlijk dat dit exact wordt herhaald. Dit is een ander pluspunt van dit soort afwerking.

De volgende soorten decoratieve pleister onderscheiden zich door het soort oppervlak dat wordt gevormd:

 • Relief. Nadat de toepassing van dergelijke verbindingen op het oppervlak vaak enige heterogeniteit en onregelmatigheden vormen, dat wil zeggen, een opluchting creëren. Hun plus - lage eisen voor de voorbereiding van het terrein. Het moet sterk zijn, het mag niet afbrokkelen. Er zouden ook geen significante verschillen moeten zijn, maar er is geen perfecte gladheid vereist.
  • Textuur. Het reliëf wordt gevormd door verschillende insluitsels - zand met verschillende korreligheid, steenkruimels, mica-platen, enz. Toepassing van decoratieve gips van dit soort - spatels (metaal, kunststof, rubber - afhankelijk van de samenstelling). Meestal worden geen andere speciale hulpmiddelen gebruikt.

   In de textuurpleister wordt het reliëf gecreëerd als gevolg van interspersies van verschillende grootten. Meer variatie kan worden toegevoegd door de richting van de spatel te veranderen

   In de textuurpleister wordt het reliëf gecreëerd als gevolg van interspersies van verschillende grootten. Meer variatie kan worden toegevoegd door de richting van de spatel te veranderen

   Leave a Reply

   Your email address will not be published. Required fields are marked *

   21 + = 30